Results 16 to 30 of 52
Thread: Μια καφκική κατάσταση
-
22-07-2018, 23:48 #16
Αν συζητατε ακομη, πες του να σου εξηγησει ηρεμα με ποια αφορμη σου λεει οτι γ απο εδω και απο κει. Απο που εβγαλε τετοια εικονα για σενα
- 22-07-2018, 23:56 #17
το βρισκω ματαιο να σου εξηγισει το οτιδηποτε απλως δε ταιριαζετε και θα συμπληρωσω και ολας οτι αυτο το πιστευα εξ αρχης........... που ειδα το θεμα
23-07-2018, 00:01 #18
Γιατί ο απιστος πολλές φορές προβάλλει τις μαλακίες που κάνει πάνω στον άλλον, περνάει στην επίθεση για να καλύψει το δικό του το τομάρι...και η δεν τα πιστεύει καν η τα πιστεύει για να δικαιολογήσει τα σκατά του. Είναι γνωστό συχνό φαινόμενο πάντως. Αυτό σε πείραξε εσένα από όσα διάβασες; Επίσης γιατί να μπει στη διαδικασία να συζητήσει σοβαρά με αυτό τον ανθρωπο τώρα; Σε τι θα οφελησει πιστεύεις;
23-07-2018, 00:24 #19
Αυτό που έγραψε η Ναταλία, Γιώργο. Εντούτοις εγώ προσπαθώ ακόμα να συζητήσω με σκοπό να καταλάβω το γιατί ή ίσως θέλω ακόμα να ελπίζω ότι αυτός ο εφιάλτης ξεκίνησε επειδή παρερμήνευσα εγώ κάποιες "συμπτώσεις" κι έβγαλα λάθος συμπεράσματα. Νομίζω ότι δεν είμαι ακόμα έτοιμη να δεχτώ την αλήθεια.
23-07-2018, 01:38 #20
Πρωτον λεω εααν το συζητανε το θεμα ακομη.
Δευτερον γιατι να μην το ρωτησει ηρεμα; Αν της πει σε ειδα εκει με τον ταδε η κατι αλλο χειροπιαστο τοτε θα εχει δικιο κι αυτος. Αν αρχισει τις αρλουμπες και να φωναζει, τοτε ισχυει αυτο που λες.
Μονο αυτος θα ερθει σε δυσκολη θεση εφοσον η γυναικα του δεν εχει κανει τιποτα. Βεβαια απο τη στιγμη που την χτυπησε και εγινε βιαιος, εχεις δικιο, κι εγω στη θεση της ουτε καν θα ηθελα επαφη, αλλα απ οτι καταλαβα μαλλον το συζητανε ακομη το θεμα.
23-07-2018, 07:43 #21
Δεν έχεις ενδείξεις, αποδείξεις έχεις, η βία. Επίσης, το ένστικτο και οι υποψίες ιδίως όταν είναι σε συνεχή βάση έχουν πάντα πραγματικό υπόβαθρο. Επίσης, σε ψυχολόγο τρέχουμε όταν κάτι δεν πάει καλά στη ζωή μας, κι αυτό μια μορφή απόδειξης είναι. Εκτός κι αν υποφέρεις από φανταστικές καταστάσεις. "Τέλειος άντρας και έρωτας" μπορεί να ήταν μόνο από τη δική σου πλευρά και όχι ανάλογα κι απ τη δική του. Απλά δεν κατάλαβα ποιος είναι αυτός που σε γεμίζει αμφιβολίες και ως προς τι.
Το να ακολουθήσεις μια διαδικασία διαζυγίου είναι μια υπέρβαση, νοείται βέβαια ότι μπορείς να πάρεις τα πράγματα σου και να φυγεις και χωρίς να υπάρχει διαζύγιο. Όταν μπαίνεις σε διαδικασίες που σε κάνουν να κομπάζεις να τις ακολουθήσεις, απλά επικεντρώνεις τη σκέψη σου στο τελικό αποτέλεσμα, στο πόσο διαφορετική και καλύτερη θα είναι η ζωή μετά που θα τελειώσει η διαδικασία αυτή.γιάννης
23-07-2018, 08:51 #22
Εγώ προσπαθώ να συζητήσω, Γιώργο, εκείνος φωνάζει μόνο και είναι επιθετικός. Παλαιότερα φώναζα κι εγώ για να ακουστώ, αλλά τώρα το σταμάτησα σε μια προσπάθεια να βγάλουμε άκρη. Τη συζήτηση την επιδιώκω γιατί όταν δεν μιλάμε είναι χάλια, ξαπλώνει στον καναπέ και δεν είναι ικανός να κάνει τίποτα όλη μέρα (τις αργίες). Ό,τι κι αν συμβαίνει, δεν είναι ούτε και για εκείνον εύκολο.
23-07-2018, 09:08 #23
Οι περισσότεροι (ψυχολόγος, δικηγόροι) ερμηνεύουν τις παρατηρήσεις μου όπως εγώ. Αμφιβολίες μου δημιουργεί ο ίδιος, Γιάννη, γιατί ορκίζεται και ξαναορκίζεται ότι δεν έχει τίποτα με εκείνη τη γυναίκα και ότι ούτε καν της έχει μιλήσει ποτέ του και ποτέ του δεν θα μπορούσε να κάνει σχέση με μια γυναίκα με τον χαρακτήρα εκείνης, ότι τον γνωρίζω και ξέρω ότι έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις τόσο από την εξωτερική εμφάνιση όσο και για τις αξίες μιας γυναίκας κοκ. Αμφιβολίες δημιουργώ κι εγώ στον εαυτό μου γιατί ίσως ακόμα θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει ένα περιθώριο να κάνω λάθος. Βέβαια έχεις δίκιο ότι η βία είναι απόδειξη.
23-07-2018, 09:36 #24
Τις αρχές ξέχνα τες. Το ίδιο και τους όρκους! Για τους χαρακτήρες μόνο αν υπάρχει χάσμα. Από εμφάνιση τι λέει αυτή η άλλη? Αφού απαντήσεις σ αυτό, τσέκαρες καθόλου το κινητό του? και άλλαξαν καθόλου κάποιες από τις ωρες που συνήθιζε να φεύγει και να επιστρέφει σπίτι?
γιάννης
23-07-2018, 10:04 #25
23-07-2018, 12:26 #26
Νοσταλγία γειά σου! Κατά την γνώμη μου, ήταν μεγάλο λάθος που δεν πήγες στο νοσοκομείο και στην αστυνομία όταν σε έσπρωξε. Η σχέση δεν σώζεται με τίποτα και θα πρέπει να το πάρεις επιτέλους απόφαση. Θα χρειαστείς λοιπόν στοιχεία για το διαζύγιο και την έκβασή του. Να απευθυνθείς οπωσδήποτε σε δικηγόρο να σε συμβουλέψει τί θα κάνεις.
Πρόσεχε γιατί είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα ξαναγίνει βίαιος μαζί σου και μπορεί σε ένα νέο ξέσπασμα να σου αφήσει ακόμη και αναπηρία. Τί θα γίνει τότε, μου λες; Πώς θα το κρύψεις από τα παιδιά;
Αποδείξεις για την εξωσυζυγική σχέση, αν ήθελες θα μπορούσες να έχεις εύκολα, βάζοντας έναν ντετέκτιβ ή χρησιμοποιώντας έναν κοριό (π.χ. στο αυτοκίνητό του) ως πιο οικονομική λύση. Μην κάθεσαι να περιμένεις να κάνει αυτός τις επόμενες κινήσεις γιατί, δεδομένου οτι δεν το παίρνει αυτός απόφαση να χωρίσετε, η κατάσταση στο σπίτι θα γίνεται όλο και πιο ανυπόφορη και η συμπεριφορά του απέναντί σου θα χειροτερεύει.
Και για το θέμα με τα παιδιά, δεν συμφωνώ να το πάρεις επάνω σου εσύ προκειμένου να μην χαλάσεις την εικόνα του τέλειου πατέρα. Δεν είναι σωστό να τον καλύπτεις γιατί αργά ή γρήγορα θα φανούν οι πράξεις του. Δεν είναι ανάγκη να πεις στα παιδιά λεπτομέρειες, αλλά όχι και να νομίζουν οτι χωρίζεις από τον πατέρα τους επειδή είσαι στρίγκλα και ιδιόρρυθμη. Σε τί θα ωφελούσε αυτό; Θα ήταν καλύτερο να πιστέψουν οτι εσύ είσαι εκείνη που έχει εξωσυζυγικές σχέσεις; Θα έρθει η στιγμή που θα βρεθούν αντιμέτωπα με πολύ πιο δυσάρεστες εκπλήξεις για τον πατέρα τους εάν δεν ξεκινήσεις να τους λες εξηγείς κάποια πράγματα.
Αυτή είναι η γνώμη μου. Και επειδή έχω παρακολουθήσει το θέμα σου, ίσως θα έπρεπε να είχες φερθεί από την αρχή πιο δυναμικά, να τον αποκάλυπτες, να τον ξεμπρόστιαζες και να τον έβαζες να διαλέξει, μήπως και σταματούσε εν τη γενέση του αυτός ο κατήφορος.
Η διακριτικότητα στις περιπτώσεις που υπάρχει οικογένεια με παιδιά, μόνο κακό κάνει. Διότι, όταν παντρεύεσαι και κάνεις παιδιά δεν υπάρχει μόνο η σχέση. Δημιουργούνται πολλές υποχρεώσεις, οικονομικές, κοινωνικές, ζητήματα των παιδιών και το μέλλον κάθε ατόμου στην οικογένεια. Ο καθένας στην οικογένεια έχει ευθύνη απέναντι στον άλλον και οι πράξεις του, αναπόφευκτα, επηρεάζουν την ζωή και το μέλλον των άλλων. Δεν μπορεί η σύζυγος ή ο σύζυγος να κάνουν ό,τι τους γουστάρει και για λόγους διακριτικότητας να αφήνονται να οδηγούν το πλοίο στις ξέρες...
Έπρεπε να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα από την αρχή, μήπως και συνερχόταν και μετάνιωνε. Με το να μην κάνεις τίποτα και να ελπίζεις οτι δεν είναι αυτό που υποψιάζεσαι ουσιαστικά άφησες τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους, να γίνουν πράγματα που αφορούν εσένα χωρίς εσένα.
Κοίταξε τώρα να συμβουλευτείς τον δικηγόρο σου και να κάνεις αυτά που θα σου πει.
23-07-2018, 12:52 #27
Σε ευχαριστώ Κασσάνδρα για την απάντησή σου. Η λογική και η ψυχραιμία με την οποία γράφεις με βοηθάνε πολύ. Βρίσκομαι εδώ και έξι μήνες σε μια κατάσταση "έκτακτης ανάγκης" (όλη η οικογένεια) και νιώθω πελαγωμένη. Πότε πιο δυναμική κι αποφασισμένη, πιο σίγουρη, και πότε πιο αβέβαιη και παθητική. Τα 36 χρόνια είναι μια μεγάλη χρονική περίοδος για να μπορώ να τα κλείσω εύκολα κι απλά. Φυσικά έχεις δίκιο σε όλα όσα γράφεις.
23-07-2018, 13:42 #28
Η εμφάνιση, εννοούσα από τη δική του την πλευρά, εννοώ να είναι μια ωραία, ελκυστική γκόμενα, δλδ να έχει τα σωματικά προσόντα που ελκύουν τους άντρες.
Όντως, συνήθως ο άντρας κάνει τις επόμενες κινήσεις που οδηγούν σε χωρισμό. Αν η γυναίκα δεν πάρει την πρωτοβουλία θα συνεχίσει να ζει σε μια αφόρητη γι αυτήν κατάσταση. Ήδη έκανες ένα πρώτο βήμα που είναι η επαφή με δικηγόρο. Τα παιδιά αντί να βιώνουν μια άσχημη κατάσταση ανάμεσα στους δυο γονείς καλύτερα να βλέπουν τους δυο γονείς από νωρίς να ζουν χωριστά!
