Quotes - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 135 FirstFirst ... 567891757107 ... LastLast
Results 91 to 105 of 2018

Thread: Quotes

Senior Member
    Το μυστικό με τα χρήματα,
    δεν είναι στο να τα κρατάμε,
    αλλα στο να τα δίνουμε στην σωστή κατεύθυνση.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Η ευαισθησία είναι ενα πλούσιο μα και βαρύ φορτίο για τον άνθρωπο, και σίγουρα, έχει πολλά πρόσωπα.

Senior Member
    Ήθελε να νιώθει ασφαλής απέναντι στους άλλους,
    γι\' αυτό φρόντιζε να τους μείώνει για να φαίνονται στα μάτια του μικρότεροι κι ακίνδυνοι.

Senior Member
    Η ικανότητα όρασης της αλήθειας είναι συνήθως ορισμένης εμβέλειας. Για την πλήρη όραση χρειάζονται καθρέπτες, σώματα δηλαδή που βρίσκονται έξω απο εμάς.

Senior Member
    -η αληθεια ειναι μια και μοναδικη,στιβαρη και πραγματικη,εμεις βλεπουμε τη σκια της αναλογα με τον φωτισμο που μπορουμε να της ριξουμε,σε ποσοτητα και σε κατευθυνση για αυτο και ειναι διαστρεβλωμενη οταν φωτιζουμε υπο γωνια
    -οσο ζω μαθαινω
    -το μεγαλυτερο λαθος μας ειναι να θεωρουμε δεδομενα τα πιο σημαντικα πραγματα ξεκινωντας απο την ιδια την ζωη
    -μεγαλυτερο αγαθο της ζωης μας η αγαπη και ο εγωισμος μας εκανε να φοβομαστε να την νοιωσουμε

Senior Member
    Άλλα πράγματα με κάνουν να νιώθω ασφάλεια
    κι άλλα πράγματα με κάνουν να ΝΙΩΘΩ τη ζωή.
    Τα έχω ανάγκη και τα δύο.

Senior Member
    Πέρα απο τη ζωή μας, δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία, γιατί, όσο ζούμε, ποτέ δεν είναι αργά.

Senior Member
    Ποτέ δεν είναι αργά, όχι για να κάνουμε τα πάντα, αλλά για να κάνουμε έστω το \"κάτι\" από τα πάντα.

Senior Member
    Και, σ\' αυτήν τη ζωή, τα \"κάτι\", είναι πιο χειροπιαστά και πιο σημαντικά κι από τα \"πάντα\" ακόμη.

Senior Member
    Είναι θλιβερό, μα συχνά οι άνθρωποι, αν και ζούνε χρόνια και χρόνια, δεν προλαβαίνουνε να ζήσουν τις ζωές τους.

Senior Member
    Το εύκολο είναι να παίρνουμε αυτά που θέλουμε απο μία σχέση. Αυτά που επιθυμούμε και που αντέχουμε.

Το δύσκολο, είναι να παίρνουμε και τα υπόλοιπα ( στοιχεία της προσωπικότητας και πράξεις του άλλου που χρωματίζουν την σχέση), δηλαδή να τους δίνουμε χώρο να υπάρχουν μέσα στη σχέση.

Το ακόμα πιο δύσκολο, είναι να δίνουμε σε μια σχέση ( αμοιβαία), αυτά που δεν θέλουμε απαραίτητα, αλλα χρειάζεται ο άλλος να λάβει. Και να το κάνουμε αυτό με πλήρη συνείδηση, γιατί αγαπάμε.

Τέλος, το ευκολότερο όλων είναι να επιλέξουμε το είδος της συνοχής του δεσμού σε ένα μέγεθος ελαστικό και αόριστο, όταν για μας η στενότερου βαθμού δέσμευση είναι βάρος, λόγω όλων των παραπάνω.

Σχέσεις.... Νομίζω οτι είστε το corpus της Τέχνης της Ζωής.

Senior Member
    Σε μία σχέση, ενώνονται δύο διαφορετικοί κόσμοι, δύο διαφορετικές αντιλήψεις, δύο διαφορετικά θέλω.

Κι αυτό είναι το νόημα της σχέσης. Να αλληλεπιδρώ. Να δίνω και να δέχομαι.

Όσο πιο λιγότερο εγωιστές είμαστε ( ο άνθρωπος γεννιέται \"εαυτομανής\"), τόσο περισσότερο μεγαλώνει η δυνατότητά μας να δημιουργήσουμε σχέσεις γερές και αληθινές. Σχέσεις γεμάτες ευθύνη μα και ελευθερία συνάμα.
    Σχέσεις που η επικοινωνία ρέει πλούσια μέσα τους.

Σε αυτές τις σχέσεις, δεν δίνω μόνο αυτό που έχω ανάγκη να δώσω, αλλα δίνω και ότι χρειάζεται ο άλλος ( μέχρι το βαθμό που μπορώ).
    Σε αυτές τις σχέσεις, δεν δέχομαι μόνο ότι ικανοποιεί την δική μου ανάγκη να λάβω κάποια πράγματα,
    μα ΒΛΕΠΩ τι εχει κι ο αλλος αναγκη να δώσει και το δέχομαι ( μέχρι το βαθμό που μπορώ), ακόμα κι αν δεν είναι δική μου ανάγκη άμεση να το λάβω.
    Και φυσικά, δέχομαι μαζί με τα εύκολα και τα δύσκολα, μαζί με τα θετικά στοιχεία, δίνω χώρο και στα αρνητικά κατ\' εμε στοιχεία του άλλου να υπάρχουν μεσα στην σχέση.

Senior Member
    Το σώμα μου δεν είναι εγώ και εγώ δεν είμαι το σώμα μου.
    Η έννοια του εγώ μου εμπεριέχει βέβαια αυτό το υλικό στοιχείο.

Senior Member
    Πιστευω στις μαυρες σκεψεις.Ειναι πιο αληθινες και αισιοδοξες.Με τις μαυρες σκεψεις δεν εχεις τιποτα να χασεις οποτε οτι σου ερθει ειναι καλυτερο απο οτι σκεφτεσαι..!
    "...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."

vanity will keep me from insanity

Page 7 of 135 FirstFirst ... 567891757107 ... LastLast