Results 1 to 4 of 4
Thread: και ειπεν ο Κυριος ........
-
03-06-2018, 10:41 #1
και ειπεν ο Κυριος ........
Ο κυριος ειναι καποιος επιφανης Αμερικανος ψυχιατρος , δεν θυμαμαι τονομα του , μου τολεγε ο γιατρος μου ( αφου δεν εχουμε να πουμε τιποτα εδω και χρονια ) ....τον λεω Κυριο, γιατι πολλοι τον ακουνε σαν Θεο .....τι ειπε λοιπον ? οτι ολοι ανεξαιρετως οι ανθρωποι ειμαστε διπολικοι ! .......μονο οταν η διπολικοτητα γινεται προβλημα στην ζωη σου , τοτε χρηζει θεραπειας ........ δεν ξερω αν λεω κατι καινουριο, αλλα δεν τοχα σκεφτει ετσι .....
- 03-06-2018, 15:47 #2
Πολλά είμαστε σαν άνθρωποι και σε επέκταση σαν κοινωνία,σίγουρα δεν είμαστε λογικοί και ισορροπημένοι.
Η κοινωνία προχωράει αφομοιώνοντας κάποιες νόρμες. Σε λίγα χρόνια ίσως η νόρμα να είναι να είναι κάποιος νάρκισσος και η εναισθησία να είναι κάτι το σπάνιο. Ποιος ξέρει;; Στο βιβλίο του Philip K.Dick ''Το ηλεκτρικό πρόβατο'' μιλάει για μια τέτοια δυστοπική κοινωνία. Σ'αυτό βασίστηκε το σενάριο της ταινίας Blade Runner.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
03-06-2018, 16:14 #3
Ωστε εκει βασιστηκε μια απο τις αγαπημενες ταινιες ' blade runner ' , πολυ ενδιαφερον serios .......... την λεξη εναισθησια αναγκαστηκα να την γκουγκλαρω , καταλαβα τι σημαινει , και θα συμφωνησω οτι ακομη και τωρα , σε λαιτ ψυχικες διαταραχες υπαρχει ελλειψη της ........ το ερωτημα ειναι , τι σημαινει ισορροπημενος , ποια στοιχεια σε κανουν ισορροπημενο , ολοι εχουμε εναλλαγες διαθεσης ,η παρορμητικες τασεις , μη βασιζομενες στην λογικη ..... προσωπικα δεν ξερω αν ειμαι ισορροπημενος ......αν και δειχνω ισορροπημενος.....
03-06-2018, 18:24 #4
Μεγάλο ζήτημα φιλοσοφικό θα έλεγα.
Δεν έχω την δυνατότητα να το προσδώσω με απλά λόγια ούτε κ με σύνθετα γιατί δεν είναι φυσικά κάτι που βιώνω ή που θα βιώσω ποτέ ίσως.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti