Originally Posted by
κερβερος
Γειας. Με λένε Γιαννη και βρισκομα το τελευταιο καιρο εδω και πολυ καιρο με μια κοπελα. Στο παρελθον ειχαμε κανει σχεση αλλα χωρισαμε για πραγματα που με ενοχλουσαν στην συμπεροφορα της. Με απο μερικα χρονια τα βρηκαμε με την ελπιδα και εγω οτι θα ειχε αλλαξει. Οσον αφορα την κοπελα. Ειναι εξυπνη, καλογαθη, ευαισθητος χαρακτηρας, πονοψυχη προσεχει το εαυτο της. Με λιγα λογα κοριτσι σπιτι. Τι ειναι ομως αυτα που με προβληματιζει που και ο ιδιος προσπαθησα να την βοηθησω αλλα δεν βλεπω το παραμικρο αλλαγη. Οχι να αλλαξω τον χαρακτηρα της αλλα ας πουμε εχει καποιες κακες συνηθειες που δεν ειναι οτι απειλει μονο την σχεση αλλα και σε τριτα ατομα και θα μιλησω με πραγματικα παραδειγματα. Οπως ειπα προηγουμενως ηλπιζα οτι θα αλλαζε αλλα δυστυχως παραμενει και συνεχιζει να τα κανει χωρις καποιος ιχνος βελτιωσης.
Και ξεκινω ενα απο τα πολλα που θα εξηγησω . Της εχω εξηγησει οτι δεν θελω να με παιρνει τηλ συνεχως . Εχει τυχει αρκετες φορες να κανει 3 τηλεφωνηματα μεσα 10 λεπτα. Μια φορα ξεκουραζομουν.. με πηρε το τηλ . μιλησαμε για 2 λεπτα και της ειπα οτι ξεκουραζομαι τωρα θα μιλησουμε μετα. Μετα απο 2 λεπτα με ξαναπαιρνει γιατι κατι ξεχασε να μου πει. Το κλεινουμε. Με παιρνει 3η φορα και της εξηγω οτι θελω να κοιμηθω. το αποτελεσμα νευριασε χωρις να εχει καταλαβει και χωρις να υπολογιζει αν εγω ηθελα να ηρεμισω. Αλλο θεμα ειναι οτι ερχοταν συνεχεια απροσκλητικα στο πατρικο μου οταν εμεινα για ενα διαστημα και εκεινη στο δικο της για το λογο επειδη ψαχναμε ενα σπιτι να ενοικιασουμε, . τωρα θα μου πειτε η κοπελα σου ειναι να μην ερχοταν? οταν ομως την μιλουσαμε στο τηλ και της ελεγα πχ τωρα θελω να ξεκουραστω λιγο θα μιλησουμε αργοτερα.. και μετα απο ενα μισαωρο να ακους να χτυπαει την πορτα χωρις να μου εχει πει τπτ... ειναι φαινομενο ζηλιας.. αγαπης ... η εμμονη? αλλο θεμα ειναι εχει την ανεση να παραγνωριζει τα ατομα. Της ειχαν γνωρισει τον καλυτερο μου φιλο σε ενα παρεακι που καναμε μια βραδια. να εξηγησω οτι ο φιλος μου εχει οικογενεια με ενα κοριτσακι 3 ετων. Μετα απο 2-3 ημερες με πιανει ο φιλος μου και μου λεει η κοπελα μου του εστειλε μνμ σε περιπτωση αν χρειαζονταν βοηθεια για νταντα (οχι αμοιβη) να τον εξυπηρετουσε γιατι τοτε ειχε ακουσει μεσα στην παρεα οτι εκεινος θα πηγαινε καπου με την γυναικα του σε ενα γλεντι.. εγω ντραπηκα. την επιασα και της μιλησα.."τους ανθρωπους του ξερεις καιρο?"
μου απαντησε αν εκανε κατι κακο.. της εξηγησα γιατι τοσο θαρρος σε ενα ατομο που δεν το ξερεις . Η απαντηση ηταν οτι δεν καταλαβε αυτο που εκανε αν ενοχλησε τους αλλους..
σε ολα αυτα τα παραπανω που αναφερω ηταν η ιδια απαντηση οταν της εξηγουσα οτι με ενοχλουν η και μπορει να ενοχλουν αλλα ατομα. "δεν το καταλαβαινω εκεινη τη στιγμη αν εχω κανει κατι λαθος"
Δεν αναρωτιεται αν την πραξη που κανει θα ενοχλησει και ουτε θα αναρωτηθει αν ενοχλησε αυτα που εκανε. Με λιγα λογια δεν καταλαβαινει τις συνεπειες των πραξεων.
αλλο ενα σημαντικο.. παρουσιαζει το εαυτο της δυναμικο χαρακτηρα χωρις φοβο στις ασθενειιες στον πονο στο θανατο κλπ κλπ αλλα καμια σχεση με αυτα που λεει.. ενα παραδειγμα παραλογισμου. Με παιρνει τηλ γιατι εντοπισε στα γεννητικα της οργανα μια μικρη κυστη.. της εξηγησα ολα καλα θα πας στο γιατρο και θα δεις οτι θα ειναι ενταξει.. την καθησυχασα στην αρχη αλλα εκανα λαθος. Αρχησε να εκανε την δικης της γνωματευση. "Μικρο ειναι θα μεγαλωσει... τωρα πωως θα κοιμηθω.. μου χαλασε την διαθεση.. και εκανα πριν 1 μηνα εξετασεις.. αλλα τελικα εχω προβλημα.. το ξερα οτι θα παθω κακο.. και τωρα τι να κανω.. δεν ξερω τι να κανω.. το ξερα οτι θα πεθανω νεα.. ολα στραβα μου πανε.. και δεν θελω να παθω κακο.. φοβαμαι τι να κανω ... πως θα ηρεμισω τωρα.." αυτον τον μονολογο ακουγα για 5 λεπτα.. με κλαμα.. παρολο που της ελεγα θα πας στο γιατρο την αλλη μερα δεν με ακουγε.. γιατι ελεγε τα δικα της.. και της λεω.. μηπως γινεσαι παραλογη? και μου απανταει δεν μπορεις να το λες ετσι γιατι εσυ δεν εχεις τπτ ενω τωρα εγω δεν ειμαι καλα..
Ολα αυτα που αναφερα ειναι παραδειγματα και δεν εινια μονο αυτα ειναι και πολλα ακομα αλλα θα μου παρει μερες να τα λεω.. που εχουν επαναλυφθει αρκετες φορες και απογοητευομαι.. μηπως θελει καποια βοηθεια ειδικου?
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία