Results 1 to 7 of 7
Thread: Απόγνωση
-
04-07-2018, 23:41 #1
Απόγνωση
Καλησπέρα σας,
Δεν ξέρω αν θα υπάρχει κάποιος να με βοηθησει αλλά τουλάχιστον θέλω να γράψω αυτό και να πω τουλάχιστον ότι το ειπα σε κάποιον...είμαι 19 χρόνων και εδώ και 3 χρόνια έχω μετακομίσει στο εξωτερικό με την οικογένειά μου για ευνόητους λόγους...και εδώ και τρία χρόνια δεν έχω καταφέρει να έχω ούτε ένα άτομο για παρέα. Είμαι γενικά κλειστός χαρακτήρας και το ότι ήρθα σε μια ξένη χώρα με έκανε να κλειστω ακόμη περισσότερο στον εαυτό μου...με στεναχωρει πολύ το γεγονός ότι δεν έχω κάποιον να μιλήσω...βλέπω όλους τους φίλους από την Ελλάδα να περνάνε καλά και αυτό ακόμη και μετά από 3 χρόνια με θλιβει λίγο μέσα σου.
Εκτός από το θέμα της παρέας έχω και άλλα μικροπροβληματα....νιώθω συνέχεια ότι είμαι αχρηστη και δεν μπορώ να κάνω τπτ....από που να αρχίσω από το θέμα των σπουδων,που στην Ελλάδα ήμουν από τους καλύτερους μαθητές και τώρα στο εξωτερικό κατέληξα η χειρότερη λόγω γλωσσας;Ή το ότι δεν μπορώ να ακολουθήσω ούτε μια δίαιτα για να χάσω τα 30 κιλά που πήρα από τότε που ήρθα στη ξένη χωρα;
Πιστεύω ότι πρέπει να παω σε κάποιο ψυχολόγο αλλά οι γονείς μου είναι στενά οικονομικά και δεν θέλω να τους επιβαρυνω και άλλο...αυτά με λιγα λόγια τα θέματα μου αν έχει κάποιος να μου πει μια καλή κουβέντα είναι ευπρόσδεκτη.
Σας ευχαριστώ
- 04-07-2018, 23:49 #2
Μου ράγισες την καρδιά. Δεν ξέρω να βοηθώ ανθρώπους με συμβουλές αλλά να σκέφτεσαι πως οι φίλοι σου εδώ Ελλάδα σε 3-4 χρόνια δεν θα περνάν καλά. Σου εύχομαι να βρεις φίλους από την χώρα που μένεις γιατί ίσως να βγουν πιο πιστοί.
05-07-2018, 00:21 #3
Μην σκέφτεσαι τα λεφτά. Μπροστά στην ψυχική υγεία τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό. Πήγαινε σε ψυχολόγο asap.
05-07-2018, 07:50 #4
Προφανώς έχεις δυσκολίες προσαρμογής στο νέο περιβάλλον, δεν είναι κι εύκολο ένας άνθρωπος στην εφηβεία να αλλάξει ξαφνικά εντελώς το περιβάλλον και τις παρέες του. Ωστόσο θεωρώ ότι κάνεις λάθος να κάθεσαι πάνω από το χυμένο γάλα και να κλαις. Έχεις σκεφτεί μήπως ωραιοποιείς την κατάσταση στο μυαλό σου για τους φίλους σου στην Ελλάδα λόγω της απόστασης; Μπορεί τα πράγματα να μην είναι τόσο τέλεια όσο φαίνονται. Αλλά ακόμα και να είναι, αφού αυτή την στιγμή δεν είσαι Ελλάδα, δεν έχει νόημα να κάθεσαι και να σκέφτεσαι πως θα ήταν τα πράγματα αν ήσουν ακόμα εδώ. Το θέμα είναι εκεί που είσαι τι κάνεις. Πως γίνεται να μην έχεις κάνει ούτε έναν φίλο εδώ και τρία χρόνια; Δεν έχει προσπαθήσει κανένας άνθρωπος να σε πλησιάσει; Μήπως εσύ με τον τρόπο σου τους διώχνεις; Εσύ δεν έχεις κάνει καμία κίνηση να κάνεις παρέα με κάποιον; Γίνε αν θες λίγο πιο σαφής ως προς αυτό.
Τώρα σπουδάζεις τελικά; Δεν κατάλαβα. Μετά από 3 χρόνια η γνώση της γλώσσας πως είναι; Τι κάνεις για αυτό; Τα κιλά θα τα χάσεις όταν θα είσαι σε καλύτερη ψυχολογία. Τώρα όλα σου φταίνε.
05-07-2018, 14:04 #5
Και γω θα έλεγα να ζητήσεις βοήθεια ..πάνω από όλα η υγεία
05-07-2018, 15:46 #6
Αρχικά πάρε μια ανάσα, μην τα σκέφτεσαι όλα μαζί γιατί σίγουρα θα συνεχίσεις να νιώθεις όλα αυτά που νιώθεις. Ας τα πάρουμε από την αρχή...Κεφάλαιο φίλοι: θα μπορούσες εκεί που σπουδάζεις να πλησιάσεις κάποια φίλη ή φίλο, βάλε το καλύτερο σου χαμόγελο και απλά πλησίασε κάποιον μέσα στη τάξη. Θα μπορούσες να αρχίσεις κάποιο χόμπι που να σε ευχαριστεί ακόμα και γυμναστήριο... εκεί θα έχεις την δυνατότητα να γνωρίσεις άτομα με την ίδια ακριβώς απασχόληση με σένα. Αν τα οικονομικά δεν στο επιτρέπουν δες μήπως βγεις να τρέξεις έξω (δεν ξέρω σε ποια χώρα βρίσκεσαι, αλλά στο εξωτερικό είναι κάτι που συνηθίζεται, καθώς υπάρχουν αμέτρητα πάρκα). Έτσι και θα βοηθήσεις την ψυχολογία σου, το σώμα σου και μπορεί να γνωρίσεις και κάποιον. Όλα είναι στο μυαλό μας... να το θυμάσαι αυτό. Είναι δύσκολο γιατί είναι η αρχή, αλλά το πρώτο βήμα έχει ήδη γίνει... Θες να αλλάξεις την ζωή σου προς το καλύτερο... Θα συμφωνήσω ότι θα είναι καλό να επενδύσεις σε ένα ψυχολόγο, αλλά για αρχή προσπάθησε να αλλάξεις εσύ η ίδια την ζωή σου. Όσο για τους φίλους σου στην Ελλάδα, είναι απλά μια εικόνα που παρουσιάζουν μέσω social media, όταν κλείνει η κάμερα, ο καθένας έχει να αντιμετωπίσει το δικό του πρόβλημα, τους δικούς του φόβους... και ίσως να νιώθουν πιο μόνοι από σένα και αυτό είναι το χειρότερο... να νιώθεις μόνος με ανθρώπους δίπλα σου
05-07-2018, 17:54 #7
Σας ευχαριστώ όλους,εκτιμώ τα λόγια σας και θα προσπαθήσω να τα κάνω πράξη.