Results 1 to 6 of 6
Thread: Διαχειριση στιγματος
-
30-06-2018, 12:17 #1
Διαχειριση στιγματος
Παιδιά, το ξέρω πως για εσάς προτεραιότητα έχει η αγωγή σας. Αλλά θέλω να σας ρωτήσω για κάτι δευτερεύον αλλά πολύ σημαντικό. Ζω σε επαρχιακή πόλη, ο σύντροφός μου μακροχρόνια άνεργος κ με νοσηλεία εγώ από την άλλη με σταθερή δουλειά.
Τωρα τελευταία υπήρξαν κρούσματα προς συγγενείς μου από καλοθελητες που ήθελαν να με προφυλάξουν ταχα μου. Εγώ ξέρω τον άνθρωπο μου. Οι δικοί μου όμως μου ασκούν πίεση . Και τώρα έχουν να επικαλεστούν ότι " το ξέρει όλος ο κόσμος"( γιατί πίεση μου ασκούσαν και όταν το ήξεραν μόνο οι ίδιοι).
Έχω πανικοβληθεί προσπαθώ να διατηρήσω την ηρεμία μου.Ειναι και η ανεργία στη μέση που δυσχεραίνει την κατάσταση, γιατί τον "υποβιβάζει" ακόμα περισσότερο. Και κυρίως έχω πανικοβληθεί σκεπτόμενη και το μέλλον, δλδ αν κάνουμε οικογένεια τι πίεση θα έχουν αυτά τα παιδιά.
Τώρα, δεν ξέρω τι θα μπορούσατε να μου πείτε. Αν σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο ; Πως αντέδρασαν οι σύντροφοι, φίλοι; Τους πλησίασαν τρίτοι; Δεν ξέρω. Αλλά με πιάσαν τα μικροαστικά μου με όλο αυτο και οι φοβίες μου. Ο ρημάδης ο κόσμος είναι πολύ κακός.
- 30-06-2018, 12:34 #2
Μπορεί να σας φαίνεται χαζό έτσι όπως το έθεσα πιο πάνω. Σκεφτείτε όμως ότι έχω που έχω την ανασφάλεια εξ αιτίας του επισοδείου, για το πώς θα εξελιχθεί η σχέση, έχω την πίεση από τους δικούς μου που έχουν πέσει να με φάνε και τώρα αυτό δε μπορώ να το πάρω στα αστεία. Το να ανακατεύονται τρίτοι.
Έχω απαντήσεις να δώσω και να αποστομωσω, αλλά μέσα μου με καίει. Με καίει ότι μπορεί να αντιμετωπίζεται και ο ίδιος περίεργα από τον κόσμο και να τον πάει πίσω.και ότι θα το βρίσκουμε μπροστά σε κάθε αίτηση για δουλειά . Και με ενοχλεί αυτή η απομόνωση. Εκτός από κάτι φίλους που έχουμε από παλιά κ είναι λιγοστοί. Νιώθω ότι μας έχουν βάλει στη γωνία. Και μένα μαζί επειδή δεν έφυγα.
Δε θέλω να φύγω.να το αντιμετωπίσω θέλω.
30-06-2018, 12:39 #3
Καλημέρα! Δεν κατάλαβα ακριβώς. Τι ξέρει όλος ο κόσμος; Ότι έχεις σχέση; Ότι ο σύντροφος σου είναι άνεργος; Ότι έχει νοσηλεία; (Τι ακριβώς εννοείς;)
Το θέμα δεν είναι τι τον "υποβιβάζει" στον κόσμο. Ούτε τι λέει ο καθένας. Το θέμα είναι εσύ πως αισθάνεσαι με τον άνθρωπό σου, αλλά και αντικειμενικά τι συνθήκες υπάρχουν για την δημιουργία οικογένειας. Κατά την γνώμη μου ωραία και καλά όλα αυτά τα ρομαντικά με τις αγάπες και τα λουλούδια, αλλά πρέπει να υπάρχουν και πρακτικά κάποιες βάσεις για να στεριώσει μία σχέση μακροπρόθεσμα και ακόμα περισσότερο μία οικογένεια. Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να σε απασχολεί τι λέει ο ρημάδης ο κόσμος ο κακός, αλλά αν αυτός είναι ένας άνθρωπος που μπορείς όχι μόνο να τον στηρίξεις, αλλά να στηριχθείς κιόλας πάνω του και να μεθάυριο να μπορείτε να στηρίξετε τα παιδιά σας και να φιάξετε ένα φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον για αυτά. Αν είσαι σίγουρη ότι όλα είναι κομπλέ, τον κόσμο τον γράφεις στα φρύδια σου και τα παιδιά σας αν είστε δίπλα τους βράχοι ακλόνητοι και τα έχετε μεγαλώσει με αγάπη και αυτοπεποίθηση, δεν θα επηρεαστούν και ιδιαίτερα από την μλκια του καθενός.
30-06-2018, 13:38 #4
Σωστό. Το ποστ μου ήταν σε στιγμή συναισθηματικής κρίσης.
Σαφως έχεις δικιο.Στη φαση που ημουν σβηστηκε η λογικη. Ομως μου έκανε καλό που εκφράστηκα και επανήλθα μετά σε μια ισορροπία. Ευχαριστώ
30-06-2018, 13:40 #5
Διαχείριση, παρακαλώ σβήστε το ποστ.( Θα το έκανα εγώ αλλά δε βλέπω πως.) Εξυπηρέτησε το σκοπό του.
30-06-2018, 22:51 #6
Φυσικά και είναι καλό να τα βγάζουμε από μέσα μας αν είμαστε φορτισμένοι. Προσπάθησε να απομακρυνθείς λιγάκι από άτομα που σε μπριζόνουν έτσι ή κόψτους την συζήτηση πριν αρχίσει καν. Ακόμα κι αν είναι οι γονείς σου αυτοί. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά αλλίως δεν βγαίνει τίποτα, απλά συγχύζεσαι Μην διστάσεις να ξαναγράψεις όταν θες.
ΥΓ:
Μπορείς να πατήσεις κάτω δεξιά στο αρχικό σου ποστ "Επεξεργασία Μηνύματος" και να το αλλάξεις αν θες ή ας πούμε να το σβήσεις και να βάλεις τελείες, αλλά δεν βλέπω και κάτι κακό αν το αφήσεις ως έχει.