Results 1 to 15 of 25
Thread: Όνειρα...
-
29-08-2017, 11:28 #1
Όνειρα...
Δεν ξέρω αν το θέμα ταιριάζει εδώ ή θα πρεπε να το ανοίξω στο με καφέ και συμπάθεια, ας μεταφερθεί αν κριθεί καλύτερο.
Ήθελα απλά να μιλήσουμε για όνειρα, βλέπετε όνειρα; Άσχημα ή όμορφα; Επηρεάζεστε από αυτά;
Εγώ θυμάμαι αρκετά, πολλές φορές παρατηρώ οτι η διάθεση μου επηρεάζεται έντονα από ένα καλό ή άσχημο όνειρο. Ως αγχωτικός τύπος βλέπω αρκετά όνειρα με άγχος, κλασικό όνειρο με διάφορες μικρές παραλλαγές όταν είμαι σε περίοδο άγχους είναι να δω οτι χρωστάω ακόμα μαθήματα για το πτυχίο μου (αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ήμουν φοιτήτρια!) ή ακόμα πιο πίσω να δω οτι έχω αγγλικά και είμαι αδιάβαστη! (προφανώς είχα μεγάλο άγχος τα αγγλικά ως μαθήτρια, είχα πολύ αυστηρή καθηγήτρια!).
Μερικές φορές, πιο σπάνια, βλέπω νεκρούς, άτομα δικά μου δηλαδή που έχουν πεθάνει. Αυτό τις περισσότερες φορές μου δημιουργεί ηρεμία και γαλήνη όταν ξυπνάω, νιώθω σα να τους έχω συναντήσει στα αλήθεια. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι μετά τον θάνατο ενός πολύ κοντινού μου προσώπου σε δυστύχημα για πολλά χρόνια δεν τον είχα ονειρευτεί ποτέ. Όταν τον ονειρεύτηκα ένιωσα τέτοια γαλήνη και ηρεμία που θεωρώ οτι αυτό το όνειρο ήταν η αιτία να αποδεχτώ τελικά και να συμβιβαστώ με τον θάνατο του. Είχα δει πως επέστρεψε μόνο για λίγο για να με δει, πανύψηλος σαν γίγαντας και πανέμορφος, μου είπε πως έχει κάνει οικογένεια και παιδιά και πως είναι καλά εκεί που είναι και με πήρε αγκαλιά να με κάνει σβούρες όπως έκανε όταν ήμουν παιδί. Μετά με αποχαιρέτησε και έφυγε πάλι κι έτσι τέλειωσε το όνειρο αλλά ήταν τόσο όμορφο το συναίσθημα που παρόλο που πάνε χρόνια ακόμα το θυμάμαι.
Μερικές φορές νιώθω οτι τα όνειρα μου με προειδοποιούν για κάτι. Δεν θα τα έλεγα προφητικά γιατί δεν πιστεύω σε τέτοια, η εξήγηση που δίνω είναι ότι ίσως λειτουργεί κάπως η διαίσθηση μου με αποτέλεσμα να μοιάζουν κάποια σαν προφητικά.
Πάντως τα τελευταία χρόνια τα παρατηρώ πια περισσότερο, νομίζω οτι αρκετές φορές μου δίνουν πληροφορίες για τα συναισθήματα μου ή για το μέσα μου γενικά που συνειδητά δυσκολεύομαι να αντιληφθώ.
Γράψτε εμπειρίες αν θέλετε, δικά σας όνειρα ή πώς τα αξιολογείτε γενικά στην ζωή σας, πόση σημασία τους δίνετε κτλLast edited by elisabet; 29-08-2017 at 11:50.
- 29-08-2017, 11:45 #2
To μήνυμα τροποποιήθηκε από τη Διαχείριση λόγω παραβίασης των Όρων Χρήσης του forum
Last edited by vasia05; 29-08-2017 at 12:06.
29-08-2017, 12:11 #3
Για δες που τελικά δεν έκανα μια τρύπα στο νερό. Ευχαριστώ
29-08-2017, 12:36 #4
τους δινω σημασια μονο αν μου λενε κατι που δεν ξερω ηδη, γιατι ξερω οτι ουτε προφητικα ειναι, ουτε μηνυματα απο τον σειριο φερνουν.
επομενως δεν θα με επηρρεασει να δω αγχωτικο ονειρο σε περιοδο που κατι με αγχωνει, η καλο ονειρο σε περιοδο που ειμαι ηρεμη.
με επηρρεαζουν σε διαθεση πολυ κντα στο ξυπνημα, οχι για πολλη ωρα δηλαδη, για τους ιδιους λογους.
παρατηρω οτι υπαρχουν ονειρα που ειναι "σαν ονειρα" και το εχεις και σαν αισθηση αυτο δλδ, οτι εβλεπες κατι που ηταν επιφανειακο κι αμεσως απεμπλάκεις μολις ξύπνησες και ονειρα που ειναι τοσο βαθια και αληθοφανη, που ξυπνας με τα ιδια συναισθηματα του ονειρου και τα κρατας για ωρα.
αυτο δεν νομιζω να εχει να κανει με το σταδιο του υπνου, μιας και θυμομαστε ονειρα απο συγκεκριμενο σταδιο του υπνου, νομιζω. πρεπει να εχει να κανει απο το ποσο βαθια συνδεση με το υποσυνειδο εχουν? ή με τις βαθυτερες αναγκες, εχουν? με απωθημενες αναγκες? κατι τετοιο νομιζω.
επισης, με αγαπημενο νεκρο ατομο, ενοιωσα σαν να ζουσε, αλλα δεν μου εδωσε καμια πληροφορια αν καπου εχει παει και κατι εχει κανει :)
απλα ενα "αχ ηταν κι αυτος εκει, ζουσε".
29-08-2017, 13:11 #5
To μήνυμα τροποποιήθηκε από τη Διαχείριση λόγω παραβίασης των 'Ορων Χρήσης του forum
Last edited by vasia05; 29-08-2017 at 13:51.
29-08-2017, 13:14 #6
αστεια τριτης δημοτικου, μυαλο επισης, προφανως και εμφανιση...
29-08-2017, 13:32 #7
29-08-2017, 13:35 #8
29-08-2017, 13:35 #9
εμενα απο τα ονειρα περισσοτερο μου αρεσουν οι ονειρωξεις με τα σχετικα
εφιαλτες βλεπω αλλα σπανια ευτυχως.
29-08-2017, 18:51 #10
Αυτό ναι κι εγώ το χω παρατηρήσει! Είναι μερικά που απλά με επηρεάζουν εκείνες τις στιγμές λίγο μετά το ξύπνημα και μετά απλά τα ξεχνάω, αλλά σε μερικά άλλα η αίσθηση ή το συναίσθημα παραμένουν πολύ ζωντανά σαν να τα έζησα στα αλήθεια. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει. Ίσως είναι αυτό που λες οτι έχουν περισσότερη ή πιο βαθιά σύνδεση με το υποσυνείδητο ή με κάποιες ανάγκες...
Σε μένα ήταν ομιλητικός!! :) Ήξερα ότι είχε πεθάνει, αλλά και καλά γύρισε για λίγο (αυτό που όλα είναι λογικά στα όνειρα) και ρωτώντας τον πού είναι και γιατί δεν ήρθε όλα αυτα τα χρόνια εκείνος μου απάντησε οτι είναι καλά, ότι έχει κάνει οικογένεια αλλά πως δεν μπορεί να έρχεται συχνά ούτε να μένει πολύ. Αυτό προφανώς ήταν και ευσεβής πόθος ή ανάγκη μου το να πιστέψω οτι το αγαπημένο μου πρόσωπο μετά τον θάνατο δεν χάθηκε, αλλά κάπου, κάπως υπαρχει. Ακόμα κι έτσι όμως το όνειρο ήταν ανακουφιστικό και υπερβολικά όμορφο! Θυμάμαι ότι για μέρες είχα ένα τεράστιο χαμόγελο σα να ήταν αλήθεια! Παρόλο που το θέλω πολύ πάντως, δεν έχω ξαναδεί τον συγκεκριμένο στον ύπνο μου ποτέ.
Επίσης θυμάμαι πιο παλιά όνειρο πολύ έντονο που επαναλαμβανόταν για αρκετά βράδια, λες κι έβαζα ταινία.
29-08-2017, 18:53 #11
29-08-2017, 22:07 #12
Εμενα μου εχει τυχει να δω απο τα λεγομενα "προφητικα" η καλυτερα διαισθητικα. Πιστευω πως απλα το μυαλο μου συγκεντρωνε ασυνειδητα πραγματικες ανεπαισθητες πληροφοριες και ενδειξεις στην καθημερινοτητα μου, στον υπνο μου επςξεργαζοταν αυτες τις πληροφοριες και μου εβγαζε το αποτελεσμα σε ονειρα. Πχ εχει τυχει να δω λιγες εβδομαδες πριν μαθω οτι με απατουσε ενας πρωην ονειρο οτι ηταν ψυχρος και κακος μαζι μου και τσιλιμπουρδιζε με καποια αλλη απροκαλυπτα μπροστα στα ματια μου. Ξυπνησα, του το ειπα, γελασαμε, και λιγο καιρο μετα...ε τα γνωστα :P
Προφανως και ειχε πιασει το μυαλο μου ασυνειδητα πραγματικες ενδειξεις οτι κατι δεν παει καλα στη σχεση μας/στη συμπεριφορα του, ενδειξεις που στον ξυπνιο μου δεν χαμπαριαζα στο ελαχιστοτατο, περα βρεχει...αλλα ηταν εκει και το ονειρο το προφητεψε, λολ.
Και αυτο μου συνεβη πολλαπλες φορες μετα το αρχικο σοκ...εβλεπα σχετικο ονειρο, μπαμ, την επομενη μερα ηταν αληθεια, λολ.
Επισης ειχα ονειρα που με βοηθουσαν να επεξεργαστω/συνειδητοποιησω καποια πραγματα μεσα μου και να ανακουφιστω. Θα τα ελεγα ισως θεραπευτικα...Πχ ενα διαστημα αφου ειχα χωρισει ειδα ονειρο οτι ημασταν ξανα μαζι...και ενιωθα ασχημα, ξενερωτα σε αυτο το ονειρο μου, σε φαση "τι σκατα ειναι αυτο; Ευχαριστω δεν θα παρω". Και ξυπνησα και λεω κοιτα να δεις, και να παρακαλαγε σερνομενος παλι εχω ξενερωσει τερμα, τελειωσε. Και καπως ετσι μπηκε οριστικο τελος μεσα μου σε αυτο.
Κατα τα αλλα ασχημα ονειρα με τερατα και δολοφονους και να με κηνυγανε και να πεφτω και τετοια εχω πολυυυ καιρο να δω.
Κατα καιρους βλεπω ομως ονειρα στα οποια πεθαινουν/εχουν πεθανει αγαπημενα κοντινα μου προσωπα. Προσφατα ειδα πχ οτι ειχε πεθανει ο πατερας μου και θρηνουσα μεσα στο ονειρο μου και ξυπνησα με τοοοσο σκατα διαθεση...σχεδον σαν να ειχα τραυματιστει ψυχικα με αυτο το ονειρο. Αυτο πιστευω εχει να κανει απλα με φοβους και αγχος μαλλον...
Στο παρελθον εχω δει τουλαχιστον πεντε φορες οτι πεθανε/πεθαινει η μητερα μου...δεν ξερω τι φαση παιζει με το μυαλο μου και παντα τους ξεκανει, λολ.
Ωστοσο εχει κι αυτο πιστευω να κανει με πραγματα που θελω να επεξεργαστω μεσα μου...που δεν εχουν να κανουν τοσο με την απωλεια, αλλα ισως με την σχεση μας και την ζωη της, τα απωθημενα της, τις εκρεμμοτητες της, την ζωη που δεν θα προλαβει να ζησει, τα οσα δεν θα προλαβει να καταλαβει, την πληρωση που δεν θα καραφερει να νιωσει, την κατανοηση στην οποια δεν θα καταφερουμε να φτασουμε, τα οσα μετανιωνει, τα οσα θα βαραινουν αναποφευκτα εμενα...Δεν ξερω αν υπαρχουν ανθρωποι που πεθαινουν με ελαφρια καρδια και χωρις φορτια απο τη ζωη που εζησαν...ξερω ωστοσο πως πολλα βαραινουν τους γονεις μου και τις καρδιες τους και περα του οτι με στενοχωρει αυτο πολυ, σχεδον με προσδιοριζει ως το ατομο που ειμαι και θα ειμαι.
Ενιγουει ξεφυγα σε ασχετες αναλυσεις λολ.
Ονειρα...τι αλλα ονειρα. Καλα τα σπασμενα/πεσμενα δοντια κλασσικο. Συχνα νομιζω οτι θα ξυπνησω φαφουτα λολ. Εκει απλα ανακουφιζομαι που ξυπναω και βλεπω οτι μπορω να φαω μπριζολιτσα και σημερα, αρα ολα καλα :P
29-08-2017, 22:23 #13
Ναταλάκι
https://youtu.be/PD-iHHmf5csΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
29-08-2017, 22:38 #14
Originally Posted by Natalia_sups;689045[B
Πιο πρόσφατο τέτοιο είδα πριν κάμποσο καιρό τον πρώην μου (με τον οποίο διατηρούσαμε μια κάποια εντελώς τυπική επαφή) σαν ζητιάνο ή προφήτη ή κάτι τέτοιο με κόσμο μαζεμένο γύρω του να μιλάει και να τον ακουν. Εγώ είχα παει λέει εκδρομή εκεί με φίλες και πέσαμε τυχαία πάνω του και μόλις τον είδα ταράχτηκα και έφυγα χωρίς να του μιλήσω κι έπεισα τις φίλες μου να πάμε αλλού. Ανεβήκαμε ένα βουνό με πολύ κόπο κι όταν φτάσαμε στην κορυφή νάτος πάλι μπροστά μας ο πρώην!!! Κ εγω λεει σκεφτόμουν "μα πάλι εδω, τι ατυχία είναι αυτή;" και μέχρι να γυρίσω το βλέμα μου κι αφού ετοιμαζόμουν πάλι να φύγω με καλεί ο μαγαζάτορας μέσα και μου λέει "εντάξει μη φύγεις αυτή τη φορά, κατάλαβε την βλακεία του κι έφυγε μόνος του για να μην σε ενοχλεί" και βγαίνοντας ο πρώην είχε όντως φύγει από το μαγαζί.
Λίγες μέρες μετά είναι που χα κάνει κ ένα θέμα εδώ γιατί ο πρώην είχε σκάσει μύτη ξαφνικά σε ένα δικό μου στέκι κι είχα γίνει τούρμπο. Ε αυτό θεωρώ πως λειτούργησε κάπως έτσι, κάπως το χα ψυχανεμιστεί ότι θα το κανε φαίνεται κ μου βγήκε σε όνειρο.
Εγω δεν βλέπω πια οτι πεθαίνουν οι δικοί μου, παλιότερα το βλεπα πολύ ότι πεθαίνει ο πατέρας μου. Κι αυτό που επαναλαμβανόταν αρκετά ήταν ότι είχα πεθάνει εγώ κ πήγαινα σε ένα μέρος όπου με βάζανε σε γιγαντοθόνες να βλέπω όσα "άσχημα" είχα κάνει, πού δεν είχα φερθεί σωστά κτλ κι ότι αυτό ήταν η τιμωρία μου. Τύψεις κι ενοχές προφανώς στο φουλ τότε, ούρλιαζε το σύστημα!
Ένα ωραίο είναι όταν είχα δει οτι πετάω!!! τιφοβερό συναίσθημα! Και πετούσα σε στυλ σουπερμαν με τα χέρια μπροστά! χαχαχα
29-08-2017, 22:45 #15
Ναταλία άσχετο : γράφεις καθόλου; γιατί αυτά τα διαισθητικά που λες πολύ πιθανό να σου βγαίνουν και στο γραπτό αν γράφεις. Σε μένα όταν γράφω μου βγαίνουν χωρίς να το καταλαβαίνω. Ένα διάστημα πίστευα κιόλας οτι μπορεί να τα προκαλώ να συμβαίνουν με την έννοια της αυτοεκπληρούμενης προφητείας, αλλά τελικά έχω καταλήξει πως είναι περισσότερο όπως τα όνειρα και η διαίσθηση.