Results 1 to 15 of 38
-
27-05-2018, 16:17 #1
Ονειρα-φιλοδοξίες-εμπειρίες που θέλουμε να ζήσουμε
Πως θυμάστε τον εαυτό σας;;
Ήσασταν πάντα φιλόδοξα άτομα που προσπαθούσαν να πετύχουν τα όνειρά τους και τους στόχους τους;; Είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε κάθε μέσο γι'αυτό ή έχετε κάποιους φραγμούς ίσως ηθικούς για παράδειγμα;;
Θα ήθελα και με την συμμετοχή σας να μιλήσουμε για τα όνειρα μας.
Ολοι έχουμε κάποιου είδους επιδιώξεων-φιλοδοξιών-ονείρων. Χωρίς να το γνωρίζουμε οι φιλοδοξίες των ανθρώπων μπορεί να είναι ένα αρνητικό στοιχείο γιατί δημιουργεί αναπόφευκτα τον ανταγωνισμό και πιθανώς την βία.
Ολοι έχουμε την αίσθηση πως τα όνειρα μας πρέπει να πραγματοποιηθούν πάση θυσία για να νιώσουμε ότι έχουμε εκπληρώσει αυτό που θέλουμε να γίνουμε.
Πολλές φορές είναι η αιτία της δυστυχίας μας όταν μένουν ανεκπλήρωτα, άλλες φορές μπορεί να είναι πάλι αιτία δυστυχίας γιατί ως προϊόν φαντασίας, στην πράξη δεν ήταν αυτό που προσδωκούσαμε. Ποιος άλλωστε μπορεί να προβλέψει όλους τους παράγοντες σε μια απρόβλεπτη ζωή;;
Σε μια εποχή που οι άνθρωποι λειτουργούν σε γρήγορους ρυθμούς και ονειρεύονται λιγότερο καθώς και περιορίζουν τα όνειρα τους κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται ποια είναι η δική σας στάση;;It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
- 27-05-2018, 16:40 #2
Μεγαλωσα σε μια αλλη εποχη , και πραγματοποιησα αρκετα απ τα ονειρα μου , περισσοτερα απο οσα πιστευα στα 30 μου , λιγοτερα αποσα πιστευα στα 25 που νομιζεις οτι εισαι το κεντρο του κοσμου , τα πραματα εκει εξω δεν ειναι πλεον καθολου ευκολα , αμα ξεκιναγα τωρα την καριερρα μου , δεν θα καταφερνα πιθανως τιποτα , η παγκοσμιοποιηση καταπνιγει την ιδιωτικη πρωτοβουλια , εκτος και αν εχεις παρα πολλα χρηματα και σου κοβει πολυ επιπλεον ....
ο πατερας μου που ειναι αυτοδημιουργητος , μεγαλης ηλικιας , οταν του εκανα την ερωτηση , αν θα καταφερνε τα πολλα που καταφερε στην ζωη του ξεκινωντας τωρα , η απαντηση ηταν ενα straight οχι ............
27-05-2018, 20:36 #3
Δεν είμαι ιδιαίτερα φιλόδοξη αλλά προσπαθούσα και προσπαθώ να πραγματοποιήσω τα όνειρα μου όχι όμως πατώντας επί πτωμάτων, δεν μου φταίνε σε τίποτα οι άλλοι...
Το μεγαλύτερο μου όνειρο είναι να βρω την αγάπη... Επιτέλους... Και να κάνω οικογένεια... Ή ακόμα καλύτερα να με δεχτεί πίσω ο πρώην μου και να κάνω οικογένεια μαζί του, αυτό είναι όντως ένα ανεκπλήρωτο όνειρο...
Ένα πιο μικρό είναι να πάω στο Μεξικό... Αυτό...
Όσο για τη στάση μου, εγώ συνεχίζω να ονειρεύομαι και να προσπαθώ όσο περισσότερο μπορώ παρά τις δυσκολίες...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
27-05-2018, 21:28 #4
28-05-2018, 00:39 #5
Σειριε στην περιπτωση μου οι ψευδαισθησεις μπηκαν παρα πολυ νωρις στη ζωη μου και δεν εχω ιδεα πως θα ειχα εξελιχθει χωρις αυτες. Χωρις τη μαμα με την περιεργη σκεψη εννοω.
Το μεγαλο μου ονειρο ηταν να βοηθησω τη μαμα να καταλαβει την αληθεια/πραγματικοτητα... (οκ εσπασα τα μουτρα μου!)
ωσπου εφτασε μια στιγμη μετα απο πολλα χρονια, λιγο πριν φυγει απο τη ζωη αυτη, και μου ειπε οτι παντα ηξερε, απλως ελεγε καμια κουβεντα γιατι φοβοταν...
και καταλαβα οτι δεν εζησα ποτε για μενα, αλλα μονο για να αποδεικνυω...Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
28-05-2018, 14:52 #6
Όνειρα, φιλοδοξίες, εμπειρίες που θέλω να ζήσω.... πολλά από όλα!
Παρατηρώ όμως ότι αποφεύγω να τα σκεφτώ πολύ όταν είναι μακρινά, σα να φοβάμαι πως αν τα σκεφτώ πολύ και μετά δεν πραγματοποιηθούν θα απογοητευτώ πολύ στην συνέχεια. Υποθέτω πως είναι άμυνα αυτό.
Έτσι προτιμώ να σκέφτομαι τα πιο κοντινά και άμεσα, μικρά πράγματα δηλαδή που μπορώ να κάνω καθημερινά.
Νομίζω πάντως πως είναι λάθος αυτό που κάνω, με την έννοια οτι χρειάζεται κανείς να μπορεί να ονειρευτεί πιο μεγάλα για εκείνον πράγματα ώστε να ξέρει πού θέλει να πάει. Να έχει δηλαδή κάποιους συγκεκριμένους στόχους ώστε να μπει στην διαδικασία προσπάθειας επίτευξης τους. Εγώ πάντως με πιάνω συχνά να φοβάμαι να ονειρευτώ . Ίσως γιατί αν βάλω έναν στόχο, πραγματικά δίνομαι εκεί 100% κι έτσι στην περίπτωση αποτυχίας κινδυνεύω να μείνω άδεια.
28-05-2018, 14:53 #7
Εγώ δεν με θυμάμαι να είχα όνειρα από παιδί... Δεν ξέρω τι έφταιγε. Ίσως δεν ένιωθα ασφαλής για να ονειρευτώ ή ήταν στείρο το περιβάλλον. Δεν με θυμάμαι να πω θέλω να γίνω το τάδε όταν μεγαλώσω. Δηλαδή το είπα αλλά όταν έφτασα σε ώριμη σχετικά ηλικία δηλαδή της εφηβείας προς ενηλικίωση δεν ήξερα τι ήθελα να γίνω.
Νομίζω δεν είχα ερεθίσματα και πολλοί παράγοντες συνετέλεσαν στο να μη γνωρίζω εμένα σαν άτομο, σαν προσωπικότητα.
Πάντα ένιωθα λες κ η ζωή είχε φύγει από μέσα μου. Μια μελαγχολία και απλά να αναπνέω.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
28-05-2018, 17:10 #8
Ειχα κάποια όνειρα, όσο πιο μικρή ήμουν τόσο περισσότερα είχα και τόσο πιο μεγαλα ηταν...με τα χρόνια έκανα εκπτώσεις στα όνειρα μου και σε αριθμό και στο ποσό φιλόδοξα ήταν...τώρα πλέον μου έχουν μείνει πολύ λίγα και πιο ταπεινα συγκριτικά με αυτά που έκανα πιο μικρη. Όσο ξεθωριάζει το κόκκινο από τους φακούς των γυαλιών μου τόσο ξεθωριάζει και το χρώμα από τα όνειρα μου. Και πλεον ανησυχω και για αυτά τα απλά που μου έμειναν.
Ηθικούς φραγμούς είχα και έχω. Αλλά δεν είναι μόνο αυτος ο παράγοντας στην πραγματοποίηση των ονείρων μας...βέβαια η αλήθεια είναι πως ίσως λόγω αυτού του σκεπτικού τα εγκαταλείπω το ένα μετά το αλλο, επειδή πάω με τον Σταυρό στο χέρι που λένε...έχω την αίσθηση ότι δεν θα είχε αξία για εμένα να πραγματοποιουσα το οποιοδήποτε όνειρο μου αναξιοκρατικα/άδικα. Οχι επειδή με παίρνει ο πόνος για την ηθική οσον αφορά τρίτους...Από δικη μου εσωτερική ανάγκη για αυτοεπιβεβαίωση, για να αποδείξω κάτι στον εαυτό μου ειναι...το να κατάφερνα το οποιοδήποτε όνειρο με οποιονδήποτε τρόπο ανήθικο η άδικο νομίζω θα μου άφηνε μέσα μου μια κούφια αίσθηση, πιο κούφια από το να μην πραγματοποιήσω τα όνειρα μου...τουλάχιστον έτσι δεν τα ευτελιζω; Τα έχω μυθοποιημενα και παρηγοριεμαι ετσι μέσα μου; Ότι να αν ήθελα να είμαι λαμόγιο θα μπορούσα; Και ότι και καλά ξέρω γω αυτο μου φταίει και όχι το ότι μου είναι άπιαστα για άλλους λόγους αυτά τα όνειρα; Ίσως έτσι αποφευγω την πραγματικότητα του ότι απλα δεν τα καταφέρνω...ίσως έτσι αποφευγω την τρομακτική συνειδητοποιήση ότι δεν ξέρω τι μου φταίει και δεν μπορώ να το ελέγξω;
Τελοσπαντων...ας πούμε ότι έχω πιο απλοποιημένα όνειρα πια λόγω ωριμότητας ξέρω γω και επειδή έχω πιο ουσιωδεις και ρεαλιστικες προτεραιοτητες για να μου χαϊδεψουμε τα αυτιά :P
Παναθεμα σε θέμα που άνοιξες...
28-05-2018, 17:17 #9
28-05-2018, 19:44 #10
Ναταλια μου συνεχισε να προσπαθεισ να ενημερωνεσε να δημιουργεισ κ μετα εικοσι χρονια θα κανεισ επιτυχια σε κατι θελει δεκα χρονια να μαθεισ μια δουλεια δεκαετια με εικοσαετια πετασ κ εικοσαετια με τριαντα δημιουργεισ κατι αν εισαι εξυπνοσ αυτοσ ειναι ο δρομοσ αν νομιζεισ οτι θα κανεισ κατι σε μια πεντετια ειναι λαθοσ γτ δεν εχεισ εμπειρια κι οτι κανεισ πρεπει να καλυπτει ολεσ τισ περιπτωσεισ κι εσυ δεν τισ εχεισ δει ετσι γινεται η επιτυχια το ξερω επειδη κανω πατεντεσ κι ολοι τα θεωρουν βλακειεσ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
28-05-2018, 19:50 #11
28-05-2018, 23:15 #12
29-05-2018, 00:39 #13
Μιας και μιλαμε για ονειρα παραθετω ενα απο τα λιγα τραγουδια της μαιλι που ακουγα μικρη
Εστάλη από SM-J510FN στο E-Psychology.gr Mobile App
29-05-2018, 14:39 #14
Ναταλια αναλαμβανεισ τα παντα εδω μεσα κι εγω φευγω σε λιγο
29-05-2018, 16:43 #15