Results 1 to 15 of 26
Thread: Υπερτατα αγαθα
-
16-10-2008, 00:39 #1
Υπερτατα αγαθα
προχτες και ενω γυρνουσα σπιτι με το αυτοκινητο,σκεφτομουν για τα πνευματικα αγαθα που κατα τη γνωμη μου εχουν μεγαλυτερη σημασια για μενα.χωρις να καταφερω να τα βαλω σε σειρα ,πρωτο δευτερο τριτο,ειχα βρει τα πρωτα 2 που ειναι σημαντικα για μενα,αγαπη,εμπιστοσυνη.βεβ� �ια και δεν ξερω τον λογο (η μαλλον τον ξερω αλλα δεν ειναι της ωρας)θα επρεπε να υπαρχει ακομα ενα τριτο.Μεχρι να φτασω στο σπιτι εφτασα στο συμπερασμα πως το δικο μου τριτο υπερτατο αγαθο ειναι η αξιοπρεπεια.(υπηρξαν και καποιες σκεψεις για χαρα ευτυχια αλλα τις απεκλεισα ισως λιγο αυθαιρετα γιατι τις θεωρησα συναισθηματα.αν και η αγαπη συναισθημα ειναι αλλα ετσι το σκεφτηκα εκεινη την ωρα).Καμια αλλη ιδεα;
- 16-10-2008, 14:03 #2
Aξιοπρέπεια ! Πολύ όμορφα τα τοποθετείς , 1, 2, 3,....κοκ. Ολα αυτά τα υπέρτατα για σένα αγαθά, και για όλους πιστεύω, προυποθέτουν μιά ευθεία γραμμή που ποτέ δεν ξεφεύγουμε απ αυτή. Δε μου αρέσουν τα μεγαλεπήβολα και αφοριστικά λόγια, νιώθω ότι με θίγουν γιατί πολύ απλά, και δε φοβάμαι, κάποιος - σαν και σένα -, τάχει κατακτήσει και τα ακολουθεί, ενώ οι υπόλοιποι, οι άχρηστοι, δεν μπορούν. Επίσης δεν μας λες για το τρίτο ( γιατί το κρατάς κρυφό ) ή νιώθεις ότι θα εκτεθείς ? Και συζητάμε..
Τώρα, πνευματικά αγαθά δεν είναι τίποτα άλλο, από καθαρές σχέσεις, κάτι άκρως δύσκολο απ ότι φαίνεται στους καιρούς που ζούμε. Η αγάπη δεν είναι για μένα μόνο συναίσθημα, η χαρά, ναι, μπορώ να το πώ, όμως η αγάπη είναι κυρίως ένας τρόπος ζωής, ένας τρόπος να μη πληγώνουμε, μιά εσωτερική ευγένεια, μια παιδεία, δεν βλέπω τίποτα καλό στο να μάθω να κυλιέμαι στα χώματα για να μη με ενοχλούν τα βρωμόχορτα, αυτά είναι τρύκ των ψυχολόγων.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι όλα είναι θέμα παιδείας ( και τα σωματικά και τα πνευματικά ).
16-10-2008, 14:21 #3
Το υπέρτατο αγαθό είναι η ίδια η ζωή. Όλα τα υπόλοιπα είναι ανθρώπινα για τους ανθρώπους και μόνο.
16-10-2008, 14:26 #4
Καλημερa,
Οσο αφορα την εξισωση νομιζω οτι ψαχνουμε για αγαπη και εμπιστοσυνη διοτι αναζηταμε την ευτυχια και τη χαρα.Γενικοτερα ο σκοπος νομιζω ειναι η ευτυχια.
:cool:
16-10-2008, 15:08 #5
Originally posted by liberchild
Aξιοπρέπεια ! Πολύ όμορφα τα τοποθετείς , 1, 2, 3,....κοκ. Ολα αυτά τα υπέρτατα για σένα αγαθά, και για όλους πιστεύω, προυποθέτουν μιά ευθεία γραμμή που ποτέ δεν ξεφεύγουμε απ αυτή.
δεν προυποθετουν τιποτα,οποτε θελουμε πρατουμε διαφορετικα,απο εμας εξαρταται
Δε μου αρέσουν τα μεγαλεπήβολα και αφοριστικά λόγια, νιώθω ότι με θίγουν γιατί πολύ απλά, και δε φοβάμαι, κάποιος - σαν και σένα -, τάχει κατακτήσει και τα ακολουθεί, ενώ οι υπόλοιποι, οι άχρηστοι, δεν μπορούν.
ανεφερα καπου για αχρηστους;;;;ελεος βρε παιδια,συζητηση κανουμε
Επίσης δεν μας λες για το τρίτο ( γιατί το κρατάς κρυφό ) ή νιώθεις ότι θα εκτεθείς ? Και συζητάμε..
το τριτο ειναι η αξιοπρεπεια,το γραφω καθαρα
Τώρα, πνευματικά αγαθά δεν είναι τίποτα άλλο, από καθαρές σχέσεις, κάτι άκρως δύσκολο απ ότι φαίνεται στους καιρούς που ζούμε. Η αγάπη δεν είναι για μένα μόνο συναίσθημα, η χαρά, ναι, μπορώ να το πώ, όμως η αγάπη είναι κυρίως ένας τρόπος ζωής, ένας τρόπος να μη πληγώνουμε, μιά εσωτερική ευγένεια, μια παιδεία, δεν βλέπω τίποτα καλό στο να μάθω να κυλιέμαι στα χώματα για να μη με ενοχλούν τα βρωμόχορτα, αυτά είναι τρύκ των ψυχολόγων.
ευχαριστω για την καταθεση της γνωμη σου :) αυτος ειναι και ο λογος που εφτιαξα το θεμα,να δω τι σκεφτονται τα αλλα ατομα
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι όλα είναι θέμα παιδείας ( και τα σωματικά και τα πνευματικά ).
16-10-2008, 15:10 #6
οταν λεω τα βαζω σε σειρα,εννοω σειρα προτεραιοτητας για μενα,τι ειναι πιο σημαντικο.δεν μιλαω για γεωμετρικα σχηματα ουτε μαθηματικους λογισμους.Για αποφυγη παρεξηγησεων.
16-10-2008, 15:33 #7
καλοσυνη.....σεβασμος.....συγχ ωρεση....
16-10-2008, 16:44 #8
σε αυτα προσθετω και ανοχή, το θεωρω υπερτατο αγαθο για τις μερες μας.
16-10-2008, 17:26 #9
Originally posted by Σοφη
καλοσυνη.....σεβασμος.....συγχ ωρεση....
για το τελευταίο, έχω μια ευαισθησία στις προθέσεις. Μου είναι αδύνατον να συγχωρώ τις κακές...
16-10-2008, 18:09 #10
αγάπη , πίστη, ελπίδα
Αντιγραφή από την εκκλησία αλλά αν ήταν να ιεραρχήσω κάποια αυτά νιώθω οτι είναι τα σημαντικότερα...
16-10-2008, 18:13 #11
Ολα καλά είναι, καλή προσπάθεια, αλλά εγώ πεινάω και πρέπει να πάω να φάω τα μανιτάρια αλα κρεμ που ετοίμασε το μωάκι μου....
:P
16-10-2008, 18:20 #12
Μαγειρεύει κιόλας ο κρίνος ε? mmmmmm :)
16-10-2008, 18:21 #13
Originally posted by liberchild
Ολα καλά είναι, καλή προσπάθεια, αλλά εγώ πεινάω και πρέπει να πάω να φάω τα μανιτάρια αλα κρεμ που ετοίμασε το μωάκι μου....
:P
Την πλάκα δεν μπορώ να την κατανοήσω, μάλλον στα γεράματα αρχίζει να μου λείπει η αίσθηση του χιούμορ, τα υπέρτατα αγαθά για τον καθένα μπορεί να είναι τα παραπάνω τρία,μπορει να τα εξής δύο, ο καθένας από εμάς...
16-10-2008, 18:31 #14
Originally posted by GreenPeyote
αγάπη , πίστη, ελπίδα
Αντιγραφή από την εκκλησία αλλά αν ήταν να ιεραρχήσω κάποια αυτά νιώθω οτι είναι τα σημαντικότερα...
16-10-2008, 18:45 #15
Σε τελική ανάλυση , ο εαυτός μας (1ο υπέρτατο αγαθό) αν διάκειται εν σοφία (2ο υπέρτατο αγαθό) , δικαιούται μια μερίδα μανιτάρια αλά κρεμ ή έστω alla grillia, (3ο υπέρτατο αγαθό)...
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία