Καταθλιψη - Page 12
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 12 of 25 FirstFirst ... 2101112131422 ... LastLast
Results 166 to 180 of 364
    WhyAlwaysMe?
    Guest
    Quote Originally Posted by Myra View Post
    Εγω σημερα νιωθω οτι χορευω ενα τανγκό με τον εαυτο μου και κανω το κλασικο τετραγωνο.ενα βημα μπρος .ενα δεξια ,ενα αριστερα ,και παλι πισω...
    Τι εννοείς?

Senior Member
    Εννοω οτι υπηρχαν μερες μεσα σε αυτες τις 2 εβδομαδες,κατα τις οποιες ενιωθα δραστης και ηταν ωραιο αυτο!Σημερα νιωθω παρατηρητης.Παλι εξω απο τα πραγματα και να παρατηρω τον εαυτο μου και τις συλλογιστικες του πορειες.Σημερα με το διαβασμα του βιβλιου αυτοβοηθειας ανακαλυψα το επιπεδο της καταθλιψης μου.Ανακαλυψα οτι εχω χτισει εναν χαρακτηρα τοσα χρονια,βασισμενο στην απαισιοδοξια και την αρνηση.Μπορει η λεξη "απαισιοδοξια" να ακουγεται τοσο αστεια ή να φανταζει τοσο αναστρεψιμη ,αλλα μολις διαβαζα τις σελιδες και συμπληρωσα ενα ερωτηματολογιο,ανακαλυψα οτι αυτη η απαισιοδοξια και η υποτιμηση της ζωης μου ειναι για μενα τοσο λογικη που εχει γινει πλεον..μοτο ζωης!Δηλαδη,το πώς σκεφτομαι τοσα χρονια,που σημερα ανακαλυψα ποσο νοσηρη ειναι η σκεψη μου τοσα χρονια,για μενα ηταν ντε φακτο.Το να μπω σε μια αλλη οπτικη τησ ζωης μου φαινεται οχι δυσκολη..αλλα σιγουρα μια τεραστια αλλαγη.Σημερα καταλαβα οτι υπαρχουν κι αλλοι φακοι επαφης,περα απο τους φακους μυωπιας που φοραω.Οι φακοι της θελησης,της χαρας,της ψυχικης υγειας.Τοσα χρονια ζω απο σκεψεις τοσο περιεργες..Και οι σκεψεις μας κανουν να αισθανοναστε αυτα που αισθανοναστε..αρα η δυσκολια ειναι στην αλλαγη της σκεψης και της αντιληψης της πραγματικοτητας.
    Νιωθω σαν ενα εκκρεμες σημερα.Βηματα μπροστα και βηματα πισω..

Banned
    Εγω σημερα νιωθω οτι χορευω ενα τανγκό με τον εαυτο μου και κανω το κλασικο τετραγωνο.ενα βημα μπρος .ενα δεξια ,ενα αριστερα ,και παλι πισω...
    ναι αυτο κανεις ακριβως μια μπρος μια πισω σα να παιζεις με τον εαυτο σου

Senior Member
    Και τι μπορω να κανω...ειμαι ανυπομονη..να γινω καλα.να γινω οπωσ πριν.αλλα πριν ημουν καλα ή απλα καλυτερα;μαλλον οχι καλα..
    Πώς μπορω να σταματησω να παιζω μαζι μου ;
    Οταν γυρναω τα βραδια απο τη φιλη μου που βλεπω συχνα αυτο το διαστημα,περπαταω στο δρομο και σκεφτομαι..οτι θα ηταν καλυτερα να γυρνουσα με ποδηλατο.θρλω να παρω ενα ποδηλατο.Ισως το κανω με τον επομενο μισθο.Δε θελω τπτ τρελο.Ενα ποδηλατακι.Αλλα φοβαμαι το ποδηλατο στην πολη.Βασικα θεωρω οτι δεν μπορω να το χειριστω γτ δεν εχω δυναμη στα χερια και ολο λεω οτι θα πεσω.

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Εννοω οτι υπηρχαν μερες μεσα σε αυτες τις 2 εβδομαδες,κατα τις οποιες ενιωθα δραστης και ηταν ωραιο αυτο!Σημερα νιωθω παρατηρητης.Παλι εξω απο τα πραγματα και να παρατηρω τον εαυτο μου και τις συλλογιστικες του πορειες.Σημερα με το διαβασμα του βιβλιου αυτοβοηθειας ανακαλυψα το επιπεδο της καταθλιψης μου.Ανακαλυψα οτι εχω χτισει εναν χαρακτηρα τοσα χρονια,βασισμενο στην απαισιοδοξια και την αρνηση.Μπορει η λεξη "απαισιοδοξια" να ακουγεται τοσο αστεια ή να φανταζει τοσο αναστρεψιμη ,αλλα μολις διαβαζα τις σελιδες και συμπληρωσα ενα ερωτηματολογιο,ανακαλυψα οτι αυτη η απαισιοδοξια και η υποτιμηση της ζωης μου ειναι για μενα τοσο λογικη που εχει γινει πλεον..μοτο ζωης!Δηλαδη,το πώς σκεφτομαι τοσα χρονια,που σημερα ανακαλυψα ποσο νοσηρη ειναι η σκεψη μου τοσα χρονια,για μενα ηταν ντε φακτο.Το να μπω σε μια αλλη οπτικη τησ ζωης μου φαινεται οχι δυσκολη..αλλα σιγουρα μια τεραστια αλλαγη.Σημερα καταλαβα οτι υπαρχουν κι αλλοι φακοι επαφης,περα απο τους φακους μυωπιας που φοραω.Οι φακοι της θελησης,της χαρας,της ψυχικης υγειας.Τοσα χρονια ζω απο σκεψεις τοσο περιεργες..Και οι σκεψεις μας κανουν να αισθανοναστε αυτα που αισθανοναστε..αρα η δυσκολια ειναι στην αλλαγη της σκεψης και της αντιληψης της πραγματικοτητας.
    Νιωθω σαν ενα εκκρεμες σημερα.Βηματα μπροστα και βηματα πισω..
    Προφανώς και είναι τεράστια αλλαγή,δεν μπορεί να αλλάξει όλη αυτή η κατάσταση από τη μια μέρα στην άλλη.
    Σκέψου ότι είσαι συνηθισμένη σε εναν τρόπο ζωής με συγκεκριμένες αντιλήψεις και ότι αποφάσισες να αλλάξεις.Κάτι που απαιτεί κόπο,τρόπο και θέληση.
    Επίσης κράτα στο μυαλό σου πως η απόφαση σου για ψυχοθεραπεία είναι ένα βήμα μπροστά.Αλλά χρειάζεται πολύς καιρός,να το έχεις υπόψιν.
    Πολύ ωραία η μεταφορική σου έκφραση με τους φακούς.

Και τι μπορω να κανω...ειμαι ανυπομονη..να γινω καλα.να γινω οπωσ πριν.αλλα πριν ημουν καλα ή απλα καλυτερα;μαλλον οχι καλα..
    Πώς μπορω να σταματησω να παιζω μαζι μου ;
    Οταν γυρναω τα βραδια απο τη φιλη μου που βλεπω συχνα αυτο το διαστημα,περπαταω στο δρομο και σκεφτομαι..οτι θα ηταν καλυτερα να γυρνουσα με ποδηλατο.θρλω να παρω ενα ποδηλατο.Ισως το κανω με τον επομενο μισθο.Δε θελω τπτ τρελο.Ενα ποδηλατακι.Αλλα φοβαμαι το ποδηλατο στην πολη.Βασικα θεωρω οτι δεν μπορω να το χειριστω γτ δεν εχω δυναμη στα χερια και ολο λεω οτι θα πεσω.
    Να έχεις υπομονή και θετική σκέψη.
    Και το περπάτημα καλό είναι.Σκέφτεσαι κιόλας....

Senior Member
    Δε θελω αλλο να σκεφτομαι.Πονεσε το κεφαλι μου.
    Παντως..να σας αποκαλυψω ενα μυστικο..χαιτομαι που δουλευω στην Ερμου ...Βλεπω κοσμο και ηλιο..Οταν εκανα μπειμπι σιτινγκ δεν εβλεπα τιποτα απο τα 2...
    Βεβαια απο την αλλη,η ερμου ειναι ο καπιταλισμος ο ιδιος και δουλεμποριο για τους εργαζομενους.
    Ομως το πρωι θα καθισω στο παγκακι μου με τη συναδελφο και θα κανουμε τσιγαρο πριν τη δουλεια και θα ειναι ωραια

Senior Member
    Επισης..νιωθω ενοχες γιατι κανεις δικος μου σχεδον δεν ξερει οτι γραφω εδω μεσα..ή οτι μπορει να εχω μοιραστει καποια εμπειρια απο μηνυματα..ουτε το αγορι μου ξερει.νιωθω ενοχες γι αυτο

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Επισης..νιωθω ενοχες γιατι κανεις δικος μου σχεδον δεν ξερει οτι γραφω εδω μεσα..ή οτι μπορει να εχω μοιραστει καποια εμπειρια απο μηνυματα..ουτε το αγορι μου ξερει.νιωθω ενοχες γι αυτο
    Ε και?
    Να σου πω καλύτερα που δεν το ξέρει κανείς.

Senior Member
    Δεν τις μπορω τις ενοχες ..μου καινε τα σωθικα..

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Δεν τις μπορω τις ενοχες ..μου καινε τα σωθικα..
    Πίστεψε με,επειδή δυστυχώς υπάρχει στενομυαλιά στις μέρες μας,μπορεί να γινόσουν χειρότερα.

Senior Member
    Φοβαμαι μηπως ειναι σα να εχω μια διπλη ζωη.
    Ομωσ μου εκανε καλο που γραφτηκα εδω.ετσι νιωθω

Banned
    νομιζω οτι λες οτι εχεις καταθλιψη επεδη καταπιεζεσαι συνεχεια σαν αυτο που λες θελω να σταματησω να παιζω μαζι μου

Banned
    δε νομιζω οτ φταιει αυτο που λες φταιει οτι βρισκεσαι σε μια κοντρα με αντιπαλο τον εαυτο σου.

Κ.Ποιος δεν βρίσκεται όταν παλεύει με τη κατάθλιψη...

Εστάλη από SM-G930F στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    Quote Originally Posted by Nikselfie View Post
    Κ.Ποιος δεν βρίσκεται όταν παλεύει με τη κατάθλιψη...

Εστάλη από SM-G930F στο E-Psychology.gr Mobile App
    Σωστα..ετσι ειναι..

Page 12 of 25 FirstFirst ... 2101112131422 ... LastLast