Results 1 to 15 of 57
-
14-10-2008, 03:36 #1
Δειτε την αληθεια της καταθλιψης και σταματηστε τις βλακειες!
Παρακολουθω εδω και ωρα το forum και βλεπω πως σχετικα με την καταθλιψη οι περισσοτεροι εχετε χασει εντελως την μπαλα και μοστραροντας ενα υφος του χαμενου ποιητη λετε συνεχως βλακειες παιρνοντας μαζι σας οποιοδηποτε ατομο ενδιαφερεται και θελει να μαθει 2 πραγματα παραπανω για την ασθενεια του. Συνελθετε σας παρακαλω και καταλαβετε οτι η καταθλιψη ειναι μια ασθενεια και τιποτα παραπανω. Οπως η γριπη σας κανει να βηχετε και να ειστε συναχωμενοι ετσι και η καταθλιψη (με την διαφορα οτι η θεραπεια με φαρμακα ειναι απαραιτητη) εχει την σωματικη και ψυχικη κουραση τις κρισεις πανικου κτλ. Ολα αυτα οφειλωνται στις χημικες ανισοτητες (νευροδιαβιβαστες) που δημιουργεί η ασθενεια στον εγκεφαλο και τιποτα παραπανω.Τα αντικαταθλιπτικα φαρμακα τους σταθεροποιουν με αποτελεσμα την ανακουφιση και την επαναφορα της ζωης σε φυσιολογικους ρυθμους. Ξυπνηστε και δειτε την πραγματικοτητα και αφηστε τις συμβουλες και τις εξυπναδες. (Επισης μια καλη μεθοδος ανακουφισης απο την δυσθυμια μεχρι την χρηση αντικαταθλιπτικων φαρμακων ειναι το Tapping. Ριξτε μια ματια εδω: http://www.tapping.com/)
- 14-10-2008, 10:28 #2
Bud, τι ειναι ρε φιλε αυτο το tapping που μας λες???
14-10-2008, 10:43 #3
Μολονοτι συμφωνω με το γενικο νοημα αυτων που γραφεις, νομιζω οτι δεν πρεπει να αποκλειουμε το ενδεχομενο οτι στρεσσογονοι παραγοντες και επωδυνα γεγονοτα του παρελθοντος πυροδοτουν το συναισθημα που με τη σειρα του επηρεαζει τη λειτουργεια των νευροδιαβιβαστων.Με αλλα λογια το προβλημα δεν ειναι μονο βιοχημικο.Οσο για τα ποιητικα λογια αν και πραγματι πολλες φορες ειναι αποπροσαναλιστικα καμια φορα βοηθουν πικραμενους ανθρωπους...
14-10-2008, 11:39 #4
Bud εχεις δικιο.
Ζω με καταθλιπτικο που παιρνει αγωγή και με πιανει και μενα η αγανακτιση ωρες ωρες αλλα δυστυχως αν μπορουσαν να αντιδρασουν δεν θα ηταν σε αυτη την κατασταση
14-10-2008, 11:43 #5
Τα ποιήματα για σένα είναι βλακείες..είναι όμως ένας τρόπος έκφρασης. Δεν σημαίνει απαραίτητα οτι αυτό θεραπεύει, απλά βοηθάει να εξωτερικεύουμε τις σκέψεις μας. Κάτι έγραψα κατόπιν μιας μελαγχολικής στιγμής σε ποιητική μορφή. Κατα τα άλλα δεν βλέπω και πολλή ποίηση στο φόρουμ οπότε ίσως αναφέρεσαι στο δικό μου κείμενο..λυπάμαι ειλικρινά που αναφέρεις τα όσα λές στο όνομα της αλήθειας. Είσαι ανίδεος εάν πιστεύεις οτι η αλήθεια έχει σχέση με ενα απλό συμπέρασμα περί βιοχημικής ανισορροπείας. Υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις περί αιτιολογίας των ψυχικών παθήσεων. Η αλήθεια η δικιά σου ίσως να φέρει σύμφωνους την πλειοψηφία και κυρίως όσους οφελούνται απο τα πιστεύω τέτοιας αλήθειας. Η διατύπωση σκέψεων και αισθημάτων δεν είναι βλακεία και δεν είναι απαραίτητο να είναι κανείς ο μέγας ποιητής για να εκφράζεται σωστά. Περισσότερη βλακεία βλέπω σε όσους πιστεύουν οτι η αλήθεια είναι μονοδιάστατη και απόλυτα τεκμηριωμένη.
Ακόμα, καμία ποίηση δεν βοηθαέι απο μόνη της πικραμένους ανθρώπους όπως πολύ άστοχα διατύπωσε η zinovia. Η ουσιώδες βοήθεια ξεκινάει απο το ίδιο το άτομο, εάν δηλαδή ο πάσχων δεν θέλει να βοηθήσει τον εαυτό του κανένας και τίποτα δεν θα μπορέσει. Αυτά περί αλήθειας, βλακείας και ποίησης.
Προσωπική μου άποψη βεβαίως. Εάν θέλετε γράψτε και εσείς κανένα ποιήμα μήπως ξεφύγετε λιγάκι απο τον ορθολογισμό σας, δηλαδή τις εγκεφαλικές σας παρωπίδες.
14-10-2008, 11:55 #6
Η κατάθλιψη, όπως και όλες οι ψυχικές διαταραχές δεν έχουν την αιτία τους στη χημικη ανισορροπία. Ειναι η χημική ανισορροπία. Η αιτία βρίσκεται σε γεγονότα του παρελθόντος στη ζωή ενός ατόμου. Στην μακρόχρονη αλληλεπίδραση του με το περιβάλλον. Η χημική ανισορροπία ειναι η περιγραφή της κατάστασης και όχι η αιτία. Γι αυτό άλλωστε τα ψυχοφάρμακα δε θεραπεύουν, απλά καταστέλουν τα συμπτώματα. Επενεργούν σε ένα επίπεδο του προβλήματος (τη χημική ανισορροπία) αλλα όχι στην αιτία του. Ετσι εξηγείται οτι όταν πάψουν τα φάρμακα η ασθένεια επανέρχεται. Πρέπει να βρεθούν οι πραγματικές αιτίες του προβλήματος. Αυτό θα γίνει μέσω της λεκτικής έκφρασης και φυσικά της βοήθειας απο ειδικό. Η κατάθλιψη, όπως και όλες οι ψυχικές διαταραχές, είναι πολύπλοκο φαινόμενο. Απλόποιησεις αυτού του τύπου δε βοηθούν σε τίποτα. Το πάρε φάρμακα και τέλος, είναι απλά ένας τρόπος να αποφύγουμε το πρόβλημα και κατα συνέπεια να το συντηρήσουμε. Σίγουρα τα φάρμακα είναι βοηθητικά και σίγουρα είναι απαραίτητα στις βαριές περιπτώσεις. Τα φάρμακα όμως μόνα τους, το μόνο που κάνουν είναι να καλύπτουν το πρόβλημα.
14-10-2008, 12:15 #7
Συμφωνω οτι οι ψυχικες διαταραχες ειναι συνδιασμος βιοχημικων ανισορροποιων και περιβαλλοντικων παραγοντων.Συμφωνω οτι η πραγματικη βελτιωση προερχεται απο το ιδιο το ατομο και μονο.Συμφωνω οτι τα φαρμακα βοηθουν στην καταπολεμιση των συμπτωματων και δεν γιατρευουν την ασθενεια.Συμφωνω οτι η ψυχοθεραπεια μονη η σε συνδιασμο με τα φαρμακα φερνει αποτελεσματα.Αλλα πιστευω οτι το διαρκες μοιρολοι οχι μονο δεν βοηθαει αλλα και συντηρει την αρρωστη κατασταση.
14-10-2008, 12:18 #8
Οσο για τον ορθολογισμο, πρεπει να θυμισω οτι ειναι κατακτηση του ανθρωπινου ειδους και οτι σε αυτον οφειλουμε την οποια προοδο συμπεριλαμβανομενων και των φαρμακων που τοσο μας ανακουφιζουν.
14-10-2008, 12:21 #9
διαρκες μοιρολοι εννοεις τη καταθλίψη?
14-10-2008, 12:29 #10
Οχι.Διαρκες μοιρολοι εννοω την ταση να περιχαρακωνομαστε στον εαυτο μας και να εκμεταλλευομαστε την ασθενεια μας προκειμενου να προσελκυσουμε την προσοχη των αλλων και τη λυπηση τους.Πασχω απο καταθληψη εδω και χρονια, αλλα προσπαθω να μην εκμεταλλευομαι την αδυναμια μου αυτη προκειμενου να με παραχαιδευουν.Προσπαθω να επικεντρωνω τις οποιες δυναμεις μου στην προσπαθεια βελτειωσης της ζωης μου και οχι στην αυτολυπηση.
14-10-2008, 12:30 #11
δεν μπορω να καταλαβω πως μπορειτε να απλοποιησετε με τα λεγόμενά σας διάφορους όρους βάζοντας ταμπέλες.. ο καθένας γνωρίζει ξεχωριστά μέσα του μια μορφή που δεν τον αφήνει να χαρεί τα απλά πράγματα της ζώης. αν καποιος μπορούσε να ζήσει μια ζωή παίρνοντας φάρμακα κ να αισθανθεί φυσιολογικά, τότε ας βγεί να το πεί.. ολα αυτα είναι μπούρδες κ ο καθενας εκφράζεται όπως νιώθει κ αν μπορεί τελικά να το εκφράσει. απέξω απ το χορο πολλά κοκορια τραγουδάνε κ μακάρι μέσα στο καθένα μας να υπήρχε μια δύναμη που να ελεγε τερμα η θλιψη μου, θα ζησω την ζωή μου, δεν είναι έτσι όμως. κ βέβαια τα φάρμακα προσφέρουν μια ισορροπία, να διατηρείσαι σε ένα επίπεδο κ φυσικά η ψυχοθεραπεία είναι το μέσο για να εντοπιστεί το πρόβλημα κ μπορέσει να αντιμετωπιστει. απο κει κ περα ο καθενας γνωριζει τον γολγοθά
14-10-2008, 12:36 #12
Συμφωνω οτι ειναι Γολγοθας για τον καθενα.
14-10-2008, 12:42 #13
Originally posted by zinovia
Οχι.Διαρκες μοιρολοι εννοω την ταση να περιχαρακωνομαστε στον εαυτο μας και να εκμεταλλευομαστε την ασθενεια μας προκειμενου να προσελκυσουμε την προσοχη των αλλων και τη λυπηση τους.Πασχω απο καταθληψη εδω και χρονια, αλλα προσπαθω να μην εκμεταλλευομαι την αδυναμια μου αυτη προκειμενου να με παραχαιδευουν.Προσπαθω να επικεντρωνω τις οποιες δυναμεις μου στην προσπαθεια βελτειωσης της ζωης μου και οχι στην αυτολυπηση.
εκμετάλλευση, λύπηση, παραχάιδεμα?
αν καποιος το θελει αυτο μαλλον ζηταει να εχει την προσοχή κ όχι να πνιγεται στην θλίψη του!
14-10-2008, 12:57 #14
Η θλιψη μου δεν ειναι θεαμα.Αφορα εμενα και το γιατρο μου αποκλειστικα.Μερικες φορες ξεσπαει και δεν μπορει να κρυβεται αλλα οταν συνερχομαι το καλυπτω οπως οπως.Δεν θελω να ξερουν οι αλλοι οτι ειμαι αρρωστη.Δεν θελω να πιστεψω οτι ειμαι αρρωστη και ας παιρνω φαρμακα, και ας καταρρεω πολλες φορες απο τον πονο, γιατι εαν το πιστεψω θα παψω να εχω δυναμεις να πολεμησω.
14-10-2008, 13:05 #15
Originally posted by zinovia
πιστευω οτι το διαρκες μοιρολοι οχι μονο δεν βοηθαει αλλα και συντηρει την αρρωστη κατασταση.Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
Αχρηστος...
17-07-2025, 22:23 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια