Όταν ο Έρωτας γίνεται Ψύχωση (Ερωτομανία)!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 16 12311 ... LastLast
Results 1 to 15 of 234
    Senior Member

Όταν ο Έρωτας γίνεται Ψύχωση (Ερωτομανία)!

Χαιρετώ το εξαίρετο φόρουμ!

Αρχικά, να συστηθώ. Φοιτητής στα 21, ολίγον απόμακρος, ντροπαλός, με διακυμάνσεις στην διάθεσή μου.
    Η ιστορία μου; Χωρίς κομπορρημοσύνη, μάλλον πρέπει να γίνει case study για την φύση της. Και επειδή σε κάποιους οι "σάλτσες" μου ίσως να είναι λίγο άνοστες, ας μπούμε χωρίς πολλά-πολλά στο "κυρίως πιάτο".
    Πριν 6 μήνες, γνώρισα μια νεαρή (30 και κάτι) καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο (χωρίς βαθμίδα ΔΕΠ, προφανώς). Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που έκανε αυτοδύναμη διδασκαλία. Μόλις την είδα, είπα κάποια πράγματα μέσα μου: 1) Θα ξέρω τέλεια και τα πάντα περί του μαθήματος (σε σημείο που να θυμάμαι με ακρίβεια κόμματος και τελείας το βιβλίο). 2) Στο αμφιθέατρο θα υπάρχω μόνο εγώ. 3) Ο, τι και αν ρωτήσει, θα το ξέρω μόνο εγώ 4) Θα την κάνω να με εμπιστευτεί και να με κάνει δεξί της χέρι. 5) Θα την κάνω να μου πει πρώτη κοπλιμέντο. 6) Το 10 θα το πάρω, ο κόσμος να χαλάσει.
    7) Θα γίνει δική μου.

Πέτυχα 6/7 (εκτός του 7). Ήμουν τέλεια διαβασμένος (και πολλές φορές την έπιανα αδιάβαστη...!) και οι ερωτήσεις-απαντήσεις στο μάθημα ήταν ένα πινγκ-πονγκ μεταξύ εκείνης και εμένα. Μου είπε σε μια στιγμή πως το επίπεδο μου είναι υψηλό για προπτυχιακό φοιτητή. Ερχόμουν με τις ασκήσεις του επόμενου μαθήματος λυμένες και εμπιστευόταν τις λύσεις μου για να γράψει τα αποτελέσματα στον πίνακα, όπως και διόρθωνα ασκήσεις που είχαν πρόβλημα στην εκφώνηση. Και εννοείται πήρα πεντακάθαρο 10 σε ένα μάθημα, που το 10 στο συγκεκριμένο μάθημα, το παίρνει μόνο όποιος έχει ανοικτή επικοινωνία με τα Θεία.

Και επειδή το στόρυ πρέπει να έχει λεπτομέρειες για την επικοινωνία μας, η αλήθεια είναι ότι ήταν έντονη για τα δεδομένα φοιτητή-καθηγήτριας ΑΕΙ. Μόλις μου είπε την φράση κλειδί "Έχεις υψηλό επίπεδο για προπτυχιακό φοιτητή", άρχισα να πυκνώνω την επικοινωνία και να περνώ στην αντεπίθεση. Περίμενα τελευταίος στο αμφιθέατρο ρωτώντας "δήθεν" απορίες, με σκοπό αργότερα να πιάσω ψιλή κουβεντούλα. Από ευγένεια, μάλλον, εκείνη ενέδιδε. Αυτό όμως σε εμένα, τον αφελή, μου έδινε ελπίδες. Όπως και ότι ήμουν ο μοναδικός που με ήξερε με το ονοματεπώνυμό του. Αφού έστελνα mails χωρίς να συστηθώ, ακόμη και για προσωπικά θέματα (τι χρόνια πολλά, τι έτσι, τι γιουβέτσι)... Δεν με απέρριψε όσο διαρκούσε το εξάμηνο.

Όταν ανακοινώθηκε η βαθμολογία και είδα το 10 (σαν ένα είδος αυτοεκπληρούμενης προφητείας), της έστειλα ένα mail που την ευχαρίστησα για την εξαιρετική συνεργασία και που της έλεγα ότι ελπίζω να συνεχιστεί η επικοινωνία μας (αυτό το mail το είχα έτοιμο στα πρόχειρα ένα μήνα πριν το στείλω, απλά περίμενα να βγει η βαθμολογία).
    Εκείνη ήταν κοφτή. Σε ευχαριστώ πολύ και καλή συνέχεια. Τελεία και παύλα.
    Μετέπειτα απέρριψε κάθε επικοινωνία μαζί μου. Στο FB, μόλις της έστειλα αίτημα, όχι μόνο με απέρριψε, αλλά κλείδωσε τα αιτήματα για 1 εβδομάδα!

Το πως με πήρε από κάτω, δεν λέγεται! Το ότι με "εξοστράκισε" και έβαλε τέλος στις φθηνές μου φαντασιώσεις, με βύθισε σε ένα συναίσθημα ανάλογου του πένθους. Είχα κολλήσει στο γεγονός ότι δεν θα γινόταν κάτι μεταξύ μας. Νόμιζα πως ότι ζούσα δεν θα τελείωνε ποτέ! Από τότε μόνο αυτό σκεφτόμουν και δεν υπήρχε λεπτό που να μην την έφερνα στο μυαλό μου. Δεν είχα διάθεση να κάνω τίποτα. Όλο το καλοκαίρι ήμουν σαν την "Μεγάλη Παρασκευή". Έσπασα την σιωπή μου πριν λίγες μέρες. Της έστειλα ένα mail που της είπα πως αισθανόμουν και πως αισθάνομαι (μια de facto ερωτική εξομολόγηση). Η ειρωνεία της ζωής, της τύχης, ο,τι θέλετε πείτε; Το έστειλα την μέρα του γάμου της, χωρίς να το ξέρω! Τώρα, με διακατέχει ένα αίσθημα ντροπής. Με τι μούτρα θα την ξαναδώ (αν μου τύχει να την δω); Σκέφτομαι τώρα: Μακάρι να μην το δει ποτέ!

Αν μπορώ να αντλήσω κάποια διδάγματα, αυτά είναι: 1) Ότι ίσως κάπου εδώ η εφηβεία μου λαμβάνει τέλος και γενικά, ότι κάθε αρχή, πρέπει να έχει ένα τέλος. 2) Να κοιτάζω σχέσεις όπου δεν θα είναι τόσο ετεροβαρείς, ηλικιακά, εξουσιαστικά, κλπ. 3) Να μην τρέχω ποτέ σαν τρελός πίσω από γυναίκα (και πίσω από λεωφορείο). Να περιμένω υπομονετικά να έρθει η επόμενη, με βάση τα δρομολόγια του πεπρωμένου (και το επόμενο λεωφορείο με βάση τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ!). 4) Πως κάθε δοκιμασία είναι μια ράβδος χρυσού στο θησαυροφυλάκειο της ψυχής μας. 5) Δεν θα αφήσω ποτέ κάτι να με ελέγξει τόσο βίαια, στην καρδιά και στο μυαλό! 6) Από σήμερα, κάθε μέρα που περνά θα απαιτώ να γίνομαι καλύτερος και πιο αισιόδοξος! 7) Δεν χρειάζεται άλλο να ζητιανεύω από την άλλη τον σεβασμό, την εκτίμηση, την αγάπη, λες και είμαι επαίτης. Ο,τι κάνω, το κάνω για μένα! Είμαι ο εαυτός μου και σε όποια αρέσω!

Μακάρι εδώ να πετύχω το 7/7!

Με συγχωρείτε για το σεντόνι.
    Ευχαριστώ για την κατανόησή σας και περιμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις σας!
    Για όποια πρόσθετη διευκρίνηση, είμαι εδώ!

Senior Member
    Δεν είχες καταλάβει ετσι απ' τις συζητήσεις τοσο καιρό αν έχει οικογένεια, αν έχει κάποιον ή οτι πάει για γαμο κλπ;

Senior Member
    Quote Originally Posted by kerasi View Post
    Δεν είχες καταλάβει ετσι απ' τις συζητήσεις τοσο καιρό αν έχει οικογένεια, αν έχει κάποιον ή οτι πάει για γαμο κλπ;
    Σε αυτά ήταν λίγο κρυψίνους... Εγώ παρατηρούσα τα χέρια, δεν έβλεπα βέρα, δαχτυλίδια και τα λοιπά μπιζού και έλεγα, α: ανύπαντρη είναι!
    Και ναι είχα δίκιο, τότε.
    Έβλεπα και λίγο το body language και το ναζιάρικο τόνο της φωνής και έπαιρνα θάρρος ο αφελής...

Δεν πειράζει όμως kerasi, Άθροισμα Λαθών=Πολύτιμη Εμπειρία!

Και σε ευχαριστώ που είχες την υπομονή να διαβάσεις το σεντόνι μου!

Απλα γραφω για να πω οτι μαρεσε η ιστορια σου τη βρηκα γλυκια το πως αισθανθηκες για μια γυναικα .
    Ομως δικιο εχεις στο τελος , σκοπος ειναι να εχεις αυτοεκτιμηση στον εαυτο σου , ελπιζω να το πετυχεις ! να σεβεσαι σιγουρα τις γυναικες αλλα οντως να μη τρεχεις πισω απο καμια .

Senior Member
    Quote Originally Posted by γαλαζιο14 View Post
    Απλα γραφω για να πω οτι μαρεσε η ιστορια σου τη βρηκα γλυκια το πως αισθανθηκες για μια γυναικα .
    Ομως δικιο εχεις στο τελος , σκοπος ειναι να εχεις αυτοεκτιμηση στον εαυτο σου , ελπιζω να το πετυχεις ! να σεβεσαι σιγουρα τις γυναικες αλλα οντως να μη τρεχεις πισω απο καμια .
    Χαίρομαι που σου άρεσε η ιστορία μου. Και αν για κάποιον λόγο στεναχωρήθηκα όλο το καλοκαίρι, ήταν γιατί η ιστορία αυτή ήταν πολύ αληθινή για να την ζήσω, εγώ που είχα μια τόσο βαρετή και μονότονη ζωή.
    Επίσης, κυρίως στεναχωρήθηκα που είχε τέτοια κατάληξη.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, σε ευχαριστώ για τον κόπο που έκανες!

Quote Originally Posted by PositiveWave View Post
    Χαίρομαι που σου άρεσε η ιστορία μου. Και αν για κάποιον λόγο στεναχωρήθηκα όλο το καλοκαίρι, ήταν γιατί η ιστορία αυτή ήταν πολύ αληθινή για να την ζήσω, εγώ που είχα μια τόσο βαρετή και μονότονη ζωή.
    Επίσης, κυρίως στεναχωρήθηκα που είχε τέτοια κατάληξη.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, σε ευχαριστώ για τον κόπο που έκανες!

Τοτε καταλαβαινω ποσο ξενερωτο κι λυπητερο για εσενα πρεπει να ηταν , το λεω γιατι το ζεις μονοτονα κι μετα να νοιωθεις οτι αποκταει η ζωη σου καποιο νοημα αλλα να φευγει μετα ειναι ξενερωτο.
    Παρακαλω , το διαβασα γιατι πιστευω οτι ολοι οι ανθρωποι εχουνε κατι ενδιαφερον να πουν κι οφειλουν να ακουστουν .

Senior Member
    Quote Originally Posted by γαλαζιο14 View Post
    Τοτε καταλαβαινω ποσο ξενερωτο κι λυπητερο για εσενα πρεπει να ηταν , το λεω γιατι το ζεις μονοτονα κι μετα να νοιωθεις οτι αποκταει η ζωη σου καποιο νοημα αλλα να φευγει μετα ειναι ξενερωτο.
    Παρακαλω , το διαβασα γιατι πιστευω οτι ολοι οι ανθρωποι εχουνε κατι ενδιαφερον να πουν κι οφειλουν να ακουστουν .
    Να' σαι καλά!

Senior Member
    πωπω μοιαζουμε.... κολλησα και εγω με καποιον, σε βαθμο αρρωστειας οποτε σε καταλαβαινω απολυτα!!
    δεν ξερω τι να πω, δεν εχω καταφερει να το εκλογικευσω ακομα...
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    πωπω μοιαζουμε.... κολλησα και εγω με καποιον, σε βαθμο αρρωστειας οποτε σε καταλαβαινω απολυτα!!
    δεν ξερω τι να πω, δεν εχω καταφερει να το εκλογικευσω ακομα...
    Ώρες, ώρες, δεν σκέφτεσαι: γιατί σε εμένα;
    Εγώ το σκέφτομαι! Γιατί να συμβεί κάτι τόσο ωραίο και να μην πάρει σάρκα και οστά; Με παρηγορεί όμως το γεγονός ότι δεν είμαι ο μόνος! Να ξέρεις ένα πράγμα. Η αγάπη είναι και αυτή-τρόπον τινά-μια σχέση δούναι και λαβείν. Όταν δίνεις τα πάντα για το τίποτα, σε συμφέρει; Όχι βέβαια!
    Εγώ μαζί με τα διδάγματα που παρέθεσα πιο πάνω έχω να πω και άλλο ένα: Μια μέρα μερικά πράγματα, θα τα θυμόμαστε και θα γελάμε!
    Και εσύ εύχομαι να βρεις τον δρόμο σου. Μην χάνεις άλλο χρόνο! Φέρσου φυσικά! Φέρσου δυνατά!

Υ.Γ.: Το ότι συνομιλώ με ανθρώπους σε ένα φόρουμ με κάνει να αποσπώ την προσοχή μου από εκείνη και από όλο αυτό το στόρυ!
    Δίνει άλλο νόημα πια στα πράγματα! Και με κάνει να ξεκολλάω σιγά-σιγά!

Senior Member
    Εσυ εισαι και νεαρουλης!
    εγω στα 34 που επαθα το κολλημα τι να πω?? και κρατησε απολυτα 2 χρονια τωρα... τωρα εχω αρχισει να ξενερωνω, να κουραζομαι, να βαριεμαι...
    στη δικη μου περιπτωση, επειδη ειχα παρει πολλα κιλα, με αφορμη το κολλημα αυτο με τον τυπο, εχασα και 20 κιλα, αλλαξα εμφανιση δραστικα οποτε ενα οφελος προεκυψε.
    τελικα δεν ειναι θεμα ηλικιας ουτε ωριμοτητας πιστευω... ειναι θεμα ποιοτητας χαρακτηρα! και συγκροτησης προσωπικοτητας.
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Quote Originally Posted by PositiveWave View Post
    Εγώ το σκέφτομαι! Γιατί να συμβεί κάτι τόσο ωραίο και να μην πάρει σάρκα και οστά; Με παρηγορεί όμως το γεγονός ότι δεν είμαι ο μόνος! Να ξέρεις ένα πράγμα. Η αγάπη είναι και αυτή-τρόπον τινά-μια σχέση δούναι και λαβείν. Όταν δίνεις τα πάντα για το τίποτα, σε συμφέρει; Όχι βέβαια!
    σε αυτο εχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δικιο!
    δεν μπορεις να καταντας ζητιανος της αγαπης ή του ενδιαφεροντος του αλλου...
    Αν ο αλλος δεν το εκτιμησει, δεν αξιζει τον κοπο! αλλα ελα μου ντε που το μυαλο και η καρδια δεν ξεκολλανε με τιποτα... Νομιζω μονο ο χρονος μπορει να βοηθησει εν προκειμενω... εγω ειχα φτασει σε σημειο να μονοπωλει τη σκεψη μου αυτος, 24 ωρες/24ωρο να παρακολουθω φβ και βλακειες, να παρακολουθω πιθανα σημεια για να τον συναντησω... κανονικη αρρωστεια!
    Αλλα εφταιγε κι αυτος γιατι μου εδωσε λιγο θαρρος, που μετα το ξεκοψε...
    Για μενα ηταν μια ιστορια που πραγματικα με συγκλονισε...

Senior Member
    Εσυ εισαι και νεαρουλης!
    εγω στα 34 που επαθα το κολλημα τι να πω?? και κρατησε απολυτα 2 χρονια τωρα... τωρα εχω αρχισει να ξενερωνω, να κουραζομαι, να βαριεμαι...
    στη δικη μου περιπτωση, επειδη ειχα παρει πολλα κιλα, με αφορμη το κολλημα αυτο με τον τυπο, εχασα και 20 κιλα, αλλαξα εμφανιση δραστικα οποτε ενα οφελος προεκυψε.
    τελικα δεν ειναι θεμα ηλικιας ουτε ωριμοτητας πιστευω... ειναι θεμα ποιοτητας χαρακτηρα! και συγκροτησης προσωπικοτητας.
    Ναι, γενικά ας κρατάμε τα θετικά από όλο αυτό.
    Και να θυμάσαι ότι η ζωή είναι σκυταλοδρομία. Ακόμη και κακή κούρσα να έχει κάνει ένας δρομέας, ο άλλος θα την καλυτερέψει.
    Και αν αναρωτιέσαι ποιος είναι ο ένας δρομέας και ο άλλος δρομέας: Εσύ είσαι, απλά με το πέρασμα του χρόνου θα είσαι διαφορετική.
    Πάντα πιο πλούσια σε εμπειρίες από τον προηγούμενο εαυτό σου!

Senior Member
    Εχεις ωραιες σκεψεις, ακουγεσαι συγκροτημενος, και δυναμικος!!!!

Ξερεις τι ομως? οσο περνανε τα χρονια κουραζεσαι!! εγω το εχω βιωσει τρις... ουτε 1 ουτε 2.... 3φορες ανεκπληρωτο....
    οκ! ερωτευεσαι απολυτα, τρως τη χλαπατσα του ανεκπληρωτου, λες είμαι μικρή, δεν ηξερα, την επομενη φορα!
    την επομενη φορα, παλι τα ιδια με παραλλαγμενο σεναριο! ηταν μεγαλος, σε αλλη φαση, με αλλα προβληματα, δεν ηθελε σχεσεις κλπ
    οκ, το ξεπερνας, λες ΤΩΡΑ θα βρω τον ερωτα της ζωης μου. Ελα μου ντε...... παλι ενα ανεκπληρωτο !!!

εχω αρχισει να αναρωτιεμαι ΤΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΩ?
    πως το λεει το τραγουδι του Χαρουλη? αυτο ακριβως.
    Last edited by Mara.Z; 05-09-2016 at 20:35.

Banned
    Eντυπωσιακή η ιστορία σου όντως, να πιάσεις το δεκάρι για μια γυναίκα!
    Δείχνει να έχεις πείσμα, θέληση, είσαι μαχητής ακόμα και με αυτή την μικρή ιστορία...
    Και happy end μας αρέσει δεν μας αρέσει , συναντάμε στα παραμύθια κυρίως.........

Senior Member
    Εχεις ωραιες σκεψεις, ακουγεσαι συγκροτημενος, και δυναμικος!!!!

Ξερεις τι ομως? οσο περνανε τα χρονια κουραζεσαι!! εγω το εχω βιωσει τρις... ουτε 1 ουτε 2.... 3φορες ανεκπληρωτο....
    οκ! ερωτευεσαι απολυτα, τρως τη χλαπατσα του ανεκπληρωτου, λες είμαι μικρή, δεν ηξερα, την επομενη φορα!
    την επομενη φορα, παλι τα ιδια με παραλλαγμενο σεναριο! ηταν μεγαλος, σε αλλη φαση, με αλλα προβληματα, δεν ηθελε σχεσεις κλπ
    οκ, το ξεπερνας, λες ΤΩΡΑ θα βρω τον ερωτα της ζωης μου. Ελα μου ντε...... παλι εναεκπληρωτο !!!

εχω αρχισει να αναρωτιεμαι ΤΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΩ?
    πως το λεει το τραγουδι του Χαρουλη? αυτο ακριβως.
    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Να θυμάσαι δύο πράγματα:
    Δεν ξέρω αν εκεί τριγύρω που γράφεις υπάρχει κάποια λάμπα. Να την βλέπεις και να θυμάσαι ότι αυτός που την εφηύρε (ο Edison) απέτυχε 9.999 φορές. Την 10.000η φορά τα κατάφερε, γι'αυτό και τα πράγματα σήμερα είναι διαφορετικά!
    Δεν έκατσε μια σχέση; Σκασίλα σου! Στην επόμενη!
    Και δεύτερον. "Η επιτυχία είναι να προχωράς από αποτυχία σε αποτυχία, χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου." Ουίνστον Τσώρτσιλ.
    Ο Τσώρτσιλ τα έλεγε αυτά στους Εγγλέζους όταν αυτοί τρώγανε το ένα σκαμπίλι μετά το άλλο. Και θυμήσου ποιοι βγήκαν νικητές στο τέλος. Αυτοί που τρώγανε απανωτά σκαμπίλια ή αυτοί που φάγανε ένα γερό σκαμπίλι στο τέλος (σ.σ. οι Γερμανοί);

Page 1 of 16 12311 ... LastLast