Ο πατέρας μου - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 9 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 128
    Senior Member
    Έχει ξεκινήσει ένα κύκλο βιταμινών, τίποτα χημικό ακόμα, είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα που βρήκα , όποιος θέλει πληροφορίες ας μου στείλει πμ να δώσω στοιχεία. Οπότε πιστεύω οτι εκεί οφείλεται το ότι τις τελευταίες μέρες άρχισε να νιώθει πιο δυνατός γιατί είχε τρομερές αδυναμίες και αίσθημα κόπωσης. Αυτό παράλληλα με πολύ κουβέντα και θετική ενέργεια γύρω του.

Χημείες ξεκινάμε την Δεύτερα και συνεχίζουμε να τα κάνουμε παράλληλα. Θέλω να πιστεύω πως οι επιπτώσεις των χημο θα είναι όσο το δυνατόν μικρότερες με αυτόν τον τρόπο.

@serios ναι, κι εγώ αυτό πιστεύω, δεν επικρατεί καθόλου κλίμα πένθους στο σπίτι μας, ίσα ίσα έχουμε όλοι μια πίστη πως όλα θα πάνε καλά. Ίσως βρισκόμαστε σε άρνηση, αλλά δεν με νοιάζει γιατί και η άρνηση μας βολεύει τώρα.
    Στον ίδιο δεν είπα ολόκληρη την αλήθεια, αν και πιστεύω πως το γνωρίζει, αλλά θεώρησα οτι μάλλον δεν ήθελε να ακούσει παραπάνω. Οπότε του είπα όσα έκρινα πως μπορούσε να αντέξει σε αυτή τη φάση. Επίσης βρήκαμε έναν πολύ καλό γιατρό που τον εμπιστεύτηκε και ο ίδιος και έδειξε διάθεση να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα χωρίς να τον θεωρεί τελειωμένο.

Senior Member
    εχει πολλες διαφορετικες χημειες. ο δικος μου κανει τρεις μαζι αλλα ειναι απαλες και δεν εχει απολυτως καμια παρενεργεια. η μανα μου οταν εκανε ηταν επισης απαλες. του αδερφου μου ηταν σκληρες.αλλα εξαρτατε απτο ειδος καρκινου, τις μεταστασεις κτλ.
    η ψυχολογια ειναι πολυ βασικο κομματι. και οι τρεις οι δικοι μου δεν νοιαστηκαν γιαυτο που ειχαν και δεν το αφησαν να τους στενοχωρησει. ειδαμε αλλα ατομα που αφεθηκαν στο αγχος και χαθηκαν. ενας γιατρος το ειχε θεσει ωραια..ακομα και το σπιτι σου να γκρεμιζετε,δεν πρεπει να νοιαστεις. ολα ξαναφτιαχνονται

Senior Member
    Ελισαβετ δεν υπαρχει τιποτα πιο δυνατο στον κοσμο απο ενα κοριτσι που φερετε καλα κ αληθινα στον μπαμπα στο λεω να το ξερεισ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    @garida είναι καλά οι δικοί σου τώρα;
    Τι να πω...ο γιατρός με διαβεβαίωσε πως η χήμο που προτείνει δεν είναι πολύ τοξική και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα (βιταμίνες κτλ) πιστεύουμε πως μπορεί να αντιδράσει καλά ο οργανισμός του. Έχω πολύ αγωνία για την πρώτη που θα κάνει, αλλά ταυτόχρονα έχω και μια αισιοδοξία όσο τον βλέπω να δυναμώνει.

@ελις έχει δύο κορίτσια που του φέρονται καλά κι αληθινά κι αν μετρήσω και την μάνα μου...έχει τρία! :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    @garida είναι καλά οι δικοί σου τώρα;
    Τι να πω...ο γιατρός με διαβεβαίωσε πως η χήμο που προτείνει δεν είναι πολύ τοξική και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα (βιταμίνες κτλ) πιστεύουμε πως μπορεί να αντιδράσει καλά ο οργανισμός του. Έχω πολύ αγωνία για την πρώτη που θα κάνει, αλλά ταυτόχρονα έχω και μια αισιοδοξία όσο τον βλέπω να δυναμώνει.
    ναι μια χαρα ειναι. ο πατριος μου ειχε τον πιο δυσκολο..αυτο πιστευαμε. διοτι οσοι το παθαιναν παλια δεν επιβιωναν απτον συγκεκριμενο ογκο. και στο γκουγκλ δινει 2% πιθανοτητες. αλλα...ΑΛΛΑ....το γκουγκλ ειναι μπαρουφα. και ο ογκολογος του πατριου μου του αρχισε βιταμινες πριν τη χημεια..αλλα οχι για να δυναμωσει. (μην ακους κανεναν απτο ιντερνετ που εχει βρει 'θεραπειες' με εναλλακτικες μεθοδους....) του δινει κατι συγκεκριμενα σκευασματα για να μην εχει ασχημη αντιδραση ο οργανισμος στη χημεια. ισως εχουν και τον ιδιο γιατρο οι γονεις μας αν εισαι απο θεσνικη :P
    η μανα μου δεν μας τοχε πει καν οτι ειχε καρκινο. οποτε δεν θυμαμαι την εμπειρια. ο αδερφος μου ειχε λεμφωμα αλλα το προλαβαμε αλλα επειδη ηταν κατω των 25 επρεπε να κανει επιθετικη χημεια. οσο πιο νεος τοσο πιο επιθετικη η χημεια.
    παντως ειδα διαφορα απτη 3η χημεια στον πατριο μου. απο κιτρινοπουλης εγινε ροζουλης

Senior Member
    Quote Originally Posted by garida View Post
    ναι μια χαρα ειναι. ο πατριος μου ειχε τον πιο δυσκολο..αυτο πιστευαμε. διοτι οσοι το παθαιναν παλια δεν επιβιωναν απτον συγκεκριμενο ογκο. και στο γκουγκλ δινει 2% πιθανοτητες. αλλα...ΑΛΛΑ....το γκουγκλ ειναι μπαρουφα. και ο ογκολογος του πατριου μου του αρχισε βιταμινες πριν τη χημεια..αλλα οχι για να δυναμωσει. (μην ακους κανεναν απτο ιντερνετ που εχει βρει 'θεραπειες' με εναλλακτικες μεθοδους....) του δινει κατι συγκεκριμενα σκευασματα για να μην εχει ασχημη αντιδραση ο οργανισμος στη χημεια. ισως εχουν και τον ιδιο γιατρο οι γονεις μας αν εισαι απο θεσνικη :P
    η μανα μου δεν μας τοχε πει καν οτι ειχε καρκινο. οποτε δεν θυμαμαι την εμπειρια. ο αδερφος μου ειχε λεμφωμα αλλα το προλαβαμε αλλα επειδη ηταν κατω των 25 επρεπε να κανει επιθετικη χημεια. οσο πιο νεος τοσο πιο επιθετικη η χημεια.
    παντως ειδα διαφορα απτη 3η χημεια στον πατριο μου. απο κιτρινοπουλης εγινε ροζουλης
    Όχι δεν είμαι απο Θεσσαλονίκη. Ούτε μιλώ για θεραπείες, είναι ακριβώς αυτό που λες, διάφορα σκευάσματα βιταμινών που σκοπό έχουν να μειώσουν τις επιπτώσεις των χήμο στον οργανισμό του. Στην ουσία δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να μπορέσει να αντέξει τις χημο. Δεν μας τα έδωσε ο ογκολόγος αυτά, τα βρήκα μόνη μου μέσω φίλου που έκανε το ίδιο σε δικό του άνθρωπο και με την έγκριση και του ογκολόγου του τα δίνω. Όμως παρατήρησα οτι μετά την χρήση αυτών όντως είναι καλύτερα, δεν αποτελούν θεραπεία βεβαίως, αλλά από άποψη ενέργειας τον βοηθούν.

Και στην περίπτωση του πατέρα μου τα στατιστικά είναι χάλια, δεν έχω προσπαθήσει καν να ψάξω στο νετ, αυτά που άκουσα απτους γιατρούς μου αρκούν. Είναι ακόμα κατακόκκινος όμως όπως ήταν πάντα, κανείς δεν πιστεύει πως είναι άρρωστος όταν τον βλέπει, ακόμα κι ο γιατρός που του έκανε την βιοψία μου το είπε.

Χαίρομαι πολύ για σένα που πήγαν όλα καλά και με τους τρεις , εύχομαι να είστε πάντα γεροί :)

Senior Member
    ευχαριστω. σου ευχομαι τα καλυτερα. ελπιζω να πανε ολα τελεια στον μπαμπακα.
    εκανε και χειρουργειο?

Και εγώ Εύχομαι τα καλύτερα και σε σένα και στον μπαμπά σού!!! Μακάρι να πάνε όλα καλά!!! Συνεχίστε να μην το βάζετε κάτω, όπως κάνετε και τώρα.

Εστάλη από SM-J530F στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    Ευχαριστώ για τις ευχές. Μακάρι να πάνε όλα καλα...

@garida οχι χειρουργείο δεν έκανε, μας είπαν οτι είναι μη χειρουργήσιμο. Οπότε η μόνη ελπίδα που μας δόθηκε είναι οι χήμο.

Senior Member
    υπαρχει ενας ογκολογος θεσνικη, εξειδικευμενος σε νεφρα και πνευμονι, ο οποιος εχει δωσει χρονια ζωης σε ανθρωπους που τους ειχαν ξεγραμμενους. δεν ξερω σε πιο σημειο ειναι του μπαμπα σου, αλλα αν θες μπορω να σου πω το ονομα αυτου του γιατρου

Senior Member
    Quote Originally Posted by garida View Post
    υπαρχει ενας ογκολογος θεσνικη, εξειδικευμενος σε νεφρα και πνευμονι, ο οποιος εχει δωσει χρονια ζωης σε ανθρωπους που τους ειχαν ξεγραμμενους. δεν ξερω σε πιο σημειο ειναι του μπαμπα σου, αλλα αν θες μπορω να σου πω το ονομα αυτου του γιατρου
    Σ ευχαριστώ πολύ αλλά μετά από πολύ ψάξιμο και γω δεν ξέρω πόσους ογκολόγους είδα και πόσα ραντεβού έκλεισα, τελικά καταλήξαμε σε έναν που νομίζω του ταιριάζει και τον εμπιστεύτηκε αμέσως οπότε δεν νομίζω πως έχουμε χρόνο για ψάξιμο σε επιπλέον γιατρούς. Βασικά ήταν ο μοναδικός από όσους είδα που έδειξε ενδιαφέρον να ασχοληθεί και δεν έμεινε μόνο στα τυπικά, άλλα έκατσε και κουβέντιασε μαζί του, του εξήγησε όσα μπορούσε να εξηγήσει και τον τόνωσε ψυχολογικά με την έννοια ότι του έδωσε την αίσθηση οτι δεν είναι μόνος του αλλά ότι θα το παλέψουν μαζί.
    Επιπλέον κι ο άλλος που μας φτιάχνει τα σκευάσματα με τις βιταμίνες και τα εναλλακτικά, αφιλοκερδώς (και το τονίζω το αφιλοκερδώς γιατί παίζει πολύ εκμετάλλευση στο θέμα) είναι πολύ ζεστός άνθρωπος και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, έχω πάει 100 φορές μέχρι τώρα και έχω πάρει αμέτρητα τηλέφωνα και δεν μου έχει πάρει ούτε ένα ευρώ.

Θέλω να πιστεύω πως έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο ανθρώπων γύρω μας από γιατρούς αλλά και φίλους, συγγενείς κτλ που είναι πολύ βοηθητικοί και υποστηρικτικοί προς το παρόν.

Και κάτι που με εντυπωσίασε από την αρχή αυτής της περιπέτειας είναι το πόσο καλούς φίλους έχω. Ειλικρινά όλοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν όπως μπορούσαν σε σημείο συγκινητικό. Όχι πως δεν ήξερα οτι έχω καλούς φίλους, αλλά καταλαβαίνω πως όταν μιλάμε για τέτοια βαριά θέματα υγείας όπως ο καρκίνος, δεν μπορούν όλοι να το διαχειριστούν και μπορώ να καταλάβω το να θέλει κάποιος να απομακρυνθεί. Όχι γιατί είναι κακός άνθρωπος, αλλά γιατί δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος. Εγώ όλο αυτό το διάστημα νιώθω πως έχω γίνει "βάρος" σε γνωστούς και φίλους με την έννοια οτι δεν έχω ούτε τις ψυχικές δυνάμεις να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο εκτός από το θέμα του πατέρα μου, ούτε τον χρόνο. Παρόλα αυτά όλοι οι φίλοι μου, όχι απλώς δεν απομακρύνθηκαν, αλλά μου συμπαραστέκονται όσο μπορούν με κάθε τρόπο. Ακόμα και από δω, πολλά άτομα έσπευσαν να βοηθήσουν και με πληροφορίες και με ψυχολογική συμπαράσταση και νιώθω ευγνώμων για αυτό.

Senior Member
    αν καποιος απομακρυνεται οταν συμβαινει κατι τετοιο παιζει η να εχει αντιμετωπισει κατι παρομοιο, να μην ξερει πως να συμπεριφερθει...η να βαριεται.
    εχω μια φιλη που περναει το ιδιο και δεν ξερω τι να της πω....δεν ξερω αν πρεπει να πω κανα αστειο, η να πω λογια συμπονιας κτλ
    ειναι σημαντικο να εχεις στηριγματα. και μενα ηταν ολοι καλοι, εκτος απτο πιο κοντινο σοι μου, θειος θεια και ξαδερφες. πηγαν ειδαν τον πατριο στο νοσοκομειο και...απο τοτε...ουτε μνμ ουτε τπτ. ουτε ενα ..γαριδα εισαι καλα?...ατομα που μεγαλωσαμε μαζι

Senior Member
    Ούτε και εγώ ήξερα τι να πω σε τέτοιες περιπτώσεις πριν συμβεί και στην δική μου οικογένεια. Στην ουσία όμως δεν χρειάζεται να ξέρεις κάτι να πεις, τις περισσότερες φορές αρκεί να ακούσεις τον άλλον.
    Στην φίλη σου, άσε να σε οδηγήσει αυτή στο τι θέλει να κουβεντιάσετε. Αν εκείνη θέλει να μιλάει για αυτό, δεν χρειάζεται να πεις κάτι, αρκεί να την ακούς. Αλλά πολλές φορές, το παρατηρώ κι από τον εαυτό μου, έχω ανάγκη κι από κάποιον που μας θα μου πει κάτι άσχετο, που θα κάνει μια πλάκα ξέρω γω, ένα αστείο... δεν μπορώ να συγκεντρωθώ σε άλλα θέματα για πολύ, σύντομα θα ξαναγυρίσω την κουβέντα στο δικό μου θέμα, αλλά νομίζω οτι μου κάνει καλό, έστω για λίγο να ξεφεύγω.

Πάντως δεν έχω παράπονο από κοντινούς φίλους/ συγγενείς, εντάξει πάντα υπάρχουν κι οι εξαιρέσεις αλλά στην μεγάλη τους πλειοψηφία οι άνθρωποι γύρω μου, μου στάθηκαν πολύ και σε μένα και στον πατέρα μου. 2-3 άτομα κιόλας πχ προσφέρθηκαν αν έχω δουλειά να τον πηγαίνουν εκείνοι για τις χήμο, κάποιοι με ρώτησαν αν χρειάζομαι χρήματα... τις περισσότερες φορές αρκεί η κουβέντα τους κι η καλή τους πρόθεση.

Senior Member
    Δεν θέλω να το γρουσουζέψω, ήμουν αρκετά ανήσυχη για την πρώτη χήμο, το πώς θα αντιδράσει και τι παρενέργειες θα έχει...όλα μια χαρά!
    Δεν νιώθει τίποτα από παρενέργειες προς το παρόν, ούτε καν αυτές για τις οποίες μας είχε μιλήσει ο γιατρός....και το πιο κουλό; Μου είπε οτι νιώθει πως ο πόνος έχει ελαττωθεί και μειώσαμε τα παυσίπονα!

Senior Member
    Μπράβο βρε Ελισάβετ, όλα καλά να πάνε!

Page 5 of 9 FirstFirst ... 34567 ... LastLast