Ανθρώπινα λάθη κι η αντιμετώπιση τους...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
    Senior Member

Ανθρώπινα λάθη κι η αντιμετώπιση τους...

Σαν άνθρωποι όλοι κάνουμε λάθη... Πώς το αντιμετωπίζετε όταν κάποιο άτομο άθελα του πάντα σας δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στη ζωή σας; Να ξεκαθαρίσω ότι δεν μιλάω για ακραία πράγματα και φυσικά όχι για εγκληματικές ενέργειες... Μιλάμε όμως για άτομα με το οποίο έχετε ένα συνασθηματικό δέσιμο, σας είναι κάτι... Επίσης θα φτάνατε ποτέ στην εκδίκηση; Έχω συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό μου αλλά δεν είναι η ώρα για να επεκταθώ...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Να εκδικηθω ατομο που ειχα σχεση , ποτέ , ουτε που τσακωνομαι ........να εκδικηθω ξενο ανθρωπο, μενω στην θεωρια , το πολυ πολυ παω και του βαζω κολλα στις κλειδαριες του μαγαζιου του , δικη μου επινοηση , και πολυ αποτελεσματικο/εκνευριστικο, πρεπει να φωναξει κλειδαρα , να μπει σε εξοδα , κλπ. , και το κανεις στο τσακα -τσακα με super glue .......

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Να εκδικηθω ατομο που ειχα σχεση , ποτέ , ουτε που τσακωνομαι ........να εκδικηθω ξενο ανθρωπο, μενω στην θεωρια , το πολυ πολυ παω και του βαζω κολλα στις κλειδαριες του μαγαζιου του , δικη μου επινοηση , και πολυ αποτελεσματικο/εκνευριστικο, πρεπει να φωναξει κλειδαρα , να μπει σε εξοδα , κλπ. , και το κανεις στο τσακα -τσακα με super glue .......
    Πολύ σωστή η πρώτη αντιμετώπιση ειδικά... :)
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Στην εκδίκηση δεν φτάνω ποτέ γιατί είναι κάτι που φθείρει εμένα την ίδια και είναι σίγουρο ότι μελλοντικά θα χάσω το δίκιο μου και θα μπω σε φαύλο κύκλο αντί να απομακρύνω ότι με ενοχλεί. Επίσης αν κάνει κάτι άθελά του κι όχι από πρόθεση, για ποιο λόγο να τον εκδικηθώ;

Senior Member
    Τώρα από εκεί και πέρα εξαρτάται την περίπτωση για το πως το χειρίζομαι, αλλά αν κάποιος μου δημιουργεί συνεχώς προβλήματα, προσπαθώ να του εξηγήσω τι κάνει λάθος. Αν η κατάσταση δεν διορθώνεται με τίποτα, αν μπορώ να απομακρυνθώ, απομακρύνομαι.
    Μιλάς πολύ γενικά για να σε συμβουλεύσω σε κάτι παραπάνω.

Senior Member
    Αν θεσ εκδικηση οσεσ θελετε σκαψτε δυο λακουσ κι εναν για σασ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Τώρα από εκεί και πέρα εξαρτάται την περίπτωση για το πως το χειρίζομαι, αλλά αν κάποιος μου δημιουργεί συνεχώς προβλήματα, προσπαθώ να του εξηγήσω τι κάνει λάθος. Αν η κατάσταση δεν διορθώνεται με τίποτα, αν μπορώ να απομακρυνθώ, απομακρύνομαι.
    Μιλάς πολύ γενικά για να σε συμβουλεύσω σε κάτι παραπάνω.
    Εγώ δεν θέλω εκδίκηση... Εμένα έχουν απειλήσει στο παρελθόν να εκδικηθούν αλλά τελικά λύθηκε το πρόβλημα, απλά σήμερα μου ήρθαν ξανά κάποιες αναμνήσεις κι είπα να το συζητήσω για να δω τι σκέφτονται κι άλλοι άνθρωποι...

Senior Member
    Ρε 'συ Κύκνε, πολύ το παρελθόν σκέφτεσαι, γιατί όχι για το μέλλον; Ότι κι αν σκεφτόμαστε εμείς, θα αλλάξει κάτι σε ότι έγινε παλιά; Άλλωστε λες πως το πρόβλημα λύθηκε. Φιλικά στο λέω.

Senior Member
    Ρε 'συ Κύκνε, πολύ το παρελθόν σκέφτεσαι, γιατί όχι για το μέλλον; Ότι κι αν σκεφτόμαστε εμείς, θα αλλάξει κάτι σε ότι έγινε παλιά; Άλλωστε λες πως το πρόβλημα λύθηκε. Φιλικά στο λέω.
    Ε, να, φταίει το ότι πήγα σ' ένα μέρος που συναντούσα αυτό το πρόσωπο που ήταν ο σύντροφος μου και μου ήρθαν στο μυαλό οι αναμνήσεις, καλές και κακές... Δεν πήγα επ' αυτού, έχω σπίτι εκεί και πήγα για το Σαββατοκύριακο... Κι ήθελα να το μοιραστώ, αυτό είναι όλο...

Senior Member
    Κάπου διάβασα θα ήθελες να είστε μαζί αλλά δεν γίνεται κτλ κτλ. Μην ανακυκλώνεις τα ίδια βρε στο μυαλό σου. Το παρελθόν είναι παρελθόν και δεν αλλάζει, κοίτα μπροστά!

Θα επιμείνω πάντως ότι πολλά από τα θέματά σου προέρχονται από την αδράνεια. Βρες πράγματα να κάνεις και να σκέφτεσαι λιγότερο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Μιλάμε όμως για άτομα με το οποίο έχετε ένα συνασθηματικό δέσιμο, σας είναι κάτι... Επίσης θα φτάνατε ποτέ στην εκδίκηση; Έχω συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό μου αλλά δεν είναι η ώρα για να επεκταθώ...
    εκδικηση με την εννοια να παρω το νομο στα χερια μου ΟΧΙ !
    αλλα με τη συμπεριφορα μου ή με τα λογια μου κυριως να γινω ο καθρεφτης αυτου που με πληγωσε και να εισπραξει μπουμερανγκ τη συμπεριφορα του ΝΑΙ !
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Κάπου διάβασα θα ήθελες να είστε μαζί αλλά δεν γίνεται κτλ κτλ. Μην ανακυκλώνεις τα ίδια βρε στο μυαλό σου. Το παρελθόν είναι παρελθόν και δεν αλλάζει, κοίτα μπροστά!

Θα επιμείνω πάντως ότι πολλά από τα θέματά σου προέρχονται από την αδράνεια. Βρες πράγματα να κάνεις και να σκέφτεσαι λιγότερο.
    Προσπαθώ να σκέφτομαι και το μέλλον... Για παράδειγμα, δεν ξέρω αν είδες το θέμα που άνοιξα σχετικά με τις ερωτικές σχέσεις στην κατηγορία "σεξουαλικότητα"...

Όσο για την αδράνεια αυτή τη στιγμή δεν αντέχω να πιεστώ...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    εκδικηση με την εννοια να παρω το νομο στα χερια μου ΟΧΙ !
    αλλα με τη συμπεριφορα μου ή με τα λογια μου κυριως να γινω ο καθρεφτης αυτου που με πληγωσε και να εισπραξει μπουμερανγκ τη συμπεριφορα του ΝΑΙ !
    Μπράβο για το πρώτο Μάρα...

Όσο για το δεύτερο, αν ήξερες ότι το άτομο αυτό πραγματικά δεν είχε σκοπό να σε πληγώσει αλλά συνέβη λόγω πολύ αδύναμου χαρακτήρα πάλι θα το έβλεπες έτσι; Να ξεκαθαρίσω ότι δεν μιλάω για προδοσία ή κέρατο, ας φέρω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις... Ας πούμε ότι αυτό το άτομο φέρονταν αρκετά εγωιστικά γιατί είχε μια τεράστια ανάγκη που χρειαζόταν να καλυφθεί και δεν μπορούσε πραγματικά να καταλάβει τότε ότι φέρεται εγωιστικά... (για μένα λέω)...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post

Όσο για το δεύτερο, αν ήξερες ότι το άτομο αυτό πραγματικά δεν είχε σκοπό να σε πληγώσει αλλά συνέβη λόγω πολύ αδύναμου χαρακτήρα πάλι θα το έβλεπες έτσι; Να ξεκαθαρίσω ότι δεν μιλάω για προδοσία ή κέρατο, ας φέρω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις... Ας πούμε ότι αυτό το άτομο φέρονταν αρκετά εγωιστικά γιατί είχε μια τεράστια ανάγκη που χρειαζόταν να καλυφθεί και δεν μπορούσε πραγματικά να καταλάβει τότε ότι φέρεται εγωιστικά...
    Kυκνε το να πληγωνεις τον αλλο ειναι γεγονος! χωρις δικαιολογιες-εξηγησεις κλπ. Απλα πληγωνεις εναν ανθρωπο. _
    Εννοειται οτι ολοι αυτοι εχουν αδυναμιες/διαταραχες αλλα κι εμεις σε τι φταιμε να τους τρωμε στη μουρη? ή να περναμε μια ζωη διυλιζοντας τον κωνωπα γιατι ετσι και οχι αλλιως?
    Οταν αντιληφθεις οτι πληγωσες τον αλλο, αρα εκανες λαθη στη δικη σου συμπεριφορα, η ενδεδειγμενη λυση ειναι η αλλαγη συμπεριφορας, η μεταστροφη, αυτο που η θρησκεια ονομαζει μετανοια. Οχι το να σου βρουν οι αλλοι δικαιολογιες για να πουν <<ααα η κακομοιρα, ειχε τα βασανα της για αυτο εκανε ετσι ...>>.
    Σκεψου..., και με το να πληγωνεις και με το να αυτοθυματοποιεισαι, κανεις ακριβως το ιδιο πραγμα, το ιδιο νομισμα απο τις δυο πλευρες του .
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    Kυκνε το να πληγωνεις τον αλλο ειναι γεγονος! χωρις δικαιολογιες-εξηγησεις κλπ. Απλα πληγωνεις εναν ανθρωπο. _
    Εννοειται οτι ολοι αυτοι εχουν αδυναμιες/διαταραχες αλλα κι εμεις σε τι φταιμε να τους τρωμε στη μουρη? ή να περναμε μια ζωη διυλιζοντας τον κωνωπα γιατι ετσι και οχι αλλιως?
    Οταν αντιληφθεις οτι πληγωσες τον αλλο, αρα εκανες λαθη στη δικη σου συμπεριφορα, η ενδεδειγμενη λυση ειναι η αλλαγη συμπεριφορας, η μεταστροφη, αυτο που η θρησκεια ονομαζει μετανοια. Οχι το να σου βρουν οι αλλοι δικαιολογιες για να πουν <<ααα η κακομοιρα, ειχε τα βασανα της για αυτο εκανε ετσι ...>>.
    Σκεψου..., και με το να πληγωνεις και με το να αυτοθυματοποιεισαι, κανεις ακριβως το ιδιο πραγμα, το ιδιο νομισμα απο τις δυο πλευρες του .
    Δεν περίμενα να με δικαιολογήσουν απόλυτα...
    Τώρα για την αλλαγή συμπεριφοράς όταν έχουμε κάνει λάθη, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και πλέον προσπαθώ με όση δύναμη έχω να κάνω το σωστό...

Δεν αυτοθυματοποιούμαι, μερικές σκέψεις κάνω απλώς...