Results 1 to 10 of 10
Thread: What if
-
07-04-2018, 19:30 #1
What if
Tαλαιπωρούμε χρόνια με εξάρσεις και διαστήματα υφέσεων.. πλέον οι εξάρσεις είναι πιο έντονες.... 39 χρονών και φοβάμαι το μέλλον μου, να προχωρήσω με τη σχέση μου, μπορώ να κάνω οικογένεια? Εχω ιδεοληψίες όχι ψυχαναγκασμούς, αυτές έιναι ότι θα τρελαθώ κάποια στιγμή ότι δεν είμαι φυσιολογική, αν αγαπάω το σύντροφο μου πραγματικά... αν αγαπάω τους γονείς μου, αν θέλω το κακό των ανθρώπων, αν κάνω παιδιά και χειροτερέψω και τι θα κάνω μετά... Είμαι τόσο δοτικός άνθρωπος, έχω τόσους φίλους τόσο καλή οικογένεια, τόσο καλό σύντροφο... αυτό μου φέρνει κατάθλιψη και τρομερή ανησυχία καθημερινή... το παλεύω με εναλλακτική θεραπεία γιατί φοβάμαι τα φάρμακα, και ψυχοθεραπεία. Τίποτα δεν κάνει μα τίποτα η ψυχοθεραπεία, ίσως δεν έχω βρει το σωστό άνθρωπο.... και που να τον βρω άραγε? Αυτό το What If που έχω για τα πάντα με κουράζει, με συνθλίβει... Υπάρχει κάποιος που ζει όπως εγώ ή είμαι η μόνη αφύσική σε αυτό το κόσμο?? Κουράστικα τόσο να το κρύβω και απλά να λέω ότι είμαι καοδιάθετη... και πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να είμαι κακοδιάθετη, όλα φαινομενικά πανε τόσο καλά στη ζωή μου, πόσο αχάριστη είμαι, τι μαυρίλα είναι αυτή που έχω..
Φοβάμαι τόσο να πω στους δικούς μου τους πω τι σκέφτομαι.. Νομίζω θα τους τρομάξω τόσο πολύ με όλα αυτά και θα με κλείσουν μέσα, που είναι και ο μεγαλύτερος φόβος μου... για αυτό φοβάμαι να κάνω οικογένεια, και αν ο άντρας μου τρομάζει τόσο πολύ και με αφήσει ή μου πάρει τα παιδιά και με βγάλει τρελή? Αυτό που δεν μπορείς να σταματήσεις το μυαλό σου να σκέφτεται...
Ρε παιδιά είναι δυνατόν να έχω κρίσεις που κρατάνε 2-3 βδομάδες και μετά μήνες καλά? Μήπως τελικά είναι ο κσατοχαρακτήρας μου?
- 08-04-2018, 13:29 #2
Ναι, υπάρχει κάποια που ζει όπως εσυ και ΔΕΝ είσαι η μόνη αφύσική σε αυτό το κόσμο...
Τι σημαινει ΄αφύσικη' ? ετσι ειναι η ψυχολογια σου, ας μην κρινεις αδίκως τον εαυτό σου , κι αν ο υποψηφιος αντρας σου, δεν εχει το μυαλο να σε καταλαβει...να του πεις να παει..στο καλο..
Εξ άλλου...δεν ειμαστε ολοι οι ανθρωποι προγραμματισμενοι για γάμους και τα σχετικά...[I]Love...[/I]
10-05-2018, 10:53 #3
εγώ. δεν είσαι η μόνη. τα ίδια ακρβώς. όσοι έχουμε ψυχαναγκαστική διαταραχή τα ίδια σκεφτόμαστε.
22-05-2018, 00:17 #4
Κατά την γνώμη μου χρειάζεται εντατική παρακολούθηση από ψυχίατρο και παράλληλα αντικαταθλιπτικά εξειδικευμένα για ιδψ.εγω τουλάχιστον αυτό έκανα και πήγα καλά.
Εστάλη από MI MAX 2 στο E-Psychology.gr Mobile App
23-05-2018, 01:50 #5
Κοπέλα μου μην ταλαιπωρείται άδικα τον εαυτό σου. Άσε τις εναλλακτικές θεραπείες και απευθύνσου σε εξειδικευμένους επιστήμονες για ΙΨΔ. Τώρα πια υπάρχουν οι κατάλληλες θεραπείες. Και στο κάτω κάτω όποιος σε αποδεχθεί με αυτό έχει καλώς. Ποιος και γιατί αξίζει περισσότερο από σένα;;; Μην κάνεις άλλο κακό στον εαυτό σου. Είναι κρίμα... Είσαι τόσο νέα... Και δεν χρειάζεται να πεις τις σκέψεις σου στους δικούς σου. Βρες πρώτα κατάλληλο γιατρό και μετά... Με πολύ συμπάθεια και κατανόηση στα λέω.
23-05-2018, 22:04 #6
Συμφωνώ με τους προηγούμενους. Ο ιατρός είναι η καλύτερη λύση για την έγκαιρη αντιμετώπιση και την πρόληψη τέτοιων κρίσεων :)
04-09-2018, 12:35 #7
καλημέρα. κι εγώ εξακολουθώ να ταλαιπωρούμαι από την ΙΨΔ. σταμάτησα τα χάπια τον ιούνιο και κλασσικά μέσα σε 2 μήνες υποτροπίασα πάλι... και ήμουν τόσο καλά.. ένιωθα πως είχα ξεπεράσει αρκετά θέματα και πως για πρώτη φορά είχα κάνει βήματα μπροστά. και ήρθαν πάλι κάποια ίσως ασήμαντα για άλλους, σημαντικά για μένα γεγονότα και με επηρρέασαν άσχημα και ξανάπεσα. εδώ και 15 μέρες είμαι πολύ χάλια με κακή ψυχολογία, άσχημες σκέψεις και έντονο πλάκωμα στο στήθος. νιώθω ότι θα σκάσω.
04-09-2018, 14:19 #8
θα σ δωσω μια συμβουλη αφου πρωτα σ πω πως κ εγω ολο με σκεψεις ειμαι αλλα κ με ιεροτελεστιες οπως λεμε... επαναλληψεις απειρες κ 2 ωρες μεσα στο μπανιο για να μν σ πω για ολες τις σκεψει π μ ερχονται η τα εντονα νευρα π εχω το τελευταιο διαστημα την αρνηση μ να παω στον ψυχιατρο μ κ ολο κλαματα..θα σπω την συμβουλη μου δν ξερω αν ο αντραςσου ξερει τα θεματα της υγεια σου ομως να τα πεις ολα απο οταν εμαθα οτι εχω ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη συν κρισεις πανικου συν αγοραφοβια συν οτι εχω κ επιλληψια απο την αρχη το ελεγα σε ολους! υπηρχαν πολλες διθεν φιλες π με εκαναν στην ακρη μολις εμαθαν οτι παω σε ψυχιατρο ομως οι ανθρωποι π σαγαπανε πραγματικα μενουν διπλα σ ο αντρας μ απο την πρωτη στιγμη τα ειχε μαθει ολα τα ειχα πει εγω η ιδια η αντιδραση τ ηταν οτι μεχρι κ σημερα καθετε κ συζηταμε οταν εχω ασχημες σκεψεις απο την αρχη με βοηθησε να σηκωθω! ειχα φτασει σε ασχημο σημειο ομως δν τον πηραξε ακομα κ σημερα ειναι κοντα μ κ με βοηθαει! να κοιτας να λες οτι εχεις κ να μν ντρεπεσαι! γτ ολοι μ λεγανε παντα καλα γτ το λες δν ντρεπεσαι? οχι αυτη ειμαι ετσι οπως ειμαι κ ο ιδεοψυχαναγκασμος δεν μας χαρακτηριζει μας χαρακτηριζουν μονο οι πραξεις μας οχι οι σκεψεις π ερχονται αλλα το τι ειμαστε εμεις!!!κ συμβουλη μν ακους οταν σε κακολογουν! εχω πολλα δικα μ ατομα π με κακολογουσαν κ το κανουν κ τωρα μεσα στην μουρη μου!!!! μην τους ακους καθολου γτ μονο εσυ θα χαλιες θα κλαις κ θα τα σκεφτεσαι κ αυτοι απλα θα πετανε τα φαρμακια τους κ θα ευχαριστιουνται
04-09-2018, 20:05 #9
Στο what if? απαντησε με το so what?
Κανεις δεν βαζει υπογραφές για την εξέλιξη της ζωης του, μην φοβασαι την οποιοδηποτε εξέλιξη, ολα ζωη ειναι.
Μην φοβασαι την αποτυχία. Αν πεις στον αντρα σου οτι φοβαμαι μη μου παρεις τα παιδια και με βγαλεις τρελη, θα φανείς και θα συμπεριφέρεσαι σαν τρελη, δε θα σε βγαλει αυτος τρελη.
Να αντιστρεφεις τους φόβους σου για να μπορεις να κατανοήσεις τη θεση του αλλου και την εικονα που δειχνεις εξω. Πχ σκέψου να δεις τον αντρα σου ανήσυχο, να τον αγαπας και να θελεις να ζησεις μαζι του, και να σου λεει οτι φοβάται μη τον βγαλεις τρελό και του παρεις τα παιδια, φοβάται να σε παντρευτει, να νευριάζει απο αυτους τους φόβους κτλ. Τι γνωμη θα βγαλεις γι αυτον με μια τετοια συμπεριφορα;
Αυτο να το εκπαιδεύσεις συχνα στο μυαλο σου
04-09-2018, 20:12 #10
Επειδη γινονται αυτα η μητροτητα ειναι το υψιστο αξιωμα που δεν μπορει να σου κλεψει κανεισ ειναι στη ψυχη μη φοβασαι στα φρυδια σου να πανε να γαμηθουν
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
Φαρμακα και ζαλαδα
16-07-2025, 00:03 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια