Results 1 to 11 of 11
-
21-06-2018, 12:54 #1davidhGuest
Ψυχωση απο ουσιες και διακοπη φαρμακαων - (Μια φιλη - ερωτησεις)
Γεια σας παιδια.
Μια φιλη μου ειχε παθει ψυχωση απο ουσιες τον Δεκεμβρη, νοσηλευτικε με εισαγγελικη διαταγη σε ψ. κλινικη, ειχε συμπτωματα του στυλ να μιλαει με τον θεο, να αναλυει λεξεις, να νομιζει πως ειναι προφητης, εκλεκτη, πως μιλαει με τον βαρουφακη και τον ΟΗΕ και κατι τετοια τσπ.
Περνει ελαφρια απο οτι πιστευω αντικαταθλιπτικα και αντιψυχωσικα. Εχει μαθει για την ντοπαμινη και το εχει κανει καραμελα οτι θελει την ντοπαμινη της πισω και αναλυει συνεχεια τον εαυτο της του στυλ οτι αν κοψει τα φαρμακα θα γινει οπως ηταν παλια δλδ καλα (επιστροφη χρονου πριν 4 χρονια εννοει πριν αρχισει τα ναρκωτικα). Φυσικα η διαθεση της ειναι πεσμενη οπως καθε απο μας με αντιψυχωσικα, δεν εχει ορεξη για ζωη, καθολου αυτοπεποιθηση, χαμηλη αυτοεκτιμηση, σφυξιμο κτλ.
Της λεω οτι αν κοψει τα φαρμακα θα υποτροπιασει και οτι τα περνει για καλυτερη ποιοτητα ζωης και οτι αν δεν τα επερνε δεν θα ηταν σε θεση να μιλαμε μαζι εκεινη την στιγμη στο καφε. Της λεω αυτα θα τα περνεις εφορου ζωης και οτι δεν κοβονται και απελπιζεται..
Εγω ο Δαυιδ εχω διαγνωσθει με σχιζοφρενεια και κανω την θεραπεια μου εδω και 14 χρονια. Σαν παλιοτερος και με εμπειριες τοσον ετων της λεω οτι και γω δεν χαιρομαι τοσα χρονια, δεν μπορω να ενταχθω σε καμια κοινωνικη ομαδα, καθολου αυτοπεποιθηση - αυτοεκτιμηση διαθεση για ζωη κτλ ολα τα σχετικα συμπτωματα αλλα τουλαχιστον ζω και επικοινωνουμε και γενικα την παλευω οσο δυσκολα και αν ειναι.
Βασικα ειναι τυχερη και ειμαι τυχερος που την γνωρισα και ειμαστε απο την ιδια πολη και ειναι η πρωτη φορα που γνωριζω μια κοπελα με τα ιδια προβληματα και μπορω-μπορουσα να ανοιχτω και να νιωσω εναν ανθρωπο που ξερω πως νιωθει σε σχεση με το να κανεις παρεα με εναν-μια υγιει και να εχεις εσυ το προβλημα και να μην νιωθεις ανετα , ξερετε τι εννοω.
Τσπ.. στο θεμα τωρα. Πιστευτε αν κοψει την θεραπεια οτι θα γινει καλα και θα επανελθει οπως λεει οπως ηταν 4 χρονια πριν?
Καποιος που τα εχει κοψει?
Για πειτε..
- 21-06-2018, 13:07 #2
καλησπερα
μονο αμα της πει γιατρος που την παρακολουθει θα τα κοψει..αλλιως οχι σε καμια περιπτωση γιατι θα γινει οπως ηταν ισως και πολυ χειροτερα..και να μην μπορει να επανελθει..
τα χαπια και να τα παιρνεις εφ ορου ζωης δεν ειναι κατι κακο απλα θα εχεις καλυτερη ποιοτητα ζωης...
εσυ πες της να μην το κανει σε καμια περιπτωση ..εκτος αμα το πει ο γιατρος...ασε που και καλα να γινει ενα ελαχιστο χαπι θα το παιρνει για να την κραταει καλα..
οσο αφορα το υπολοιπο που λες ειναι καλο που βρηκες ενα τετοπιο ατομο στην πολη σου και μιλατε...αμα ψαξεις θα βρεις και κοινωνικες ομαδες να ενταχθεις.. και να μπορεις να μιλησεις...
τωρα οσο αφορα αυτο π λες διαθεση για ζωη και τα υπολοιπα ισως να εισαι σε μια μορφη καταθλιψης..οπως γρφαεις και στο αλλο θεμα για το εφφεξορ..κανε υπομονη θελει κανα διμηνο να λειτουργησει...
21-06-2018, 13:15 #3davidhGuestΕγω με το effexor μπορω να πω οτι εχω παρει λιγο τα πανω μου αρκει να ειμαι σε ασφαλη περιβαλλον.
Οσο για την δεσποινις αυτο της λεω κι εγω οτι μονο αν της πει ο γιατρος.
21-06-2018, 13:57 #4
Μπραβο καλο αυτο που εχεις παρει τ πανω σου..και οσο περναει ο καιρος θα γινεσαι ακομα καλυτερα...βαλε και ασχολιες στην ζωη σου..οπως περπατημα η οτι σε ευχαριστει και θα δεις που θ φτασεις σε καλα επιπεδα..
και να συνεχισεις να της το λες...μην τα κοψει γιατι ειναι επικινδυνο
21-06-2018, 14:04 #5
21-06-2018, 14:32 #6
telika den eimai o monos me 8emata :(
ego pairno etatc - exw anxos sinexos, akouw fones (pese pese) exw social anxiety kaiolas, kokinizo otan eimai mproste se kosmo
aporo pws egina 40 + me tetia skata pragmata pou exw panw mou
21-06-2018, 14:42 #7davidhGuestΘελεις κι εσυ πιστευω ασφαλης περιβαλλον στις παρεες σου.. καποιον που να εμπιστευεσαι να τον νιωθεις και να σε νιωθει. Αλλα οχι υγιει ατομα πιστευω. Θελουμε σαν κι εμας. Θα νιωσεις ανετα. Εγω οταν καθομαι με υγιει ατομα που δεν εχουν κανενα εγκεφαλικο προβλημα δεν μπορω τρελενομαι τοτε κι εγω. Καποιον που να υποφερει θελω
21-06-2018, 16:06 #8
Αδερφε θα σου πω εγω το μυστικο βγαλανε μια θεραπεια που αμα την παρεισ γινεσαι οργανικα καλα το προβλημα ειναι οτι τα φαρμακα ειναι χημεια και σε αφηνουν κουσουρι αν περπατασ τρεχεισ κλπ δημιουργεισ αλλη χημεια κ θεραπευεσαι το προβλημα ειναι οτι θα πρεπει να περπατασ συνεχεια εγω επειδη εχω παιδι και πρεπει να ειμαι ετοιμοπολεμοσ περπαταω
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
21-06-2018, 17:57 #9
γενικος διαβαζω οτι οσοι εχουν παθει ψυχωση απο ουσιες μπορουν να ελπιζουν οτι τα κοβουν, βεβαια να το κοψουν με το γιατρο, οχι μονοι τους, τωρα εγω για μενα θα τα παιρνω τα φαρμακα για παντα αλλα δεν θα εχω και ιδιαιτερα προβληματα, δεν τα εχω κοψει ποτε μια φορα περισι τα ελλατωσαμε πολυ και αρχισαν φωνες και πηρα παλη κανονικη δωση.... ενταξη 600 μγ σολιαν και 2μγ ακινετον που παιρνω δεν ειναι πολυ.......
γενικος το τελευταιο εξαμηνο ειμαι μια χαρα δεν ειχα κανενα συμπτωμα..... τελευται φορα πανικο ειχα παθει δεκεμβρη ιανουαριο δυο φορες, τωρα ειμαι καλα...
21-06-2018, 18:50 #10
Καλησπέρα. Εγώ είχα πάθει πσυχωτικο επεισόδιο πριν ένα χρόνο, όχι από ουσίες και μετά περίπου ένα εξάμηνο τα έκοψα τα φάρμακα όπως μου είπε ο γιατρός. Σε γενικές γραμμές είμαι καλά, έχω λίγο θέμα με το άγχος και την αυτοπεποίθηση μου γιατί φοβάμαι μην ξανά πάθω τα ίδια.
Εστάλη από Redmi 4X στο E-Psychology.gr Mobile App
21-06-2018, 19:26 #11