Results 46 to 52 of 52
Thread: Μια καφκική κατάσταση
-
23-07-2018, 19:42 #46
Ναι, καταλαβαίνω Γιώργο ότι θα μπορούσε να μεταφραστεί κι έτσι, σαν να ψάχνει η σύντροφος αφορμή να φύγει. Νομίζω όμως ότι γνωρίζει πως δεν είναι έτσι για μένα, πως τον αγαπώ και -με τον τρόπο του και με τις παρεκτροπές που έγιναν- νομίζω ότι κι αυτός με αγαπά. Λέει ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει κάτι που θα με έκανε δυστυχισμένη. Τα πράγματα δεν είναι πάντα απλά, άσπρα-μαύρα. Κάποτε ήμουν απόλυτη σε αυτά, μέχρι που ήρθε και με βρήκε το απίστευτο. Δεν θέλω να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα (βλέπε βία), απλά όλα έγιναν πολύ γρήγορα κι απρόσμενα και θέλω να δώσω χρόνο σε μένα και σε εκείνον. Όταν του λέω να αποφασίσει, λέει ότι αποφάσισε πριν 26 χρόνια για μια γυναίκα που καμία άλλη δεν τη φτάνει και ότι αυτή η απόφασή του ισχύει μέχρι το τέλος της ζωής του. Πριν λοιπόν καταστρέψω τα πάντα χρειάζομαι χρόνο. Βέβαια είναι μια επίπονη διαδικασία όλο αυτό, γεμάτη αμφιβολίες, πόνο, αβεβαιότητες. Σε ευχαριστώ για το μοίρασμα προσωπικής σου εμπειρίας.
- 23-07-2018, 20:19 #47
Tραβάτε με και ας κλαίω!
Νοσταλγία,διάβασα αποσπασματικά την ιστορία σου αλλά είναι ηλίου φαεινότερο το τι συμβαίνει...
Χωρίς να το καταλαβαίνεις, αυτή η περιπέτεια που περνάς στην σχέση σου και στην ζωή σου, είναι αυτό ακριβώς που επιζητούσες...Να σπάσεις την μονοτονία και το βάλτωμα μιας μακρόχρονης σχέσης με ένα δράμα...Σε βολεύει...Το γουστάρεις αυτό που συμβαίνει...Γι'αυτό και φυσάς την φωτίτσα για να μην σβήσει...Ήθελες κάτι που να ανανοηματοδοτήσει την σχέση σου, και μέσω αυτής την ζωή σου.Γι'αυτό και σε ένα μεγάλο βαθμό αυτή η περιπέτεια είναι δικό σου δημιούργημα...
Όπως ένα παιδάκι που ζητάει απεγνωσμένα την αγάπη της μαμάς του που έχει καιρό να του την αποδείξει,επινοεί ένα δράμα,αλλάζει την συμπεριφορά του συνειδητά σε κάτι που ξέρει πως θα ενοχλήσει την μαμά του,απλά για να της τραβήξει την προσοχή...Αν μάλιστα έχει πολύ μεγάλη ανάγκη να νοιώσει την αγάπη της μαμάς του,θα φτάσει να της πεί πως δεν την αγαπάει,γιατί έτσι ξέρει πως θα την αναγκάσει περισσότερο να του την δείξει.
Έτσι και εσύ έχεις ανάγκη να νοιώσεις αποδέκτης της προσοχής και του ενδιαφέροντος του άντρα σου...Εχεις ανάγκη να νοιώσεις πιό ζωντανή στην ζωή σου αναθερμαίνοντας την σχέση σου μέσω της αμφισβήτησης και της υπονόμευσής της.''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa
23-07-2018, 20:44 #48
Ωχου τι χαζα διαβάζω ρε παιδιά;
Ο ένας ασχολείται με το αν η άλλη είναι ωραία γκόμενα, ο άλλος της πετάει τη παπατζα ότι δεν είχαν ερωτική χημεία εξαρχής και καθόταν 26-36 πόσα ήταν χρόνια γάμου, ο άλλος της λέει ότι δημιουργεί δράματα στο μυαλό της...δεφακ δηλαδή.
Αυτό που ο άλλος έχει τον πόνο του, είναι ξεκάθαρα σε μια κακοποιητικη σχέση και ψάχνετε που φταίει απλά για να πετάξετε μια εξυπνάδα με ξεπερνά...
Ελπίζω ρε νοσταλγια να μπορείς να διακρίνεις τα εύστοχα σχόλια επί του θέματος από τις παπατζες...και εκφράζω αυτή την ανησυχία γιατί σε βλέπω σε φάση αμφιβολιών κλπ και επιρρεπή στο να επηρεαστεις. Το ένστικτο σου είναι σωστό 100%, η κρίση σου επίσης. Το τι θα ήθελες να ισχύει αλλά δεν ισχύει αλλά γατζωνσαι σε αυτό μπορείς επίσης να το ξεχωρίσεις. Επειδή παρακολουθούσα και το άλλο σου θέμα δίνει την εικόνα ότι καταλαβαίνεις πολύ καλά τι συμβαίνει.
Ένας άντρας μόνο σε αυτό το θεμα είπε κάτι εύστοχο, ότι παίζει ένα 10% να μην έχει απιστησει και να λαμβάνει τις κατηγορίες σου ως προβολή επειδή απιστεις εσύ αλλά και πάλι χλωμό το βλέπω. Και με την βία που έχεις υποστει δεν έχει και σημασία.
Και μην εστιάζεις στην σωματική βία που βλέπω ότι προσπαθείς να δικαιολογήσεις λέγοντας να με έσπρωξε απλά για να με βγάλει από το δωμάτιο κλπ...σου έχει αλλάξει τα φώτα με ψυχολογική και λεκτική βια εδώ και καιρό, και αυτό είναι εξίσου σοβαρό και βλαβερό για εσένα. Μπορούμε να βρούμε χίλιες δυο ερμηνείες, αλλά ξέρεις γιατί είμαι εγω τόσο σίγουρη ότι πράγματι σου ασκεί ψυχική κακοποίηση; Επειδή είπες ότι το πρόσωπο του σε τρομάζει. Αυτό αρκεί...εκεί σιγουρευτηκα.
Εφόσον σου βγήκε αυτό το πράγμα δεν υπάρχει γυρισμος νοσταλγία...
23-07-2018, 20:50 #49
[QUOTE=Yoco Choco;1008108]Νοσταλγία,διάβασα αποσπασματικά την ιστορία σου αλλά είναι ηλίου φαεινότερο το τι συμβαίνει...
Χωρίς να το καταλαβαίνεις, αυτή η περιπέτεια που περνάς στην σχέση σου και στην ζωή σου, είναι αυτό ακριβώς που επιζητούσες...Να σπάσεις την μονοτονία και το βάλτωμα μιας μακρόχρονης σχέσης με ένα δράμα...Σε βολεύει...Το γουστάρεις αυτό που συμβαίνει...Γι'αυτό και φυσάς την φωτίτσα για να μην σβήσει...Ήθελες κάτι που να ανανοηματοδοτήσει την σχέση σου, και μέσω αυτής την ζωή σου.Γι'αυτό και σε ένα μεγάλο βαθμό αυτή η περιπέτεια είναι δικό σου δημιούργημα...
Όπως ένα παιδάκι που ζητάει απεγνωσμένα την αγάπη της μαμάς του που έχει καιρό να του την αποδείξει,επινοεί ένα δράμα,αλλάζει την συμπεριφορά του συνειδητά σε κάτι που ξέρει πως θα ενοχλήσει την μαμά του,απλά για να της τραβήξει την προσοχή...Αν μάλιστα έχει πολύ μεγάλη ανάγκη να νοιώσει την αγάπη της μαμάς του,θα φτάσει να της πεί πως δεν την αγαπάει,γιατί έτσι ξέρει πως θα την αναγκάσει περισσότερο να του την δείξει.
Έτσι και εσύ έχεις ανάγκη να νοιώσεις αποδέκτης της προσοχής και του ενδιαφέροντος του άντρα σου...Εχεις ανάγκη να νοιώσεις πιό ζωντανή στην ζωή σου αναθερμαίνοντας την σχέση σου μέσω της αμφισβήτησης και της υπονόμευσής της.[/QUOTE
Ήμαρτον κορίτσι μου, πολλά μπορεί να πει κανείς για μένα, αλλά τάσεις μαζοχισμού δεν είχα ποτέ. Αντίθετα ήμουν πάντα οπαδός των ξεκάθαρων και γρήγορων λύσεων.
23-07-2018, 20:58 #50
Ναταλία, βαθιά μέσα μου ξέρω ότι δεν υπάρχει γυρισμός, κυρίως επειδή είδα ένα πρόσωπο πράγματι τρομακτικό στον άνδρα μου. Τριανταέξι χρόνια ήμαστε μαζί, εικοέξι από αυτά παντρεμένοι. Καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Αυτός ο άνθρωπος που έγινε για όποιους λόγους αυτό που έγινε, δεν μου αρέσει καθόλου. Ή που ήταν ίσως από πάντα, αλλά δεν είχε ποτέ το θάρρος να δείξει το αληθινό του πρόσωπο και τώρα με τη συναισθηματική βοήθεια μιας ψυχικά άρρωστης γυναίκας (μπούλινγκ, στώλκινγκ) νιώθει αρκετά δυνατός για να βγάλει από μέσα του όλη τη δίψα για εξουσία και δύναμη. Παρόλα τούτα χρειάζομαι χρόνο να επεξεργαστώ όλα αυτά τα απροσδόκητα που μου ήρθαν σαν κεραυνός εν αιθρία στο κεφάλι μου.
23-07-2018, 21:13 #51
Ο μεσοσ αντρασ ειναι ο αντρασ σου η αλλη τον μυριστηκε εσυ ακομα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
23-07-2018, 21:14 #52
Μην την βλεπεισ ανταγωνιστηκα απλα προσπαθησε να σκεφτεισ τι καταλαβε
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))