Results 1 to 15 of 16
Thread: Εχω προβλημα με τον πατερα μου
-
27-06-2018, 18:46 #1
Εχω προβλημα με τον πατερα μου
Καλησπερα σας,
Καταρχήν θα ήθελα να πω ενα γεια σε ολους και σας ευχομαι μεσα απο τη καρδια μου να βρεθει λυση σε οτι σας απασχολει!
Λοιπον, το δικο μου προβλημα ειναι καπως ιδιαιτερο. Εχω εναν πολυ αυταρχικο πατερα με πολυ εντονες και καποιες φορες βιαιες εκρηξεις θυμου ακομη και για μικροπραγματα. Τωρα αυτο το διαστημα εχει φαει τρελο κολλημα με το πτυχιο μου. Πραγματικα, σπουδαζω και δουλευω ταυτοχρονα εδω και 7 χρονια σε μια απο τις πιο δυσκολες σχολες που υπαρχουν και εχω ακομα 3 μαθηματα.. ε ενταξει σιγα σιγα θα τελειωσω...αλλωστε δεν τον επιβαρυνω οικονομικα ουτε μαζι του μενω και γενικα οι σχεσεις μας μετα απο καποιο διαστημα εγιναν τυπικες .Ο ιδιος μου ειπε πως δεν τον ενδιαφερει αν ζω η αν πεθανω αρκει να του φερω πτυχιο οποτε απομακρυνθηκα και εχω τη δικη μου οικογενεια . Ελα ομως που εχω προγραμματισει το γαμο μου τον Αυγουστο και ο πατερας μου δεν δεχεται να ερθει γιατι θελει λεει να παρω πρωτα το πτυχιο μου! Εγω τι να κανω τωρα? πως να του μιλησω αυτου του ανθρωπου? ειμαι 6 χρονια με τον αρραβωνιαστικο μου και αποφασισαμε να πραντρευτουμε τοτε! Μεχρι και σε αυτο θα ανακατευτει και θα τα χαλασει ολα? Ειλικρινα δεν ξερω αν φταιω εγω ή αυτος και γενικα δεν ξερω πως να συμπεριφερθω. Μου φαινεται αδιανοητο ενας πατερας να μη θελει να παει στο γαμο του παιδιου του για ενα πτυχιο. Δεν θελω να κανω καμια σπασμωδικη κινηση και βασικα κουραστηκα να του δινω συνεχεια τοση αξια αλλα ρε παιδια πατερας μου ειναι και οτι και να ειναι πιστευα οτι δεν θα με πληγωνε ετσι τη μερα του γαμου μου!
- 27-06-2018, 19:35 #2
οι παλιοι εχουν κολημα με τα πτυχια και της βλακειες χεστον και παντρεψου......
27-06-2018, 20:06 #3
Γεια σου Κοπελιά, συγχαρητήρια που έχεις κατορθώσει να σπουδάζεις και να εργάζεσαι ταυτόχρονα και που έχεις απομακρυνθεί από τον τοξικό πατέρα σου!
Νομίζω ότι κάνει λάθος που σου φέρεται έτσι και ελπίζω να το κάνει μόνο από πείσμα και πρωτόγονη κακία. Εσύ να συνεχίσεις το δρόμο σου μακρυά του και μη του δίνεις πολύ θάρρος ότι μπορεί να σε στενοχωρεί γιατί είναι ένας γερο-παράξενος που παλιμπαιδίζει και θέλει από πείσμα να σε εκβιάσει και στενοχωρήσει και εκδικηθεί που έγινες ανεξάρτητη και έφυγες από τα δηλητηριώδη βέλη του μακρυά.
Πρέπει να μάθεις να αφήνεις πίσω τους τοξικούς ανθρώπους και να μη του δίνεις δικαιώματα να σε στενοχωρεί. Συνέχισε τη ζωή σου χωρίς αυτόν και άστον να βράζει στη κακία του.
Να συνεχίσεις τη ζωή σου όπως την έχεις προγραμματίσει και σε όποιον αρέσει.
Στην καλύτερη περίπτωση θα καταλάβει τη μαλακία που τον δέρνει και θα έρθει στον γάμο σου όπως οφείλει!
Σου εύχομαι κάθε ευτυχία με θετικούς ανθρώπους γύρω σου για μια ευτυχισμένη ζωή!
27-06-2018, 20:17 #4
Όλα αυτά που σου λέει το σχόλιο. Αυτά τα κάνει για να σε στενοχωρήσει και όχι φυσικά για το πτυχίο. Δεν είναι το πρόβλημα του το πτυχίο. Το ξέρω πως είναι πατέρας σου και σε στενοχωρεί αυτή η κατάσταση αλλά αφού πρόκειται για τέτοιο άνθρωπο να περιμένεις και παρακάτω προβλήματα. Εκτός και αν του το ξεκόψεις από την αρχή. Αν κοιτάξεις στο φόρουμ αυτό θα δεις πάρα πολλές περιπτώσεις που τέτοιοι άνθρωποι δημιούργησαν προβλήματα και με σοβαρές συνέπειες στην ζωή των άλλων. Ζήσε την ζωή σου με το άνθρωπο σου και μην αφήνεις τέτοιες συμπεριφορές να σε δηλητηριάζουν.
27-06-2018, 20:29 #5
Οι μορφωμενοι δε δουλευουν
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
27-06-2018, 22:34 #6
Θα σφωνησω με τα παιδιά..κοίτα τη ζωή σου και κελην του δίνεις σημασία..γιατί αν κανείς έστω και μισο βήμα πίσω δεν θα σταματήσει εδώ παρακάτω πάντα θα σου δημιουργη πρόβληματα..ξεκόψει του τα..παντρέψου με τον άνθρωπο που αγαπάς οπότε γουστάρης εσύ..δική σου ζωή είναι και αστον να τραγουδάει όσο θελει
27-06-2018, 22:36 #7
Σας ευχαριστω πραγματικα για τα θετικα σας λογια και την υποστηριξη σας! θα προσπαθησω να μην του δινω τοση σημασια οση του δινω και θα κοιταξω την οικογενεια μου! Το βλεπω οτι μου κανει κακο και γιαυτο οσο και αν με στεναχωρει πρεπει να τον απομακρυνω απο τη ζωη μου. Απλα ηθελα να ακουσω και μια γνωμη απ'εξω γιατι καποιες φορες μπορει να κανουμε καπου λαθος και να μην το καταλαβαινουμε!
27-06-2018, 22:48 #8
Πολλοί καλά έκανες και ρώτησες..δυστυχώς πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε παρόμοια προβλήματα με της οικογένειες μας είτε λίγο είτε πολλοί...στην Ελλάδα δεν έχουμε να σεβόμαστε της επιλογές και της ζωές των παιδιών μας νομίζουμε επειδή είναι παιδιά μας μπορούμε να τα κάνουμε ότι θέλουμε εμείς...
28-06-2018, 01:02 #9
Κοψτου τον βηχα ρε κοριτσι μου, τι παει να πει πατερας σου ειναι; Ξερεις ποσα κοριτσια βιαζονται κυριολεκτικα απο τον πατερα τους και δεν τον καταγγελουν με το ιδιο σκεπτικο οτι ειναι πατερας τους;
Στειλε του το προσκλητηριο, ο γαμος ειναι τοτε, και τελειωσε το θεμα.
Ακου δεν ερχομαι στον γαμο αν δεν φερεις το πτυχιο, δηλ ελεος, ο υγειης εγωισμος σου, αρκει για να ξεκοψεις.
28-06-2018, 12:18 #10
Οι γονείς στην Ελλαδάρα ποτέ δεν θα καταλάβουν ότι τα παιδιά τους μόλις ενηλικιώνονται είναι ανεξάρτητα άτομα που πρέπει να αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις τους, να έχουν δικαιώματα, να έχουν την ελευθερία επιλογής και να παίρνουν την ζωή τους στα χέρια τους. Ο δικός σου μπορεί να είναι πιο εγωιστής κι αυταρχικός ξέρω κι εγώ, αλλά λίγο πολύ όλοι έτσι είναι , προσπαθούν συνειδητά ή ασυναίσθητα να επεμβαίνουν μονίμως στην ζωή των παιδιών τους και να την κατευθύνουν. Αν "τα παιδιά" κάνουν επιλογές που δεν εγκρίνουν ή έχουν άλλο τρόπο σκέψης, μονίμως προσπαθούν να παρέμβουν για να περάσει το δικό τους. Οι παρεμβάσεις μπορεί να πάρουν οποιαδήποτε μορφή, σε εσένα είναι ηλίθιος συναισθηματικός εκβιασμός ας πούμε.
Το θέμα είναι ότι και "τα παιδιά" πρέπει να καταλάβουν ότι θέτουν τα όριά τους, κάνουν τις επιλογές τους και κάθε επιλογή έχει το τίμημά της. Αν σου ζαλίζει ο πατέρας τα ούμπαλα και του αφήνεις τα περιθώρια να σε επηρεάσει τόσο όλο αυτό, είναι σαν να υποκύπτεις στα δικά του θέλω. Εσύ δες το λίγο και σαν τεστ: Στείλτου το προσκλητήριο και μην το πολυσκέφτεσαι. Το πιο πιθανό είναι ότι θα έρθει τελικά. Αν δεν έρθει, πάρτο απόφαση ότι τα κολλήματά του είναι πιο σημαντικά για αυτόν από την ίδια του την κόρη και ότι μόνο κακό θα σου κάνει να έχεις στην ζωή σου ένα άτομο με τόσο τοξική συμπεριφορά. Δεν έχουν νόημα περαιτέρω συζητήσεις, αναλύσεις και δράματα, It is what it is.
29-06-2018, 15:35 #11
Για τον επικείμενο αρραβώνα σου και τον φίλο σου τι γνώμη έχει; Μήπως είναι αντίθετος και σου λέει για το πτυχίο για να καθυστερήσει;
29-06-2018, 17:33 #12
Δεν νομιζω να εχει καποιο προβλημα με τον αντρα μου. Καλο παιδι ειναι δουλεια εχει. Δεν εχει δειξει κατι μπροστα μου. Καλα κακιες πεταει εννοειται για ολους μας αλλα ο αντρας μου δεν τον υπολογιζει ιδιαιτερα .Παντως οσο το σκεφτομαι πιο καθαρα τοσο καταλαβαινω πως απλα ειναι ενας ανθρωπος που του αρεσει να επεμβαινει στα παντα και να εχει τον ελεγχο στα παντα. Και κατεληξα στον να μην του δινω πλεον καμια σημασια. Αν θελει να ερθει ας ερθει αλλιως δικο του θεμα. Εχω φτιαξει μια πολυ ομορφη οικογενεια και δεν σκοπευω να αφησω τιποτα και κανενα να μου τη χαλασει.
29-06-2018, 20:28 #13
βαλτοι ειναι ολοι αυτοι.οι γονεις. εμενα δε μ αφηνουν να δω τους γονεις μου.τους εχουν φυλακισει καπου μακρυα για να μην τους βρισκω.και με εχουν δωσει σ αυτους που εχω τωρα για να με παρακολουθουν.
κανε την οικογενεια σου και μην ακους κανεναν.μυαλο ουτε προκειται να του βαλεις αλλα ουτε και να του το αλλαξειςείμαι ςοδοπανα ανθρωπος
30-06-2018, 05:58 #14
Αν και τσαμπουκας ο πατερας μου , απαξ και τον επιασα καποτε απο το λαιμο , να τον πνιξω ,δηθεν , συμμοφωθηκε .......γενικα με φοβουνται οι γονεις , και ετσι ιναι καλυτερα .....
30-06-2018, 16:00 #15
Κοίταξε δεν συμφωνώ με αυτή την τακτική αλλα βέβαια δεν γνωρίζω και την κατάσταση. Μερικές φορές όντως σε βγάζουν από τα ρούχα σου και σου έχετε να τους πνίξεις. Εγω προτιμώ να τον αποβάλλω από τη ζωή μου γιατί όλες αυτές οι προστριβές σε φθείρουν και σαν άνθρωπο. Και στο τέλος εσύ βγαίνεις ο ζημιωμενος της υπόθεσης.