Άγχος για ταξίδι - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27
    Senior Member
    Σε καταλαβαίνω απόλυτα!
    Τα πέρασα και εγώ αυτά κάποτε...επειδή ήμουν εύκολη και είχα βιώσει κάποιες λιποθυμίες μικρότερη, (οχι απο πανικούς αλλα απο ορθοστατική υπόταση), υπήρξε μια περίοδος που αισθανόμουν ανασφάλεια να ταξιδέψω μακριά μόνη μου. Και βέβαια δεν οδηγώ μόνη μου σε εθνικούς δρόμους,και σε μακρινά ταξίδια. (δε με πειράζει καθόλου αυτή η φοβία, με συγχώρεσα γι αυτή, άλλωστε όλος ο κόσμος κάτι φοβάται)
    Ομως αναφορικά με τα υπόλοιπα σκέφτηκα το εξής¨...-Και τι θα γίνει αν αισθανθείς άσχημα, ζαλιστείς, φοβηθείς, πανικοβληθείς και λιποθυμίσεις πχ που είναι και ο πραγματικός φόβος πίσω απ όλα αυτά? Εφόσον είσαι σε πλοίο ή σε αεροπλάνο, θα συνέλθεις (πάντα συνέρχεσαι) και όλο και κάποιος δε θα βρεθεί να σε σώσει? Εκτός αν φοβάσαι οτι θα γίνεις ρεζίλι στους άλλους ...γιατί πιστεύω οτι αυτός ειναι ο πραγματικός φόβος... γιατί να πάθεις κάτι απο μια κρίση πανικού μέσα σε κόσμο, δεν είναι κάτι το καθόλου ανησυχητικό. Οπότε θα χαλαρώσεις απ αυτό το φόβο και ταυτόχρονα θα θεραπευτείς και απ τις κρίσεις πανικού σ αυτή τη φάση.
    Εντάξει σ αυτή τη φάση μην οδηγήσεις μακριά μόνη σου, αυτό είναι κατανοητό...αλλά δε χρειάζεται κιολας..
    Ο ψυχολόγος σου που σου πρότεινε να πας σε 10 μέρες, έχει κάτι στο μυαλο του? Να σε βοηθήσει με συνεδρία να το λύσεις? Αλλιώς τι νόημα έχει σε 10 μέρες...ισα. ίσα που η σκέψη της προσμονής δημιουργεί κ περισσότερο άγχος..

Junior Member
    Σας ευχαριστω πολυ ολους που μπηκατε στον κοπο να μου απαντησετε.
    Σονια και Αννα, με βοηθησατε πολυ με αυτα που γραψατε και τελικα ναι μπηκα στο καραβι. Ομως,τωρα φοβαμαι αν παθω κατο εδω και υπαρχει μονο κεντρο υγειας.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Anna137 View Post
    Σε καταλαβαίνω απόλυτα!
    Τα πέρασα και εγώ αυτά κάποτε...επειδή ήμουν εύκολη και είχα βιώσει κάποιες λιποθυμίες μικρότερη, (οχι απο πανικούς αλλα απο ορθοστατική υπόταση), υπήρξε μια περίοδος που αισθανόμουν ανασφάλεια να ταξιδέψω μακριά μόνη μου. Και βέβαια δεν οδηγώ μόνη μου σε εθνικούς δρόμους,και σε μακρινά ταξίδια. (δε με πειράζει καθόλου αυτή η φοβία, με συγχώρεσα γι αυτή, άλλωστε όλος ο κόσμος κάτι φοβάται)
    Ομως αναφορικά με τα υπόλοιπα σκέφτηκα το εξής¨...-Και τι θα γίνει αν αισθανθείς άσχημα, ζαλιστείς, φοβηθείς, πανικοβληθείς και λιποθυμίσεις πχ που είναι και ο πραγματικός φόβος πίσω απ όλα αυτά? Εφόσον είσαι σε πλοίο ή σε αεροπλάνο, θα συνέλθεις (πάντα συνέρχεσαι) και όλο και κάποιος δε θα βρεθεί να σε σώσει? Εκτός αν φοβάσαι οτι θα γίνεις ρεζίλι στους άλλους ...γιατί πιστεύω οτι αυτός ειναι ο πραγματικός φόβος... γιατί να πάθεις κάτι απο μια κρίση πανικού μέσα σε
    Ο ψυχολόγος σου που σου πρότεινε να πας σε 10 μέρες, έχει κάτι στο μυαλο του? Να σε βοηθήσει με συνεδρία να το λύσεις? Αλλιώς τι νόημα έχει σε 10 μέρες...ισα. ίσα που η σκέψη της προσμονής δημιουργεί κ περισσότερο άγχος..
    Δεν ξερω γιατι μου το ειπε. Εγω πιστευω οτι το ειπε, επειδη τον πηρα 2 φορες τηλεφωνο παρα τη συνεδρια μας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by crystallia View Post
    Δεν ξερω γιατι μου το ειπε. Εγω πιστευω οτι το ειπε, επειδη τον πηρα 2 φορες τηλεφωνο παρα τη συνεδρια μας.
    Πως είσαι τώρα? Είσαι κάπως καλύτερα?

Junior Member
    Πως είσαι τώρα? Είσαι κάπως καλύτερα?
    Ειμαι καλύτερα, αλλά ακόμα φοβάμαι ότι θα πάθω κάτι..

Senior Member
    Quote Originally Posted by crystallia View Post
    Ειμαι καλύτερα, αλλά ακόμα φοβάμαι ότι θα πάθω κάτι..
    Γιατί ζαλίζεσαι? Χτύπημα στο κεφάλι, αυχενικό ή υπόταση?

Junior Member
    Γιατί ζαλίζεσαι? Χτύπημα στο κεφάλι, αυχενικό ή υπόταση?
    Συγγνώμη, μόλις είδα το μυνημα σου. Τελικά, είχα πρόβλημα στην όραση και έφυγα μετά από 2 μέρες από το νησί μου. Πήγα στα επείγοντα και μου διέγνωσαν καλοηθη ενδοκρανια υπέρταση. Παρόλο που οι γιατροί μου έδωσαν άδεια να πάω στο νησί μου και γενικά είμαι υπό παρακολούθηση, φοβάμαι λίγο...

Junior Member
    Σε καταλαβαινω,ημουν πολλα χρονια καθαρη απο κρισεις πανικου,με ξαναπιασαν προπερσυ στο αεροπλανο που πηγαιναμε ταξιδι στην Αιγυπτο με την WorldVentures. Απο τοτε γενικα αποφευγω οσο γινεται τα μεσα μεταφορας πλυν του αυτοκινητου ειδικα αν εχουν πολυ κοσμο.Δεν ειναι αγοραφοβια, τα μεσα δεν θελω. Το πολεμαμε με τον θεραπευτη μου προσπαθω να βρω τι ηταν αυτο που με αγχωσε τοσο και μου το προκαλεσε....Ξερεις τι με βοηθαει αν χρειαστει να χρησιμοποιησω; εχω παρει αυτα τα βιβλια και ασχολουμε μεχρι να φτασουμε..

Junior Member
    Καλησπέρα σε όλους, δεν ξέρω πως να ανοίξω καινούργιο θέμα συζήτησης οπότε γραφω εδω που είναι σχετικό το θέμα σας και ελπίζω να το δεί καποιος και να ασχοληθεί και μαζί μου ,
    Παιδια θελω την βοηθεια σας θελω να ξεπερασω την φοβία μου για τα καράβια θελω να πάω Κρήτη (στο πατρικό μου), πανε καθε χρόνο οι γονείς μου και εγω δεν ακολουθω, βρισκοντας διαφορες δικαιολογίες, και το θέμα μου είναι οτι μαλλον φέτος δεν θα χω και παρεα στην αθηνα και αν μεινω μονη μου θα φρικάρω, με αποτελεσμα να γλιτωσω το αγχος του 9ωρου ταξιδιου, αλλα να εχω ενα καθημερινό άγχος και κρίσεις πανικού λογω μοναξιας.
    Ηδη έχω κατα-αγχωθεί με την ολη σκεψη, φοβαμαι ομως βρε παιδια αν παθω κατι απο το άγχος μου μεσα στο καραβι τι θα γινει? και μονο που σκεφτομαι οτι ξεκιναει το καραβι και ειμαι μεσα και απομακρυνομαστε απο το λιμανι και δεν θα μπορω να κατεβω τρελαίνομαι στην ιδέα (ντρέπομαι που τα λεω γιατι ειναι παραλογα το ξερω αλλα ετσι νιωθω).
    Ποια ειναι η γνωμη σας υπαρχει καποιο υπνωτικό χάπι να παρω? να κοιμηθώ τουλάχιστον και να μην καταλαβαίνω οτι ειμαι στο καραβι? Ελπιζω να μου απαντήσετε Σας ευχαριστώ εκτων προτέρων.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ellisavet View Post
    Καλησπέρα σε όλους, δεν ξέρω πως να ανοίξω καινούργιο θέμα συζήτησης οπότε γραφω εδω που είναι σχετικό το θέμα σας και ελπίζω να το δεί καποιος και να ασχοληθεί και μαζί μου ,
    Παιδια θελω την βοηθεια σας θελω να ξεπερασω την φοβία μου για τα καράβια θελω να πάω Κρήτη (στο πατρικό μου), πανε καθε χρόνο οι γονείς μου και εγω δεν ακολουθω, βρισκοντας διαφορες δικαιολογίες, και το θέμα μου είναι οτι μαλλον φέτος δεν θα χω και παρεα στην αθηνα και αν μεινω μονη μου θα φρικάρω, με αποτελεσμα να γλιτωσω το αγχος του 9ωρου ταξιδιου, αλλα να εχω ενα καθημερινό άγχος και κρίσεις πανικού λογω μοναξιας.
    Ηδη έχω κατα-αγχωθεί με την ολη σκεψη, φοβαμαι ομως βρε παιδια αν παθω κατι απο το άγχος μου μεσα στο καραβι τι θα γινει? και μονο που σκεφτομαι οτι ξεκιναει το καραβι και ειμαι μεσα και απομακρυνομαστε απο το λιμανι και δεν θα μπορω να κατεβω τρελαίνομαι στην ιδέα (ντρέπομαι που τα λεω γιατι ειναι παραλογα το ξερω αλλα ετσι νιωθω).
    Ποια ειναι η γνωμη σας υπαρχει καποιο υπνωτικό χάπι να παρω? να κοιμηθώ τουλάχιστον και να μην καταλαβαίνω οτι ειμαι στο καραβι? Ελπιζω να μου απαντήσετε Σας ευχαριστώ εκτων προτέρων.
    Μα γιατί τι σε τρομοκρατεί με το καράβι; Τι είναι αυτό που σου προκαλεί φόβο; Ότι θα κουνάει; Οτι θα βυθιστεί; Είναι κρίμα να πάρεις υπνωτικό χάπι σε καράβι όταν μπορείς να κάτσεις έξω στο κατάστρωμα και να απολαύσεις τον ήλιο, την θάλασσα και το δροσερό αεράκι. Με το αεροπλάνο έχεις και εκεί φόβο;

Senior Member
    Καλημέρα. Αφού τόσο χρόνια δεν μπόρεσες να το εκλογικεύσεις, μόνο με την εμπειρία την ίδια θα το ξεπεράσεις σιγά σιγά. Άσε τις δικαιολογίες και πήγαινε και δες τι θα γίνει (το πιθανότερο τίποτα, άντε να σε πιάσει καμια κρίση πανικού που θα σου περάσει γρήγορα).

Junior Member
    Καλημέρα, ευχαριστω κατα αρχας για τις απαντήσεις σας,
    @mindcrime : οχι τιποτα απο οσα ανεφερες θεμα εγκλωβισμού εχω δεν μπορω να αισθανομαι οτι θα μαι τοσες ωρες σε εναν χώρο και δεν θα μπορω να φυγω και μετέπειτα με πιανει φοβια μη παθω κατι εν πλω και δεν μπορεσουν να με βοηθησουν, καταλαβαινω οτι ειναι στο μυαλο μου ολα αυτα και το εχω αντιμετωπισει στο παρελθον μονη μου και μπηκα στο καραβι και δεν επαθα ουτε καν κριση, ουτε πηρα χαπι τιποτα και ολα πηγαν καλα μονο ενα φοβο ειχα στο πισω μερος του μυαλου μου στο ενδεχομενο της ατιμης της κρισης......... (απλα ηταν 7 χρονια πριν απο τοτε δεν εχω ξαναμπει σε πλοιο).

@Sonia συμφωνω απολυτα με αυτο που λες πιστευω οτι μονο αν το αντιμετωπισω θα το ξεπερασω οπως το εκανα και πριν 7 χρονια και ξαναπηγα στην Κρητη Και δεν επαθα τιποτα απο οσα φοβομουν οτι θα παθω, ασε που το να μεινω ολομοναχη στην Αθηνα για 2 μηνες παρα... με τρομαζει ακομα περισσοτερο αφου θα λειπει ολη η οικογενεια μου και δεδομενου οτι ειμαι ανεργη αυτο το διαστημα και μονη στα προσωπικά μου (εχω φιλες και μια χαρα ειμαι σε αυτο το τομεα αλλα κακα τα ψεμματα απο μια ηλικια και μετα ο καθενας εχει τις υποχρεωσεις του, δεν μπορω να ειμαι μαζι τους συνεχεια για να μην αισθανομαι μοναξια)

Απλα βρε Παιδια σας μιλαω για ενα ταξιδι που θα γινει σε περιπου ενα μηνα απο τωρα και εχω ηδη πανικοβληθει, στην σκεψη της 9ωρης παραμονης μου στο πλοιο, το στομαχι κομπος, η διαθεση πεσμενη, κατσουφα ολη μερα, με ρωταει η μανα μου τι εχω και ντρεπομαι να της πω οτι ειναι αυτος ο λογος της στεναχωριας μου γιατι ξερω οτι ειμαι παραλογη......
    Αλλα θελω τοσο πολυ να το ξεπερασω ολο αυτο την δευτερα εχω ραντεβου και με εναν ψυχολόγο να μιλησουμε ισως του ζητησω να μου δώσει εστω και προληπτικα ενα ηρεμιστικο- υπνωτικο μπας και ετσι αισθανθω καποια ασφαλεια οτι αν με πιασει κατι στο πλοιο θα εχω μια βοηθεια απο τα χαπια.
    Συγνωμη για το μακροσκελές κείμενο, αληθεια μου αρεσε που μου ειπατε την γνωμη σας, ενα τσακ καλυτερα ηδη με κανετε και νιωθω

Page 2 of 2 FirstFirst 12