Results 46 to 60 of 103
Thread: Κοροϊδία
-
20-10-2008, 20:58 #46
Originally posted by weird
Ο φόβος του να γελάσουνε μαζί μου.
Πιστευω σε όλους, λεει κατι.
- 20-10-2008, 21:02 #47
Originally posted by BALANCE
Ομως, αφου τα ξερουμε ολα αυτα,
αυτο μας κανει ατρομητους στην κοροιδια?
Μηπως η κοροιδια εχει ισχυ πανω μας μονο οταν ακουμπα σε κομπλεξ και ανασφαλειες μας?
Νομίζω ότι αυτό που έγραψες είναι ό,τι πιο εύστοχο έχω διαβάσει για το θέμα αυτό.
Δεν είναι η κοροιδία, αλλά η ανασφάλεια που κουβαλάμε γύρω από το \"θέμα\" της κοροιδίας. Και πρόσφατα, διαβάζοντας ένα βιβλίο που έχει σχέση με αυτά που φοβόμαστε, σημείωσα ένα σημείο που έλεγε ότι τα γεγονότα ή οι λέξεις δεν είναι αυτές που μας προκαλούν ανασφάλεια αλλά αυτό που σκεφτόμαστε γύρω από αυτά...
Τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου είχα παραπάνω κιλά από το κανονικό. Είχα απίστευτο κόμπλεξ για την εμφάνιση μου και οποιοδήποτε σχόλιο γινόταν γύρω από αυτή με έκανε χάλια... Και δεν ήταν και λίγα αυτά τα σχόλια... Εφτασα λοιπόν στο να γίνω η καλύτερη στον αυτοσαρκασμό γιατί σκεφτόμουν ότι αν εγώ πρώτη κοροιδεύω τον εαυτό μου, ο άλλος δεν θα μπει στη διαδικασία να το κάνει για μένα... Και πέτυχε. Αλλά μέσα μου πονούσα κι ακόμα πονάω... παρόλο που πλέον έχασα 30 κιλά και είμαι στο κανονικό μου βάρος. Και ακόμα και τώρα, αν κάποιος κάνει κάποιο αστείο σχόλιο για τα \"παχάκια¨μου, είμαι ικανή να τον φάω...
Αρα, οταν εχω παραπανω κιλά, εγω η ίδια με βρισκω μείον, κι οποιο σχολιο, μπορει να το εκλαβω τελειως αρνητικα.
Γιατι η φωνή μου με κουφαινει, και δινει καθε ειδους εξουσια σε \"εξωτερικα\" σχολια:
\"Εχω κιλά, αρα δεν αξιζω\" ή \"ειμαι μια χοντρη, ασχημη, αχρηστη, γελοια\".... και ολων των ειδων οι σκεψεις, που κανουμε οι περισσοτερες γυναικες οταν βαζουμε κιλά.
Αυτη η \"φωνη\" ή ακριβεστερα αυτή η αντιληψη, συνδεεται και με το πνευμα της εποχής, που μετατοπιζει την αξία του καθενος απο το πνευματικό στο υλικό επίπεδο.
Αν ομως νιωθαμε καλα με το σωμα, με τα όποια κιλά μας, και θελαμε κι ο αλλος να μας δεχτεί όπως είμαστε, τους κοροιδευοντες απο κριτες μας θα τους υποβιβάζαμε σε άτομα προς αποφυγη.
Μπορουμε, μονοι εμεις, να αλλαξουμε την εσωτερικη αυτη φωνουλα μας?Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
20-10-2008, 21:06 #48
Originally posted by water
Ο φόβος του να γελάσουνε μαζί μου.
Πιστευω σε όλους, λεει κατι.
Εννοω να σου δειξουν οτι είσαι γελοίος... πανε λίγο πισω, σε εκεινα τα μικρα παιδακια που μπορει να σου φωναζουν στην αυλη του σχολίου \"Εισαι χαζοοοοοοςςςς χαχαχαχαχχχ και δεν σε παιζουμε\", εμπειριες συχνα τραυματικες.
Πως μπαινει στη διαδικασια, δηλ? Τι σε προβληματιζει πανω σε αυτό?Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
20-10-2008, 21:10 #49
Εσας σας κοροιδεψαν οταν ησασταν παιδια?
Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
20-10-2008, 21:11 #50
Φανταζομαι πως σιγουρα αρκετους, ναι.
μα πως καταφερνουν τα μικρα παιδιακια κι ειναι τοσο σκληρα καμια φορα?
Πρεπει να φυγω.. Καλο βραδυ σε ολους!:PΟ καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
20-10-2008, 21:31 #51
Originally posted by BALANCE
Εφτασα λοιπόν στο να γίνω η καλύτερη στον αυτοσαρκασμό γιατί σκεφτόμουν ότι αν εγώ πρώτη κοροιδεύω τον εαυτό μου, ο άλλος δεν θα μπει στη διαδικασία να το κάνει για μένα... Και πέτυχε. Αλλά μέσα μου πονούσα κι ακόμα πονάω...
20-10-2008, 22:09 #52
αυτοσαρκασμος με το ζορι σαν αμυνα? δεν το βλεπω ετσι αλλα μια εκδοχη του να αντιμετωπιζουμε ακομα και ασχημες καταστασεις με χιουμορ, αρκει να δεις κατι αστειο εκει που αλλοι δεν το βλεπουν, κατι που παει να εξελιχθει ασχημα να εχει μια θετικη καταληξη! οχι με το ζορι δεν γινεται
20-10-2008, 22:17 #53
weird οπως τα λες ειναι βεβαια
20-10-2008, 22:23 #54
water το είπα αυτό γιατί θεώρησα οτι η balance έτσι το εννοούσε και γιατί έχω πέσει κι εγώ πολλές φορές σε αυτή τη \"παγίδα\" νομίζοντας οτι αυτή η τακτική θα με κάνει να \"ξεφοβηθώ\" τις ανασφάλειές μου!
20-10-2008, 22:54 #55
Εσας σας κοροιδεψαν οταν ησασταν παιδια?
μα πως καταφερνουν τα μικρα παιδιακια κι ειναι τοσο σκληρα καμια φορα?
20-10-2008, 23:03 #56
Καλά και τι δεν είπα στο παραπάνω μήνυμα! Σε λίγο θα σας πώ και απο ποιά μεριά φοράω το βρακί μου :p
20-10-2008, 23:10 #57
vince από ποιά μεριά το φοράς?? :P
20-10-2008, 23:14 #58
Σε αυτά που είπα τι έχεις να πείς?
20-10-2008, 23:17 #59
τπτ
20-10-2008, 23:19 #60
Πωπω... Δεν σας προλαβαίνω... Είστε πολύ γρήγοροι στις απαντήσεις σας!
Αυτό που ήθελα να πω GreenPeyote είναι ότι επειδή αισθανόμουν πολύ άσχημα για τα παραπανίσια κιλά που κουβαλούσα, ανακάλυψα ότι η άμυνα ήταν η καλύτερη επίθεση, πράγμα που σημαίνει ότι αν πρώτη εγώ έκανα πλάκα με τα κιλά μου, κανείς δεν θα μπορούσε να με κάνει να νιώσω άσχημα γιατί πρώτη εγώ το είχα σαρκάσει το θέμα. Αυτό όμως δεν σήμαινε ότι ένιωθα και άνετα μ\' αυτό. Απλά ήταν η άμυνα μου...
Τελικά Weird αρχίζω να πιστεύω ότι βρήκα την αδελφή ψυχή μου σε σένα!!!! Οτι γράφεις, είναι σαν να το έχω βιώσει εγώ... Παναγία μου!!!
:D:D
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία