Αίσθημα περίεργο-Κρίση πανικού
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 33
    Senior Member

Αίσθημα περίεργο-Κρίση πανικού

Καλησπερα σας..ειμαι 24 χρονων. Περναω μια φαση εδω και 1.5 μηνα με αγχος και κρισεις πανικου με τα γνωστα συμπτωματα, εχω παει και στους καταλληλους γιατρους και ολα καλα. Θελω τη γνωμη σας για κατι, σημερα ειχα παει παραλια να κανω μια βουτια. Απο πριν ομως ειχα ενα φοβο μην με πιασει καμια κρισουλα...ε να κην πολυλογω βουταω ολα καλα...καθως κολυμπω νιωθω μια πιεση στο σωμα μου που ηταν κατω απ το νερο, σαν να πιεζεται η κοιλια και ο θωρακας..σηκωνομαι λιγο ορθιος δεν το ενιωθα..ξαναβαζω το σωμα στο νερο παλι το ιδιο με αισθημα παλμων κτλ και ενιωθα οτι αν συνεχιζα θα εσκαγα. Ε δεν ηθελε κ πολυ, φοβηθηκα και βγηκα τρεχωντας καμια γνωμη για το τι μπορει να ηταν? Να μου πιεζε το νερο τα σωθικα το θεωρω ακραιο :/
    Ευχαριστω..

Senior Member
    κανένας?..

Senior Member
    Αγχωθηκεσ μεσα στο νερο το εχω παθει κι εγω
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Και πως γινεται να εχω το αισθημα αυτο κατω απ το νερο και οχι εξω απ αυτο? Για να σου εξηγξσω αρχισα να σκεφτομαι μηπως εχω τπτ μυοσκελετικο η τπτ αλλο που δεν το αντεχει η πιεση της θαλασσας στα ρηχα ξερω γω ολα αυτα εκει που παταμε...

Senior Member
    Μολισ ερχεσαι σε επαφη με το νερο το σωμα στρεσσαρεται κ δεν εισαι απολυτα υγιησ κ το παθαινεισ τωρα τι εχεισ μαλλον αγχοσ κλπ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Πιστεύω ότι πιέστηκε το διάφραγμα από το στομάχι. Είχες φάει πριν βουτήξεις; Ή μήπως σε ταλαιπωρεί γαστρίτιδα;

Member
    Τώρα αισθάνεσαι καλύτερα;

Senior Member
    Οχι δεν ειχα φαει τιποτα!!! Τι ειναι η γαστριτιδα? Γενικα τη τελευταια βδομαδα νιωθω τη κοιλια μου μονιμως σφιγμενη και πιασμενη. Πονους οχι μονο αυτο περιεργο αισθημα. Να σημειωθει οτι το τελευταιο με μηνα εχω περασει πολυ αγχος με διαφορα γεγονοτα. Ποτε στη ζωη μου δεν ειχα ξανα αυτο το αισθημα στη θαλασσα!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by diamont View Post
    Τώρα αισθάνεσαι καλύτερα;
    Ναι καλα ειμαι απλα το σκεφτομαι συνεχεια. Μονο στη θαλασσα μου συνεβη

Φόβος είναι η διαφορά μεταξύ πραγματικότητας, ήτοι που αυτού που όντως υπάρχει ή συμβαίνει και του φανταστικού, ήτοι αυτού που δημιουργείται από τη φαντασία μας. Η διαφορά δλδ είναι η διαστρέβλωση που ονομάζεται φόβος ή πανικός. Κάνε αυτή την άσκηση διάκρισης και θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις το πρόβλημα. Κάνε εκλογίκευση δλδ.
    γιάννης

Senior Member
    Γεια σας και παλι, σημερα μετα απο καιρο λογω διαφορων υποχρεωσεων κτλ ειπα να συνεχισω τα μπανια μου. Οταν πηγα να βουτηξω και να ξεκινησω κολυμπι ενιωθα σαν να μου πιεζουν κοιλια και στηθος σαν βαρος, τη καρδια μου να χτυπαει δυνατα και γρηγορα και οτι αν συνεχιζα θα εσκαγα καπως ετσι το περιγραφω. οπως καταλαβατε βγηκα απ το νερο και εξαφανιστηκαν ολα. Μ εχει παρει λιγο απο κατω γτ περιμενα πως και πως τα μπανια και τη θαλασσα για να ξεφυγω απ το αγχος. Αρχισα να σκεφτομαι διαφορα, οπως το να μην εχω τπτ σε στομαχι κτλ που να μην αντεχει τη πιεση της θαλασσας. Εχω προβληματιστει γτ το εχω νιωσει αλλες δυο φορες που ειχα παει για μπανιο οταν ανοιξα το θεμα αυτο. Καθε γνωμη καλοδεχουμενη...
    Να σημειωθει οτι εχω κανει διαφορες εξετασεις και δεν εχει υπαρξει κατι παθολογικο και γενικα ουδεποτε στη ζωη μου ειχα προβληματα με θαλασσα ισα ισα μαλιστα μπορει να κολυμπουσα με τις ωρες

Member
    Με αυτο το αγχος τα χουμε δει και τα χουμε ακουσει ολα πλεον....Φιλε προτεινω να πλησιασεις στο νερο και να μεινεις σε βαθος που καλύπτονται τα ποδια για κανα δυο λεπτα...Παρατηρησε αν σου έρχονται συμπτωματα κρισης αγχους σε αυτο το διαστημα...ετσι ισως βγαλεις το λογικο συμπερασμα οτι τα εντονα συμπτώματα αφου μπεις ολοκληρος μεσα στο νερο ειναι λογω αυτου...οσο για το τελευταιο που ειπες εχω γυρισει ολο το κοσμο με οτιδηποτε μεσο μπορεις να φανταστεις...Ακομα και το ποδηλατο ομως πλεον με αγχωνει...δεν εχει σχεση αυτό....Υπομονη και προσπαθησε να το καταπολεμησεις πηγαινοντας για μπανιο σε καθε ευκαιρια...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Papaki7 View Post
    Με αυτο το αγχος τα χουμε δει και τα χουμε ακουσει ολα πλεον....Φιλε προτεινω να πλησιασεις στο νερο και να μεινεις σε βαθος που καλύπτονται τα ποδια για κανα δυο λεπτα...Παρατηρησε αν σου έρχονται συμπτωματα κρισης αγχους σε αυτο το διαστημα...ετσι ισως βγαλεις το λογικο συμπερασμα οτι τα εντονα συμπτώματα αφου μπεις ολοκληρος μεσα στο νερο ειναι λογω αυτου...οσο για το τελευταιο που ειπες εχω γυρισει ολο το κοσμο με οτιδηποτε μεσο μπορεις να φανταστεις...Ακομα και το ποδηλατο ομως πλεον με αγχωνει...δεν εχει σχεση αυτό....Υπομονη και προσπαθησε να το καταπολεμησεις πηγαινοντας για μπανιο σε καθε ευκαιρια...
    Ολα ξεκινανε οταν το νερο καλυπτει ολο μου το σωμα...οχι οταν μπαινουν τα ποδια μου.Και οταν βγαινω απ το νερο ολα καλα. Η πλακα ειναι οτι τη πρωτη φορα που μ επιασει πριν ενα μηνα πηγα με πολυ καλη ψυχολογια για μπανιο οτι θα περασω καλα κτλ. Απλα δεν ειναι ωραιο να εισαι στα ρηχα, ντρεπομαι κ εγω ο ιδιος ξερω γω. Αυριο πρωτα ο Θεος θα ξαναπαω και το σκεφτομαι συνεχεια. Θελω να παω κοντρα αλλα οταν νιωθεις αυτο το πλακωμα σκαλωνεις. Σκεφτομαι χιλια δυο πραγματα...

Senior Member
    γεια σου.....πρεπει να το παρεις αποφαση πλεον να καταπολεμησεις ολα αυτα τα πραγματα........
    διοτι ειναι αισθησεις που προερχονται απο συσσωρευμενο αγχος , οποτε τωρα πχ σε πιανει στο νερο μετα θα σε πιανει αλλου ή θα σου ερθει κατι αλλο παλι.......εγω προσωπικα προσπαθω να τα αγνοω και βλεπω οτι οσο τα αγνοω τοσο φευγουν, οσο φοβασαι τις αισθησεις σου τοσο θα γεμιζουν δυναμη και αυτες και θα σε φοβεριζουν.......ειναι ολα απλα στο μυαλο σου.......υπαρχουν πολλα βιβλια που εχω διαβασει και μου εχουν δωσει δυναμη να τα ξεπερασω ολα αυτα, διοτι ειναι απλα μια ψευδαισθηση........ειναι και που εστιαζεις την προσοχη σου, αυτη θα ειναι αντιστοιχα και η ζωη σου.......να πχ εγω σημερα ημουνα σε ενα παρτυ που ηταν σε πολυ κλειστο χωρο με μωρα που τσιριζαν και εκανε απιστευτη ζεστη, σε καποια φαση ζαλιζομουνα και λεω να τωρα λιποθυμω τωρα τωρα.......ε μετα λεω δεν παει στο καλο, εγω θελω να χαρω εδω που ηρθα, ακι αν ειναι να λιποθυμησω ας λιποθυμησω........μετα απο λιγο μου περασε.......σε αναλογη περιπτωση στο παρελθον θα αναλωνόμουνα συνέχεια σε σκεψεις καταστροφικες οποτε και ολη η βραδια θα κατεληγε σε μια τραγωδια.΄.........μην το επιτρεπεις αλλο....μπορεις να τα διωξεις ολαυτα

Senior Member
    Ναι καταλαβαινω..απλα δε το περιμενα αυτο με θαλασσα κ εχω αναστατωθει καπως γιατι με επιασε και τις τρεις φορες που εχω παει. Τι να πω δε ξερω..και σε λιγρς μερες ειναι προγραμματισμενες διακοπες με τη κοπελα μου και θελω να το ευχαριστηθω και οχι να μη κανω μπανια. Και μια μαλακιουλα..γιατροι δεν ειστε αλλα να επηρεαζονται τα οργανα απο τη πιεσξ της θαλασσα δεν παιζει ε?

Page 1 of 3 123 LastLast