Κακός ψυχίατρος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5

Κακός ψυχίατρος

Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για τον ψυχίατρο που επισκέφτηκα και να μου πείτε αν κρίνετε ότι πρέπει να αλλάξω. Προσωπικά αυτό πιστεύω, αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό να αλλάζεις όταν σε αναλαμβάνει κάποιος.
    Πάσχω από κατάθλιψη και αγοραφοβία. Εκτός αυτών μικρός είχα πάντα εμμονές (του στυλ να τσεκάρω την πόρτα αν κλείδωσε 20 φορές), αρρωστοφοβία, και γενικότερα φοβίες λόγω των εμμονών μου.

Πήγα πριν λίγο καιρό σε έναν ψυχίατρο και αυτός μου έδωσε seropram 5 σταγόνες ημερησίως, καθώς όπως μου πε, μπορεί να ταν φυσιολογικό κομμάτι του εαυτού μου η κατάθλιψη (δηλαδή είναι οκ να αισθάνεσαι χάλια αφού είναι κομμάτι του εαυτού σου), αλλά οι εμμονές τον ανησυχήσανε λίγο. Όλα καλά σχεδόν μέχρι εδώ, άρχισα την αγωγή και ακολούθως μετα από 2 βδομάδες ξαναέκλεισα ραντεβού μέσω τηλεφώνου να με δει την επόμενη μέρα από το τηλεφώνημα. Όταν πήγα στο ιατρείο, δεν θυμόταν καν ποιος ήμουν, ούτε τι συμπτώματα είχα. Βασικά δεν θυμόταν καν ότι είχαμε κλείσει ραντεβού την προηγούμενη, με κοίταζε υποτονικά σαν χαμένος (εμένα μου θύμιζε τρελό) και αναγκάστηκα να του το υπενθυμίσω ότι τον είχα πάρει τηλέφωνο και ότι είμαι ο τάδε. Εν τέλει, αφού του εξήγησα ποιος ήμουν και του ξαναείπα τα συμπτώματά μου (εκτός των εμμονών) άρχισε να μου λέει ότι ο εαυτός μου είναι έτσι και δεν γίνεται με φάρμακα να αλλάξεις τον εαυτό σου και να είσαι χαρούμενος καθώς θα είναι κάτι "φτιαχτό" και μάλιστα θα είναι και ανήθικο (δηλαδή ειναι οκ να μαι τρελός η καταθλιπτικός ή μανιακός γιατί είναι ο εαυτός μου, sic). Τρελαίνομαι τότε επειδή κατάλαβα ότι ήταν στην κοσμάρα του και δεν θυμόταν τίποτα και του λέω: ΓΙΑΤΡΕ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΕΧΩ ΕΜΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΧΑΛΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ; Μετά άρχισε να με ρωτάει για κάτι γενόσημα που χε στο συρτάρι αν θέλω από αυτά (λες και ο ασθενής θα επιλέξει φάρμακα σα να είναι φρούτα). Εν τέλει του πα "δώστε αυτό που μου χατε χορηγήσει αρχικά". Και μου γραψε περισσότερο seropram. Τις προάλλες τον πήρα τηλέφωνο για να αυξήσω δόση, πάλι δεν θυμόταν ούτε ποιος είμαι ούτε τι παίρνω, του πα επίτηδες στην τύχη ότι παίρνω άλλη δόση και ότι πέρασαν διαφορετικές μέρες από την τελευταία φορά, εννοείται ότι τα χαψε, μου πέταξε στην τύχη μια δοσολογία (βασισμένη σε αυτά που του πα ψευδώς εγώ και αυξημένη κατά 5 σταγόνες, ενώ την προηγούμενη φορά μου χε πει ότι θα αυξηθεί μόνο κατά δυο σταγόνες για να μην έχω παρενέργειες) και μετά κλείσαμε το τηλ. Ο τύπος είναι για μένα πεταμένα 50ρικα, άχρηστος, ανίκανος και επικίνδυνος. Δεν ζητώ να τηρούν ηλεκτρονικά αρχείο όπως άλλοι γιατροί που αναγράφουν σε εξελ το ιστορικό του ασθενή κλπ, αλλά έλεος, είναι δυνατόν να μην θυμάσαι ούτε καν το πρόσωπο του ασθενή όταν τον ξαναβλέπεις; Να μην ξέρεις ότι έχεις κλείσει ραντεβού; Είναι δυνατόν να πετάς δοσολογίες στην τύχη και τη μια φορά να λες άλλα και την άλλη διαφορετικά; Έλεος!

Senior Member
    Στην θέση σου αλλαζα κι εγώ γιατρό...τελείως ότι να ναι ο τυπος...ήξερα ότι καμιά φορά τα λένε/γράφουν φάρμακα στη τύχη αλλά όχι έτσι απροκάλυπτα, θα ηθελα ο γιατρός μου τουλαχιστον να ήταν αρκετά έξυπνος ώστε αυτό να μη κάνει μπαμ, λολ...

Senior Member
    Ε , ειναι προφανες οτι πρεπει ναλλαξεις γιατρο , το ρωτας κιολας ? περνα να του ριξεις δυό μουτζες πρωτα .......

Member
    Αλλαξε γιατρο παιδι μου ...συμβαινουν αυτα...!!

έχετε να προτείνετε κάποιον;