Καλά, 36 χρόνια όλα ήταν μέλη γάλα? Άρα τα παιδιά σας είναι ήδη αρκετά μεγάλα και θα χουν ανεξαρτητοποιηθεί από εσάς. Πρόσφατα δλδ λόγω της άλλης ξεκίνησαν τα προβλήματα?γιάννης
23-07-2018, 14:02 #29
καλησπερα νοσταλγια.
πολυ ασχημες οι εξελιξεις που μας γραφεις.
αυτο που δεν καταλαβαινω ΜΕ ΤΠΤ, ειναι το πως ειναι δυνατον να εισαι 36 χρονια μαζι με εναν ανθρωπο που δεν τον εχεις καταλαβει ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ.
και δεν εννοω την απιστια.
η απιστια ειναι αναμενομενο να ηταν εκπληξη που δεν περιμενες και σε εριξε απο τα συννεφα.
ειναι ομως ποτε δυνατον να εισαι 36 χρονια διπλα σε εναν βιαιο ανδρα που μπορει να σε χτυπησει και να μην το εχεις καταλαβει;
δεν το χωραει το μυαλο μου.
παντα εκδηλωνονται αυτοι οι ανδρες πολυ νωριτερα απ τα 36 χρονια..
περα απο αυτο, δεν ε χει νοημα να μιλαμε για απιστιες πλεον.
και μονο για το ξυλο επρεπε και σε νοσοκομειο να πας και σε δικηγορο και τα παιδια να ενημερωσεις.
δεν καταλαβαινω απο τι προσπαθεις να προγυλαξεις 20χρονα παιδια!
δεν θα παθουν τπτ αν μαθουν την αληθεια. μεγαλα παιδια ειναι.
θα παθουν ομως πολλα αν μαθουν οτι η μανα τους καθοταν να τρωει ξυλο αντι να διωξει τον βιαιο ανδρα της, κι ας ηταν πατερας τους.
νομιζω οτι εισαι σε σχετικη συγχιση και καλα θα κανεις να εμπιστευθεις τον ψυχιατρο σου και τον δικηγορο σου που σε συμβουλευουν αριστα κατα την γνωμη μου.
με τον ανδρα σου μην μπαινεις στην συζητηση ποιος κερατωσε ποιον και που ειναι οι αποδειξεις.
πες του ξεκαθαρα οτι δεν εχει θεση διπλα σου ενας ανδρας που σε ξυλοκοπησε ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ και να παει στα τσακιδια.
κακως δεν πηγες σε ιατροδικαστη. ειχες τρομερη ευκαιρια να παρεις διαζυγιο εις βαρος του και να τον απομακρυνεις αμεσα και τωρα εισαι παλι στα ιδια.
23-07-2018, 14:09 #30
Δεν είναι μια γυναίκα που θα γυρνούσε να κοιτάξει κανείς στο δρόμο, περισσότερο είναι ένα "γκρίζο ποντίκι" με την έννοια ότι περνάει απαρατήρητη και ούτε έχει προσωπικότητα που κάνει μπαμ. Πιο πολύ μουλωχτή είναι και της ίντριγκας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Γούστα είναι αυτά, δεν με βοηθάει πολύ να σκέφτομαι ότι δεν θα άρεσε σε κανέναν, μια που αρέσει -όπως φαίνεται- στον άδρα μου.
Ναι, αυτό συζητούσαμε σήμερα το πρωί με κοινό φίλο, Γιάννη, ότι μέχρι πέρυσι μας θεωρούσε το καλύτερο ζευγάρι. Κι εγώ αυτό πίστευα. Τα προβλήματα άρχισαν λόγω της άλλης. Ή ο άνδρας μου δεν άφησε να φανεί τίποτα. Ο ίδιος ισχυρίζεται ακόμα ότι είμαι η γυναίκα της ζωής του και η σχέση μας -με όλα τα προβλήματα που κατά καιρούς είχαμε, όπως όλοι, ήταν και είναι μια δυνατή σχέση ζωής και θέλει να γεράσουμε μαζί. Κάναμε αργά παιδιά, τα παιδιά είναι μεν ενήλικα αλλά όχι ανεξάρτητα.