Results 16 to 26 of 26
Thread: ΒΟΗθΕΙΑ
-
26-06-2018, 10:19 #16
[QUOTE=menis_64;1004387]Τι ανακατεύετε τον πρωθυπουργό τώρα[emoji23]
Εστάλη από Redmi 4X στο E-Psychology.gr Mobile App
- 26-06-2018, 12:30 #17
[QUOTE=menis_64;1004387]δεν ασχολουμε με τον ντιπακ, προσπαθω να διαβαζω ολους για να παρω την ουσια.....
μην κολλας σε λεπτομερειες
το θεμα ειναι να παιρνεις κατι απο τον καθενα για να βρεις τον εαυτο σου....
η ψυχολογια αναλυει τον νου ομως αυτο δεν εχει παντα αποτελεσμα....
η ουσια ειναι να βρεις τον πραγματικο σου εαυτο και να αγνοεις το νου.......
διαβασε παραπανω τι εχω γραψει καθως και βιβλια που προτεινω......
03-07-2018, 03:17 #18
Marouli66 και andreas96 αγχωνομαστε και κανουμε σκεψεις για αυτο που μας φοβιζει..εγω πιστευω και οτι ολες αυτες οι παραλογες σκεψεις και ο φοβος της τρελας γινονται γιατι ασυνειδητα θελουμε νσ ειμαστε προετοιμασμενοι μπας και μας τυχει ενα τετοιο κακο....ειναι σαν να θελουμε να "γευτουμε" λιγο πως ειναι να εισαι ψυχακι γιατι ετσι νομιζουμε οτι αμα μας τυχαινε θα το περνουσαμε σε πιο light μορφη.....ολο αυτο εμπεριεχει πιστευω και ενα ειδος μαζοχισμου αλλα η κυρια βαση ειναι να ειμαστε προετοιμασμενοι....πιστευω ολοι οσοι περναμε ήεχουν περασει απο αυτην την κατασταση θελουμε ή θελαμε να κανουμε τον "χωροφυλακα" του μυαλου μας,πραγμα που ειναι βασανιστικο....το μυαλο κολλαει εκει που φοβαται οχι εκει που ειναι χαρουμενο...απλως παιδια πρεπει να συνειδητοποιησουμε οτι υπαρχει και η χημεια στον εγκεφαλο που αυτην παιζει κυριαρχο ρολο..στην ιδψ υπαρχει μια δυσλειτουργια στο νευρωτικο τοξο που συνδεει τα βασικα γαγγλια με τον μετωπιαιο φλοιο....οι περισσοτεροι νευρωτικοι ειναι αυτο που λενε οι αμερικανοι control freak,θελουμε ολα να ειναι υπο ελεγχο μεχρι και η σκεψη μας....ο φοβος εγκειται στον φοβο της πιστης των σκεψεων και εμεις μπαινουμε στην διαδικασια να δουμεπως ειναι αυτο......οταν θες να δεις κατι πως ειναι ασυνειδητα αλλα ταυτοχρονα το φοβασαι ειναι μαρτυριο...εκει ειναι το μεγαλο προβλημα θεωρω γιατι υπαρχει η ασυνειδητη προετοιμασια που κανεις για τον μεγαλο σου φοβο.....εγω εκει δυσκολευομαι πολυ.... περιμενω τις αποψεις σας για αυτα που λεω
03-07-2018, 03:36 #19
Αρα νομιζω οτι το πιο σημαντικο αλλα και δυσκολο κομματι ειναι να μην μπεις στην διαδικασια να αμυνεσαι μπας και συμβει,πραγμα ζορικο γιατι θα πρεπει να σπασεις το ανθρωπινο εκ φυσεως διπολο απειλη-αμυνα
03-07-2018, 03:40 #20
Ας γραψουν και αλλοι γι αυτο το θεμα γιατι οι παθοντες μπορει ισως καλυτερα να βοηθηθουμε απο γιατρους και ψυχολογους που τα διαβαζουν στα βιβλια.....γιατι πολυ απλα εμεις τα βιωνουμε στο πετσι μας....
03-07-2018, 10:17 #21
Η ρίζα του προβλήματος είναι ότι δεν έχεις τον μηχανισμό που χρειάζεται για να διαχειριστείς τις πληροφορίες που λαμβάνεις. Η απουσία λογικής διαχείρισης δεν σημαίνει απαραίτητα την ύπαρξη τρέλας, αλλά πρώτα απ' όλα σημαίνει την άγνοια. Κι αφού εσύ αφέθηκες να υιοθετήσεις εκείνα που διάβασες για την Χ ασθένεια, το ίδιο θα συμβεί κι αν διαβάσεις για μια άλλη ασθένεια, κι αν μπορούσες να διαβάσεις ολόκληρη την ιατρική βιβλιογραφία θα υιοθετούσες όλες τις ασθένειες που υπάρχουν και θα τις έκανες δικές σου. Αυτό τώρα φρόντισε να σου γίνει μάθημα για το μέλλον και να μη διαβάζεις ιατρικά θέματα.
....
Πάμε τώρα στο πως θα το διορθώσεις.
Βρες ένα δημιουργικό χόμπι κι ασχολήσου μαζί του, κάνε εφικτά όνειρα για το σύντομο μέλλον και προσπάθησε να τα υλοποιήσεις.
Και μείνε μακριά από ιατρικές ιστοσελίδες.
09-07-2018, 01:10 #22
τι γινεται τελικα ολα καλα με τη νεα παραλογη σκεψη σου? την αντιμετωπισες?
09-07-2018, 12:42 #23
Θα πω και εγώ μια γνώμη έτσι για να γελάσουμε λίγο...
Το χειμώνα είχα έντονο άγχος απο μια ιδεοληψία που με ταλαιπωρει τα τελευταία 4 χρόνια. Αυτό μου δημιουργούσε πανικούς στο αυτοκίνητο, οδηγώντας μόνη σε αυτοκινητόδρομους. Αρχισα να παίρνω πάλι μια αντικαταθλιπτική αγωγή με εσκιταλοπραμ. Καλα! Αυτό με έκανε τους πρώτους 2 μήνες...τρις χειρότερα! Δε το συζητώ! Στην τσίτα συνέχεια! Πράγματι συνειδητοποίησα οτι σε εμένα τουλαχιστον δε προσφέρουν ηρεμία τα αντικαταθλιπτικά, το αντίθετο.
Να μη τα πολυλογώ...είχα παρακολουθήσει ένα σεμινάριο nlp και μου είχε μείνει το εξής¨Με τι θέλεις ν αντικαταστήσεις το φόβο? Με δύναμη? Πολύ ωραία...να είσαι συνέχεια συντονισμένη με καταστάσεις που αποπνέουν δύναμη και γενναιότητα.
Που να τις βρω βρε παιδια αυτές τις καταστάσεις?? Τις βρήκα λοιπόν στο survivor...ωωω ναι...γελάστε όσο θέλετε...χαχα
Εγινα fan λοιπόν..πιστεύω αυτό βοήθησε το μυαλό μου να συντονιστεί ανάλογα...και σε μια σκηνή που μια κοπέλα, έπεσε απο ένα διμετρο τοιχο κάτω στην άμμο...και λέω πάει...αυτή έσπασε αυχένα τώρα...μόλις λοιπόν κατάλαβε το θηρίο οτι δεν έπαθε τίποτα, σηκώθηκε και είπε συνεχίζω....εεε εκει μου έγινε το κλικ...απο την επόμενη μέρα πήρα το αυτοκίνητο μόνη μου και έκοψα εννοείται και το αντικαταθλιπτικό που έτσι κι αλλιώς δεν έκανε...θα μου πεις σου πέρασαν όλα? οχι βέβαια, αλλά μαθαίνω να το διαχειρίζομαι διαφορετικά τώρα....
Βρήκα και τη Μαρούλη εδώ, επιτέλους ένα άνθρωπο με κοινά βιώματα, που έχει καταλάβει την πλάνη του μυαλού και μπορεί να μιλάει θετικά...οπότε ολο αυτό ήρθε και έδεσε...
10-07-2018, 02:08 #24
ετσι αννα μου..οταν κατανοησει ο ανθρωπος οτι το μυαλο μπορει να λεει οτι θελει αλλα εμεις δεν ειμαστε το μυαλο τοτε ολοι εδω θα γινουν καλα.......
ολα τα προβληματα εδω υπαρχουν λογω της πλανης αυτης
18-08-2018, 03:32 #25
Είσαι απίστευτη κ έχεις διαβάσει πολλά.. μπράβο σου!! Σου έχω στείλει και mail.. για απλή συζήτηση
Εστάλη από Redmi 5 Plus στο E-Psychology.gr Mobile App
19-08-2018, 02:20 #26
Καταρχας μπραβο που θελεις να προσφερεις βοηθεια μεσω της αυτογνωσιας που απεκτησες με πολυ κοπο. Ο λογος που αυτοθεραπευτηκες ειναι επειδη αγαπας υγιες τον εαυτο σου και γνωριζεις καλα οτι αγαπας τον εαυτο σου σωστα μονο εαν αγαπας και τους συνανθρωπους σου, γι αυτο λαμβανεις και ευχαριστηση αν καποιος βοηθηθει. Σεναριο να αγαπας τον εσυτο σου και να αδιαφορεις να βοηθησεις αλλους, δεν παιζει με την καμια και οποιος διαφωνει απλα μπερδευει την υγειη αγαπη στον εαυτο μας με τον ναρκισσισμο.
Στο θεμα μας τωρα, αυτα που λες ειναι ορθα και ειμαι απο τους τυχερους που τους τα διδαξαν απο μικρο παιδι, με παραδειγματα πιο απλοικα μεν, αλλα σε ηλικες που γινονται αναποσπαστο κομματι της προσωπικοτητας μας. Πισω απο οτιδηποτε παραλογο, απο οποιοδηποτε φοβο, κρυβεται μια λογικη εξηγηση.
Ακομα θυμαμαι τον παππου μου που μας ελεγε ιστοριες «φοβου» αληθινες, που κατεληγαν λογικα αστειες. Πως το μυαλο βλεποντας δυο ματια να γυαλιζουν μεσα στο χωραφι, εκανε το σωμα να ανατριχιαζει, να στρεσαρετε και πλαθει παρανοικες ιδεες, και η αποφαση να ερθει αντιμετωπος με τον τρομο ο οποιος ηταν τελικα ενας γαιδαρακος! Χαχα να ειναι καλα εκει που βρισκεται τωρα.
Το νοιωθω οτι το μυαλο μου ξερει να αντιδραει αυτοματα να απομονωνει και να εκλογικευει καθε παραλογο φοβο μαζι με το αγχος που φερνει παρεα,
Siranalen os σιρόπι (πρεγκαμπαλίνη)
25-07-2025, 22:39 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή