Κοροϊδία - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Results 76 to 90 of 103
    Senior Member
    Δεν ξερω για σας παντως εχω απογοητευτει απ τον εαυτο μου τελευταια..Πρεπει να σηκωσουμε το αναστημα και στον ιδιο μας τον εαυτο μου φαινεται,μας κοροιδευει,μας παραπλανει και μας διχαζει...

(Για εμενα το λεω)

Senior Member
    marley αυτό βιώνω κάθε στιγμη. Ο εαυτός μου με έχει κάτσει στο σκαμνί και δεν μπορώ να το κουνήσω ρούπι. Δεν βλέπω να υπάρχει λύση γι αυτό.

Senior Member
    Η σοβαροφανεια και ο προσανατολισμος μονο στην τονωση του εγω μας και στην επιδιξεια με οποιονδηποτε τροπο,μας κανει να μαστιγονομαστε,να πληγωνουμε και να υψωνουμε τειχη για να απολαυσουμε κατι αχρηστα δωρα που μας προσφερουν.Καλυτερα να ειμασταν ολοι τρελοι και να παιζαμε μπαλλα με την ευαισθησια και το ενδιαφερον προς τους αλλους,την ενοτητα, το χιουμορ και την αλληλεγγυη.

Senior Member
    thanks peyote για το μηνυμα,το χρειαζομουνα αν και παρολα αυτα μαλλον θα ειναι μεγαλη η νυχτα παλι σημερα...

Senior Member
    Originally posted by Marley
    Η σοβαροφανεια και ο προσανατολισμος μονο στην τονωση του εγω μας και στην επιδιξεια με οποιονδηποτε τροπο,μας κανει να μαστιγονομαστε,να πληγωνουμε και να υψωνουμε τειχη για να απολαυσουμε κατι αχρηστα δωρα που μας προσφερουν.Καλυτερα να ειμασταν ολοι τρελοι και να παιζαμε μπαλλα με την ευαισθησια και το ενδιαφερον προς τους αλλους,την ενοτητα, το χιουμορ και την αλληλεγγυη.
    marley λες μλκιες

Senior Member
    Αν εννοεις το \'τρελοι\' το λεω με την καλη εννοια του τρελου,αυτου που παρασερνεται απο κατι.Οσο για τα υπολοιπα εγω ετσι τα βλεπω.Αχαχα τωρα μονο σε καυγαδες δεν εμπλεκα,με εκανες και γελασα:)

Senior Member
    ΚΑι πεινασα μπορω να πω,παω να φαω στην ταρατσα το τοπιο.

Senior Member
    Εγώ πιστεύεις θέλω να μπλέξω σε καυγά?

Senior Member
    δεν απαντάς...

Senior Member
    Originally posted by vince

Δεν φταίνε τα παιδάκια καλή μου weird. Τα παιδάκια μαθαίνουν απο αυτά που κάνουν οι μεγαλύτεροι τους, συγκεκριμένα οι γονείς και μεγαλύτεροι φίλοι τους οι οποίοι και αυτοί με την σειρά τους απο κάπου μάθανε να συμπεριφέρονται έτσι. Απο που όμως ξεκινάει αυτό? Δεν έχει αρχή και δεν έχει τέλος ίσως να σκεφτείς. Η αρχή για μένα είναι οι κοινωνικές διακρίσεις. Κανένας άνθρωπος με κατέχουσα θέση στην κοινωνία δεν θα καταφύγει σε τέτοιες μεθόδους καθότι (1) δεν το έχει ανάγκη και (2) δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο τους υπόλοιπους. Σαν παιδί εμένα δεν μου έλειψε τίποτα. Και το φαγητό μου είχα, και τα παιχνίδια μου και τις ανέσεις μου. Σε επακόλουθο δεν είχα την ανάγκη να κοροιδέψω κανέναν.. Όμως άλλα παιδάκια δεν τα είχαν αυτά. Συνήθως τα παιδάκια που δεν τα έχουν υιοθετούν εκτός απο τα ελάχιστα υλικά αγαθά, και της μιζέρια και τον χαρακτήρα των αποτυχημένων που τους περιβάλλουν. Όμως ακόμα και εάν ένα παιδάκι έχει τα υλικά αγαθά που επιθυμεί μπορεί να μην έχει την ανάλογη στοργή και φροντίδα απο τους δικούς του και να κοιτάξει να έχει υποστήριξη απο άλλα άτομα που το περιβάλλουν είτε αυτοί είναι συνομίληκοι με τα δικά τους προβλήματα είτε μεγαλύτεροι σε ηλικία που μπορούν να κατευθύνουν πιο αποτελεσματικά ένα παιδί στην συμπεριφορά που θέλουν. Είναι απλό...πολλοί άνθρωποι ξέρουν πως θα πάνε στον πάτο και θέλουν να πάρουν μαζί τους όσους πιο πολλούς μπορούν..
    Αγαπητε,
    δεχομαι απο αυτα που λες, το οτι οι γονεις συγουρα καλλιεργουν τετοιες συμπεριφορες κοροιδιας στα παιδια τους.
    Αυτο όμως το δεχομαι και σε συνδυασμο με αυτο που λεει ο Μανθες, οτι δηλαδη το παιδι, ειναι αθωο κι ετσι το χαρακτηριζει μια ωμοτητα. Δεν κα μουφλαρει τα οσα θεωρει αληθειες.
    Επομενως, το μικρο παιδι, ενα ευπλαστο πλασμα που σχηματιζει δομες για την ταξινομηση των στοιχειων του κόσμου που το περιβάλλει, σίγουρα απορροφα σαν σφουγγαρι τα ερεθισματα που παιρνει απο τους γυρω του και ιδιαιτερα τωους γονεις του, οι οποιοι εχουν και το ρολο προτυπου και τους οποιους κυριως μιμειται.
    Το θεμα ειναι οτι οι γονεις, μπορει να κοροιδευουν και να θαβουν ανθρωπους πισω απο την πλατη τους , ενω το μικρο παιδακι θα το αναπαραγει αμεσα, μπροστα τους.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Δεν νομιζω οτι κοροιδευουν οσοι ξερουν οτι πατωνουν και θελουν να παρασυρουν κι αλλους μαζι τους,
    ειναι ισως μια περιπτωση, δεν ειναι ομως μονο αυτο που συνιστα το \"χρονικό\" της κοροιδιας.
    Οσο για την ΕΛΛΕΙΨΗ που οδηγει σε ΦΘΟΝΟ και ΖΗΛΙΑ, αυτο ναι, ειναι μαλλον μια αιτια της κοροιδιας.
    Η ειμαι κομπλεξικος κι ανασφαλης,΄΄η κατι μου λείπει γενικότερα κι αντιδρώ έτσι πικρόχολα.

Senior Member
    Originally posted by vince
    Καλά και τι δεν είπα στο παραπάνω μήνυμα! Σε λίγο θα σας πώ και απο ποιά μεριά φοράω το βρακί μου :p
    To κλασσικό συναίσθημα της υπέρμετρης έκθεσης.
    Το εχω περιγράψει, είναι λογικό να μετανιώνουμε για κάποια πράγματα που εχουμε γραψει. Να νιώθουμε άβολα, να βρισκονται σε κοινή θέαση....:)

Senior Member
    Originally posted by water
    η κοροιδια παντως παιδια ηταν παντα αναποσπαστο κομματι μην πω αναγκη καθε κοινωνιας, τρανταχτο παραδειγμα ο \"τρελλος του χωριου\" που ειχε καθε χωριο και εχει ακομα. Ο τρελλος που δημιουργουσαν και δεν γεννιοταν ετσι απλα διεφερε σε κατι, συμπεριφεροταν αλλιως και επρεπε να αναλαβει τον ρολο του γελοτοποιου..
    Πολύ κρίσιμη η παρατήρησή σου, για την εξέλιξη της κουβέντας μας. Παρατηρούμε λοιπόν οτι υπάρχει ενα είδος \"κοινωνικής ανάγκης\" να τεθούν κάποια άτομα στο στόχαστρο της κοροιδίας.
    Συνήθως αυτά είναι τα άτομα που αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή.
    Επιπλέον θεωρώ οτι ΄πέρα απο την κοινωνική διάσταση της κοροιδίας, υπαρχει και μέσα στον καθένα το ενστικτο, ή καλυτερα η ταση για κοροιδία.
    Ειναι η σκοτεινή πλευρα του καθενός.
    Φαντάζομαι όλοι, και εχετε κοροιδεψει, και σας εχουν κοροιδεψει.
    Με εχουν κοροιδεψει και σαν παιδι, αλλα και ως ενηλικα, εχουν αποπειραθει να υποβιβασουν πχ. τα λεγόμενα μου, γειωνοντάς με. Καταλαβα οτι τα όσα ελεγα, ενοχλούσαν πολυ και η καλυτερη αμυνα για τον ανθρωπο που με ακουγε τότε ήταν αφενος να κοροιδεψει τον εαυτο του οτι τα οσα λεω ειναι ανουσια , αφετέρου να κοροιδεψει εμενα, που τα λεω.
    Μια αλλη μορφή κοροιδίας είναι η ειρωνία.

Senior Member
    Originally posted by Empneustns
    μερικες φορες ακομα και ο τροπος ομιλιας καποιου ατομου που κατα τα αλλα ειναι απολυτα φυσιολογικο γινεται αιτια χλευασμου.και παντα υπαρχουν τα \"ανθρωπακια\" που προσπαθουν να επιδειχτουν και να νοιωσουν ανωτεροι μειωνοντας καποιον αλλον.οταν εισαι ισχυρος το ξερεις,δεν χρειαζεσαι την επιβεβαιωση κανενος και ουτε σε ενδιαφερει τι θα πουν οι αλλοι.απο αυτο και μονο βγαινει το συμπερασμα πως τα συγκεκριμενα ατομα εχουν ανασφαλειες κυριως στο να νοιωθουν σημαντικοι παρολο που τις περισοτερες φορες δεν το καταφερνουν.μου θυμιζει οταν ειχα παει σε ενα διαφορετικο τμημα στην εργασια μου,οπου βρεθηκε ενας παλιος και βλεποντας με εμενα νεο αρχισε κατα καποιο τροπο τον χλευασμο και την επιδειξη καθως ηταν παλαιοτερος.υστερα απο 3 απαντησεις μου σε ερωτησεις του με τον ιδιο ακριβως τονο και διαθεση σταματησε μια και αρχισαν και οι υπολοιποι συναδελφοι να χασκογελαν για αυτον πλεον.αυτο που εννοω ειναι πως ισως μερικες φορες πρεπει να σηκωσουμε το αναστημα μας για να γινουμε σεβαστοι απο τους αλλους...
    Αιτία χλευασμού, το θετεις πολυ ευστοχα...
    Τα ανθρωπάκια λοιπόν, ανθρωποι που είναι οι πιο αδύνατοι των αδυνάτων, προσπαθούν να μειώσουν ότι νιώθουν να τους απειλεί.
    Συχνά ο κόσμος, και ειδικά στην Ελλάδα, τρομαζει με το ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ. Αν καποιος δεν ειναι μεσα στο \"μαντρι\", τοτε εχει προβλημα ή ειναι ανικανος ή γελοίος. Αν καποιος δεν ειναι μεσα στο μαντρι, μας αμφισβητεί.
    Εχω γνωρίσει άνθρωπο, που εβλεπε πως δεν τον φοβομουν, κι αυτο τον τρελαινε γιατι εχει μαθει να επιβαλλεται στους αλλους και οι αλλοι να τρεμουν μπροστα του.
    Αρχισε λοιπον να εχει ενα υφος κοροιδευτικό απέναντί μου, για να βρει το κουμπί μου, που θα λυγίσω, με ποιον τρόπο θα καταφέρει να με βαλει σε καθεστως αμφιβολίας. Σχολίαζε τα ρούχα μου, τις χειρονομίες μου και φρόντιζε να μιλά υποβιβαστικα για τους κουλτουριάρηδες, πετωντας μου που και που, Εσυ είσαι κουλτούρα ε?
    Κι οταν του έλεγα, ναι και μάλλον με αντιπαθείτε, αναγκαζόταν να μου απαντήσει, μα εγω δεν μιλάω για όλους τους κουλτουριάρηδες....
    Ποσο΄κρίμα είναι ρε γαμώτο.
    Να υπάρχουν ανθρωποι αδυναμοι, που μεσω της κοροιδιας να καταφερνουν να επιβληθούν.

Senior Member
    Originally posted by weird
    Δεν νομιζω οτι κοροιδευουν οσοι ξερουν οτι πατωνουν και θελουν να παρασυρουν κι αλλους μαζι τους,
    ειναι ισως μια περιπτωση, δεν ειναι ομως μονο αυτο που συνιστα το \"χρονικό\" της κοροιδιας.
    Οσο για την ΕΛΛΕΙΨΗ που οδηγει σε ΦΘΟΝΟ και ΖΗΛΙΑ, αυτο ναι, ειναι μαλλον μια αιτια της κοροιδιας.
    Η ειμαι κομπλεξικος κι ανασφαλης,΄΄η κατι μου λείπει γενικότερα κι αντιδρώ έτσι πικρόχολα.
    Να ξεκαθαρίσω κάτι..όταν μιλάω για ανθρώπους που πατώνουν δεν μιλάω απαραίτητα για άτομα με οικονομικές δυσκολίες αλλά κυρίως για άτομα με ηθική συρρίκνωση...δηλαδή άτομα που υποβιβάζονται σε ηθικό επίπεδο..τους διεφθαρμένους..και αυτούς που καταπατούν άτομα αγνότερα απο αυτούς. Το \"χρονικό\" της κοροιδίας ίσως να μην είναι απόλυτα τεκμηριωμένο ..είπα κάτι για αρχή και τέλος... αλλά έτσι όπως το βλέπω έχει αίτιο κοινωνικό, ειδικά περί κοινωνικής θέσης. Η επιλογή αυτή (εφόσον ξέρει ο καθένας τι είναι ηθικό και τι όχι) καθορίζει και την ηθική κατάταξη του ατόμου στην κοινωνία ..Παραπέρα..στον χώρο του σχολείου μπορώ να επιλέξω για παράδειγμα να μην θάβω τους καθηγητές μου. Αυτό παρόλο που ηθικά είναι ορθό, αποτελεί σαφές αίτιο για απομόνωση απο την κοινωνική ομάδα των συμμαθητών. Μερικές φορές δεν είναι η αντίδραση που ενοχλεί (ίσα ίσα που γοητεύει) αλλά η γαλήνη που έχουν μερικοί άνθρωποι..Με λίγα λόγια ότι μας δίνει το δικαίωμα (ακόμα και εάν είναι δικό μας προνόμιο) το καταχράζουμε...

Ίσως βέβαια να μην είναι ξεκάθαρα όσα λέω παραπάνω. Γενικά όμως όλοι έχουν κοροιδέψει και απο κάτι. Και όλοι έχουν γίνει αντικείμενο κοροιδίας σε κάποια φάση στη ζωή τους...εκτός και άν μιλάμε για κάποιον άνθρωπο που παρέμεινε αγνός.

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast