Results 1 to 7 of 7
Thread: Παθολογικο ή ψυχολογικό
-
04-06-2018, 20:58 #1
Παθολογικο ή ψυχολογικό
Καλησπέρα σε όλους.
Ανακαλύπτωντας το φόρουμ αυτό θα ήθελα και εγώ να αναφέρω το πρόβλημά μου καθώς διαπιστώνω ότι πάρα πολλοί συμφορίτες αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Πριν 2 εβδομάδες είχα ένα προλυποθυμικό επεισόδιο όπου στα ξαφνικά και εκεί που καθόμουν άρχισε να γυρίζει το κεφάλι μου και να χάνομαι ενώ ένιωσα να μου ¨κόβονται¨και τα πόδια. Ευτυχώς μετά απο λίγο επανήλθα στα "φυσιολογικά". Να πω ότι εκείνες τις μέρες λόγω δουλείας και υποχρεώσεων είχα πολύ τρέξιμο και αρκετή κούραση σε συνδυασμό με μπόλικο άγχος... Απο τότε και μέχρι σήμερα έχω κάποιες ζαλάδες, ατονία, σφιξιμο στην καρδια και αισθάνομαι κουρασμένος. Η δουλειά βέβαια έχει ηρεμήσει αλλά το άγχος παραμένει για άλλα θέματα.
Εδώ να πώ ότι πριν χρόνια ανακάλυψα ότι έχω μια μικρή ανεπάρκεια σε δυο βαλβίδες της καρδιάς το οποιο το παρακουθώ καθε χρόνο και ο γιατρός μου λεεί ότι δεν ειναι κατι σοβαρο και δεν εχει χειροτερεψει ολα αυτα τα χρόνια. Επισης εχω κανει και εξετασεις αιματος τελευταια και γενικες αλλα και θυροειδη και για ελλειψη βιταμινων και βγηκαν καθαρες.
Γενικα ειμαι τυπος που αγχωνεται πολυ ευκολα αλλα δεν πιστευα οτι μπορει να προκληθουν εξαιτιας του αγχους ολα αυτα τα συμπτωματα.
Απο τις εμπειριες σας, πιστευετε οτι ολα αυτα που εχω μπορει να οφείλονται στο αγχος η να αρχισω να ψαχνω ποιο βαθεια με τους γιατρους? ευχαριστω
- 04-06-2018, 21:13 #2
Τσαμπα λεφτα θα φασ αν το ψαξεισ περισσοτερο
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
04-06-2018, 22:09 #3
Μπορεί να ήταν συνδιασμός παραγόντων.
Δηλαδή να μη πήγε στο παθολογικό της ψυχολογίας αν δεν είχες κρίση πανικού πχ ή δεν πάσχεις από νεύρωση αλλά το πρόβλημα σου με την καρδιά και η πίεση στην δουλειά να σου έβγαλαν αυτό το αποτέλεσμα.
Τώρα μάλλον είσαι φοβισμένος και μπορεί να έχεις διάφορες σκέψεις καταστροφολογίας, να έψαξες χίλιες δυο σελίδες πιθανόν και να παραμένεις αγχωμένος.
Εγώ λέω να ενημερώσεις τον καρδιολόγο σου για το συμβάν αρχικά.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
04-06-2018, 22:15 #4
Το πιο πιθανο ειναι να προερχεται απο αγχος και κουραση η ακομα να ειναι και ψυχοσωματικο. Εγω εδω και 2 μηνες περιπου παιδευομαι με ψυχοσωματικα διαφορα (δυσποιες,κραμπες,πονους,εν τερικα προβληματα). Αρχικα περασα ολους τους γιατρους ολες τις ειδικοτητες καρδιολογους,αγγειολογους, νευρολογους τα παντα. Κανεις δεν βρηκε τιποτα και ολοι μου ελεγαν οτι προερχονται απο αγχος και με προετρεπαν να παω σε ψυχιατρο.Πηγα και τελικα διαγνωστηκα με αγχωδης διαταραχη και ψυχοσωματικα συμπτωματα. Κανε και αλλες εξετασεις βεβαια για να εισαι εκατω τα εκατω σιγουρος. Πρωτα πρεπει να αποδειχτει οτι αυτο που εχεις δεν ειναι παθολογικο, γιατι μετα αυτο θα σε τρωει μεσα σου και ειναι πολυ πιθανο να δημιουργησει φοβιες.
04-06-2018, 23:45 #5
ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας. Αυριο θα παω στον καρδιολογο μου να μ εξετασει ωστε να δουμε αν ειχε σχεση η οχι το θεμα στην καρδια ωστε να μαθω αν ηταν παθολογικο αλλιως να αρχισω να ψαχνω την ψυχολογικη πλευρα των πραγματων... πιστευα οτι το εχω υπο ελεγχο το αγχος και την πιεση αλλα απ οτι βλεπω μαλλον κανω λαθος...
05-06-2018, 10:29 #6
Το άγχος είναι ύπουλο και για κάποιο λόγο σε "χτυπάει" πολλές φορές σε πράγματα που δεν το περιμένεις πχ πόνος. Κάνεις όλες τις εξετάσεις, ψάχνεσαι κτλ και αγχώνεσαι ακόμα πιο πολύ γιατί σκέφτεσαι είναι δυνατό να πονάω τόσο από άγχος? Προσωπικά έχει τύχει σο παρελθόν να πηγαίνω στο γιατρό σίγουρη πως έχω κάτι σοβαρό λόγο πόνου και όταν οι εξετάσεις έβγαιναν καθαρές αναρωτιόμουν "μα τόσο πόνο"? ισως υποσυνειδητα λειτουργεί κάποιος μηχανισμός που μας κάνει και πονάμε σωματικά....πρέπει κανείς να "δουλέωει" με τον ευατό του και να βρει τις απαντήσεις του. Φυσικά ένα check up υγείας επιβάλεται αλλά με μέτρο πάντα.
05-06-2018, 12:11 #7
Μολις τελειωσα απ τον καρδιολογο. οι εξετεσεις δεν εδειξαν τιποτα, ολα κανονικα οπως ηταν. Αυτο που μου ειπε ειναι οτι ολα αυτα προκαλουνται ενδεχομενως απο κοπωση, αγχος και στρες... οποτε μαλλον θα πρεπει να το κοιταξω με καποιον ψυχολογο. Δεν μπορω να καταλαβω και να ψυχολογισω τον εαυτο μου πλεον... ενω θα επρεπε λογω καποιων πολυ καλων εξελιξεων στην εργασια μου να χαιρομαι και να ειμαι ευδιαθετος εγω εξακολουθω να νιωθω σφιγμενος και πιεσμενος απο κατι... αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου...