Results 1 to 6 of 6
Thread: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ
-
27-07-2018, 10:19 #1
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ
Καλημέρα σε όλους. Θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Διατηρώ δικό μου γραφείο το οποίο ασχολείται με οικονομικές μελέτες και αναπτυξιακά προγράμματα. Πριν καιρό και ενώ υπήρχε σε ισχύ πρόγραμμα το οποίο επιδοτεί καινούργιες κατασκευές ειδικού σχεδιασμού για συγκεκριμένες χρήσεις, ήρθε στο γραφείο μου ένας πολύ συμπαθητικός κύριος ο οποίος μου είπε πως επιθυμεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα ώστε να κατασκευάσει έναν χώρο για επαγγελματική χρήση. Στην δεύτερη συνάντηση όμως μου είπε πως τον χώρο αυτό τον έχει ήδη κατασκευάσει ως ένα βαθμό και το μόνο που θέλει είναι να τον ολοκληρώσει και να ξεκινήσει την λειτουργία του. Όπως καταλαβαίνετε αυτό ήταν παράνομο. Ως νέα σχετικά στο επάγγελμα πήρα διάφορα τηλέφωνα συναδέλφους, ζητώντας συμβουλή για να δω πως να χειριστώ το θέμα. Όλοι μου είπαν πως δεν θα αντιμετωπίσω θέμα, σιγά μην ψάξουν αυτοί να δουν για κάθε αίτημα αν έχει γίνει κατασκευή ή όχι. Του είπα πως παίρνει ρίσκο, το γνώριζε και ο ίδιος άλλωστε και ξεκινήσαμε. Δυστυχώς χθες έλαβα τηλεφώνημα από μια υπηρεσία, η οποία με ενημέρωσε πως αυτό που αιτούμαι είναι άκυρο, ότι έψαξε και βρήκε πως υπάρχει κατασκευή στο οικόπεδο και ότι όλο αυτό είναι παράνομο. Κάλεσα αμέσως τον πελάτη, ο οποίος ήρθε με τον μηχανικό του. Του είπα πως πρέπει να ακυρώσουμε το αίτημα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα έκαναν έλεγχο τόσων φακέλων πριν καν οριστικοποιηθεί το αίτημα ενίσχυσης και μέσα μου πιστεύω πως ήταν καρφωτό εντελώς είτε από συνάδελφο είτε από κάποιους εχθρούς που έχει ο πελάτης στην περιοχή.
Δεν ξέρω αν θα γίνει δεκτό το αίτημα απόρριψης, λογικά θα γίνει, αλλά ήταν η πρώτη φορά που σκέφτηκα να συναινέσω σε κάτι που δεν είναι νόμιμο και φοβάμαι τόσο την αντίδραση του πελάτη όσο και της υπηρεσίας. Σκέφτομαι πως εφόσον το αίτημα ακυρωθεί, δεν θα ασχοληθούν περαιτέρω μαζί του. Και αυτό είναι που με νοιάζει περισσότερο. Ο πελάτης, καταλαβαίνω ότι πήρε το ρίσκο του, δεν φαντάστηκα ότι θα γίνει τόσο λεπτομερής έλεγχος πριν καν κατατεθεί ο φάκελος, όμως σκέφτομαι και την αντίδραση του. Φοβάμαι ότι θα με κατηγορήσει ότι τον κορόιδεψα, κάτι που προφανώς δεν ισχύει, αφού τον είχα ήδη ενημερώσει πως εδώ παρανομούμε και αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου. Να πω πως, όταν με πήραν τηλέφωνο από την υπηρεσία, προφανώς αρνήθηκα πως είχα γνώση της παρούσας κατάστασης, ότι δεν είναι δική μου δουλειά ο επιτόπιος έλεγχος παρά μόνο η σύνταξη του φακέλου ενίσχυσης και ότι θα λάβουν μετά από αυτή την εξέλιξη, αίτημα ακύρωσης του φακέλου.
Δεν ξέρω τώρα τι ζητάω από εσάς. Ήθελα να τα γράψω να φύγουν από μέσα μου. Προς το παρόν οι σκέψεις μου είναι απαισιόδοξες. Θα δούμε..
- 27-07-2018, 12:21 #2
Φαίνεσαι ευαίσθητος και ευσυνειδητος άνθρωπος, γιαυτό να ενεργείς πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας και της ειλικρίνειας.
Αλλιώς θα κινδυνεύει η ψυχική σου υγεία, με συνέπειες στο μέλλον για την ποιότητα της ζωής σου.
Αν στα πλαίσια αυτά, δεν μπορεί να έχεις μια σχετικά κερδοφόρα επιχείρηση, τότε ίσως θα πρέπει να αλλάξεις επαγγελματική κατεύθυνση!
Ένας παθών!
27-07-2018, 13:12 #3
27-07-2018, 14:58 #4
Συμφωνω με τον Κωστα στο οτι αν δεν μπορεις , διοτις το επαγγελμα αυτο εχει τςτοια , οπως δυστυχως πολλα επαγγελματα.
Απο οτι βλεπω ομως Δωρα, τυψεις ,τυψεις αλλα μια χαρα το εκανες κι μαλιστα οχι μια αλλα απανωτα και δευτρη, και τριτη, και αρνιθηκες οτι το γνωριζες ενω το ηξερες οτι ο φακελος του ειναι παρανομος και αρνιθηκες οτι το γνωριζες αρα δευτερο ψεμα και στο τελος σκεφτηκες οτι ο πελατης ισως σου ριξει ευθυνς ,αρα προετιμαστηκες ψυχολογικα αλλα φανταζομαι θα εχειςκανεικαι οποιες ενεργεις για να εισαι ετοιμη με την υποτυθεμενη επιθετικη συμπεριφορα του πελατη σου.
Αρα Δωρα απο οσα διαβασα μια χαρα τα πας με το διεφθαρμενο συτημα και οχι μονον αλλα εχεις και τα αντανακλαστικα οπου αρμοζουν σε αυτο!!
"Ωραιος κοσμος αγγελικα πλασμενος"
27-07-2018, 23:22 #5
Ρε κουκλα αυτα γινονται καθε μερα μαλιστα αν ο πελατησ σου ειναι στα κολπα θα μαθει και ποιοσ τον κατηγγειλε μη σκασ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
29-07-2018, 23:15 #6
Αγαπητέ, πολύ όμορφο το αποτέλεσμα που έβγαλες. Πράγματο έτσι είναι. Προετοιμάστηκα κ αγχώθηκα κ δεν κοιμόμουν γιατί κατάλαβα πως το διεφθαρμένο σύστημα παραλίγο να με πάρει με το μέρος του έναντι κάποιων ευρώ. Ευτυχώς παραδέχτηκα την παρανομία μου, ακύρωσα το φάκελο κ ο πελάτης πήγε σε άλλον συνάδελφο με τα τριπλά παρακαλώ για να του κάνει τη δουλειά, αφού φυσικά με αποκάλεσε άχρηστη κ φρόντισε να διαδώσει στον περίγυρο την αδυναμία μου να διαχειρίζομαι τις λαμογιές.
Ελπίζω κάποια στιγμή να μην ανήκει κανένας στο διεφθαρμένο σύστημα, να κερδίζουμε με κόπο τίμια το ψωμί μας, ζώντας σε ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο, όπως πιθανότατα ανήκεις εσύ.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.