Επιστροφή στην ολανζαπίνη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
    Senior Member

Επιστροφή στην ολανζαπίνη

Έπαιρνα για μερικούς μήνες ολανζαπίνη (zyprexa) για να σταθεροποιήσει τη διάθεσή μου.Μετά τη σταμάτησα σε συμφωνία με το γιατρό μου μιας και πέρασαν τα πολύ δύσκολα, έντονη κατάθλιψη,ψυχαναγκασμοί,κρ ίσεις πανικού κτλ και έπαιρνα μόνο ζολόφτ αλλά δεν έχει επανέλθει η λειτουργικότητά μου και τώρα θα ξαναρχίζω να παίρνω.Το γράφω εδώ γιατί νιώθω χάλια και πιστεύω ότι πολλοί εδώ μέσα θα καταλάβετε μιας και στο περιβάλλον μου δεν υπάρχει κάποιος άλλος με παρόμοιο πρόβλημα.

Senior Member
    Tώρα είσαι σε κακή ψυχολογική κατάσταση λόγω των ψυχολογικών κ της χαμηλής λειτουργικότητας ή επειδή ξεκίνησες κ πάλι την αγωγή;;
    Συνήθως γίνονται αρκετές αλλαγές σε δόσεις, συνδιασμούς μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο οπτ εφοδιάσου με υπομονή.
    Μακάρι να γνωρίζαμε περισσότερα για τις ψυχιατρικές παθήσεις αλλά όπως έχουν τα πράγματα η ψυχιατρική στηρίζεται ολοσδιόλου στα φάρμακα πλέον, δυστυχώς.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Είμαι και για τα δύο χάλια.Γιατί δεν προχωράω και έχω συνέχεια ψυχολογικά και αναρωτιέμαι τι πάει τόσο λάθος με εμένα με τόσο χάος. Και η αλήθεια είναι ότι ίσως είμαι ακόμα σε άρνηση γιατί όταν σου λέει ο γιατρός ότι τα χρειάζεσαι, είναι η επιβεβαίωση του ότι όντως δεν είναι καλά τα πράγματα ενώ το μόνο που θέλω είναι να μου πουν ότι όλα είναι εντάξει.

Senior Member
    Ειναι φυσιολογική αντίδραση η άρνηση πολλές φορές και μέρος της ανάρρωσης μέχρι να φτάσεις στην αποδοχή κ να λάβεις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της πάθησης σου.
    Είναι σκληρό να είσαι εξαρτημένος από ένα χάπι για να διορθώσεις δυσλειτουργικές σκέψεις και συναισθήματα.
    Προσωπικά πάσχω από σχιζοφρένεια και καθημερινά νιώθω ότι κάτι κάνω λάθος στην αντιμετώπιση του προβλήματος και είμαι καθημερινά με συμπτώματα σύγχησης και αμφιβολίας για το μέλλον. Η πραγματικότητα είναι οτι η αλλαγή έρχεται αλλά επικεντρωνόμαστε στον πόνο και στις εσωτερικές μας συγκρούσεις και χάνουμε το όλον της κατάστασης μας που δεν είναι απαραίτητα ένα συνοθύλευμα αρνητικών καταστάσεων.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Banned
    Quote Originally Posted by Mary93 View Post
    Είμαι και για τα δύο χάλια.Γιατί δεν προχωράω και έχω συνέχεια ψυχολογικά και αναρωτιέμαι τι πάει τόσο λάθος με εμένα με τόσο χάος. Και η αλήθεια είναι ότι ίσως είμαι ακόμα σε άρνηση γιατί όταν σου λέει ο γιατρός ότι τα χρειάζεσαι, είναι η επιβεβαίωση του ότι όντως δεν είναι καλά τα πράγματα ενώ το μόνο που θέλω είναι να μου πουν ότι όλα είναι εντάξει.
    για μενα ο γιατρος σου σε ασκει ψυχολογικη πιεση και επεμβαινει στην ελευθερη σου αποφαση για τον αν θα παρεις ενα αντιψυχωτικο... υπαρχουν αρκετοι ''γιατροι'' εκει εξω που δινουν ανιψυχωτικα στους ανθρωπους που απλα δεν εχουν ψυχικη ευημερια... σαν να τους λενε, το προβλημα το εχεις εσυ που δεν εισαι καλα, αρα για να εισαι καλα, σου χρειαζεται αυτο σκευασμα.. αυτην η ταχτικη για μενα ειναι τρομερα απατηλη... τελος παντων, δεν εχω αυτην την στιγμη την καταλληλη λεξη για να κρινω αυτο που κανουν....
    οχι καλε μου ανθρωπε ξερεις κατι? εγω ειμαι ο κυριος του εαυτου μου και εγω θα αποφασισω τι θα παρω και αν θα παρω... εγω στην θεση σου για αυτα που ανεφερες δεν θα επαιρνα καν αντιψυχωτικο... στην κατασταση που εισαι, εισαι απλα δεχτικη... οταν ενας ανρθωπος , δεν νιωθει καλα, δεν εχει τοσο πολυ εγωισμο μεσα του ωστε να επιμεινει στο δικο του... και απλα κανει τοι του πουν οι αλλοι... εγω πιστευω οτι ολα ειναι καλα, και κοψε την ολανζαπινη.. ειναι αντιψυχωτικο, εαν ειναι αλλαξε το αντικαταθλιπτικο, απο το ζολοφτ πανε καπου αλλου. υπαρχουν 20..

MikeStam 3
    Guest
    Quote Originally Posted by Mary93 View Post
    Έπαιρνα για μερικούς μήνες ολανζαπίνη (zyprexa) για να σταθεροποιήσει τη διάθεσή μου.Μετά τη σταμάτησα σε συμφωνία με το γιατρό μου μιας και πέρασαν τα πολύ δύσκολα, έντονη κατάθλιψη,ψυχαναγκασμοί,κρ ίσεις πανικού κτλ και έπαιρνα μόνο ζολόφτ αλλά δεν έχει επανέλθει η λειτουργικότητά μου και τώρα θα ξαναρχίζω να παίρνω.Το γράφω εδώ γιατί νιώθω χάλια και πιστεύω ότι πολλοί εδώ μέσα θα καταλάβετε μιας και στο περιβάλλον μου δεν υπάρχει κάποιος άλλος με παρόμοιο πρόβλημα.
    εχω εχω ανχωδη διαταραχη κοινωνικη φοβια κοινως αλλα παιρνω ολανζαπινη για να κοιμαμαι ποση δοση παιρνεις εσυ εγω 7,5 mg

Banned
    Quote Originally Posted by MikeStam 3 View Post
    εχω εχω ανχωδη διαταραχη κοινωνικη φοβια κοινως αλλα παιρνω ολανζαπινη για να κοιμαμαι ποση δοση παιρνεις εσυ εγω 7,5 mg
    η μισος πληθυσμος της ελλαδας χρησιμοποιει, αντιψυχωτικα για να κοιμαται... οι αλλοι μισοι παιρνουν βενζο για να κοιμουνται, και ενας ή δυο δεν παιρνει τιποτα...............................
    το εχω ξαναγραψει, για να κοιμαστε παρτε υψηλη δοση μελατονινης παραταταιμενης αποδευσμευσης, ανω των 5μγ.....
    προκαλει την ιδια θολουρα και υπνηλια με τα αντιψυχωτικα και δεν εχει αυτες τις παρενεργειες των αντιψυχωτικων

Senior Member
    Εμένα μου τα έδωσε για να σταθεροποιήσει τη διάθεση η οποία πραγματικά είναι χαώδης και δεν ξέρω τι να κάνω.Δεν μπορώ να κοινωνικοποιηθώ, να ανταπεξέλθω σε καθημερινές απαιτήσεις,να τελειώσω τις σπουδές μου,με πιάνουν φοβίες από το τίποτα και έχω και τους ψυχαναγκασμούς.Σαν να μεγαλώνουν οι σκέψεις μέσα στο κεφάλι μου.Και μετά με πιάνουν περίοδοι απάθειας,αποσύρομαι εντελώς από όλα.Είναι κάποιος που παθαίνει το ίδιο?Ο γιατρός μου είπε ότι έχω ασταθή προσωπικότητα.

Senior Member
    ΜikeStam3 10 mg μου έγραψε να πάρω