Απογοητευση και επιπλεον προβληματα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
    Junior Member

Απογοητευση και επιπλεον προβληματα

Καλησπερα.Πριν απο εναμισυ χρονο πηγα σε εναν ψυχιατρο θελοντας να νικησω τη βουλιμια.Δεν του ειπα ανοιχτα το προβλημα μου αλλα του ειπα περισσοτερο την γενικοτερη ψυχικη μου κατασταση πιστευοντας οτι αν αυτη βελτιωνοταν θα στματουσε και η πολυφαγια.Τα πραγματα ομως δεν πηγαν καλα γιατο αππ το πρωτο κιολας ραντεβου μετα την ανακριση που μου εκανε ενιωσα λιγο καλυτερα αλλα επαθα μεγαλο σοκ.Αρχισα να εχω τεραστιο προβλημα με τον εαυτο μου συνιδητοποιησα πολλα πραγματα για μενα που με στεναχωρουν .Το χειροτερο ομως ειναι οτι εχω κολλησει ασχημα με αυτον τον γιατρο και δεν εννοω οτι τον γουσταρω αλλα εχω αναγκη να επικοινωνω μαζι του γιατι ετσι ειμαι καλυτερα ψυχολογικα.Ακομη να σας πω οτι εχουμε σταματησει εδω και 6 μηνες οποιαδηποτε επικοινωνια γιατι εγω παραστρατησα δοκιμασα καππιες απαγορευμενες ουσιες και εκει νομιζω οτι δεν ηθελε να συνεχισει αλλο μαζι μου.Εγω ολο αυτο το βιωσα σαν απορριψη και το αποτελεσμα ειναι σημερα να νιωθω τρομερο μισος απεναντι του σε σημειο να θελω να του κανω κακο.Γενικως εχω γινει χαλια και ζω μες τη τρελλα εχω νευρα και το μυαλο μου εχει κολλησει σε αυτον.Αναρωτιεμαι τι νθρωπος ειμαι γιατι ολο αυτο ειναι μια προβληματικη κατασταση και σημαινει πολλα πραγματα για μενα.θελω να απαλλαγω απο την σκεψη του.Νιωθω οτι με κρινει συνεχεια και ντρεπομαι.Δεν ξερω τι να κανω .Τρελλενομαι

Senior Member
    Είναι συχνό φαινόμενο στις ψυχοθεραπείες αυτό, αποκτάς αισθήματα αγάπης-μίσους για τον θεραπευτή και του αποδίδεις ιδιότητες που δεν θα έπρπε. Με τον καιρό το δουλεύετε και σου περνάει. Αν μετά από εύλογο χρονικό διάστημα δεν περάσει, πας σε άλλο ψυχολόγο. Απλά.

Junior Member
    Ωραια πας σε αλλο ψυχολογο συμφωνω αλλα αυτο δεν λυνει το προβλημα μου και μετα απο αυτη την πρωτη εμπειρια δεν θελω να ξαναδοκιμασω . Δεν μου αρεσει αυτη η διαδικασια και μου προκαλει στρες.Να πας σε εναν αλλο ψυχιατρο επειδη ο πρωτος δεν ηταν καλος ναι το καταλαβαινω, αλλα να πας σε καποιον αλλο γιατι ο πρωτος σε " εδιωξε" και τι να του πεις οτι ειμαι αλοιφη επειδη εληξε η συνεργασια μου με τον πρωτο...και νιωθω χαλια με αυτο..ακουγεται καπως.Δεν δεχομαι την απορριψη οση ψυχοθεραπεια και να κανω .Αυτο ειναι που με πειραζει περισσοτερο.

Junior Member
    Και το θεμα δεν ειναι αν θα παω σε καποιον αλλο αλλα τι θα κανω με τα συναισθηματα μου.Δε μπορω να το διαχειριστω το θεμα .Κανονικα επρεπε να μην το θυμαμαι καν.Δεν καταλαβαινω ειναι τελέιως παραλογο αυτο που νιωθω.Δεν προκειτε να ξαναπαω ποτε σε ψυχιατρο εκτος αν αρχισω να βλεπω φαντασματα.Τοτε μπορει.Δεν θελω ουτε να τους βλεπω ουτε να πω σε κανεναν αλλο τα προσωπικα μου.Να πεινασουν τους ευχομαι στην καλυτερη των περιπτωσεων.

Banned
    Οι ψυχίατροι είναι και για τέτοια προβλήματα(ναρκωτικά, αλκοόλ κτλ). Πως γίνεται να διακόψει για αυτό το λόγο; Στο είπε ξεκάθαρα; Μήπως ήταν ανισόρροπος; Γιατί υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις ψυχιάτρων που δεν φέρονταν σωστά. Και εδώ άμα ψάξεις θα βρεις. Χώρια που σου έβαλε και ιδέες για τον εαυτό σου, όπως λες.

Junior Member
    Δεν μου εβαλε ιδεες αυτος ,εγω τα σκεφτηκα ολα .Ουτε πηγα εκει λογω καποιας εξαρτησης.Ο ανθρωπος ηταν οκ.Εγω εχω το προβλημα.Μακαρι να μου ειχε δωσει αφορμη να τον πω Μ ,θα ηταν πολυ ευκολα τα πραγμαρα τωρα για μενα.Πως να το πω ..ηταν ενα ευγενες χαστουκι αλλα με πειραξε πολυ...Μια θελω να παρω τηλ να τον βρισω ασχημα και τοτε νωθω καλα και μετα απο λιγο μου πεφτει η ψυχολογια και τα εχω με μενα.

Junior Member
    Και το θεμα ειναι οτι θσ επρεπε να εχω αλλαξει σελιδα αλλα δεν το εχω καταφερει.Αυτο με προβληματιζει .Δεν επρεπε να με απασχολει το ζητημα καθολου και μου εχει γινει εμμονη.Ειναι τραγικο

Banned
    Οπότε νιώθεις οργή γιατί πιστεύεις πως σε απέρριψε και ταυτόχρονα θυμώνεις και με τον εαυτό σου. Μπορεί ο ίδιος να θεώρησε πως δεν μπορεί να σε βοηθήσει πλέον και έτυχε στην περίοδο που τον είπες πως πήρες κάτι. Δεν είναι θέμα απόρριψης. Ένιωθες καλά που μιλούσες και τώρα σου λείπει αυτό.

Junior Member
    Ναι αυτο εννοειται οτι ενιωθα καλα.Μπορει να εχεις και δικαιο σε αυτο που λες, η αληθεια ειναι οτι τα χαπια με πειραζανε πολυ και σε καποια φαση δεν τ ηθελα.Τι παει να πει δε μπορει να σε βοηθησει αλλο ομως? Δεν εχω καρκινο στο τελευταιο σταδιο.Προφανως δεν ηθελε ..Ειναι συνθετο το ζητημα.., εγβ ειμαι κλειστος τυπος ..ντρεπομαι δεν του ειχα πει καποια πραγματα,μπορει να νομισε δεν ξερω καο εγω τι,οτι ειμαι κατα φαντασιαν ασθενης οτι.... οτι.Αλλα και παλι εγω φταιω.Και ναι μου λειπει που μιλουσα γενικως μοθ λειπει η υποστηριξη αλλα οι ψυχιατροι ειναι για να γραφουν χαπια οχι για τετοια.Ασε που δεν θα μπορουσα να κανω ψυχαναλυση παρα με καμια κανενα κολλητο -φιλο

Junior Member
    Γενικα το δεσιμο με εναν ψυχοτετετοι με τρομαζει γιατι αυτος τη δουλεια του κανει οθτε που τον νοιαζει για σενα για αυτο εγω ηθελα μονο χαπια.Εσενα σου εχει τυχει να δεθεις, μετα τη θεραπεια περναει αραγε?

Banned
    Όχι δεν μου έτυχε να δεθώ. Εγώ κατάλαβα κατευθείαν ότι δεν τους νοιάζει ιδιαίτερα. Χάπια δεν ήθελα εγώ. Βασικά κατάλαβα νωρίς πως δεν μπορούν να με βοηθήσουν και δεν προχώρησα. Εμένα, όμως, άλλον κόσμο τον βοηθάνε.

Banned
    Quote Originally Posted by Foteinh View Post
    εγβ ειμαι κλειστος τυπος ..ντρεπομαι δεν του ειχα πει καποια πραγματα,μπορει να νομισε δεν ξερω καο εγω τι,οτι ειμαι κατα φαντασιαν ασθενης οτι.... οτι.
    Δεν του είπες πράγματα γιατί έτσι αισθανόσουν. Αν αυτός έκρινε πως δεν μπορεί να προχωρήσει, πιστεύω, πως είναι τίμια η στάση του παρά να σου έπαιρνε απλά τα χρήματα και να μην γινόταν και τίποτα. Δεν χρειάζεται να θυμώνεις με εσένα. Έτσι ένιωθες, έτσι έκανες.

Junior Member
    Θυμωνω που ασχολουμαι ακομη και δεν τα εχω ξεχασει ολα.Τεσπαντων δε ξερω ποσο καιρο θα μου παρει ακομα εξαλλου δεν εχω και αλλη επιλογη.