Results 31 to 45 of 119
Thread: φοβία για τον καρκίνο...
-
24-10-2008, 19:29 #31
Originally posted by lostsoul
σε ευχαριστω κρινο, θα φροντισω να περασω καλα εκει που θα παω.
το ευχομαι.
meanwhile, φροντισε εσυ να μαθεις να μην φασκεις και αντιφασκεις στα λεγομενα σου....
θα χαρω να μου υπενθυμισεις που ακριβως αντιφασκω γιατι ο ηλιθιος οσο και αν προσπαθησα δεν μπορεσα να βρω κανενα τετοιο σημειο.
Αντιθετα εχω την αφελεια να νομιζω οτι η ροη της σκεψης μου ειναι τελειως σαφης.
Αλλα αμ επος - αμ εργον....
σε κρατω σε αναμονη μεχρι την Δευτερα.....!
θα περιμενω σαν την ιουλιεττα στο παραθυρο...
Φιλικα....
ανταποδιδω τα μεγιστα!
- 24-10-2008, 19:55 #32
Originally posted by VERONIKA
ΑΧΑ! Εθιξες το πιο σημαντικό!
Ναι συνεχίζω να είμαι με τον ίδιο άντρα.Αγαπάω τον άντρα μου και μου αρέσει να ζω μαζί του. Εχουμε εξάλλου περάσει πολλά και δύσκολα μαζί.
Στη διαδικασία όμως να ξεπεράσω ότι με βασάνιζε υπήρξε κι άλλος άντρας στη ζωή μου. Έκανα συνειδητά πάντα αυτό που μου έλειπε. Έζησα τα πάθη μου. Πολλοί θα το θεωρήσουν ανήθικο απο μέρους μου. Εγώ το θεωρώ ηθικό προς τον εαυτό μου. Όσο βούλιαζα στο βάλτο μου κανένας -ούτε καν ο άντρας μου - δεν μπορούσε να με βοηθήσει. Αντίθετα μην καταλαβαίνοντας τι συμβαίνει μ\' έσπρωχνε πιο βαθιά πιέζοντάς με να το ξεπεράσω. έτσι η εμπειρία μ\'έναν αλλο ήταν σανίδα σωτηρίας για μένα. Πόλλοί θα πουν ότι υπήρξα εγωίστρια και χρησιμοποίησα ανθρώπους για να γίνω καλά.
Θα χρησιμοποιούσα όποιον τρόπο για να απολαύσω το θαύμα που λέγεται καθημερινότητα.
και τωρα πως ζεις? πως ζεις μεσα στο \"ψεμα\" ?? Πως μπορεις βρε αδελφουλα και αντικρυζεις τον αντρα σου?
Δλδ τοσα πολλα σου προσεφερε αυτο ο αλλος, που επρεπε να τα \"φορεσεις\" στον αντρα σου????
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ , γυναικες.....τστστστστστστσ� �στστσ......
lostsoul
πως νιώθεις που η Βερονικα κατάφερε να ξεπεράσει τόσο αποφασιστικά το πρόβλημά της,
χρησιμοποιώντας μαλιστα και τρόπους που εσυ θεωρείς ηθικά ανορθόδοξους?
Επίσης,
σου αρέσει να κάνεις κριτική στους ανθρώπους? Θεωρεις οτι είναι χρέος σου?
Αναλαμβάνεις συχνά αυτον τον ρόλο?
Απο απλη περιεργεια ρωτω, αν θες μου απαντας.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
24-10-2008, 19:59 #33
Originally posted by VERONIKA
καλημέρα lostsoul.
ήξερα πολύ καλά από την αρχή καλή μου τι \'\'με χάλαγε\'\'. Η ψυχοθεραπεία και όλα τα άλλα ίσως με βοήθησαν να το συνειδητοποιήσω γρηγορότερα.Είχα φτάσει να ζω τη ζωή που ήθελαν άλλοι να ζω. Τον πραγματικό μου εαυτό τον είχα βάλλει σε ντουλαπάκι και νόμιζα ότι κλειδώνοντας τον εκεί θα είναι όλοι γύρω μου καλά. Το μυαλό όμως δε γίνεται ποτέ συγκαταβατικό και δε συγχωρεί. Και το δικό μου στράφηκε δυναμικά εναντίον μου. Έτσι και εγώ το σεβέστηκα και του έκανα τα χατήρια. Έφερα στη ζωή μου τα πάνω κάτω. Θέλει τσαγανό και δε χωρούν ημίμετρα και συμβιβασμοί. Όμως γουστάρω πολύ αυτό που είμαι τώρα και το περίεργο? Με γουστάρουν πολύ περισσότερο οι αγαπημένοι μου άνθρωποι. Ανοίγω τα μάτια μου το πρωί και χαμογελώ επιτέλους. Μόνο αυτοί που έχουν περάσει τέτοια λούκια ξέρουν πόσο σημαντικό είναι κάτι τέτοιο.
μπραβο σου.
Πραγματικά,
χαιρομαι να ακουω ανθρώπους σαν κι εσενα.
Στην δική μου περίπτωση η αυτο - θεραπεια, που πλεον την ονομαζω ανακάλυψη, ωρίμανση, εξέλιξη, ερχεται αργα αργά και τα πανω κατω, έρχονται σιγά σιγά κι αυτά , αλλά έρχονται...
Εισαι τυχερή,
λιγοι ανθρωποι ξερουν πραγματικά να απολαμβανουν το βουνό και τα απλα καθημερινα, όπως εσύ.
Ειναι σπαραχτικό, να ζεις την ζωη σου για τους αλλους.
Να εξελίσσεσαι πάντα εύχομαιΟ καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
24-10-2008, 20:04 #34
ααα ενταξει ρε κρινο ενταξει. και εγω αμα πουλαω πρεζα σε 16χρονα παιδακια αλλα στο πω και ειμαι λοιπον ειλικρινης , ολα καλα ετσι????
η μαλακια που κανω δεν μετραει,εε??
Μορε τι μας λες???και εισαι και 40+ μαντραχαλος!!!
Τοτε να αρχισουν ολα τα ζευγαρια να κερατωνουν ο ενας τον αλλο, αλλα αφου θα το λενε μεταξυ τους εεε...ολα καλα!!!
τα κεφαλαια γραμματα μου σε πειραξανε.... ααχχχχχχ!!! Χριστε μου τι \"ακουω\" εδω μεσα???
Γιατι, για εσενα,
το να κερατώνεις τη συντροφό σου, ταυτίζεται με το να πουλάς πρέζα σε 16 χρονα.
δευτερον.
Γιατί πιστεύεις οτι Μια κουβεντα του Κρινου, ή του όποιου γράφει εδω μέσα και είναι 40+ μπορει να οδηγησει, ολα τα ζευγαρια στο κεράτωμα κι επίσης όλα τα ανήλικα στην ηθική μεταστροφή.
Τρίτον.
Αναρωτιέμαι κι εγω, τί ακους, αφου μου φαινεσαι σαν ενας ανθρωπος που ξέρει να ακουει μόνο επιλεκτικά κι οχι πραγματικά.
Αυτα. αν θελεις μου απανταςΟ καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
24-10-2008, 20:10 #35
Originally posted by nama
Καλησπέρα σε όλους... Πιστευω ότι το πρόβλημα μου το αντιμετωπίζουν και αλλοι και ο λόγος που γράφω είναι γιατί όποιος περνάει τα ίδια με μενα μπορεί να με καταλάβει και μέσα από τις σκέψεις μας και τους προβληματισμούς μας μπορεί να καταφέρουμε να βοηθήσουμε ο ένας τον αλλον. Φοβάμαι το καρκίνο! Κάθε μέρα ακούς πλέον στην τηλεόραση για την πρόληψη του καρκίνου, για το πόσο συχνό φαινόμενο έχει γίνει πλέον και γενικώς αυτή η λέξη ακούγεται παντού. Σε συζητήσεις, σε κουτσομπολιά, παντού! Δεν αντέχω άλλο, όλη μέρα αυτό σκέφτομαι. Επιννοώ συμπτώματα πάνω στο σώμα μου (και λέω επιννοώ γιατί κάθε λίγο και λιγάκι βρίσκω κάτι διαφορετικό να ασχολούμαι). Για παράδειγμα τωρα με έχει πιάσει φοβία με τον καρκίνο του στήθους. Όλη μέρα στον καθρέπτη να το κοιτάζω είμαι, να το ψηλαφίζω, να παρατηρώ τις θηλές μου και μιας που είδα ότι η μία είναι διαφορετική από την άλλη, ναι, βρήκα λόγω να αρχίσω πάλι να φοβάμαι! Καμιά φορά πιστεύω ότι δεν έχω κάτι να ασχοληθώ. Ότι ίσως φταιει και λίγο η ρουτίνα της ζωής που με κάνει να ασχολούμαι με τέτοια πράγματα. Γιατί αν για παράδειγμα ερωτευτώ, δεν νομίζω να κυριαρχούν στο μυαλό μου αυτές οι σκέψεις. Τσεκ απ κάνω στον γιατρό όπως όλος ο κόσμος. Όχι πιο πολύ, φυσιολογικά πράγματα, 1 φορά τον χρόνο. Δεν ξέρω τι με έχει πιάσει, νιώθω χάλια! Ελπίζω να μην σας κούρασα. Θα ήθελα πολύ να ακούσω την γνώμη σας, καθώς και παρόμοιες εμπειρίες αν έχετε.
τι σε κάνει να πιστεύεις οτι όλοι μας, δεν εχουμε \"λόγους για να φοβόμαστε\"?
Λες οτι βρηκες παλι λόγο να αρχίσεις να φοβάσαι, αλλα υπάρχουν εκατομμύρια λόγοι που υπάρχουν καθημερινά για να φοβάται κάποιος ανθρωπος που βρίσκεται εν ζωή κι εσύ επιλέγεις τον φόβο του καρκίνου.
Γιατί αυτός είναι ο \"αγαπημένος σου φόβος\"?
Τι σε συνδέει με αυτόν.
Επίσης, ποια είναι η σχέση που εχεις με το σώμα σου, και γενικότερα με την σεξουαλικότητα σου ?( αυτα στα λεω για να προβληματιστεις, οχι απαραιτητα για να ανοιχτεις εδω).
Τελος, περα απο το να φοβάσαι και να αποδρας απο την ρουτίνα σου , εχεις δοκιμάσει κάποιον άλλο τρόπο?
Εννοω, να αλλαξεις μικροπράγματα στην ρουτίνα σου?Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
24-10-2008, 20:15 #36
ναι evath το έχω σκεφτεί κι εγώ ότι ίσως να περνάω μία ήπια επιλοχεία κατάθλιψη.. Τέτοια είχα και πριν βεβαια΄κατά διαστήματα αλλά το κάκό πλέον έχει παραγίνει! Εχω τρελάνει και τον άμοιρο τον άντρα μου γιατί ότι σκέφτομαι του το λέω!
Γιατι δεν του μιλας πιο αμεσα για τα συναισθήματα και τα θεματα της σχέσης σας?
Την αναγκη σου να αναζοπυρώσεις τον ερωτά σας?
Του μιλάς αληθεια για αυτά, ή μόνο για τα άλλα?
Είναι υπέροχο που εχεις φερει στον κόσμο το παιδί κι εχεις εναν άντρα που αγαπάς.
Είναι λογικό, τόσα πολλά υπέροχα, να σε αγχώνουν.
Ναι, τα αξίζεις, γιατί ο καθένας μας αξίζει την (πάντα παροδική) ευτυχία.
Αντι να τα χαλάς με τα παιχνίδια του μυαλού σου,
αποδέξου οτι μπορείς να τα χαρείς,
να κανεις κατι για να νιωσεις πιο κοντά.
Και στον αντρα, και στο παιδί.
Και η μαγεία του κοντά,
βιώνεται μόνο στο εδω και τώρα,
και όχι μεσα σε σενάρια για το τι ίσως συμβεί σε δυο, τρία ή δεκα χρόνια.
Καλη τύχη!Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
25-10-2008, 09:17 #37
Σας ευχαριστώ πραγματικά όλους για τον χρονο σας και τις αποψεις σας. Veronica εχουμε περάσει ακριβως τα ίδια!!!!Μόνο που δεν εχω φτασει στο σημειο να μη βγαινω απο το σπιτι μου, το πλησιασα ομως. Θα ηθελες να μου πεις μερικες απο τις θετικες σου σκεψεις που σε βοηθησαν να πεισεις τον εαυτο σου οτι εισαι καλα???? Weird, ο λογος που φοβαμαι τοσο πολυ τον καρκινο νομιζω ότι ειναι ο εξης. Στα 13 μου εβλεπα επί δυο χρόνια μια θεια μου να σαπιζει σε ενα κρεβατι, μεχρι να πεθανει, γεματη καρκινο σε ολο της το σωμα... νομιζω οτι δεν μπορω να το ξεπερασω...
25-10-2008, 09:27 #38
Αχ βρε Veronica σαν να ησουν το ειδωλο μου στο καθρεπτη....
26-10-2008, 22:31 #39
Σας ευχαριστώ πραγματικά όλους για τον χρονο σας και τις αποψεις σας. Veronica εχουμε περάσει ακριβως τα ίδια!!!!Μόνο που δεν εχω φτασει στο σημειο να μη βγαινω απο το σπιτι μου, το πλησιασα ομως. Θα ηθελες να μου πεις μερικες απο τις θετικες σου σκεψεις που σε βοηθησαν να πεισεις τον εαυτο σου οτι εισαι καλα???? Weird, ο λογος που φοβαμαι τοσο πολυ τον καρκινο νομιζω ότι ειναι ο εξης. Στα 13 μου εβλεπα επί δυο χρόνια μια θεια μου να σαπιζει σε ενα κρεβατι, μεχρι να πεθανει, γεματη καρκινο σε ολο της το σωμα... νομιζω οτι δεν μπορω να το ξεπερασω...
Μπορεις να το ξεπεράσεις,
αλλα θα πρεπει να μιλήσεις γι αυτο.
Γιατί τώρα που γέννησες ζωή, ζωντανεύουν κι ολοι οι φόβοι σου περί θανάτου.
Μαζί με το παιδί, πηγαίνεις κι εσυ πίσω, στις αναμνήσεις σου.
Στερησέ τους την διογκωμένη διάσταση,
μιλα, επεξεργάσου τες.
Θα δεις οτι θα σε βοηθησει και με τις φοβιες.
Πρεπει να γινει ενα καλο ξεκαθαρισμα.
Φιλακια,
μπορεις, αρκει να θελεις κι ολα θα πανε καλα.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
27-10-2008, 11:08 #40
Βερόνικα....συγχαρητήρια! Έχω βαρεθεί να διαβάζω εδώ μέσα ανθρώπους να κλαίγονται χρόνια, χωρίς να παίρνουν πρωτοβουλία να αλλάξουν τη ζωή τους και να γίνουν καλά.
Εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα σου και να αρπάξουν τη ζωή τους απ\' τα μαλλιά.
Φίλε λοστσόουλ, πρέπει να είσαι καμένος από απιστία, είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο θα μπορούσα να δικαιολογήσω όλο αυτό το ψευτοηθικολογικό μανιφέστο με τις άναρθρες κεφαλαίες κραυγές σου...
weird...για άλλη μια φορά συμφωνώ σε όλα μαζί σου.
27-10-2008, 13:19 #41
Παιδια καλημερα... Μου αρεσει που βλεπω οτι εν τη \"απουσια\" μου εγινε ενας κακος χαμος και πεσατε ολοι να με φατε!!!...
Θα προσπαθησω λοιπον να ειμαι συντομος και να απαντησω σε οσες περισσοτερες ερωτησεις-παρατηρησεις μου εγιναν κυριως απο τον/την weird!
φιλη θεοφανια, οχι δεν εχω καει απο απιστια, εχω καει απο αλλα πραγματα που ειχαν ασφαλως να κανουν με την ελλειψη ειλικρινιας απο μερους της γυναικας που ετοιμαζομουν να παντρευτω.... καποτε.....
Τα εζησα ομως ολα αυτα στο πετσι μου, και το χειροτερο ολων ειναι οτι θελησε να μου βγει και απο πανω και να μεταθεσει ολο το βαρος της βλακειας της στο γεγονος οτι εγω παιρνουσα εκεινη την περιοδο την \"διαταραχη πανικου\" (και για αυτο το λογο δεν ηθελε να με επιφορτισει με αλλα \"θεματα\")
anyway.... επισης σε καμια περιπτωση δεν μου αρεσει να \"κριτικαρω\" τους αλλους... οχι weird δεν κανω κατι τετοιο απλα ειπα την αποψη μου, γιατι απλα εγω ποτε δεν θα εκανα και τετοιο στην γυναικα που ειμαι μαζι της. Εαν για καποιο λογο θα ηθελα να \"ψαχτω\" αλλου , θα την χωριζα πρωτα και μετα θα πηγαινα να κοψω και τον λαιμο μου που λενε!
Απλα ετσι θα ενεργουσα εγω...
να λεω βρε weird οτι αγαπαω την γυναικα μου τοσο πολυ, ειμαι μαζι της αλλα για μια μικρη χρονικη περιοδο, χρησιμοποιησα το \"δεκανικι\" μιας αλλης γυναικας...και τα λοιπα???
απλα δεν θα το εκανα!!!
Οσον αφορα τωρα τον κρινο που λες (πρεπει μου φαινεται να εισαι δικηγορος,χιχιχιχιχιχιχιχ� �).... ενταξει καλε απλα μου αρεσει να τον πειραζω, να τον εξιταρω κλπ κλπ, γιατι εχω καταλαβει οτι απο αυτον τον ανθρωπο μπορουμε ολοι μας εδω μεσα να παρουμε καποια \"αποφευγματα\" της εμπειριας του... αλλα βασικα ολα αρχισαν οταν καταλαβα οτι ειναι αθεος και απλα μου αρεσει να τους \"κοντραρω\" λιγο αυτους τους ανθρωπους...ετσι για τον χαβαλε...
Κυριως ομως θα ηθελα να πω και παλι οτι δεν κριτικαρω τους αλλους ανθρωπους... Εξαλλου εχουμε πει: \"μην κρινεις για να μην κριθεις\" σωστα????
Φιλικα σε ολους!!!
27-10-2008, 13:37 #42
Αγαπητη χαμένη ψυχή
O τρόπος που εκφράζεις την άποψή σου, μου φάνηκε σαν κριτική και μάλλον τον παρεξήγησα. Μαλλον το ύφος σου είχε να κάνει με το ότι εσυ όπως λες δεν θα έκανες ποτέ κατι τέτοιο.
Ενταξει, εσυ δεν θα το έκανες, αλλοι θα το έκαναν.
Αυτό δεν σημαίνει για εμενα, ότι εσυ , αγαπας περισσότερο από εκείνους.
Αυτή είναι η δική μου η άποψη.
Δεν ασχοληθηκα με το ότι σου αρεσει να πειραζεις τον Κρίνο, ασχολήθηκα με τον τρόπο που εξάγει γενικευμένα συμπεράσματα το μυαλό σου, και ο οποίος τρόπος, πολύ πιθανόν λειτουργεί έτσι και σε άλλα θέματα, όπως στις φοβίες.
Τα σφάλαματα στην σκέψη (γενικεύσεις – ταμπέλες – αρνητικότητα) και οι λανθασμένες συνδέσεις – ερμηνείες συχνά στηρίζουν την αυθαιρεσία των φοβιών.
Αυτό μου προκάλεσε το ενδιαφέρον στα λεγόμενά σου και σου απάντησα αγαπητε
Οσο για το αν είμαι δικηγόρος,
είμαι νομικός αλλα δεν είμαι ενεργός δικηγόρος.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
27-10-2008, 14:10 #43
αγαπητη Weird, (μαλλον γυναικα πρεπει να εισαι...εαν κανω λαθος συγχωρεσε με),
Σε ευχαριστω για την απαντηση σου. Οχι οτι δεν εχεις δικιο, δυστυχως εχεις... Εννοω οτι οντως στηριζομαι συνεχως σε λανθασμενες ερμηνειες και γι\'αυτο αλλωστε εχω και εγω αυτο που ονομαζουν πολυ απλα: ΙΨΔ και κατα συνεπεια Διαταραχη πανικου... Το παλευω ομως, οπως ολοι μας!!! Ετσι δεν ειναι ρε παιδια, το παλευουμε ετσι το διαολι και θα το γ......με!!!!
αληθεια γιατι δεν εξασκεις τη \"δικηγορικη\"??? Τι σε σταματησε, η ασθενεια σου?
Ο κρινος που ειναι καλε??? Βρε συ γιατι δεν εχεις \"ξεπηδησει\" παλι...να αρχισις να σχολιαζεις τα παντα,,εεεε? που εισαι...
weird, ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να εισαι παντα καλα!!! και συντομα εσυ αλλα και ολοι μας να \"απεμπλακουμε\" το συντομοτερο απο ο,τι μας βασανιζει!!!
Καλη δυναμη!!!
27-10-2008, 17:54 #44
Οσον αφορα τωρα τον κρινο που λες (πρεπει μου φαινεται να εισαι δικηγορος,χιχιχιχιχιχιχιχ� �).... ενταξει καλε απλα μου αρεσει να τον πειραζω, να τον εξιταρω κλπ κλπ
αχχχ καλεεεεεεεεε πειραξε με και αλλοοοοο...
με φτιαχνς αμα μι εξιταρς...
Ο κρινος που ειναι καλε??? Βρε συ γιατι δεν εχεις \"ξεπηδησει\" παλι...να αρχισις να σχολιαζεις τα παντα,,εεεε? που εισαι...
δω ειμαι καλιε....
χθες ειχα γιορτη και ειπα να απεχω απο τα ιντερνετια κλπ κλπ...
Αφιερωσα ολη τη μερα στη καλη μου και στα φιλαρακια μου που ηρθαν σπιτι για κρασακι.
Εμ δεν το λες οτι σου λειπω να μπαινω να σου ριχνω τη δοση σου???
29-10-2008, 12:53 #45
Lost soul,
Δεν με θεωρω ασθενη πια. Ειμαι πολυ πιο συμπαγης και δομημενη ψυχικά απο οτι πριν \"ασθενήσω\", εξελισσομαι και αλλαζω με ραγδαιους ρυθμους.
Την δικηγορία την εχω ασηκήσει στο παρελθον αλλα σε αυτη τη φαση εχω βρει κατι αλλο που με γεμιζει πιο πολυ.
Ηταν δυσκολο στην αρχη, συντομα ομως συνηθισα και με βοηθησε πολυ.
Γενικότερα,
οταν ειχα αγοραφοβία ήταν η περίοδος της ζωής μου που έκανα τα περισσότερα ταξίδια και οταν η κοινωνική φοβία ήθελε να με κλείσει σπίτι εβγαινα καθημερινά κι ειχα βρει μια δουλειά εκείνη την περίοδο οπου επρεπε να μιλώ σε πολύ κόσμο.
Γενικώς, ποτε δεν αφησα την όποια δυσκολία αντιμετώπιζα να μπει εμπόδιο κάπου,
ίσα ίσα,
τηυν εβλεπα σαν πρόκληση. Με οδηγούσε στο να κάνω αυτό ακριβώς που φοβόμουν.
Οσο επωδυνο και δύσκολο κι αν ηταν στην αρχή.
Αλήθεια,
νομίζω οτι η γνωσιακή θεραπεία έχει τα καλύτερα αποτελέσματα σε ότι αφορά τον τρόπο του σκέπτεσθαι.
Εχεις ακολουθήσει κάποια θεραπεία?Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση