Κατάθλιψη -Μοναξιά
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
    Junior Member

Κατάθλιψη -Μοναξιά

Καλησπέρα. Εύχομαι όλοι να είστε καλά. Εδώ χωρίσει μετα από 5 χρόνια και συγκατοίκησηαπό το Σεπτέμβριο και αν και δεν ήθελα πλεον ούτε εγώ αυτή τη σχέση νομίζω πως έχω κατάθλιψη. Ο λόγος....Έχουν επιστρέψει νομίζω συγκεκριμένα μοτίβα αρνητικών σκέψεων για τον ευατο μου ..! Νομίζω πως η κατάθλιψη προηπυρχε και για αυτό ειχα απομονωθεί τα τελευταία χρόνια....! Ελπίζωνα βρω δουλειά Αθήνα...Το πρόβλημα είναι πως και εκεί θα ειμαι εντελώς μόνη μου και δεν το αντέχω..είμαι συνεχώς με κλάματα...! Μπορεί κάποιος να μου δώσει καμία ιδέα για το πώς να τη παλέψω Αθηνα;;; Δεν θα αντέχω μόνο με δουλειά....και με τόση μοναξιά !! Λογικά θα φύγω για Αθήνα μέσα στο καλοκαίρι...

Εστάλη από Redmi 4X στο E-Psychology.gr Mobile App

Member
    Όλοι έχουμε μια μικρη η μεγάλη στεναχώρια μέσα μας. Ο καθένας μας τραβά το δικό του ζόρι. Επομένως δεν είσαι μόνη.

Να ανοιχτείς να κάνεις παρέες να είσαι ομιλητική. Υπάρχουν πολλοί κλειστοί άνθρωποι που σκέφτονται όπως εσυ, θα δεις εξαιρετική ανταπόκριση πιστεύω,, εάν κάνείς το πρώτο βήμα.

Εστάλη από Nexus 7 στο E-Psychology.gr Mobile App

Banned
    να προσπαθησεις να κανεις φιλους πρωτα απο ολα τους συναδελφους σου απο την δουλεια, στην συνεχεια να βρεις καποιο χομπι που αγαπας ή καποια δραστηριοτητα που θα ηθελες παντα να κανεις, αυτο θα σε φερει με επικοινωνια και με αλλους ανθρωπους οποτε θα αναπτυξεις κυκλο γνωριμιων, και φιλιων... να εισαι ανοιχτη και ομιλιτικη, εαν σε πιανουν την κουβεντα να μην βιαζεσαι να τους πεις οτι εχεις δουλεια!

Junior Member
    Quote Originally Posted by menis_64 View Post
    να προσπαθησεις να κανεις φιλους πρωτα απο ολα τους συναδελφους σου απο την δουλεια, στην συνεχεια να βρεις καποιο χομπι που αγαπας ή καποια δραστηριοτητα που θα ηθελες παντα να κανεις, αυτο θα σε φερει με επικοινωνια και με αλλους ανθρωπους οποτε θα αναπτυξεις κυκλο γνωριμιων, και φιλιων... να εισαι ανοιχτη και ομιλιτικη, εαν σε πιανουν την κουβεντα να μην βιαζεσαι να τους πεις οτι εχεις δουλεια!
    Ευχαριστώ παιδιά....για τις συμβουλές...το έχω σκεφτεί αυτό...συνήθως είναι πολύ κλειστή και αποφεύγω να κοινωνικοποιηθώ ή να ζητήσω από κάποιον να πάμε για ένα καφέ. Μου είναι πιο εύκολο να μιλάω με αγόρια αλλά όταν πλησιάζω κάποιον (άντρα)θα το δουν διαφορετικά..ερωτικά. Με τις γυναίκες έχω ένα θέμα..μου φαίνονται ιδιαίτερα ανταγωνιστικές...! Ενώ δεν προκαλώ καθόλου.. Κάτι ακόμη..ξέρει κανείς κάποιον ψυχοθεραπεθτή -ψυχίατρο να μου συστήσει;;; Μπορώ να κάνω και online συνεδρίες οπότε δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η περιοχή.

Senior Member
    Οι γυναικεσ ειναι ανταγωνιστικεσ γτ θελουν να βολευτουν
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Junior Member
    Δεν ξέρω αν είναι για αυτό αλλά και ούτε μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο να είσαι ανταγωνιστικός για ηλίθια θέματα όπως η εμφάνιση κτλ. Μου φαίνονται όλα αυτά ηλίθια. Χάνουμε την ουσία για βλακείες.

Banned
    Quote Originally Posted by kalkal View Post
    Δεν ξέρω αν είναι για αυτό αλλά και ούτε μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο να είσαι ανταγωνιστικός για ηλίθια θέματα όπως η εμφάνιση κτλ. Μου φαίνονται όλα αυτά ηλίθια. Χάνουμε την ουσία για βλακείες.

Δυστυχώς έχεις δίκιο σε αυτό. Όσο για το θέμα "φιλία" μεταξύ άντρα γυναίκας δυστυχώς για να υπάρξει πρέπει και οι δύο να μην γουστάρουν έστω και λίγο ο ένας τον άλλον, γιατί αλλιώς πάντα από τη μια πλευρά θα προκύπτει το ερωτικό και στο τέλος γάμα τα.

Junior Member
    Quote Originally Posted by disillusioned View Post
    Δυστυχώς έχεις δίκιο σε αυτό. Όσο για το θέμα "φιλία" μεταξύ άντρα γυναίκας δυστυχώς για να υπάρξει πρέπει και οι δύο να μην γουστάρουν έστω και λίγο ο ένας τον άλλον, γιατί αλλιώς πάντα από τη μια πλευρά θα προκύπτει το ερωτικό και στο τέλος γάμα τα.
    Ναι το έχω καταλάβει πλέον...! Δύσκολα μεταξύ άνδρα και γυναίκας.

Banned
    Ευχαριστώ παιδιά....για τις συμβουλές...το έχω σκεφτεί αυτό...συνήθως είναι πολύ κλειστή και αποφεύγω να κοινωνικοποιηθώ ή να ζητήσω από κάποιον να πάμε για ένα καφέ. Μου είναι πιο εύκολο να μιλάω με αγόρια αλλά όταν πλησιάζω κάποιον (άντρα)θα το δουν διαφορετικά..ερωτικά. Με τις γυναίκες έχω ένα θέμα..μου φαίνονται ιδιαίτερα ανταγωνιστικές...! Ενώ δεν προκαλώ καθόλου.. Κάτι ακόμη..ξέρει κανείς κάποιον ψυχοθεραπεθτή -ψυχίατρο να μου συστήσει;;; Μπορώ να κάνω και online συνεδρίες οπότε δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η περιοχή.

γενικα το θεμα ανταγωνισμου εγκειται και σε σενα λιγο, ετσι δεν ειναι? για ποιο λογο μια γυναικα να καθεται να σε ανταγωνιζεται και ως προς τι να σε ανταγωνιστει.. γενικα, εγω πιστευω οτι δεν μπορει να υπαρξει ευκολα φιλια αναμεσα σε εναν αντρα και μια γυναικα, τα αντιθετα ελκονται.. και ειναι νομος της φυσης αυτος... το μονο που μπορει να υπαρξει αναμεσα σε μια κοπελα και σε εναν αντρα ειναι η συνανστροφη, δηλαδη με λιγα λογια η παρεα... φιλια με τον ορο απλα για να κανουμε παρεα...

κατα τα αλλα νομιζω οτι θα επρεπε να δουλεψεις λιγο το κομματι των συναναστραφων σου.. επειδη βλεπω οτι η μοναξια γενικα πρεπει και σε σενα να επιτεινει την καταθλιψη!

Junior Member
    Quote Originally Posted by menis_64 View Post
    γενικα το θεμα ανταγωνισμου εγκειται και σε σενα λιγο, ετσι δεν ειναι? για ποιο λογο μια γυναικα να καθεται να σε ανταγωνιζεται και ως προς τι να σε ανταγωνιστει.. γενικα, εγω πιστευω οτι δεν μπορει να υπαρξει ευκολα φιλια αναμεσα σε εναν αντρα και μια γυναικα, τα αντιθετα ελκονται.. και ειναι νομος της φυσης αυτος... το μονο που μπορει να υπαρξει αναμεσα σε μια κοπελα και σε εναν αντρα ειναι η συνανστροφη, δηλαδη με λιγα λογια η παρεα... φιλια με τον ορο απλα για να κανουμε παρεα...

κατα τα αλλα νομιζω οτι θα επρεπε να δουλεψεις λιγο το κομματι των συναναστραφων σου.. επειδη βλεπω οτι η μοναξια γενικα πρεπει και σε σενα να επιτεινει την καταθλιψη!
    Δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος στο θέμα του ανταγωνισμού. Γενικά είμαι φιλική δεν θα προσβαλω κάποιον δεν θα κάνω επίδειξη( να το πω πολύ απλά) ή αν κάτι δεν με αφορά δεν θα ασχοληθώ με κανέναν και τίποτα.Που συνήθως αυτό συμβαίνει ...αδιαφορώ..και για αυτό καταλήγω στη μοναξιά.Ομως Όσες φορές προσπάθησα να πλησιάσω κάποια κοπέλα στη δουλειά για παράδειγμα...ένιωσα αυτό τον ανταγωνισμό κάτι που με άντρα φυσικά και δεν θα το νιώσω. Τώρα αν η αδιαφορία εκλαμβάνεται από κάποιον ως ανταγωνισμός τι να πω...!! Μπορεί και να κάνω κάτι και να μην το αντιλαμβάνομαι εγώ.. !!!! Οι συναναστροφές μου ξέρω πως θέλουν δουλειά και σ αυτό δυσκολεύομαι αρκετά. Φοβάμαι να δείξω τις αδυναμίες μου και τις ανασφάλειες μου..

Banned
    καποτε εμενα μου ειχε πει το ιδιο μια κοπελα φιλη μου, οτι κανει παρεα μονο με αγορια γιατι νιωθει οτι οι κοπελες την ζηλευαν.. το θεμα ειναι πως πιστευω οτι τηγν ζηλεια αυτην καθ' αυτην την εκλαμβανοταν η ιδια.. δηλαδη μπορει η ιδια να ενιωθε μεσα της οτι την ζηλευουν.. δεν ξερω δεν μπορω να πω κατι πολλα πανω σε αυτο το θεμα, αλλα θα σε πω ενα παραδειγμα μονο.. εαν, λοιπον, για παραδειγμα, εισαι εσυ και αλλες κοπελες να πατε καπου και φταχτουν ολες για να ειναι ομορφες, μετα αυτην που νιωθει μειωνεχτικα εκει μεσα, δηλαδη νιωθει οτι δεν ειναι τοσο ομορφη ειναι και αυτην που σιγουρα εν τελη θα ζηλευει, γιατι θα θεωρει οτι οι αλλες ειναι πιο ομορφες

απο εκει και περα, πρεπει να βοηθησεις και εσυ τον εαυτο σου, ωστε να μην μεινεις μονη... δεν ειναι απαραιτητο να δειξεις την αδυναμη σου πλευρα στους φιλους σου, απλα δειξε τους οτι αναζητας παρεα......

Senior Member
    Και εμένα με ζηλεύει ο Τζορτζ Κλούνεϊ γι'αυτό σταμάτησε να βγαίνει μαζί μου[emoji28] Εάν είναι δυνατόν, πως γίνεται να υπάρχει τέτοια ζήλια μεταξύ γυναικών, ή και γενικά, ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του προσωπικότητα

Senior Member
    Πάντως η έρευνα έδειξε ότι για τις περισσότερες γυναίκες το πιο σημαντικό είναι η ύπαρξη μιας φίλης, και όχι του boyfriend. (σε αντίθεση με τους άντρες που χρειάζονται μια γυναίκα).

Αν εκλαμβάνεσαι τις σχέσεις σου με τις γυναίκες ως ανταγωνιστικές, αυτό είναι κάτι που πρέπει να λύσεις, γιατί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ένας ψυχολόγος θα σε βοηθούσε ιδιαίτερα σ'αυτό το στόχο.

Όσον αφορά την μοναξιά στην Αθήνα, θα σου δώσω την ίδια συμβουλή που σου έδωσαν άλλοι, ξεκινάς κάποιο χόμπυ πχ μπες στο meetup.com. Εκεί θα γνωρίσεις σίγουρα κόσμο.

Senior Member
    Καλησπέρα. Εύχομαι όλοι να είστε καλά. Εδώ χωρίσει μετα από 5 χρόνια και συγκατοίκησηαπό το Σεπτέμβριο και αν και δεν ήθελα πλεον ούτε εγώ αυτή τη σχέση νομίζω πως έχω κατάθλιψη. Ο λόγος....Έχουν επιστρέψει νομίζω συγκεκριμένα μοτίβα αρνητικών σκέψεων για τον ευατο μου ..! Νομίζω πως η κατάθλιψη προηπυρχε και για αυτό ειχα απομονωθεί τα τελευταία χρόνια....! Ελπίζωνα βρω δουλειά Αθήνα...Το πρόβλημα είναι πως και εκεί θα ειμαι εντελώς μόνη μου και δεν το αντέχω..είμαι συνεχώς με κλάματα...! Μπορεί κάποιος να μου δώσει καμία ιδέα για το πώς να τη παλέψω Αθηνα;;; Δεν θα αντέχω μόνο με δουλειά....και με τόση μοναξιά !! Λογικά θα φύγω για Αθήνα μέσα στο καλοκαίρι...

Εμένα μου αρέσει να αράζω μόνος μου στο δάσος. Για εσένα θα έλεγα να πηγαίνεις σε συναυλίες , έχει και δωρεάν. Επειδή είσαι γυναίκα δε θα σε κοροϊδέψουν που είσαι μόνη και μπορεί να κάνεις γνωριμίες. Ε θα γνωρίσεις και από τη δουλειά.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Ορέστης View Post
    Εμένα μου αρέσει να αράζω μόνος μου στο δάσος. Για εσένα θα έλεγα να πηγαίνεις σε συναυλίες , έχει και δωρεάν. Επειδή είσαι γυναίκα δε θα σε κοροϊδέψουν που είσαι μόνη και μπορεί να κάνεις γνωριμίες. Ε θα γνωρίσεις και από τη δουλειά.
    Ναι σωστά...από τη δουλειά.. αν και φαντάζει βουνό για μένα να πλησιάσω κάποιον- κάποια. Αν πάω σε δάσος μόνη μου...το πιθανότερο είναι να φουνταρω πουθενά....

Page 1 of 2 12 LastLast