Results 1 to 15 of 40
Thread: Άνθρωποι- αρπακτικά
-
24-05-2018, 15:18 #1
Άνθρωποι- αρπακτικά
Εσείς έχετε τέτοιους ανθρώπους στο περιβάλλον σας;
Ανθρώπους που νιώθετε συνεχώς πως θέλουν απλά να παίρνουν. Που είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν να ζητήσουν δανεικά αν μάθουν πως κερδίσατε 1000 ευρώ πχ, που θα σας ζητήσουν απο εκείνο το υπέροχο λουλούδι που είδαν στο μπαλκόνι σας και που δεν μπορούν να βρουν πουθενά αλλού, που θα σας δουν με καινούργια αθλητικά παπούτσια και θα σας ρωτήσουν κατευθείαν τι κάνατε τα παλιά για να τους τα δώσετε, που μόλις τολμήσετε να αλλάξετε κουρτίνες θα έρθουν τρέχοντας για να τους δώσετε τις προηγούμενες, που θα σας κάνουν κομπλιμέντο για το καινούργιο σας πουλόβερ και το επόμενο δευτερόλεπτο θα σας ρωτήσουν μήπως έχετε και κανένα άλλο που δεν χρειάζεστε.... γενικά που θα σας ζητάνε τα πάντα ανα πάσα στιγμή με ταχύτητα πολυβόλου. Και μερικά από αυτά θα είναι τόσο ασήμαντα που να ντρέπεστε να αρνηθείτε.
Εντελώς τυχαία, αυτοί δεν έχουν ποτέ τίποτα να σας δώσουν, όχι επειδή το ζητάτε, αλλά ως ανταπόδοση για να δείξουν έστω οτι εκτιμούν το γεγονός οτι τους δίνετε διάφορα. Ή μάλλον το εκτιμούν αλλά μόνο στα λόγια, στα λόγια σας χιλιοευχαριστούν για την βοήθεια , φροντίζουν να λένε συνεχώς πόσο πολύ τους έχετε βοηθήσει και πόσα σας χρωστάνε αλλά....αν τύχει και ζητήσετε εσείς κάτι από αυτούς....συγγνώμη αλλά δεν θα μπορέσουμε. Είναι μονίμως σε "δύσκολη φάση", μόνιμα ζορίζονται και περνάνε δύσκολα χωρίς προφανή λόγο κι έτσι μόνο να δεχτούν βοήθεια μπορούν κι όχι να δώσουν.
Τι στο καλό κάνουμε με αυτούς; Εντάξει ξέρω το προφανές, απομακρυνόμαστε, αλλά αν δεν μπορούμε να απομακρυνθούμε για διάφορους λόγους, πώς τους αντιμετωπίζουμε; Τους λες στα ίσα ότι είναι γυφτιά αυτό που κάνουν και τσακώνεσαι, προσπαθείς να τους αγνοείς ευγενικά..;;; Γενικά έχει τύχει σε κάποιον άλλον κι αν ναι πώς το αντιμετωπίζει;
- 24-05-2018, 15:32 #2
24-05-2018, 15:45 #3
24-05-2018, 16:08 #4
Δεν ειναι αρπακτικα κατι λαθοσ καταλαβεσ απλα σε ζηλευουν μαλλον για καποιο λογο ειναι θαυμαστεσ σου με λιγα λογια μπορει να ειναι κ haters
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
24-05-2018, 16:25 #5
οι θαμαστες αυξανωνται συχνα οταν δεν ειναι του γουστου σου
24-05-2018, 16:32 #6
ελισαβετ εχεις σκεφτει ποτε οτι αυτοι οι ανθρωποι μπορει να σε αντιγραφουνε??? και γιαυτο να ζητανε πραγματα απο ΣΕΝΑ...η νιωθουνε ενα τεραστιο κενο μεσα τους και το γεμιζουνε ετσι εξαιτιας ενος ανθρωπου που εχει πολυ αγαπη και οριμοτητα μεσα της..κατι το οποιο δεν εχουν οι ιδιοι..πισετυω να καταλαβες τι θελω να πω εισαι εξυπνη κοπελα...τωρα πως τους απομακρυνεις ειναι ενα καλο ερωτημα..και οχι δεν το θεωρω ρατσιστικο να τους πεις οτι αυτο που κανουν δεν ειναι σωστο.αλλα πρεπει να βρεις ενα τροπο να μην πληγωθουν να μην παρεξηγηθουν...πες τους οτι τους εκτιμας αλλα αυτο που κανουν ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ δεν ειναι σωστο..
24-05-2018, 16:35 #7
Παιδιά δεν είναι θαυμαστές! Είναι αρπακτικά, παράσιτα...δεν ξέρω πώς να το περιγράψω.
Νιώθω πως άμα μου συμβεί κάτι καλό, το οτιδήποτε, θα πρέπει να προσέχω να μην το μάθουν γιατι θα ορμήξουν να με φάνε. Με καλοσύνη πάντα και καλά λόγια, αλλά θα ορμήξουν. Και είναι ζήτουλες.... έχω βαρεθεί να ζητάνε κάτι συνεχώς, δεν τολμάω να αναφέρω έστω το πιο απλό πράγμα του στυλ " αγόρασα σήμερα κάτι ωραία πορτοκάλια" γιατί είναι δεδομένο πως μετά θα ζητήσουν!
24-05-2018, 16:48 #8
Είναι ανώφελο να προσπαθήσεις να νουθετήσεις παρασιτικούς ανθρώπους, ειδικά όταν έχουν περάσει τα 30-35 και δεν έχουν πλαστικότητα για να αναδιαμορφώσουν χαρακτήρα.
Εμένα αυτό που με χαλάει περισσότερο δεν είναι ότι ζητάνε χωρίς να δίνουν ποτέ,είναι ότι η παρουσία τους στον κόσμο μου χαλάει την κοσμοαισθητική...Σαν να ήταν δικός μου ο κόσμος και μου χαλάνε το ''κάδρο'' ένα πράγμα...δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις...''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa
24-05-2018, 16:52 #9
ωραια..αφου ειναι ετσι προσπαθεις ειτε να τους αποφυγης ειτε να τους απομακρυνης..εαν δεν γινετε αυτο προσπαθεις να μην τους δωσεις θαρρος να τους εχεις στο κατα κει.μακρια και αγαπημενοι που λενε...και παλι ομως εγω νομιζω με λιγα λογια οτι σε εχουν για σπουδαιο ανθρωπο και κατα αυτο τον τροπο θελουν να παρουν απο σενα χαρακτηρηστικα..θελουν να σου μοιασουν..
24-05-2018, 17:19 #10
αν τα βλεπεις σαν παρασιτα και εσυ σαν να βρισκεσαι σε αποσταση (ασφαλειας) τοτε και να θελουν να σου δωσουν κατι δε σε γνωριζουν οπως σου λεγα
εσυ πχ μπορεις να προσφερεις κατι σε μια αγνωστη μαλον οχι αρα καλη η προσφορα σου
24-05-2018, 17:59 #11
Ελισαβετ μου η σε λατρευουν η σε μισουν πιστεψε το
24-05-2018, 18:01 #12
Δεν εχουν τιποτα οι ανθρωποι φαγανε κολημα μαζι σου
24-05-2018, 18:09 #13
Με αυτούς τους ανθρώπους, κι εφόσον είναι αναπόφευκτη η συναναστροφή μαζί τους, όταν μας ζητούν κάτι, απλά κάνουμε πως δεν το ακούσαμε και αν θέλουμε συνεχίζουμε αλλάζοντας συζήτηση.
Ειλικρινά σου μιλάω, δεν έχω βρεθεί σε ακριβώς ίδια κατάσταση αλλά σε παρόμοια ως ένα βαθμό. Με αυτή την τακτική, παίρνουν το μήνυμα και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Επίσης, το να κάνεις πως δεν άκουσες ή όντως να μην ακούς κάποια πράγματα (χωρίς να σου ζητούν κάτι), το συναντώ συχνά σε ορισμένους ανθρώπους με τους συναναστρέφομαι. Δεν μπορώ να το καταλάβω, σαν να μην επικοινωνούν με το περιβάλλον για λίγα δευτερόλεπτα.
Το να κάνεις πως δεν ακούς ή/και να το παίζεις τρελίτσα, είναι σωτήριο γενικά. Αρκεί σε ορισμένες περιπτώσεις να μάθεις να το διαχειρίζεσαι, πχ όταν υπάρχει επίκριση προς το μέρος σου.
24-05-2018, 18:48 #14
Αν υπαρχουν αρπακτικα ? ουουουου , γεματος ο κοσμος απο τετοια ........ ιδιως αν εχεις μια οικονομικη ανεση , σε πλευριζουν κατευθειαν δηθεν φιλικα ,...... το καλο ειναι ναχεις καλη κριση στους ανθρωπους , και να διακρινεις τα αρπακτικα , ..............διαλεγεις προσεκτικα τους φιλους σου , ................. και υπαρχουν ταρπακτικα της γαληνης σου , που δεν εχουν οι ιδιοι, τα ανθρωπινα βαμπιρ , αυτα ειναι ισως πιο δυσκολο να τα διακρινεις , αλλα και παλι , διαλεγεις προσεκτικα τις συναναστροφες σου ....... και δεν ανοιγεις την ψυχη σου στον καθενα ........ ιδιως αμα δεις κολακειες , μην χρονοτριβεις , ψαξε αμεσως τι θελει ο αλλος απο σενα ........
24-05-2018, 19:08 #15
Δυστυχώς υπάρχουν, ναι... Και στην δική μου περίπτωση είναι και συγγενείς και προσπαθώ να τους αποφεύγω διακριτικά και να μην έχω πολλές σχέσεις μαζί τους... Με ενοχλούν κι εμένα πολύ αυτοί οι άνθρωποι...
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...