ΒΟΗθΕΙΑ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 26 of 26

Thread: ΒΟΗθΕΙΑ

Senior Member
    [QUOTE=menis_64;1004387]
    Quote Originally Posted by marouli66 View Post
    Φίλη μαρούλι66 το ντιπακ τσιπρα τον διάβαζα συστηματικά πριν από μερικά χρόνια... Απλά με χαλαρώνει και τα βιβλία του είναι εσωτερικής αναζήτησης, παρά ψυχολογίας.. Στο να καταλάβεις ποιος είσαι περισσότερο... Κατά τα άλλα έχεις διαβάσει εσύ κάποιο βιβλίο του;

Εστάλη από Redmi 4X στο E-Psychology.gr Mobile App
    Τι ανακατεύετε τον πρωθυπουργό τώρα[emoji23]

Senior Member
    [QUOTE=menis_64;1004387]
    Φίλη μαρούλι66 το ντιπακ τσιπρα τον διάβαζα συστηματικά πριν από μερικά χρόνια... Απλά με χαλαρώνει και τα βιβλία του είναι εσωτερικής αναζήτησης, παρά ψυχολογίας.. Στο να καταλάβεις ποιος είσαι περισσότερο... Κατά τα άλλα έχεις διαβάσει εσύ κάποιο βιβλίο του;

δεν ασχολουμε με τον ντιπακ, προσπαθω να διαβαζω ολους για να παρω την ουσια.....
    μην κολλας σε λεπτομερειες
    το θεμα ειναι να παιρνεις κατι απο τον καθενα για να βρεις τον εαυτο σου....
    η ψυχολογια αναλυει τον νου ομως αυτο δεν εχει παντα αποτελεσμα....
    η ουσια ειναι να βρεις τον πραγματικο σου εαυτο και να αγνοεις το νου.......
    διαβασε παραπανω τι εχω γραψει καθως και βιβλια που προτεινω......

Member
    Marouli66 και andreas96 αγχωνομαστε και κανουμε σκεψεις για αυτο που μας φοβιζει..εγω πιστευω και οτι ολες αυτες οι παραλογες σκεψεις και ο φοβος της τρελας γινονται γιατι ασυνειδητα θελουμε νσ ειμαστε προετοιμασμενοι μπας και μας τυχει ενα τετοιο κακο....ειναι σαν να θελουμε να "γευτουμε" λιγο πως ειναι να εισαι ψυχακι γιατι ετσι νομιζουμε οτι αμα μας τυχαινε θα το περνουσαμε σε πιο light μορφη.....ολο αυτο εμπεριεχει πιστευω και ενα ειδος μαζοχισμου αλλα η κυρια βαση ειναι να ειμαστε προετοιμασμενοι....πιστευω ολοι οσοι περναμε ήεχουν περασει απο αυτην την κατασταση θελουμε ή θελαμε να κανουμε τον "χωροφυλακα" του μυαλου μας,πραγμα που ειναι βασανιστικο....το μυαλο κολλαει εκει που φοβαται οχι εκει που ειναι χαρουμενο...απλως παιδια πρεπει να συνειδητοποιησουμε οτι υπαρχει και η χημεια στον εγκεφαλο που αυτην παιζει κυριαρχο ρολο..στην ιδψ υπαρχει μια δυσλειτουργια στο νευρωτικο τοξο που συνδεει τα βασικα γαγγλια με τον μετωπιαιο φλοιο....οι περισσοτεροι νευρωτικοι ειναι αυτο που λενε οι αμερικανοι control freak,θελουμε ολα να ειναι υπο ελεγχο μεχρι και η σκεψη μας....ο φοβος εγκειται στον φοβο της πιστης των σκεψεων και εμεις μπαινουμε στην διαδικασια να δουμεπως ειναι αυτο......οταν θες να δεις κατι πως ειναι ασυνειδητα αλλα ταυτοχρονα το φοβασαι ειναι μαρτυριο...εκει ειναι το μεγαλο προβλημα θεωρω γιατι υπαρχει η ασυνειδητη προετοιμασια που κανεις για τον μεγαλο σου φοβο.....εγω εκει δυσκολευομαι πολυ.... περιμενω τις αποψεις σας για αυτα που λεω

Member
    Αρα νομιζω οτι το πιο σημαντικο αλλα και δυσκολο κομματι ειναι να μην μπεις στην διαδικασια να αμυνεσαι μπας και συμβει,πραγμα ζορικο γιατι θα πρεπει να σπασεις το ανθρωπινο εκ φυσεως διπολο απειλη-αμυνα

Member
    Ας γραψουν και αλλοι γι αυτο το θεμα γιατι οι παθοντες μπορει ισως καλυτερα να βοηθηθουμε απο γιατρους και ψυχολογους που τα διαβαζουν στα βιβλια.....γιατι πολυ απλα εμεις τα βιωνουμε στο πετσι μας....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Panos123 View Post
    Διαβασα για τα συμπτωματα της ψυχωσης και μου ερχονται στο μυαλο.. προσπαθω να τα αποβαλλω και φοβαμαι μην τρελαθω..ενω αναγνωριζω το παραλογο των σκεψεων κανω συνεχεια ψυχαναγκασμους να τις διωξω..μπορει να μου πει καποιος που το ειχε αυτο πως το ξεπερασε και ποια ειναι η ριζα που το τροφοδοτει ολο αυτο?γιατι πιστευω αν δεν βρεις την αιτια δεν μπορεις να βρεις και τη λυση
    Η ρίζα του προβλήματος είναι ότι δεν έχεις τον μηχανισμό που χρειάζεται για να διαχειριστείς τις πληροφορίες που λαμβάνεις. Η απουσία λογικής διαχείρισης δεν σημαίνει απαραίτητα την ύπαρξη τρέλας, αλλά πρώτα απ' όλα σημαίνει την άγνοια. Κι αφού εσύ αφέθηκες να υιοθετήσεις εκείνα που διάβασες για την Χ ασθένεια, το ίδιο θα συμβεί κι αν διαβάσεις για μια άλλη ασθένεια, κι αν μπορούσες να διαβάσεις ολόκληρη την ιατρική βιβλιογραφία θα υιοθετούσες όλες τις ασθένειες που υπάρχουν και θα τις έκανες δικές σου. Αυτό τώρα φρόντισε να σου γίνει μάθημα για το μέλλον και να μη διαβάζεις ιατρικά θέματα.
    ....
    Πάμε τώρα στο πως θα το διορθώσεις.
    Βρες ένα δημιουργικό χόμπι κι ασχολήσου μαζί του, κάνε εφικτά όνειρα για το σύντομο μέλλον και προσπάθησε να τα υλοποιήσεις.
    Και μείνε μακριά από ιατρικές ιστοσελίδες.

Senior Member
    τι γινεται τελικα ολα καλα με τη νεα παραλογη σκεψη σου? την αντιμετωπισες?

Senior Member
    Θα πω και εγώ μια γνώμη έτσι για να γελάσουμε λίγο...

Το χειμώνα είχα έντονο άγχος απο μια ιδεοληψία που με ταλαιπωρει τα τελευταία 4 χρόνια. Αυτό μου δημιουργούσε πανικούς στο αυτοκίνητο, οδηγώντας μόνη σε αυτοκινητόδρομους. Αρχισα να παίρνω πάλι μια αντικαταθλιπτική αγωγή με εσκιταλοπραμ. Καλα! Αυτό με έκανε τους πρώτους 2 μήνες...τρις χειρότερα! Δε το συζητώ! Στην τσίτα συνέχεια! Πράγματι συνειδητοποίησα οτι σε εμένα τουλαχιστον δε προσφέρουν ηρεμία τα αντικαταθλιπτικά, το αντίθετο.
    Να μη τα πολυλογώ...είχα παρακολουθήσει ένα σεμινάριο nlp και μου είχε μείνει το εξής¨Με τι θέλεις ν αντικαταστήσεις το φόβο? Με δύναμη? Πολύ ωραία...να είσαι συνέχεια συντονισμένη με καταστάσεις που αποπνέουν δύναμη και γενναιότητα.
    Που να τις βρω βρε παιδια αυτές τις καταστάσεις?? Τις βρήκα λοιπόν στο survivor...ωωω ναι...γελάστε όσο θέλετε...χαχα
    Εγινα fan λοιπόν..πιστεύω αυτό βοήθησε το μυαλό μου να συντονιστεί ανάλογα...και σε μια σκηνή που μια κοπέλα, έπεσε απο ένα διμετρο τοιχο κάτω στην άμμο...και λέω πάει...αυτή έσπασε αυχένα τώρα...μόλις λοιπόν κατάλαβε το θηρίο οτι δεν έπαθε τίποτα, σηκώθηκε και είπε συνεχίζω....εεε εκει μου έγινε το κλικ...απο την επόμενη μέρα πήρα το αυτοκίνητο μόνη μου και έκοψα εννοείται και το αντικαταθλιπτικό που έτσι κι αλλιώς δεν έκανε...θα μου πεις σου πέρασαν όλα? οχι βέβαια, αλλά μαθαίνω να το διαχειρίζομαι διαφορετικά τώρα....
    Βρήκα και τη Μαρούλη εδώ, επιτέλους ένα άνθρωπο με κοινά βιώματα, που έχει καταλάβει την πλάνη του μυαλού και μπορεί να μιλάει θετικά...οπότε ολο αυτό ήρθε και έδεσε...

Senior Member
    ετσι αννα μου..οταν κατανοησει ο ανθρωπος οτι το μυαλο μπορει να λεει οτι θελει αλλα εμεις δεν ειμαστε το μυαλο τοτε ολοι εδω θα γινουν καλα.......
    ολα τα προβληματα εδω υπαρχουν λογω της πλανης αυτης

Member
    σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια αλλα το εχω βαλει σκοπο να βοηθω οσο μπορω τωρα που εχω κατανοησει αρκετα καποιους μηχανισμους της ιψδ και γενικα του νου μας.......
    αρχικα, σταματησε να ανησυχεις για το αν εισαι ψυχακι σου λεω αν ησουν δεν θα το ηξερες.....αυτο και μονο μπορει να σε ανακουφισει? ειναι μια ''ευκολη'' ιδεοληψια αυτη με την εννοια οτι δεν μπορεις να γνωριζεις οτι τα χανεις οι αλλοι το βλεπουν μονο.....και δευτερον κανενας που ειχε ιψδ δεν εγινε ψυχακι........αν ηταν να γινεις θα ειχες ηδη γινει αυτα εκδηλωνονται πολυ νωρις ειναι τελειως δυσκολο και ακατορθωτο να σου τυχει
    τσαμπα χαλιεσαι ηρεμισε, χαλαρωσε

κατα δευτερον εγω προσωπικα εκανα πολυ βαθια ενδοσκοπηση μεσω πολυ διαβασματος βιβλιων, αρθρων και βιντεο για το ποια ειμαι πραγματικα.......
    διοτι εσυ τωρα νομιζεις οτι εισαι ο φοβος ή οτι ο φοβος για ολα αυτα ειναι κατι που σε αντιπροσωπευει.....ομως δεν ειναι ετσι....εισαι οντως ενα πετσωμενο αγορι που ομως εκανες το λαθος να ταυτισεις τον εαυτο σου με το φοβο και τις τρελες σκεψεις.......
    επειδη λοιπον αν σου φυγει αυτη η σκεψη και ηρεμισεις ΣΙΓΟΥΡΑ μια αλλη παλι θα σε ενοχλησει, ετσι λειτουργει δυστυχως η ιψδ ειναι σαν ενα ''δαιμονιο'' που εχει κατσικωθει επανω σου για να σε αλλαξει απο αυτο που ησουν πριν..........
    γιαυτο λοιπον πρεπει να κατανοησεις οτι αυτη η σκεψη δεν εισαι Εσυ αλλα ειναι του νου σου.......ενος νου που με κατι στρεσαρίστηκε και αρχισε να παραγει παραλογες σκεψεις για να εκτονωθεί το συσσωρευμένο σου στρες καταλαβες?
    ζεις λοιπον σε μια ψευδαισθηση αφου ουτε καν εχεις κατι.....ασχολεισαι με την τρελα του νου

μολις κατανοησα αυτο, δλδ οτι εγω δεν ειμαι ο νους μου, αυτος ειναι απλα ενα οργανο για να μεταφραζω την πραγματικοτητα γυρω μου, ο οποιος ομως ''τραυματίστηκε'' απο καποιο γεγονος, αλλα κατι αλλο περα απο το νου μου (αυτο που ησουν πριν, ο αληθινος σου δλδ εαυτος) τοτε σιγα σιγα μου εγινε βιωμα ολο αυτο και θεραπευτηκα.....
    προσπαθουσα δλδ να κατανοησω οτι ειναι ψευδείς ολες αυτες οι σκεψεις γιαυτο οποτε ερχοταν καποια που με ενοχλουσε ελεγα απο μεσα μου ''οχι, δεν ειναι αληθινη, δεν ειμαι εγω αυτη η σκεψη, ειναι απλα μια ψευδαισθηση του νου μου''

ολο αυτο ομως για να το κατανοησεις και να σου γινει βιωμα θα πρεπει να κανεις και εσυ αρκετη ερευνα και διαβασμα διοτι μακαρι να γινοταν ενα θαυμα και ολα αυτα που σου λεω τωρα να σε θεραπευαν
    εγω διαβασα πολλα βιβλια και αρθρα οπως βιβλιο ''υπαρχει παντα μια λυση'', γουειν νταιερ, και του οσσο τα '' περα απο τα ορια του νου'' και ''επιγνωση''

πρεπει να κατανοησεις οτι αυτο το προβλημα δεν σου ανηκει δεν εισαι εσυ πραγματικα, απλα εσυ ταυτισες τον εαυτο σου με αυτο

πρεπει ομως να φτασεις στο σημειο να τα σιχαθεις ολα αυτα, να κανεις μια επανασταση μεσα σου, να αφυπνιστεις και να παρεις σοβαρα την αποφαση να ζησεις οπως ησουν πριν......εγω το ειχα 7 χρονια..δικη μου αποφαση ηταν να μην του επιτρεψω να με κατατρωει αλλο......εσυ του δινεις ζωη και τροφη......αλλοι το εχουν πολλα χρονια ή και για παντα γιατι δεν ειναι ετοιμοι ακομη ή μπορει και αν εχουν βολευτεί μεσα σε αυτη την κατασταση

παρε και εσυ την κατασταση στα χερια σου και αν εισαι ετοιμος ψαξου, ερευνησε, διαβασε και ξυπνησε απο αυτο που ζεις διοτι αυτο κακα τα ψεματα δεν ειναι ζωη
    να στρεφεσαι συχνα μεσα στη μερα μεσα σου σαν να διαλογιζεσαι και να γινεσαι ο παρατηρητης των σκεψεων σου, και να λες αυτα τα λογια που σου ειπα μαζι με βαθιες εισπνοες....μετα θα βλεπεις αλλιως αυτες τις σκεψεις διοτι χαλαρωνεις και συντονιζονται τα δυο σου ημισφαιρεια.....
    επισης κανε πολυ γυμναστικη για να φυγει το συσσωρευμένο στρες

διαβασε και τα εξης αρθρα για αρχη
    http://www.osho.com/el/read/osho/osh...cs/no-thinking
    http://www.osho.com/el/read/osho/osh...opics/thoughts
    http://www.osho.com/el/read/osho/osh...pping-thoughts
    http://www.osho.com/el/read/osho/osho-on-topics/mind
    http://www.osho.com/el/meditate/medi...-%22no-mind%22
    http://www.osho.com/el/meditate/medi...-consciousness
    Είσαι απίστευτη κ έχεις διαβάσει πολλά.. μπράβο σου!! Σου έχω στείλει και mail.. για απλή συζήτηση

Εστάλη από Redmi 5 Plus στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια αλλα το εχω βαλει σκοπο να βοηθω οσο μπορω τωρα που εχω κατανοησει αρκετα καποιους μηχανισμους της ιψδ και γενικα του νου μας.......
    αρχικα, σταματησε να ανησυχεις για το αν εισαι ψυχακι σου λεω αν ησουν δεν θα το ηξερες.....αυτο και μονο μπορει να σε ανακουφισει? ειναι μια ''ευκολη'' ιδεοληψια αυτη με την εννοια οτι δεν μπορεις να γνωριζεις οτι τα χανεις οι αλλοι το βλεπουν μονο.....και δευτερον κανενας που ειχε ιψδ δεν εγινε ψυχακι........αν ηταν να γινεις θα ειχες ηδη γινει αυτα εκδηλωνονται πολυ νωρις ειναι τελειως δυσκολο και ακατορθωτο να σου τυχει
    τσαμπα χαλιεσαι ηρεμισε, χαλαρωσε

κατα δευτερον εγω προσωπικα εκανα πολυ βαθια ενδοσκοπηση μεσω πολυ διαβασματος βιβλιων, αρθρων και βιντεο για το ποια ειμαι πραγματικα.......
    διοτι εσυ τωρα νομιζεις οτι εισαι ο φοβος ή οτι ο φοβος για ολα αυτα ειναι κατι που σε αντιπροσωπευει.....ομως δεν ειναι ετσι....εισαι οντως ενα πετσωμενο αγορι που ομως εκανες το λαθος να ταυτισεις τον εαυτο σου με το φοβο και τις τρελες σκεψεις.......
    επειδη λοιπον αν σου φυγει αυτη η σκεψη και ηρεμισεις ΣΙΓΟΥΡΑ μια αλλη παλι θα σε ενοχλησει, ετσι λειτουργει δυστυχως η ιψδ ειναι σαν ενα ''δαιμονιο'' που εχει κατσικωθει επανω σου για να σε αλλαξει απο αυτο που ησουν πριν..........
    γιαυτο λοιπον πρεπει να κατανοησεις οτι αυτη η σκεψη δεν εισαι Εσυ αλλα ειναι του νου σου.......ενος νου που με κατι στρεσαρίστηκε και αρχισε να παραγει παραλογες σκεψεις για να εκτονωθεί το συσσωρευμένο σου στρες καταλαβες?
    ζεις λοιπον σε μια ψευδαισθηση αφου ουτε καν εχεις κατι.....ασχολεισαι με την τρελα του νου

μολις κατανοησα αυτο, δλδ οτι εγω δεν ειμαι ο νους μου, αυτος ειναι απλα ενα οργανο για να μεταφραζω την πραγματικοτητα γυρω μου, ο οποιος ομως ''τραυματίστηκε'' απο καποιο γεγονος, αλλα κατι αλλο περα απο το νου μου (αυτο που ησουν πριν, ο αληθινος σου δλδ εαυτος) τοτε σιγα σιγα μου εγινε βιωμα ολο αυτο και θεραπευτηκα.....
    προσπαθουσα δλδ να κατανοησω οτι ειναι ψευδείς ολες αυτες οι σκεψεις γιαυτο οποτε ερχοταν καποια που με ενοχλουσε ελεγα απο μεσα μου ''οχι, δεν ειναι αληθινη, δεν ειμαι εγω αυτη η σκεψη, ειναι απλα μια ψευδαισθηση του νου μου''

ολο αυτο ομως για να το κατανοησεις και να σου γινει βιωμα θα πρεπει να κανεις και εσυ αρκετη ερευνα και διαβασμα διοτι μακαρι να γινοταν ενα θαυμα και ολα αυτα που σου λεω τωρα να σε θεραπευαν
    εγω διαβασα πολλα βιβλια και αρθρα οπως βιβλιο ''υπαρχει παντα μια λυση'', γουειν νταιερ, και του οσσο τα '' περα απο τα ορια του νου'' και ''επιγνωση''

πρεπει να κατανοησεις οτι αυτο το προβλημα δεν σου ανηκει δεν εισαι εσυ πραγματικα, απλα εσυ ταυτισες τον εαυτο σου με αυτο

πρεπει ομως να φτασεις στο σημειο να τα σιχαθεις ολα αυτα, να κανεις μια επανασταση μεσα σου, να αφυπνιστεις και να παρεις σοβαρα την αποφαση να ζησεις οπως ησουν πριν......εγω το ειχα 7 χρονια..δικη μου αποφαση ηταν να μην του επιτρεψω να με κατατρωει αλλο......εσυ του δινεις ζωη και τροφη......αλλοι το εχουν πολλα χρονια ή και για παντα γιατι δεν ειναι ετοιμοι ακομη ή μπορει και αν εχουν βολευτεί μεσα σε αυτη την κατασταση

παρε και εσυ την κατασταση στα χερια σου και αν εισαι ετοιμος ψαξου, ερευνησε, διαβασε και ξυπνησε απο αυτο που ζεις διοτι αυτο κακα τα ψεματα δεν ειναι ζωη
    να στρεφεσαι συχνα μεσα στη μερα μεσα σου σαν να διαλογιζεσαι και να γινεσαι ο παρατηρητης των σκεψεων σου, και να λες αυτα τα λογια που σου ειπα μαζι με βαθιες εισπνοες....μετα θα βλεπεις αλλιως αυτες τις σκεψεις διοτι χαλαρωνεις και συντονιζονται τα δυο σου ημισφαιρεια.....
    επισης κανε πολυ γυμναστικη για να φυγει το συσσωρευμένο στρες

διαβασε και τα εξης αρθρα για αρχη
    http://www.osho.com/el/read/osho/osh...cs/no-thinking
    http://www.osho.com/el/read/osho/osh...opics/thoughts
    http://www.osho.com/el/read/osho/osh...pping-thoughts
    http://www.osho.com/el/read/osho/osho-on-topics/mind
    http://www.osho.com/el/meditate/medi...-%22no-mind%22
    http://www.osho.com/el/meditate/medi...-consciousness
    Καταρχας μπραβο που θελεις να προσφερεις βοηθεια μεσω της αυτογνωσιας που απεκτησες με πολυ κοπο. Ο λογος που αυτοθεραπευτηκες ειναι επειδη αγαπας υγιες τον εαυτο σου και γνωριζεις καλα οτι αγαπας τον εαυτο σου σωστα μονο εαν αγαπας και τους συνανθρωπους σου, γι αυτο λαμβανεις και ευχαριστηση αν καποιος βοηθηθει. Σεναριο να αγαπας τον εσυτο σου και να αδιαφορεις να βοηθησεις αλλους, δεν παιζει με την καμια και οποιος διαφωνει απλα μπερδευει την υγειη αγαπη στον εαυτο μας με τον ναρκισσισμο.

Στο θεμα μας τωρα, αυτα που λες ειναι ορθα και ειμαι απο τους τυχερους που τους τα διδαξαν απο μικρο παιδι, με παραδειγματα πιο απλοικα μεν, αλλα σε ηλικες που γινονται αναποσπαστο κομματι της προσωπικοτητας μας. Πισω απο οτιδηποτε παραλογο, απο οποιοδηποτε φοβο, κρυβεται μια λογικη εξηγηση.
    Ακομα θυμαμαι τον παππου μου που μας ελεγε ιστοριες «φοβου» αληθινες, που κατεληγαν λογικα αστειες. Πως το μυαλο βλεποντας δυο ματια να γυαλιζουν μεσα στο χωραφι, εκανε το σωμα να ανατριχιαζει, να στρεσαρετε και πλαθει παρανοικες ιδεες, και η αποφαση να ερθει αντιμετωπος με τον τρομο ο οποιος ηταν τελικα ενας γαιδαρακος! Χαχα να ειναι καλα εκει που βρισκεται τωρα.
    Το νοιωθω οτι το μυαλο μου ξερει να αντιδραει αυτοματα να απομονωνει και να εκλογικευει καθε παραλογο φοβο μαζι με το αγχος που φερνει παρεα,

Page 2 of 2 FirstFirst 12