Results 16 to 30 of 92
Thread: Φοβάμαι μόνη
-
14-10-2008, 15:42 #16
Οχι και αντιχριστος,
αθεος και αθρησκος ειμαι.
Σαν τετοιος, δεν προβλεπεται η υπαρξη ουτε του θεου, ουτε του διαβολου ουτε οι υπολοιπες δεισιδεμονιες που κατα καιρους εχουν εφευρει μια καστα ανθρωπων.
Δεν εχω να προσεξω τιποτα,
τον μονο που φοβαμαι ειναι ο εαυτος μου.
- 14-10-2008, 16:01 #17
μπα μεγαλε καπου το εχεις χασει λιγο το θεμα. Δεν ειναι καστα ανθρωπων , οι ανθρωποι που εχουν επιλεξει να \"ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ\" σε ανωτερες δυναμεις... Μου φαινεται πως καστα ειστε ολοι εσεις οι αθεοι (οπως λες), ακριβως για τον λογο οτι εισαστε μια μειονοτητα.....
Για δες το λιγο αλλιως... Θα σε βοηθουσε ισως?
Φιλικα παντα ετσι!
14-10-2008, 16:03 #18
Σαν καταδιωκτική μανία ακούγεται αυτό που περιγράφεις ή κάποια άλλη φοβία. Καλό θα ήταν, αν αυτό που έχεις σε ταλαιπωρεί πολύ, να δεις κάποιον ειδικό. Μη βασίζεσαι σε θρησκευτικές ιδέες για να νιώσεις καλύτερα. Μπορεί να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Η λογική θα σε βοηθήσει περισσότερο.
14-10-2008, 16:04 #19
και βλεπεις οτι εγω προβαινω σε πιο light χαρακτηρισμους.... οπως μειονοτητα,
οχι καστα και τετοια που απλα προσπαθουν να κερδισουν εντυπωσεις....
Προσπαθουν ετσι? δεν σημαινει οτι το καταφερνουν κιολας...
14-10-2008, 16:06 #20
evath, αναφερεσαι φανταζομαι στην θεματοθετρια, ετσι?
14-10-2008, 16:25 #21
Originally posted by lostsoul
Για δες το λιγο αλλιως... Θα σε βοηθουσε ισως?
οχι.
Στην ζωη μου τα τελευταια 40++ χρονια ειμαι μια χαρα.
Δεν επιζητω τιποτα καλυτερο η χειροτερο.
Φιλικα παντα ετσι!
επισης!
Οσο για μειονοτητες η πλειοψηφιες δεν με αφορουν.
Εγω κοιταω τι πρεσβευω εγω οχι τι κανουν οι γυρω μου.
Εστω και να ειμαι ο μοναδικος αθεος στο πλανητη μου κανει το ιδιο.
14-10-2008, 16:34 #22
καμια φορα ομως το να ειμαστε τοσο πια ΑΠΟΛΥΤΟΙ δεν βοηθα...
Η διαλλακτικοτητα ειναι μεγαλη \"αρετη\" ...
14-10-2008, 16:45 #23
lostsoul..
Ναι. Στη θεματοθέτρια αναφέρομαι. Όχι στη συζήτηση περι θρησκείας.
14-10-2008, 20:12 #24
Πάντως lostsoul εγώ πιστεύω πως ο κρίνο κατα βάθος πιστεύει στο Θεό και ας μην το παραδέχεται (όπως θα έλεγαν και κάποιοι παπάδες).
Υ.Γ. Διάλογος κρίνου - lieber !... lol
15-10-2008, 08:06 #25
Ουτε εγω πιστευω στην υπαρξη του θεου αν και πιο παλια πιστευα οτι υπαρχει. Τα παντα στη φυση διεπονται αμυλικτα απο φυσικους νομους. Απο το νομο της βαρυτητας μεχρι τον τροπο σκεψης ενος ανθρωπου ολλα αυτα δεν ειναι τιποτα αλλο απο φυσικες διαδικασιες. Δεν τα καθοδιγουν ανωτερες δυναμεις αλλα μια βιολογια. Οσο για αυτο που αποκαλουμε τυχη δεν ειναι τιποτα αλλο απο μια εφαρμοσμενη στατιστικη
15-10-2008, 09:54 #26
καμια φορα ομως το να ειμαστε τοσο πια ΑΠΟΛΥΤΟΙ δεν βοηθα...
Η διαλλακτικοτητα ειναι μεγαλη \"αρετη\" ...
Λαθος αγαπητε μου,
και αυτος ειναι ο σκοταδισμος που εχει επιβαλει η εκκλησια μιας και οι ιστοριες \"πιστευε και μη ερευνα\" την εχει βολεψει για παιζει το παραμυθι μια χαρα.
Αλλα το ζητουμενο ειναι ο πιστος η ο \"πιστος\".....
Ο οποιος εχει αναγκη επιλυσης εσωτερικων θεματων του, αναζητει αληθειες που αντικειμενικα η υποκειμενικα αυτη την στιγμη δεν τις γνωριζουμε.
Η θρησκεια του προσφερει στο πιατο την δικη της αληθεια, μια αληθεια γεματη υποτελεια και φτηνεια για τον ανθρωπο και στην τελικη την συνολικη απαξιωση του.
Ιδιως ο σκοταδισμος της χριστιανοσυνης περναει την γυναικα σαν ενα μιερο πλασμα δολοπλοκο το οποιο ειναι αναγκαιο κακο μονο και μονο για την αναπαραγωγη του αν. ειδους.
Το προπατορικο αμαρτημα δεν ειναι καθολου τυχαιο στορυ.
Για να μιλησουμε λοιπον με ορους ψυχολογιας, η θρησκεια δρα καταλυτικα στον ανθρωπο εγκλωβιζωντας τον ταυτοχρονα οτι ειναι ανικανος να κανει κατι μονος του.
Ειναι ανικανος να υπερασπιστει την υπαρξη του αν δεν συνοδευεται απο την πνευματικοτητα (αγκυλωση κατ εμε) της εκκλησιας.
Το προβλημα ομως ειναι καταρχην ειναι οτι τελικα η εκκλησια δεν επαρκει για να ικανοποιησει τις ανθρωπινες αγωνιες. (καλως η οχι) Παρολες τις μετανειες, τις νηστειες και τις προσευχες που εχει επιβαλει η εκκλησια οι ανθρωποι εξακολουθουν και εχουν αγωνιωδη ερωτηματα που κατα περιπτωση καταντανε βασανιστικα αναπαντητα ερωτηματα και αγωνιες.
Ειναι φανερο οτι με την ψευτια ο ανθρωπος ειναι αδυνατο να ικανοποιησει αυτες τις αναζητησεις του. Γιατι τι αλλο να υποθεσουμε οτι οι ψυχικα νοσουμενοι ανθρωποι δεν μπορουν να βρουν οριστικες λυσεις σε οτι τους απασχολει???
Αντι να τους απεγκλωβισει οπως θα μπορουσε να υποθεσει κανεις με βαση τα ιερα κειμενα, αντιθετα τους δενει τοσο περιτεχνα σε ενα μαγγανοπηγαδο ζωης που γυροφερνουν σαν νεοι συσιφοι για ολη τους την ζωη.
Η θρησκεια λοιπον ειναι ενας παραγοντας σκοταδισμου και πισωγυρισματος της ανθρωπινης υπαρξης και ο λογος ειναι οτι μειωνει την υπαρξη της εσωτερικης δυναμης του ανθρωπου μεταφυτευοντας του οτι υπαρχει μια ανωτερη δυναμη απο αυτον και σε αυτη πρεπει να προσφευγει για τα ζητηματα που τον απασχολουν.
Ο ανθρωπος κατανταει ενα υποχειριο καποιας αλλης αορατης δυναμης και ετσι καθισταται αδυναμος να βγαλει αλλα και να αναγνωρισει την δικια του δυναμη.
Περα απο ολα αυτα και για να γυρισουμε στο θεμα μας,
ποτε μου δεν ειμαι απολυτος σε τιποτα.
Ειμαι ομως ξεκαθαρος στο τι συμβαινει μεσα μου και στο τι επιδιωκω.
Ολα οσα εχω καταφερει στην ζωη μου ειναι αποσταγμα εσωτερικης σκεψης και πολυπλοκης αναζητησης του τι ειναι σωστο η λαθος. Αναλυση κοντρα στην αναλυση και στησιμο του εαυτου μου απεναντι στο καθρεπτη της ψυχης μου αναζητωντας σωστες πορειες και σκεψεις.
Πανω απο ολα ομως αυτου καποια στιγμη καταφερα ενα αρκετα μεγαλο βημα για μενα: Να γνωρισω τον εαυτο μου και να τον αποδεχτω οπως ακριβως ειναι, με τα λαθη του, τα σκατα του, τα σωστα του και τα ομορφα του.
Απενοχοποιηθηκα απο ολα οσα η κοινωνια προσπαθησε να μου φορτωσει με τα δηθεν σωστα της.
Ο πρωτος μου βιασμος, ηταν οταν με εχωσαν στην κολυμπηθρα και προσπαθησαν να με εξαγνισουν.
Ευτυχως η οχι, δεν καταφεραν τιποτα και περνωντας τα χρονια ανακαλυψα οτι το ολο παραμυθι ειναι πολυ καλα στημενο οχι τοσο ομως για να το φαω.
Ανακαλυψα οτι αμα δεν πιστευα ολοκληρωτικα στον εαυτο μου, ημουν χαμενος και κανεις θεουλης δεν προκειται να σκυψει για μενα.
Για αυτο εχω καταληξει οτι, οτι εχω γινει - εχω γινει γιατι ετσι ακριβως θελησα να ειμαι και τιποτα περισσοτερο η λιγοτερο.
Και ναι σε αυτο δεν χαριζομαι σε κανενα και τιποτα. Κανεις και καμια θρησκεια δεν μπορει να με υποταξει, οχι γιατι δεν μπορει αλλα γιατι δεν το αφηνω εγω, σε αυτο να ειμαστε καθαροι.
Τελος παρτε αυτο σαν παρατακαθηκη:
Ολα τα ψυχολογικα ζητηματα που ειναι αλυτα σε ενα ανθρωπο, αυτο συμβαινει γιατι εχει αλυτα ζητηματα μεσα του.
Αν δεν λυθουν , δεν συζητηθουν, δεν σκαψετε μονοι μεσα σας ειναι αδυνατο να απαλαγητε απο αυτα.
Και αυτο ειναι μια δουλεια που πρεπει να την κανει ο καθενας μονος του, ειναι μια προσωπικη διεργασια του καθενος.
Απο κει και περα, ο καθενας ειναι ελευθερος να κανει οτι θελει με την ζωη του.
Ας μου επιτραπει να κανω και εγω οτι θελω με την δικη μου, εχω κανει πολυ αγωνα και πολυ δρομο για να φτασω εκει που ειμαι και δεν θα αφησω κανενα να μου πει να μην ειμαι απολυτος.
Θεωρω οτι υπαρχει κοσμος που θα μπορουσε να λυσει τα ζητηματα του εαν εβαζε καποια πραγματα σε μια σειρα, αλλα φυσικα ειναι αδυνατον να μπεις στο κεφαλι κανενος και να λυσεις ζητηματα αντι για αυτον.
Καλημερα απαντες.
15-10-2008, 10:45 #27
αγαπητε κρινο, καλημερα σε εσενα και σε ολα τα παιδια του φορουμ και καλη δυναμη για αλλη μια μερα που εχει ξεκινησει....
Σεβομαι τις αποψεις σου και θεωρω οτι το να συνεχισουμε σε αυτο το σημειο τετοιου ειδους συζητηση δεν \"εξυπηρετει\" τους σκοπους αυτου του φορουμ...
θα σου πω ομως κατι και τα συμπερασματα δικα σου οπως και του καθενος!
Αλλο πραγμα να εισαι Θρησκιος και αλλο το να εισαι Θρησκοληπτος... Το να πιστευεις καπου, χωρις να το καταντας \"αηδια\" , για εμενα ειναι υγιες... Το να σηκωνεσαι το πρωι να πας στην δουλεια σου και να κανεις το σταυρο σου και να ζητας απο την Ομοουσιο Τριαδα να σαι εχει καλα ειναι υγιες!
Το να λες σε μια \"δυσκολια\" σου: Παναγια βοηθα!!! ειναι υγιες κατ\'εμε παντα...
Σεβαστη καθε αποψη ενος αλλου ανθρωπου (οπως εσυ) για το αντιθετο...
Απο κει και περα η \"προσεγγιση\" του Θειου και των δυναμεων του , καθισταται εντελως μα εντελως υποκειμενικη...
Anyway, τα θεματα μας ειναι αλλα, πιο μεγαλα που αφορουν το πως εμεις θα μπορουσαμε ισως να \"απεμπλακουμε\" απο τις οποιες ψυχολογικες δυσκολιες αντιμετωπιζουμε!!!
Και σε αυτην την προσπαθεια τα μεσα επιλυσης ειναι και ΠΑΛΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ!
Κρατα λοιπον την αποψη σου και εγω και ο καθενας θα κρατησει την δικη του...
Καλημερα και παλι και ψυχικη \"αναταση\" σε ολους μας το συντομοτερο....
Φιλικα...
15-10-2008, 11:43 #28
Το να λες σε μια \"δυσκολια\" σου: Παναγια βοηθα!!! ειναι υγιες κατ\'εμε παντα...
Μενω μονο σε αυτη την γραμμη,
Σε μια δυσκολια μου εχω μαθει να λεω,
Μητσο μην μασας....
Και για μενα ΑΥΤΟ ειναι υγεια....
Κατα τα αλλα, κριτικαρω οσες γνωμες διαφορετικες διαβαζω γυρω μου (οπως την δικη σου) χωρις να σημαινει οτι πρεπει να σε πεισω για κατι. *
Ο σεβασμος στην διαφορετικοτητα ειναι κατι που εχω κατακτησει απο πολυ μικρος.
Επισης φιλικα και καλημερα.
* κατι που δεν το ειδα στο δικο σου ποστ.
Ειναι γνωριμο των χριστιανων να διακατεχωνται απο μια τετοια ανασφαλεια να προσπαθουν να πεισουν τον απεναντι τους για αυτα που πιστευουν και δεν πιστευει ο διπλα τους.
Μου δινεις την εντυπωση ενος αγχους, να βρεις τους κακους να σε ακολουθησουν στο διαβα σου....
Αυτα σαν μια εντυπωση που μου αφησε αυτη η συζητηση - αλλα και αλλες που εχω κανει με ιδιες αποψεις οπως οι δικες σου.
15-10-2008, 12:47 #29
πιστεψε με, κανενα αγχος δεν εχω και καμια προσπαθεια δεν θελω να κανω απο πλευρας μου για να πεισω για το ο,τιδηποτε!!!
Το τι πρεσβευω εγω και πως αντιλαμβανομαι καποια πραγματα σε καποια περιπτωση δεν σημαινει οτι θα επιχειρησω να τα \"περασω\" στον αλλο, ωστε να τον διαβαλλω-\"διαβρωσω\" σαν χαρακτηρα - οντοτητα...
αυτα.-
καλημερα και παλι...
15-10-2008, 12:53 #30
Μητσο μην μασας....
Και για μενα ΑΥΤΟ ειναι υγεια....
και εγω κρατω αυτο Μητσο! μπραβο σου, γουστο σου και καμαρι σου. Keep up the good work!!!!
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....