Results 16 to 23 of 23
Thread: Θεωρια για εξηγηση ομοφιλοφιλιας
-
28-06-2018, 14:41 #16
Μα ποιός σου είπε να αλλάξεις βρε Ιωάννα?...Άσε κάτω την μύγα.
Δεν είμαι ομοφοβικός...είμαι ομοαδιάφορος.
Αυτό που προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις είναι πως δεν υπάρχει κοινό αίτιο για την ομοφυλοφιλία,όπως δεν υπάρχει κοινό αίτιο για τις καταθλίψεις(θα χρησιμοποιώ πληθυντικό αριθμό γιατί αυτό είναι το σωστό),τις ψυχώσεις ή τις αγχώδεις διαταραχές...Όλοι ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία και καταλήγουν πάνω κάτω στον ίδιο προορισμό...Είναι πολυπαραγοντικά τα αίτια...
Μπορεί κάποιος να εκδηλώσει κατάθλιψη λόγω βαριάς συγγενούς βιολογικής προδιάθεσης,κάποιος άλλος ως αποτέλεσμα μετατραυματικού στρες(απώλεια αγαπημένου προσώπου,ερωτική απογοήτευση,επαγγελματική αποτυχία κλπ.),κάποιος άλλος να καλλιεργεί την κατάθλιψή του ασυνείδητα για χρόνια,ενώ ένας άλλος λόγω υπαρξιακής αποθάρρυνσης.
Αντίστοιχα κάποιος μπορεί να εκδηλώσει ομοφυλοφιλία λόγω παθητικής ή ενεργητικής φύσης,ένας άλλος μπορεί να εκδηλώσει ''αντιδραστική ομοφυλοφιλία'' είτε προς τους γονείς ή την κοινωνία,ένας τρίτος επειδή βιάστηκε από άτομο του ιδίου φύλου και καταφεύγει στην ομοφυλοφιλία σχεδόν ψυχαναγκαστικά/αυτοστιγματιστικά,και ένας άλλος λόγω καλύτερων προοπτικών κοινωνικής προσαρμογής όπως στο ζωικό βασίλειο που ανέφερες...Οι σπάνιες περιπτώσεις που τα ζώα εκδηλώνουν ομοφυλοφιλική συμπεριφορά,γίνεται γιατί οδηγήθηκαν λόγω κοινωνικών συνθηκών και όχι επειδή ''έτσι γεννήθηκαν''.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για παραφιλική και παρα φύσην συμπεριφορά,χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα πρέπει να την καταδικάσουμε ή να την εξοστρακίσουμε...απλώς να την αναγνωρίσουμε ως τέτοια...Ο σκοπός ύπαρξης των φύλων και των γεννητικών οργάνων είναι η αναπαραγωγή,αυτός είναι ο βιολογικός σχεδιασμός,άσχετα αν το κάνουμε συνήθως για απόλαυση και μόνο ή για συναισθηματική απόλαβη στην πιο ρομαντική εκδοχή της πράξης.
Κάνουμε πολλά παρα φύσην πράγματα,όλοι οι άνθρωποι(ντάξει εγώ εμποδίζομαι λόγω μιας νεύρωσης που έχω με την ''φυσικότητα'').
πχ.Το κάπνισμα είναι μια παρα φύσην συμπεριφορά...Το αναπνευστικό σύστημα υπάρχει για να απορροφά το οξυγόνο της ατμόσφαιρας ,να το διοχετεύει στην καρδιά,και μέσω της συστημικής κυκλοφορίας σε όλους τους ιστούς και τα όργανα του σώματος,και όχι για να εισπνέει καπνό από καιόμενο φύλλο:).
Όπως και το πισωκολλητό στην έτερο εκδοχή του είναι παρα φύσην...Δεν είναι πεοθήκη ο πρωκτός,ο κόλπος είναι...Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει απαραίτητα να μην το κάνουμε ή να νοιώθουμε ενοχικά όταν το κάνουμε,απλά πρέπει να έχουμε συναίσθηση της μη φυσικότητας της πράξης.
Εν κατακλείδι,στο μεγαλύτερο βαθμό της η ομοφυλοφιλία είναι ''αγοράζω ασυνείδητα και λόγω βιολογικών παρορμήσεων ένα lifestyle''που μου αρέσει και που νομίζω πως μου ταιριάζει καλύτερα.''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa
- 28-06-2018, 17:40 #17
αμα ειναι μουρλια η ομοφυλοφυλια αυτο δε σε συμφαιρει γιατι θα τους κανουμε ολους μουρλους αφου δε θα μπορουν να τη βγαλουν απο το μυαλο τους
29-06-2018, 02:35 #18
yoko choco τζαμπα γραφεις...δεν μπορεις να αλλαξεις γνωμη σε κοσμο που εχει συμφερον.Αλλωστε πολιτικο ειναι ολο αυτο το σκηνικο τι πας να αντιμετωπισεις την πολιτικη με την λογικη?Η πολιτικη κανει οτι γουσταρει και αψηφα και οποιον νομο γουσταρει.
Απλα απαντας με τα ιδια ''μεσα'' χωρις πολλες πολλες κουβεντες.
29-06-2018, 06:17 #19
οι περισσοτεροι καταδικαζουν οτι δε μπορουν να βγαλουν απο το μυαλο τους
πχ πρωτα λενε αυτος ειναι ξινος αναποδος στιφαγγουρος κλπκλπκλπ και στη συνεχεια λενε οτι ειναι θεος
04-07-2018, 19:28 #20
Iωάννα,χάζευα κάτι ASMR videάκια στο Youtube και έπεσα πάνω στο κανάλι μιας κοπέλας η οποία έκανε ένα βίντεο στο οποίο αναπτύσσει την σεξουαλικότητά της και εξηγεί πως αντιμετώπισε την σύγχυση του να ελκύεται και από τα δύο φύλα...Θεωρώ πως τα έχει εξορθολογίσει πολύ σωστά τα πράγματα και σκέφτηκα πως θα ήταν ιδανικό role model για σένα,για να σου λυθούν κάποιες απορίες γι'αυτό και σου γράφω αυτό το μήνυμα.
Νομίζω πως το σημαντικότερο που έκανε είναι να αποδραματοποιήσει την όλη κατάσταση και να προσεγγίσει τα πράγματα με τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε λογική και συναίσθημα.
Στα μηνύματά σου δείχνεις απεγνωσμένη να ξεκαθαρίσεις μέσα σου ποιά ταυτότητα θέλεις να υιοθετήσεις και να γαντζωθείς με πιστότητα πάνω της και να μην την προδώσεις...Νομίζω πρέπει να είσαι πιό ανοιχτή και χαλαρή όπως η κοπέλα...
Η συγκεκριμένη,πιστεύω πως έχει βιολογική προδιάθεση για την ομοφυλοφιλία μιας και είναι εμφανής η αρρενωπότητα στα χαρακτηριστικά...Ανδρική μυοσκελετική δομή,ανδρικό σχήμα κρανίου και μήλο του Αδαμ που παίζει να είναι μεγαλύτερο απ'το δικό μου :)...Παρ'όλη την αρρενωπότητα,στα μάτια μου είναι πολύ ελκυστική και αξιαγάπητη.
Ενιγουέι...Ελπίζω να σε βοηθήσει...
https://www.youtube.com/watch?v=QdBIxkhP-NU
https://www.youtube.com/watch?v=Ez8IEiy3rxY''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa
04-07-2018, 20:09 #21
Παντως εμενα η ομοφιλοφιλια μ οφειλεται 70% σε βιολογικη προδιαιεση και 30% σε ψυχογενη τραυματα απο τη κακη σχεση που εχω με τον πατερα μου.Αλλα οτι και να υπερισχυει και παλι οι γυναικες με προσελκυουν.Δεν αλλαζρι
Εστάλη από SM-J510FN στο E-Psychology.gr Mobile App
07-07-2018, 17:45 #22
Όποια θέλει να μιλήσουμε με πμ για το θέμα ότι μας αρέσουν οι γυναίκες μήπως βρούμε κάποια άκρη ας στειλει.
07-07-2018, 19:57 #23
[QUOTE=Yoco Choco;1004578]
μου προκαλεί απέχθεια το να φάω ρεβύθια
[/QUOTE]
Τα έχεις δοκιμάσει με φρέσκο λεμόνι?? :))
Καταθέτω απλώς μια εικασία - Περί αντιστροφής των ρόλων.
Η έντονη σεξουαλική επιθυμία που δεν καλύπτεται έγκαιρα, προκαλεί μια αντιστροφή, που και αυτή με την σειρά της, εάν δεν καλυφθεί έγκαιρα θα προκαλέσει νέα αντιστροφή. Σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, η γυναίκα που δεν βρίσκει έγκαιρα άντρα θα προσπαθήσει να βρει γυναίκα, και ομοίως ο άντρας που δεν βρίσκει έγκαιρα γυναίκα θα προσπαθήσει να βρει άντρα. Η επιλογή του ρόλου μέσα στη νέα κατάσταση, θα εξαρτηθεί επίσης από την έντονη επιθυμία για εκείνο το «κάτι» που δεν πραγματώθηκε στην προηγούμενη κατάσταση του ατόμου. Έτσι Πχ, ο άντρας που φαντασιώνονταν τη γυναίκα στα τέσσερα, θα μπει ο ίδιος στη θέση αυτή, ενώ η γυναίκα που ήθελε να είναι από πάνω θα επιλέξει να είναι από κάτω, κλπ.