Results 1 to 15 of 21
Thread: Διλημμα φιλιας..τι να κάνω??
-
27-07-2018, 08:44 #1
Διλημμα φιλιας..τι να κάνω??
Καλημέρα σε όλους και όλες..είμαι σε δύσκολη θέση δεν ξέρω τι να κάνω..λοιπόν ξεκινάω να πω το πρόβλημα μου.εδω και δύο μήνες κάνω παρέα με ένα νέο φίλο όπου ο συγκεκριμένος με βοήθησε πάρα πολύ στα εργασιακα.
Μου βρήκε πολλές δουλειές και δεν με άφησε απέξω από καμιά δουλειά..όπου έβρισκε δουλειά για τον εαυτό του μιλούσε και για εμένα...κι εγώ όμως τον βοήθησα παρα πολύ.ολομοναχος σηκώθηκε να κάνει μετακόμιση και δεν τον βοήθησε κάνεις και τον βοήθησα εγώ.του πέρασα την δορυφορική του κεραία εντελώς δωρεάν.ετσι είναι η φιλία.. τουλάχιστον εγώ έτσι ξέρω.
Τέλος πάντων πάμε στο πρόβλημα..αυτή τη περίοδο είμαστε κι οι δυο πρωσωρινα ανεργοι.αλλα περιμένουμε να ξεκινήσουμε τον Αύγουστο σε κατι σταφύλια.(συσκευασία.)και πριν δύο εβδομάδες ο συγκεκριμένος φίλος μου μου λέει ότι ο θείος της γυναίκας του δούλευη σε εν εργοστάσιο ζοωτροφων και θα του μιλήση και για τους δυο μας να πάμε για δουλειά..και πραγματικά το απόγευμα που βγήκαμε για καφέ με τον φίλο μου είδαμε τυχαία τον θείο της γυναίκας του κι του μιλησε μπροστά μου και για τους δυο μας και επέμενε ο φίλος μου να μας πάρει και τους δυο στη δουλειά...ο τύπος δεν έδωσε και πολλές ελπίδες διότι ο φίλος μου στο παρελθόν δούλεψε μάζη στη συγκεκριμένη δουλειά δύο φορές..δηλαδή ο θείος του τον είχε πάρει δύο φορές και εκείνος έφυγε και της δύο φορές..αλλά στο τέλος είπε θα σας ειδοποιήσω..πέρασαν δύο εβδομάδες και τώρα που κόψαμε ελπίδες από κει..ξαφνικά χθες ο θείος του φίλου μου ειδοποιη εμένα να παν τον βρω.πάω τον ψάχνω τον βρίσκω και μου λέει έλα μόνο εσύ στη δουλειά και στο φίλο σου δηλαδή στον άνδρα της ανιψιάς του μην πω τίποτα..κρυφά απτό φίλο μου δηλαδή με ειδοποιη να πάω για δουλειά..πουστια εε? χονδρή κι όλας..αλλά ρε παιδιά και εγώ τι φταίω??τώρα δεν ξέρω τι να κάνω..
Αυτός με είπε να μην πω τίποτα εμένα όμως η καρδιά μου δεν μου πάει να παίξω τόση χονδρή πουστια και μάλιστα σε ένα τόσο εξηγημενο παλικάρι..αλλά απτή άλλη αν του πω κάτι θα πάει και θα το πει στο θείο του. και αυτός να μην το κάνει θα το κάνει η γυναίκα του.μετα εγώ εκτιθομε στον άνθρωπο θα με πει Γιώργο εγώ εμπιστευτικά σε κάλεσα για δουλειά και εσύ τα ξερασες όλα.αν δεν πω τίποτα στο φίλο μου είναι πουστια και εγώ δεν θέλω να εξηγήσω με τίποτα στο έτσι.και ποτέ δεν το έχω κάνει και ειδικά σε φίλο..αχ τι να κάνω??είμαι σε δίλημμα..βοηθηστε.πειτε καμιά
Γνώμη..α εδώ να πω ότι εγώ τον άνθρωπο αυτόν δηλαδή το θείο του φίλου μου τον παρακάλεσα να πάρει και τον φίλο μου στη δουλειά..και ήταν ανένδοτος..τότε μου λέει κάτσε εσύ να έρθει ο φίλος σου.εκει μου έκοψε τα γόνατα..τον είπα όμως και εγώ του λέω αυτό είναι χονδρή πουστια..
Και μου λέει εσύ κοίτα τον εαυτό σου άσε τον φίλο σου από εκείνον τρως και πίνεις??μην ανακατεύεις την φιλία με τα επαγγελματικά...μπορεί να είσαι 36 χρόνων αλλά δεν σκέφτεσαι ώριμα μου λέει..(μου την είπε κι όλας κατάλαβες κύριε??)δεν ξέρω τι να κάνω..εγώ λέω να πιάσω τον φίλο μου και να του τα πω όλα..αλλά απτή άλλη θα πάει να μιλήση κράξει τον θείο του..και θα εκτεθω εγώ..τι να κάνω???
Υ.γ
Το χαμόγελο στο τίτλο κατά λάθος το έβαλα..Last edited by giorgos35; 27-07-2018 at 09:00.
- 27-07-2018, 10:28 #2
Να μιλήσεις στον φίλο σου και να του πεις "έχω ανάγκη την δουλειά ρε φίλε και θα πάω, σε παρακαλώ μην κάνεις φασαρία με τον θείο τώρα και την χάσω κι αυτή την δουλειά, είναι μία ανάσα για 'μένα" . Αν είναι τόσο φίλος θα το σεβαστεί.
Θα σου έλεγα ότι μπορεί να είναι κι ο θείος εκμεταλλευτής ή οτιδήποτε και να μην άντεξε ο φίλος σου και να έφυγε, αλλά αφού τώρα πάλι θέλει να ξαναπάει εκεί, μήπως κι ο φίλος σου δεν είναι εντάξει στην δουλειά του και φεύγει εύκολα; Λες κάνεις παρέα με αυτόν μόλις δύο μήνες και κανείς δεν τον βοήθησε στην μετακόμιση και όπου έβρισκε δουλειά μιλούσε και για ΄σένα. Δηλαδή σε 2 μήνες μέσα πόσες δουλειές έχει αλλάξει ρε Γιώργο; Και μεροκάματα να δουλεύει σε εποχικές εργασίες, για κάποιον καιρό κάτι πιο σταθερό θα είχε, έστω για κάποιες βδομάδες. Γίνεται 30τόσο χρονών άνθρωπος ή όσο είναι τελοςπάντων να τον αφήσαν όλοι τόσο μόνο του και στις μετακομίσεις κτλ; Μήπως δεν είναι και τόσο καλό παιδί όσο νομίζεις; Δεν μου αρέσει που σου κατηγορώ τον φίλο σου, αλλά κράτα και μια πισινή. Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση συνήθως.
27-07-2018, 12:44 #3
Εμένα πάλι, δεν μου αρέσει καθόλου αυτός ο τύπος ως εργοδότης (ο θείος). Γιατί πες οτι δεν του κάνει ο ανηψιός για την δουλειά και γι αυτό προτιμά εσένα.... τότε όμως γιατί σου λέει οτι αν εσύ δεν δεχθείς θα πάρει τον ανηψιό του και όχι κάποιον άλλον; Και γιατί εφόσον θέλει ένα άτομο δεν παίρνει τον ανηψιό του αλλά προτιμά εσένα που δεν ξέρει και αν του κάνεις για την δουλειά; Μήπως, λέω, μήπως, έχει θέματα με τον ανηψιό και θέλει να τον εκδικηθεί φροντίζοντας κάποια στιγμή να μαθευτεί οτι δουλεύεις σ αυτόν και χαλώντας την φιλία σας;
Πάντως, δεν μου άρεσε αυτό το "κοίτα τον εαυτό σου και άσε τον φίλο σου, από εκείνον τρως και πίνεις;". Φαίνεται άνθρωπος που δεν εκτιμάει ούτε φιλίες, ούτε ανθρώπινες σχέσεις γενικά παρά μόνο το χρήμα και σου υποδεικνύει να σέβεσαι και να υπολογίζεις μόνο τον εργοδότη που σε πληρώνει, δηλαδή αυτόν.
27-07-2018, 18:46 #4
μιλησε για εμενα σε τρεις δουλειες εκ των οποιον στης στη μια θα δουλεψω η δουλεια του θειου στην μια εχω δουλεψη κερασια συσκευασια διαλογη..και η τριτη δεν μας εκατσε..α και μια αλλη που πηγαμε για μια δουλεια αλλα δεν αρεσε ουτε σε εμενα αλλα ουτε και στο φιλο μου και φυγαμε..συνολο 4 δουλειες αν δεν κανω λαθος...κοιτα η αληθεια ειναι οτι ο φιλος μου εχει φυγει απο αρκετες δουλειες αλλα δεν το θεωρω καθολου κακο πρωσωπικα διοτι ειμαι της λογικης οτι αν μια δουλεια δεν μας αρεσει η δεν περναμε και τοσο καλα..π.χ καταπιεση κακοι συναδερφοι και τα ρεστα καλο ειναι να φευγουμε..
κοιτα επειδη πολυ σπανια πεφτω εξω στη κριση μου με το θεμα φιλιας πιστευω οτι εινια φιλοτιμο παιδι..απο κει και περα δεν βαζω και το χερι μου στη φωτια..ειδικα μετα το τελευταιο συμβαν με το φιλο μου που με αρνηθηκα επειδη του το ειπε ενας παπας..μετα απο αυτο δεν βαζω το χει μου για κανεναν αλλα εχω ομως μια αποψη
27-07-2018, 18:57 #5
ο θειος δεν ειναι εργοδοτης.... δικο μου λαθος δεν το διευκρινησα το παρεληψα..ο θειος ειναι πολλα χρονια σε αυτη τη δουλεια και ο λογος του περναει...
αυτο μου το ειπε απλουστατα για να μου δειξει οτι δεν εχω αλλη επιλογη απτο να το δεχτω η να την αρνηθω τη δουλεια οχι τριτη επιλογη π.χ να παω μαζη με το φιλο μου.καταλαβες??και λιγο σε στυλ ειρωνειας...
τον ανιψιο του τον πηρε δυο φορες και της δυο φορες τα παρατηρησε και εφυγε...εγω μου λεει διαλεξα εσενα αν θελεις ερχεσε αν δεν θελεις εσυ ξερεις...γωνριζει και τα αδερφια μου ηταν παλια φιλοι..οχι κολλιτοι αλλα φιλοι..μου το ειπε και αυτο..
ε λοιπον αμα σου πω οτι κατι παρομοιο σκεφτηκα και εγω θα με πιστεψεις????γιατι ετσι οπως παει να το κανει στα κρυφα να με παρει και να μαθευτει αποτομα σαν να θελει για καποιο λογο να εκδικηθει το ανιψιο του και τη γυναικα του...σαν να περνη εκδικηση για καποιο λογο..
27-07-2018, 19:01 #6
να σου πω την αληθεια ουτε και εμενα μου αρεσε αυτο που ειπε..διοτι και εγω δεν ειμαι ανθρωπος που πουλαει φιλους και αρχες και ειδικα για το χρημα...και εμενα καπως ετσι μου εμοιασε ο τυπος που κοιταει μονο την παρτη του και δεν υπολογιζει τιποτα ουτε ανιψια ουτε φιλους...ευτηχως ομως δεν θα δουλεψω για εκεινον διοτι δεν ειναι εργοδοτης εκεινος παρα μονο ενας παλιος υπολληλος που περναει ο λογος του στο αφεντικο και οποιον θελει πενη και οποιον δεν θελει δεν περνη..
27-07-2018, 20:51 #7
Διαβάζοντας το πρωτο σου μήνυμα....
Για να σου πει ο κυριος αυτός να πας να δουλέψεις κοντά σου σημαίνει πως όταν σε είδε ήταν λες και σε πέρασε, εκεί, με την εμπειρια που διαθετει να κρίνει αν κάποιος κάνει για την εν λόγω δουλειά, από ίντερβιου και σε έκρινε κατάλληλο υπάλληλο.
Τον φίλο σου δεν διερωτάσε γιατί έφυγε από κει δυο φορές, μήπως ο κύριος αυτός τον δοκίμασε και τον έκρινε για κάποιους λόγους ως μη κατάλληλο?
Κι απ την άλλη εδω κάνεις υποθέσεις για την αντίδραση του φίλου σου, χωρίς καν να έχετε μιλήσει! Ελπίζω να πρόκειται για ειλικρινή φιλία και όχι απλά για αισθήματα φιλίας που σου δημιουργήθηκαν τώρα με τη σκέψη πως θα απογοητυεθεί που δεν θα προσληφθεί. Επίσης, φιλία εννοούμε ψυχική επικοινωνία, το να του ξανοιχθείς και να σου ξανοιχθεί σε προσωπικά θέματα και όχι απλά κάτι που εξαντλείται σε συνεργασία για φοιτητικές εργασίες συν κανα καφε και καμιά προσωπική κουβέντα.
Κι απ την άλλη, πόσο τη θες αυτη τη δουλειά, πόσο εφικτό θα σου ήταν να βρεις εύκολα κάπου αλλού δουλειά?
Απαντάς θετικά στον κύριο αυτό και δείχνεις εκεί τον καλύτερο σου εαυτό εκτός αν δεν είσαι βέβαιος ότι σ αρεσει η δουλειά αυτή ή /και υπάρχει μεταξύ σου και του φίλου ψυχική φιλία σε βαθμό που να το εκλάβει ο φίλος ως προδοσία φιλίας και να τον πειράξει.γιάννης
27-07-2018, 22:09 #8
Καλησπέρα φίλε Ιωάννη..αυτό που λες όντως πολύ σωστό είναι.μπορει απτή φάτσα και απτό στυλ μου να με έκρινε κατάλληλο για αυτή τη δουλειά..
Για ποιο λόγο έφυγε ο ανιψιός του δηλαδή ο φίλος μου.
Ο ίδιος ο φίλος μου μου είπε ότι δεν του άρεσε αυτή η δουλειά και έπειτα τοτες που έφυγε ήταν και πιο νεαρός σε ηλικία και έτσι έκανε επιπολαιότητες.αλλα ο ίδιος ο θείος του μου έχει πει ότι ο φίλος μου δηλαδή ανιψιός του είναι πολύ βαρείς...
Τώρα εάν είναι αληθινή φιλία δεν τον ξέρω θα το δείξει ο χρόνος.σρους δύο μήνες που κάνουμε παρέα έδειξε ότι είναι σπαθί..από κει και πέρα όπως είπα και πιο πάνω δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για κανέναν πλέον.
Τη δουλειά αυτή τη θέλω πολύ τώρα αν μπορώ να τη κάνω ή όχι δεν το ξέρω δεν έχω ξανά δούλεψη εκεί η σε παρόμοια δουλειά..αλλά ενα σίγουρο ότι είναι χειμώνα καλοκαίρι δουλειά..για αλλού να βρω λίγο δύσκολα όχι αδύνατον αλλά δυσκολα μιας και η Θεσσαλονίκη έχει τη μεγαλύτερη ανεργία..εγώ τον είπα ήδη το ναι στο κύριο αυτόν για τη δουλειά..αλλά το θέμα είναι τι θα πω στο φίλο μου..αλλά λέω να μην του το πω καθόλου..αν με πει γιατί δεν μου το είπες θα του πω ότι δεν πίστευα ότι όντως θα με έπαιρνε νόμιζα ότι απλά έτσι μου το είπε..κι έπειτα δεν ήθελα να μαλώσεις με τον θείο σου..
27-07-2018, 22:14 #9
απλα πες του, με ενημέρωσε και δέχτηκα και πιάνω δουλειά, λες και δεν το συζήτησες με τον θειο του αν θα παιρνε κι αυτόν στη δουλειά κι ότι ήταν μια σύντομη συνομιλία όταν σου είπε σε προσλαμβάνω και...... καλό ξεκίνημα!
γιάννης
27-07-2018, 23:04 #10
Γιώργο, έτσι κι αλλιώς, δεν είναι δυνατόν να μην μάθει ο φίλος σου οτι δουλεύεις εκεί. Θέλω να πω δεν μπορείς να το κρύψεις, ούτε μπορεί ο θείος του να περιμένει οτι ο ανηψιός δεν θα το μάθει. Εφόσον είστε φίλοι θα μαθευτεί σύντομα.
Οπότε, η γνώμη μου είναι να το πεις στον φίλο σου, λέγοντάς του όμως οτι ήρθες σε πάρα πολύ δύσκολη θέση όταν σου ζητήθηκε να πιάσεις δουλειά μόνο εσύ, επειδή εσύ περίμενες να προσλάβει και τους δύο και τουλάχιστον πρώτα εκείνον.
Πες στον φίλο σου οτι είναι για σένα πιο σημαντική η φιλία σας, οτι αν το γεγονός αυτό το θεωρεί ένα είδος προδοσίας είσαι έτοιμος να παραιτηθείς προκειμένου να μην χαλάσει η φιλία σας αλλά τόνισέ του πόσο πολύ μεγάλη ανάγκη έχεις αυτήν την δουλειά. Είναι σίγουρο οτι καλά έκανες και δέχθηκες την δουλειά αν και το οτι θα πληγωθεί ο εγωισμός του κάπως και θα θυμώσει με τον θείο του, είναι σχεδόν σίγουρο. Αλλά αν δεν του το πεις καθόλου τότε σίγουρα θα το θεωρήσει προδοσία από μέρους του. Βάλε τον εαυτό σου στην θέση του και θα καταλάβεις.
28-07-2018, 02:41 #11
Ξεκινα εσυ τη δουλεια χωρις να του πεις τιποτα και βλεπεις.Για μενα ειναι αστειο και μονο που το σκεφτεσαι.Αν παρεξηγηθει και το θεωρησει τοσο χοντρο που θα θελει να ξεκοψει να κανει παρεα μαζι σου τοτε Thats life.ΠΙθανον να μη σε ξαναπροτεινει για δουλεια ε ενταξει θα την βρεις την ακρη αλλιως.Ο θειος και μαλακας γενικα να ειναι εχει δικιο σε αυτο,κοιτα την παρτη σου.Δεν υπαρχει κατι το ανηθικο εδω,ουτε λεφτα του εφαγες,ουτε τον εβρισες πισω απο την πλατη του,ουτε τη δουλεια του τρως ουτε του π.δας καμια γυναικα.
Ξεκινας μια δουλεια ο υπευθυνος σου ζηταει ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ.Φερ'σου σαν επαγγελματιας και ακουσε τον και απο κει και περα κλεισε τ αυτια σου και συγκεντρωσου στη δουλεια σου.Αν ο θειος σου μιλαει και κουτσομπολευει τον φιλο σου και αν ο φιλος σου κουτσομπολευει τον θειο του εσυ θα το παιζεις ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ.Ναι ναι θα λες και στους δυο.Δε σε αφορουν τα προσωπικα τους εσυ κοιτα τη δουλεια σου και να ακους τον υπευθυνο.Και φυσικα να φροντισεις να σε μαθει ο ιδιοκτητης.
28-07-2018, 07:47 #12
Το ότι θα το μάθει είναι χίλια τα εκατό σίγουρο μια γειτονιά είμαστε κοινούς γνωστούς έχουμε είναι αδύνατον να μην μαθευτεί...μα ακριβώς επειδή βάζω τον εαυτό μου στη θέση του γι'αυτό τον καταλαβαίνω και ερχόμενη σε δύσκολη θέση...μια απορία..
Ο θείος δεν ήξερε ότι θα έρθω σε δύσκολη θέση και ότι τον ανιψιό του θα τον πειράξει που δεν πήρε εκείνον αλλά τον φίλο του δηλαδή εμενα?????δεν ηξερε ότι θα βάλει διχόνοια ανάμεσα στους φίλους??φυσικά το ήξερε.μαλλον δεν τον νοιάζει..
Το ίδιο ακριβώς με λέει και η γυναίκα μου Κασσάνδρα μίλα μου λέει στα ίσα στο φίλο σου..και ότι αν δεν του πω τίποτα απολύτως θα είναι προδοσία και εκ μέρους μου..και εδώ που τα λέμε και εγώ το ίδιο πιστεύω και πίστευα απτή πρώτη στιγμή..
Άντε να δω πως θα του το πλασαρω...μεγάλη πουστια πάντως ο θείος ...
28-07-2018, 08:03 #13
Μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι απτή μια με κάλεσε ο θείος να μιλήσουμε για δουλειά και απτή άλλη μου είπε περίμενε τηλεφώνημα από εμένα για το πότε θα πιάσω δουλειά..Τότες τι με φωνάζεις να μιλήσουμε??μπορεί μόλις μιλήσαμε να άλλαξε γνώμη..
28-07-2018, 09:53 #14
καλημερα γιωργο.
στην θεση σου, το πρωτο που θα εκανα, θα ηταν να μεταπεισω τον θειο για την σταση του φιλου.
θα τον παρακαλουσα να μας παρει μαζι και θα του ελεγα οτι τωρα που θα ειμαστε μαζι θα τον παρακινω κι εγω για την δουλοεια και θα κανω ο'τι περναει απο το χερι μου για να ειναι ενταξει στις υποχρεωσεις του.
ΑΝ το δεχοταν αυτο ο θειος, θα εκανα οποιαδηποτε αβαρια διευκολυνε τον φιλο μου να παραμεινει στην δουλεια, γιατι εκεινος ηταν η αιτια που βρηκα δουλεια.
δεν τον ηξερα απο αλλου τον θειο.
αν το κρυψεις, να ξερεις οτι θα ειναι αιτια να χαλασει η φιλια σας.
αν δεν μπορουσα να μεταπεισω τον θειο, θα του ελεγα οτι την δουλεια την θελω, αλλα επειδη ειναι κολλητος μου δεν ειναι δυνατον να μην του πω που δουλευω γιατι θα το μαθει ετσι κι αλλιως. θα ερθει να με βρει, τι θα του πω;;; "δεν σου λεω που δουλευω";;
θα ελεγα στον θειο οτι αν θελησει να δουλεψω σε αυτον, πρεπει οπωσδηποτε να το πω στον φιλο γιατι θα το μαθει.
εγω αυτο θα εκανα.
αλλα καταννοω ο'τι αποφαση κι αν παρεις. ξερω πως ειναι η ανεργια και εξω απο τον χορο πολλα τραγουδια λεμε, αλλα το σωστο ειναι αυτο.
ακομα και ωφελιμιστικα να το δεις, η δουλεια αυτη δεν ξερεις καν ποσο θα κρατησει και ΑΝ κρατησει, αλλα τον φιλο σου θα τον χασεις στα σιγουρα.
αν τον θειο τον ηξερες απο μονος σου και απλα δεν δεχοταν τον φιλο σου, αλλα μονο εσενα, θα σου ελεγα αλλα πραγματα, αλλα εσυ γνωρισες τον θειο εξαιτιας του, και μαλιστα παρακαλεσε για σενα. δεν ειναι σωστο να το κρυψεις και το βασικο ειναι οτι ειναι σχεδον αδυνατον. ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ.
δεν θα εκτεθεις αν ενημερωσεις τον φιλο σου.
θα εκτεθεις αν δεν τον ενημερωσεις.
δεν ζητησες εσυ απ τον θειο να κανετε μηχανοραφιες πισω απο την πλατη του φιλου. δικη του πρωτοβουλια ηταν. ας μην φεροταν ετσι. μονος του εκτιθεται.
ας το ελεγε ξεκαθαρα στον ανηψιο του 'τον αλλο τον παιρνω, εσενα οχι". παιδακι ειναι και κρυβεται πσιω σου και σε βαζει σε διαδικασια να πεις ψεματα;;;
28-07-2018, 10:07 #15
και να σε ρωτησω και κατι.
γιατι δεν ρωτας τον θειο, για ποιον λογο ζηταει εχεμυθεια απο εσενα, αφου ειναι βεβαιο οτι ο φιλος θα το μαθει οτι δουλεψες εκει;
μονο για να σε βαζει να λες ψεματα στον φιλο σου;
ας του το πει ο ιδιος και μετα ας παρει οποιον θελει.