Αυτογνωσία και ψύχωση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
    Senior Member

Αυτογνωσία και ψύχωση

Ώς γνωστόν έχω πεί αρκετά εδώ μέσα και κυρίως σχετικά με την ψύχωση που πέρασα εκτός των άλλων. Θα ήθελα να ρωτήσω όλους εσάς απο την λιγοστή και περιορισμένη δυκτιακά επαφή μαζί μου πόσο φυσιολογικό άνθρωπο με θεωρείτε και πόσο λογικά είναι τα όσα λέω και έχω γράψει κατα καιρούς στο φόρουμ? Τράβηξα έναν δύσκολο δρόμο για να ξεπεράσω αρκετά απο τα άσχημα της σχιζοφρένειας, ίσως όχι όλα, αλλά αρκετά για να έχω το θάρρος να λέω κάποια πράγματα. Το ξέρω θα μου πείτε το θέμα είναι πως νιώθω εγώ για τον εαυτό μου αλλά όποιος γνωρίζει την φύση της ψύχωσης θα καταλάβει οτι αυτό είναι μάλον η λάθος απάντηση, ή τουλάχιστον η μισή αλήθεια..

Senior Member
    Εγώ πάντως σε βλέπω μία χαρά (και άντρακλα...:P).
    Tην ίδια ερώτηση θα ήθελα να κάνω κι εγώ στους άλλους... :P

Senior Member
    vince ο γραπτος σου λογος τον οποιο μπορω να κρινω ειναι δομημενος και κρυβει σκεψη και σοφια μεσα του.και σιγουρα πρεπει να τα εχουμε καλα με τον εαυτο μας αλλα και εστω με 1-2 ατομα στο περιγυρο μας γιατι κακα τα ψεματα ειμαστε κοινωνικα ατομα :) το σιγουρο ειναι πως αν σε διαβαζα σε καποιο αλλο φορουμ ουτε θα πηγαινε το μυαλο μου για το τι εχεις περασει,θα σε θεωρουσα ενα απολυτως φυσιολογικο ατομο.

Senior Member
    Eμπνευστή 6 μηνυματάκια ακόμα... :PPPPP

edit... 5 με αυτό που έγραψα... :)

Senior Member
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Senior Member
    Eγώ πώς σας φαίνομαι?
    psycho? :P

Member
    vince, νομίζω ότι είσαι από τα λίγα άτομα που έχω διαβάσει στο φόρουμ που ξέρουν να χρησιμοποιούν τόσο καλά την ελληνική γλώσσα και με πολύ καλά δομημένες προτάσεις, όπως λέει και ο Empneustns. Δεν σου κρύβω, μιας και ήσουν ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίον ήρθα σε επικοινωνία στο φόρουμ, νόμισα ότι ήσουν γυναίκα από τον τρόπο που εκφραζόσουν.... Χρειάζεται ένα καθαρό μυαλό και μάλλον ένας έξυπνος άνθρωπος και μορφωμένος για να μπορεί να χειριστεί με τόση άνεση και εύρος τις λέξεις, κάτι που δείχνει ότι είσαι από τη φύση σου άνθρωπος με ενέργεια. Αυτά που λες δείχνουν άνθρωπο με ευγένεια, ειλικρίνεια και μετριοπάθεια και μετά την κατάθεση σκέψεων και συναισθημάτων που κάνεις ανά καιρούς, δείχνεις άνθρωπο ευαίσθητο και με βάθος ψυχής. Δεν σου κρύβω ότι θαυμάζω το ταλέντο σου -γιατί περί ταλέντου πρόκειται- να μπορείς να εκφράζεσαι τόσο απλά και τόσο εμπεριστατωμένα. Δεν φαίνεσαι καθόλου σαν να έχεις κάποιο ψυχωσικό πρόβλημα από όσα γράφεις, αντίθετα, φαντάζεις περισσότερο υγιής από τους υγιέστερους και δεν νομίζω να χρειάζεται να κάνεις καμία προσπάθεια για αυτό. Απλά είναι στη φύση σου να είσαι γεμάτος ενέργεια και να την μεταδίδεις.

GreenPeyote δεν σε έχω παρατηρήσει πολύ από τα γραπτά σου για να κρίνω....

Senior Member
    GreenPeyote αν δουλεψεις λιγο ακομα,στο να σταματησεις να πιστευεις πως μερικες φορες οτι γραφουμε εδω για αλλα ατομα,το γραφουμε και για σενα τοτε θα εισαι και ο πρωτος :) να δω αν μπει καμια εγκυος εδω μεσα και ρωταει για την εγκυμοσυνη της,αν θα ρωτησεις πως αναφερονται και σε σενα οι απαντησεις :) :) χεχεχεχεχε (vince σορυ για την παρεμβαση αλλα επρεπε να απαντησω στο φιλαρακι) :)

Senior Member
    ρε lizard ο vince γυναίκα?? :))))

empneusth θες να μείνεις μαζί μου έγγυος? είμαι πολύ φερέγγυος...

edit... έγκυος είναι τελικά όχι έγγυος

Member
    GreenPeyote ναι, γιατί οι γυναίκες συνήθως έχουν τόσο πλούσιο λεξιλόγιο και γράφουν τόσο καλά.....λες να νευριάσει? χε:))))

Senior Member
    μπορεί...

Senior Member
    Lizard ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια. Δεν με πειράζει που με μπέρδεψες για γυναίκα στην αρχή, μπορεί να συμβεί στο οποιοδήποτε φόρουμ. Δεν θα σχολιάσω το εάν οι γυναίκες είναι πνευματικά και επιμορφωτικά ανώτερες απο τους άντρες απλά θα τονίσω πως χωρίς την γυναικεία ύπαρξη η ζωή μου θα ήταν διαρκώς σε μια στάσιμη κατάσταση, πάνω σε μια γέφυρα και ποτέ δεν θα ανακάλυπτα τις δύο άκρες της γέφυρας. Ήδη, την κόλαση και τον παράδεισο..

Senior Member
    Λοιπόν μου ήρθαν κάποιες σκέψεις πάνω σε αυτά που διάβασα.

Originally posted by Empneustns
    το σιγουρο ειναι πως αν σε διαβαζα σε καποιο αλλο φορουμ ουτε θα πηγαινε το μυαλο μου για το τι εχεις περασει,θα σε θεωρουσα ενα απολυτως φυσιολογικο ατομο.
    Originally posted by lizard
    Δεν φαίνεσαι καθόλου σαν να έχεις κάποιο ψυχωσικό πρόβλημα από όσα γράφεις, αντίθετα, φαντάζεις περισσότερο υγιής από τους υγιέστερους και δεν νομίζω να χρειάζεται να κάνεις καμία προσπάθεια για αυτό.
    Είναι πολύ θετικό το οτι δεν παρουσιάζω ψυχωσικά σημάδια στον βαθμό του παραλόγου πλέον (θα ήθελα βέβαια και μερικές γνώμες ακόμα καθότι έχω συνομιλήσει με αρκετά άτομα απο εδώ μέσα). Γενικά μπορώ να πώ πως είμαι αισιόδοξος αλλά χωρίς να θέλω να υπερβάλλω. Ξέρω πολύ καλά πως δεν είμαι κανένας υπεράνθρωπος. Δεν ξέρω βέβαια πως θα ήμουν τώρα εάν δεν έπερνα ποτέ μου φάρμακα. Για παράδειγμα δεν ξέρω το κατά πόσο ωφείλεται η βελτίωση μου στα φάρμακα και κατά πόσο στον εαυτό μου αποκλειστικά. Μπορεί να πέρασα απο κάτι που έκανε τον κύκλο του μετά απο κάποιες δύσκολες στιγμές, μπορεί όμως το πρόβλημα να παραμένει απλά στο παρασκήνειο. Εάν μπορεί να μου απαντήσει κάποιος σε αυτό θα του είμαι ευγνώμων..

Originally posted by lizard
    Απλά είναι στη φύση σου να είσαι γεμάτος ενέργεια και να την μεταδίδεις.
    Πράγματι η ενέργεια μου έχει επιστρέψει εδώ και καιρό (μετά απο μεγάλο διάστημα αρνητικών συμπτωμάτων και ζομπικών παρενεργιών). Υπάρχουν βέβαια και στιγμές πνευματικής κατάπτωσης. Λογικό βέβαια γιατί το φυσιολογικό είναι να αποζητάει ξεκούραση το πνεύμα και όχι διαρκή εκγρήγορση.

Επίσης Lizard χαίρομαι που μπορώ και μεταδίδω έστω και ένα δύο θετικά του χαρακτήρα μου σε αυτήν την κοινότητα, έστω και σε ένα δύο άτομα. Αισθάνομαι περήφανος και συνάμα αισιόδοξος εάν απο κάποια απο τα γραφόμενα μου μπορώ και βοηθώ άτομα που έχουν περάσει παρόμοιες ή και ίδιας μορφής δυσκολίες.

Senior Member
    Δεν σου κρύβω ότι καίγεται ο κώλος μου άλλα δεν μπορούσα να μην σου γράψω 2 λέξεις ... Με προβλημάτισες ιδιαίτερων με την ερώτηση που εθεσες και τον τρόπο που διάλεξες ... και συναισθηματικά κάτι αρνητικό ένιωσα , δεν κατάφερα να διαπιστώσω από που όμως προέρχεται αυτή η άρνηση, θέλω να σκεφτώ για να την διαπιστώσω και θα σου γράψω , αλλά συναισθηματικά δεν σου κρύβω ότι θα ξεκινούσα κάπως έτσι την πρόταση ...\'\' Καλά είσαι τόσο μαλάκας ... α και αυτό περί σκιζοφρενιας για σένα μόλις τώρα το έμαθα ... από αυτό και μόνο μπορείς να καταλάβεις το πως σε αντιλαμβανόμουν εγώ τουλάχιστον... Άλλα είναι και άλλα γιατί δεν ξεθύμανα λέγοντας σου απλά μαλα... υπάρχουν και άλλοι λόγοι αλλά θα περιμένεις λιγάκι .

Με πολύ εκτίμηση !

Senior Member
    Χεχε σκέψου να μην το έγραφες με εκτίμηση τι είχα να ακούσω..μπορείς όμως να γίνεις πιο σαφής?

Page 1 of 2 12 LastLast