Results 1 to 4 of 4
-
11-11-2018, 12:57 #1
Θέλω να κοιμάμαι υπερβολικά πολλές ώρες
Καλησπέρα,
Έχω τον τελευταίο καιρό που αδυνατώ να σηκωθώ απ το κρεβάτι. Τις καθημερινές που έχω σχολή πέφτω γύρω στις 11.30 και βεβιασμένα ξυπνάω γύρω στις 8 μην μπορώντας κυριολεκτικά να σηκωθώ για περίπου 10 λεπτά (μετά από 8 ώρες αδιάκοπου ύπνου).
Τα σαβ/κα τώρα που δεν έχω κάποια υποχρέωση απλά δεν μπορώ να σηκωθώ πριν τις 12 ότι ώρα και αν κοιμήθηκα.
Μια σχετικά ξεκούραστη μέρα (Σάββατο) δοκίμασα να κοιμηθώ στις 9.30 το βράδυ με το σκεπτικό ότι και 10 ώρες να κοιμηθώ στις 7.30 δεν θα θέλω άλλο και θα σηκωθώ. ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΑ ΣΤΙΣ 12 (ΚΟΝΤΑ 15 ΩΡΕΣ!!).
Πιστεύετε είναι απλά κάποιου είδους "τεμπελιά" ή κρύβεται κάτι πίσω από όλο αυτό;
Είμαι άντρας 19 ετών
Ευχαριστώ
- 11-11-2018, 18:04 #2
Φίλε μου πάνω σε αυτά που ξέρω εγώ για τον ύπνο αλλά και από την προσωπική μου εμπειρία είναι πως ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται κατ ελάχιστον 7 με 9 ώρες ύπνου ανάλογα το άτομο... Εγώ για παράδειγμα τις καθημερινές κοιμομουν επακριβώς 8 ώρες νιώθοντας περίπου εντάξει, αλλά όταν με άφηναν το σαββατοκύριακο ξεγνοιαστο κοιμομουν σίγουρα 10 ώρες.
Από εκεί και πέρα ο ανθρώπινος ύπνος είναι σταθερός, δεν θέλει διακυμάνσεις αποτομες.... Αν δηλαδή όλη την περίοδο κοιμάσαι από τις 11 το βράδυ εκείνη την ημέρα που κοιμηθηκες πιο νωρίς ο οργανισμός σου μπήκε σίγουρα στον βαθύ ύπνο την ώρα που πέφτεις πάντα, οι άλλες ώρες σίγουρα ήταν χαμένες...
Αυτό που εγώ θα σε ρωτουσα αν διαπιστώνεις τελευταία καμία αλλαγή συναισθήματικη, δηλαδή μήπως τελευταία έχεις αρχίσει να έχεις κάποια ήπια κατάθλιψη και αυτό επηρεάζει τον ύπνο σου και εσύ νομίζεις ότι είναι όλα θέμα ύπνου
11-11-2018, 18:20 #3
Ευχαριστώ για την απάντηση. Για κατάθλιψη δε θα το λεγα. Μια αλλαγή που σίγουρα θα επηρέαζε τον καθένα είναι η μετάβαση από ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι σε ένα σχετικά πιο αυστηρό πρόγραμμα μαθημάτων κλπ, αν και εχει περάσει 1,5 μήνας+ από τότε που άρχισα. Επίσης κάτι που θεωρώ ενοχοποιητικό στοιχείο είναι η μετακόμισή μου από τη νότια Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη που έχει πολύ περισσότερη υγρασία, αν και αυτό απλώς το έχω ακούσει να το λένε δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο.
Γενικά πάντως μου κάνει εντύπωση που πέφτω σε "λήθαργο" τόσο εύκολα καθώς τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά το τελευταίο των πανελληνίων 6-7 ώρες ύπνου μου αρκούσαν. Μου αρκούσαν ακόμη και το καλοκαίρι παρόλο που έβγαινε η κούραση όλης της χρονιάς.
Το γεγονός ότι αποχωρήστηκα τους δικούς μου ανθρώπους πράγματι είναι πρωτόγνωρο για μένα αλλά δεν με έχει επηρεάσει τόσο δραστικά.
Στάλθηκε από το SM-J530F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
11-11-2018, 20:00 #4
Ωραία από τα λεγόμενα σου θα έλεγα ότι δεν έχεις κάποιο ενοχοποιητικο στοιχείο για κατάθλιψη... Όπως και το γεγονός ότι είσαι από τους δικούς μακρυά...
Ο καιρός και η υγρασία δεν είναι παράγων που μεταβάλει την διάρκεια του ύπνου, αν και ομολογώ ότι Θεσσαλονίκη με Αθήνα έχουν τεράστιες κλιματαλογικες αλλαγές...
Μην δίνεις τόσο σημασία στον ύπνο, χρησιμοποίησε κανένα καφέ για να αντιμετωπίζεις την υπερβολική υπνηλια κατά το πρωί αλλά και βάλε ξυπνητήρι το πσκ να ξυπνας 10 η ώρα και όχι 12