Αγχώδη διαταραχή και Remeron
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Καλημέρα σε όλους και καλό καλοκαίρι!

Γενικότερα πάντοτε ήμουν αγχώδης, απλά το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα τον τελευταίο μήνα και μετά από έναν χωρισμό, μου εγκαταστάθηκε μια αϋπνία του τύπου να με παιρνει ο υπνος, να κοιμάμαι 1.5 ωρα, να ξυπνάω, να περνάει μία ώρα στριφογυρίζοντας και ξανά μιαμιση ώρα ύπνου και αφύπνιση και ουτω καθεξής. Συμπληρώνω μεν καθημερινά 6 ώρες περίπου ύπνου, αλλά διακοπτόμενες

Επισκέφθηκα εχθές ένα ψυχίατρο, ο οποίος παρόλο που δεν μου διέγνωσε κατάθλιψη αλλά αγχώδη διαταραχή, μου συνέστησε να πάρω remeron, ενα αντικαταθλιπτικό δηλαδή που βοηθά στον ύπνο. Διαβάζω όμως τρελά πράγματα για τα αντικαταθλιπτικά ρε παιδιά και η αλήθεια είναι πως έχω φοβηθεί. Πως έχουν πολλές παρενέργειες, πως μετά δεν μπορείς να τα κόψεις, πως αν τελικά καταφέρεις να τα κόψεις σου σκάει ριμπάουντ του προβλήματος κι έτσι ενώ τα έχω αγοράσει, τα έχω εδώ και τα κοιτάζω, φοβούμενος να τα πάρω.

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο φάρμακο; Τι να κάνω τελικά να το πάρω; Θα μου δημιουργήσει προβλήματα αργότερα; Κάτι τρελά που διαβάζω για τάσεις αυτοκτονίας και τέτοια, παίζει να μου συμβούν όταν το κόψω;

Να σημειώσω πως έχω δοκιμάσει ό,τι φυτικό υπάρχει και δε μου κάνει τίποτα, όπως επίσης και όλες τις πρακτικές ύπνο που συνιστώνται..Επίσης αν καμιά φορά πάρω ένα Λεξοτανίλ των ενάμιση, θα με βοηθήσει για να κοιμηθώ για 3 ώρες το πολύ συνεχόμενα και πάλι θα ξυπνήσω.

Τι να κάνω με έχει κουράσει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Πάει και ένα μήνα τώρα..

Εστάλη από iPhone στο E-Psychology.gr Mobile App

Banned
    Επειδή είσαι καινούργιο μέλος και δεν έψαξες εδώ στο φόρουμ σε παρόμοια θέματα, θα σου πω το εξής.. Οσοι πήραμε αντικαταθλιπτικα για να βοηθηθουμε και δεν τα σταματήσαμε εγκαίρως, συνεχίζουμε να τα παίρνουμε και θα συνεχίσουμε να τα παίρνουμε μάλλον για έφ όρου ζωής... Κάνουν στον εγκέφαλο, μια αλλαγή και δεν είναι εύκολο να επαναδιορθωθει σε σύντομο χρονικό διάστημα.. Εγώ τα σταμάτησα ύστερα από 5 χρόνια λήψης, και υπέφερα απο αφόρητα στερητικα για 9 μήνες.. Τελικά, επειδή ειχα και εργασιακές απαιτήσεις δεν μπορούσα να δώσω και άλλο χρόνο σρον εαυτό μου και για αυτό τα ξαναξελινησα.. Δεν είμαι ο μόνος εχω και άλλα παραδείγματα ατόμων εδώ στο φόρουμ που έκαναν προσπάθεια να τα σταματήσουν και αμέσως έγιναν χάλια και μην αντέχοντας τα ξεκινησαν πάλι. Γνώμη μου είναι αποφυγε τα. Μην τα πάρεις. Ψάξε για αλλες λύσεις

Εστάλη από Redmi 4X στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    Μια λύση για τον ύπνο είναι η Βαλεριάνα, την βρίσκεις σε φαρμακεία που πουλάνε και ομοιοπαθητικά φάρμακα και φυτικά προϊόντα.

Quote Originally Posted by homebod View Post
    Μια λύση για τον ύπνο είναι η Βαλεριάνα, την βρίσκεις σε φαρμακεία που πουλάνε και ομοιοπαθητικά φάρμακα και φυτικά προϊόντα.
    Δοκίμασα ό, τι φυτικό υπάρχει. Δυστυχώς, δε με βοηθούν καθόλου..

Member
    Και γω παίρνω ρεμερον χρόνια τώρα ..όχι κάθε μέρα ...όταν δεν μπορω να κοιμηθώ με χαλαρώνει εγω παίρνω και λίγο αναφρανιλ και ξαναξ για βοήθεια τι να κάνουμε αν δεν αισθανόμαστε καλά ...άρχισε και ψυχοθεραπεία να βρεις και να λύσεις την πηγή του προβλήματος...μέχρι τότε ότι μπορεί κάνει κανεις...

Banned
    ..............
    Last edited by jim7; 05-07-2018 at 19:47.

Banned
    Αν επιτρέπεται ναρωτησω ησασταν πολύ καιρό μαζί με την σχεση σου;

Banned
    Quote Originally Posted by Inked View Post
    Δοκίμασα ό, τι φυτικό υπάρχει. Δυστυχώς, δε με βοηθούν καθόλου..

Υπάρχουν χιλιάδες φυτικά δεν μπορεί να τα δοκίμασες ολα.. Εγώ πλέον για τον ύπνο χρησιμοποιω μελατονινη παραταιταμενης αποδέσμευσης και δεν ξυπνάω κατά την διάρκεια της νύχτας

Αν έχεις απλά Άγχος και τίποτα άλλο, τότε ίσως ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσεις για αρχή άλλες μεθόδους για να χαλαρώσεις. Χαλαρωτική μουσική, ένα όμορφο αφρόλουτρο, γυμναστική, μια βόλτα με φίλους ή οτιδήποτε άλλο σε ευχαριστεί.. Αν η αϋπνία σου οφείλεται στον χωρισμό τότε το καλύτερο να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου, να ηρεμήσει και να ξεπεράσει όλο αυτό και όχι άντε το ρίχνουμε στα ηρεμιστικά. Κοίτα και το ενδεχόμενο ψυχοθεραπείας, σίγουρα θα σε βοηθήσει πολύ...

Quote Originally Posted by jim7 View Post
    Αν επιτρέπεται ναρωτησω ησασταν πολύ καιρό μαζί με την σχεση σου;
    Δημήτρη ήμασταν μαζί 1.5 χρόνο αλλά δέθηκα πολύ..

Quote Originally Posted by rita-2 View Post
    Και γω παίρνω ρεμερον χρόνια τώρα ..όχι κάθε μέρα ...όταν δεν μπορω να κοιμηθώ με χαλαρώνει εγω παίρνω και λίγο αναφρανιλ και ξαναξ για βοήθεια τι να κάνουμε αν δεν αισθανόμαστε καλά ...άρχισε και ψυχοθεραπεία να βρεις και να λύσεις την πηγή του προβλήματος...μέχρι τότε ότι μπορεί κάνει κανεις...
    Γίνεται να το παίρνω αραιά και που; Δεν το είχα σκεφτεί ετσι.. Νόμιζα πως τα φάρμακα αυτά χρειάζονται συστηματική κατανάλωση για να δουλέψουν..

Quote Originally Posted by samantha26 View Post
    Αν έχεις απλά Άγχος και τίποτα άλλο, τότε ίσως ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσεις για αρχή άλλες μεθόδους για να χαλαρώσεις. Χαλαρωτική μουσική, ένα όμορφο αφρόλουτρο, γυμναστική, μια βόλτα με φίλους ή οτιδήποτε άλλο σε ευχαριστεί.. Αν η αϋπνία σου οφείλεται στον χωρισμό τότε το καλύτερο να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου, να ηρεμήσει και να ξεπεράσει όλο αυτό και όχι άντε το ρίχνουμε στα ηρεμιστικά. Κοίτα και το ενδεχόμενο ψυχοθεραπείας, σίγουρα θα σε βοηθήσει πολύ...
    Σαμάνθα δεν έχω πρόβλημα να με πάρει ο ύπνος. Έχω πρόβλημα στο να παραμείνω σε κατάσταση ύπνου. Ο ύπνος μου είναι πολύ συχνά διακοπτόμενος.

Quote Originally Posted by menis_64 View Post
    Υπάρχουν χιλιάδες φυτικά δεν μπορεί να τα δοκίμασες ολα.. Εγώ πλέον για τον ύπνο χρησιμοποιω μελατονινη παραταιταμενης αποδέσμευσης και δεν ξυπνάω κατά την διάρκεια της νύχτας

Δοκίμασα μελατονίνη αλλά όχι αυτό που αναφέρεις, παρατεταμένης αποδέσμευσης δηλαδή. Μπορείς να μου στείλεις σε προσωπικό μήνυμα για ποιο σκεύασμα πρόκειται;

Αν έχεις δοκιμάσει τα πάντα, φυσικές μεθόδους, φυτικά χάπια, βότανα, λεξοτανίλ κλπ , τότε ίσως θα έπρεπε να ακούσεις τον ψυχίατρο σου. Καλό θα ήταν να πάρεις και μια δεύτερη, τρίτη γνώμη για σιγουριά. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός και φυσικά αντιδράει διαφορετικά.

Banned
    ,..........
    Last edited by jim7; 05-07-2018 at 19:48.

Page 1 of 2 12 LastLast