Ποσοι πασχουμε απο διαταραχη πανικου? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 45 of 45
    Member
    Originally posted by nopanic
    Eγω πλεον δεν παθαινω κρισεις , επισης δεν εχω συνεχες αγχος (πριν ειχα 24 ωρες το 24ωρο ) , αλλα κατα διαστηματα ..
    Εχω , ευτυχως εδω και 2-3 εβδομαδες που ειμαι αρκετα καλα την περισσοτερη ωρα .
    Βεβαια που και που νοιωθω καποιο πονακι η τσιμπιματακι κ.λ.π αλλα προσπαθω να μη του δινω σημασια .
    Το ποιο εντονο αγχος συνηθως με πιανει στο αυτοκινητο , σε μποτιλιαρισμα ή οταν αναπτυσω ταχυτητα πανω απο 120-130 χλμ !!!!!!
    Προχτες ημουν στην αριστερη λωριδα της εθνικης και την ωρα που περνουσα ενα αυτοκινητο που βρισκοταν δεξια μου , πλησιαζα μια στροφη και ξαφνικα μουδιασε το κεφαλι μου λες και ανεβηκε ολο το αιμα εκει , (εντονος φοβος ) και με κοπο ,περνωντας παραλληλα βαθιες ανασες (αισθανομουν σαν να ημους σε slow motion,νομιζα οτι κλεινα ταματια μου ) εκανα σιγα σιγα δεξια (μαλλον τον εκλεισα και λιγο τον ανθρωπο ) . Μολις λοιπον εκανα δεξια μου περασε το μουδιασμα στο κεφαλι ..
    Δεν το βαζω ομως κατω , πλεον ξερω οτι ολα ειναι απο αγχος και απλα προσπαθω να τα βγαλω απο το μυαλο μου..Eιναι δυσκολο , πολυ δυσκολο, παιρνει χρονο,αλλα οχι ακατορθωτο .
    Εκτος των αλλων , με τις ταχυτητες που θα κινουμαι πλεον (110-120) θα κανω και οικονομια στο καυσιμο !!!!
    Δεν θα το βγάλεις ποτέ από το μυαλό σου. Μην προσπαθείς γι\' αυτό λοιπόν. Έζησες πολύ καιρό μ\'αυτό και δεν είναι κάτι που ξεχνάς.

Αυτό που θα καταφέρεις- και τα πας μια χαρά- είναι να μην ασχολείσαι με φόβο με κάθε σου σύμπτωμα.

Τσιμπιματάκια και πονάκια έχει καθημερινά κάθε άνθρωπος.

Φαντάζομαι πως μόνο οι νεκροί δεν έχουν.

Απλά δε θα δίνεις καμμία σημασία.

Δε φαντάζεσαι πόσα συμπτώματα καταλάβαινα ότι προέρχονται μόνον από άγχος , αφού είχα ξεπεράσει πλέον τους πανικούς μου

Senior Member
    [Τσιμπιματάκια και πονάκια έχει καθημερινά κάθε άνθρωπος.

Φαντάζομαι πως μόνο οι νεκροί δεν έχουν.

Απλά δε θα δίνεις καμμία σημασία.

Δε φαντάζεσαι πόσα συμπτώματα καταλάβαινα ότι προέρχονται μόνον από άγχος , αφού είχα ξεπεράσει πλέον τους πανικούς μου

Εχεις απολυτο δικιο .
    Ειχα φτασει σε σημειο το καθε τι π.χ οταν καταπινα φαγητο ή νερο , να αναλυω την πορεια του φαγητου μεχρι το στομαχι και γενικα καθε κινηση του οργανισμου ενοιωθα να την περναει το μυαλο μου,χωρις την θεληση μου, απο χιλιους ελεγχους .\"

Σιγα σιγα εκανα αυτο που λες , δεν εδινα σημασια και τωρα ειμαι αρκετα εως παρα πολυ καλυτερα .
    Στο αυτοκινητο μονο προβληματιζομαι , μαλλον γιατι φοβαμαι μην προκαλεσω ατυχημα η να μην σκοτωθω.
    Και να σκεφτειτε οτι οταν με ξεκινησαν οι κρισεις δουλευα ταξι 12ωρες καθημερινα...XEXEXEXEXE

Ποσο περιπλοκο ον ειναι τελικα ο ανθρωπος και τι μυστικα κρυβει η υπαρξη μας .

Junior Member
    Ολα αυτα τα φαρμακα δεν δημιουργουν εθισμο?
    Μου ελεγαν με την διακοπη τσιγαρου να παρω ziban και κατι αλλα,οταν εψαξα στο ιντερνετ και βρηκα οτι τα περισσοτερα περιεχουν λιθιο μεσα και εθισμο που σε περιπτωση διακοπης γινεσαι χειροτερα απο πριν ειπα αντε γειααααα,θα υποφερω τα συμπτωματα στερησης του τσιγαρου και του καφε χωρις ψυχολογο και φαρμακευτικη αγωγη

Junior Member
    καλησπέρα σε όλους,
    υπέφερα κι εγώ από κρίσεις πανικού στο 4ο έτος της σχολής που είχα χωρίσει παράλληλα μετά από 7χρόνια σχέση. Πραγματικά ήταν εφιαλτικές στιγμές.νόμιζα ότι θα πάθω τίποτα την ώρα που έδινα εξετάσεις. τελικά το ξεπέρασα μόνη μου και χωρις φάρμακα. Πλέον, όταν αγχώνομαι πολύ και πάει να με πιάσει κάτι τέτοιο πάλι (σε πολύ μικρότερο βαθμό βέβαια) λεώ στον εαύτό μου:\" ας με πιάσει θ αγχωθώ θ αγωθώ και θα μου περάσει πάλι το έχω ξαναζήσει \'αλλωστε και δεν έπαθα τίποτα\" είναι σαν να το απομυθοποιείς και να το ξεπερνάς μόνος σου. Αυτό πιστεύω \'οτι είναι τελικά το μυστικό. Ελπίζω να βοήθησα...

Senior Member
    thenx παιδια,μηπως υπαρχει κανεις π να επερνε φαρμακα να τα σταματησε και να ειναι καλα?

Member
    Originally posted by maria...
    thenx παιδια,μηπως υπαρχει κανεις π να επερνε φαρμακα να τα σταματησε και να ειναι καλα?
    ναι εγώ!

Senior Member
    Πως ?που?ποτε?

Member
    Πώς?

Κάνοντας μεγάλα χατήρια στον εαυτό μου,

Πετώντας από τη μπαλκονόπορτα ότι με χάλαγε

Με χάπια και τακτική αγωγή την οποίαν ελάττωσα και έκοψα μα παρακολούθηση γιατρού.

Που?

Σε οποιοδήποτε μέρος είχα πάθει κρίσεις πανικου

Πότε?

Άρχισα να ξεπερνώ φοβίες χωρίς αγωγές περίπου 1 χρόνο πριν....

Και έκτοτε το δουλεύω καθημερινά αλλά με πολύ καλη διάθεση και αισιοδοξία.

Senior Member
    Βερονικα ειμαι ενα πολυ αισιοδοξο ατομο που κανω συνεχεια χατηρια στον εαυτο μου.Δεν ξερω αν διαβασες για μενα αλλα δεν ειμαι κανενα αδυναμο ανθρωπακι που παραδινω ευκολα τα οπλα.Θα παλεψω μεχτι τερμα και θα νικισω ειμαι σιγουρη.Αλλα φοβαμαι κιολας οτι δεν θα ξεμλπεξω τοσο ευκολα απο τα χαπια.Περνω τα flouxotine και μισο ζαναξ το βραδι για λιγες μερες.Εσυ τι επερνες?

Senior Member
    επισησς θα ξενινησω ψυχοθεραπεια σε δημισιο κεντρο ψυχικης υγειας.λενε οτι μονο με παραλληλη ψυχοθεραπεια ξεπερνιετε η διαταραχη πανικου

Member
    Γλυκιά μου συνήθως οι άνθρωποι που πέρασαν πανικούς είναι

πολύ δυνατοί-αφού καταφέρνουν να ζουν μ\'αυτούς-

έξυπνοι και αρκετά ευαίσθητοι.

Σίγουρα λοιπόν δεν είσαι αδύναμη.

Ο καθένας έχει τη δικιά του ιστορία μ\'αυτά τα διαόλια.

Πήρα στις αρχές 6 μήνες σεροπράμ και 2 μήνες ζαναξ (1 κάθε βράδυ).

Έμπλεξα με ένα ψυχοθεραπευτή για 6 μήνες που έπαιρνε το 100ρικο και συντηρούσε απλά το πρόβλημα.

Άλλαξα γιατρό, μου εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει στο κεφάλι μου με τους πανικούς, και πήρα για 1 χρόνο συνολικά σεροξατ τα οποία και σταμάτησα σταδιακά.

Μην φοβάσαι τα χάπια και άσε να κάνουν τη δουλειά τους αν αυτό κρίνει κάποιος ειδικός.

Member
    Originally posted by maria...
    επισησς θα ξενινησω ψυχοθεραπεια σε δημισιο κεντρο ψυχικης υγειας.λενε οτι μονο με παραλληλη ψυχοθεραπεια ξεπερνιετε η διαταραχη πανικου
    Εγώ δεν είμαι απόλυτη σε τπτ.

Ξέρω ανθρώπους που χρειάστηκαν ψυχοθεραπεία κ αγωγή και άλλους που έκαναν μόνο το ένα ή το άλλο.

Εσύ θα κρίνεις τι σου χρειάζεται ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα έχεις.

Υπομονή θέλει και δύναμη.

Senior Member
    και σωστο γιατρο θελει.σευχαρηστω.τα σεροξατ επερνα αρχικα αλλα ηταν βαρια για μενα με ενοχλουσαν και εκανα εμετους.

Junior Member
    Καλησπερα σας.Γνωριζει κανεις περι θυροειδους και ποια τα συμπτωματα του;Ακουσα μια συζητηση κι αναρωτιεμαι αν ο θυροειδης μπορει να οδηγησει σε κρισεις πανικου.

Senior Member
    ναι μπορει και γω νομιζα οτι ειχα θυροειδη και το εψαξα αλλα δεν ειχα τελικα.

Page 3 of 3 FirstFirst 123