Forum Υποστήριξης

Η ωρα του καφέ!!

Θέμα: Η ωρα του καφέ!!

  1. serios said:

    Η ωρα του καφέ!!

    Έχουμε θέμα με ονομασία ''Με καφέ και συμπάθεια'' και δεν συζητήσαμε για το πως μας αρέσει ο καφές....
    'Η μήπως υπάρχει θέμα κ δεν το πήρα πρέφα;;

    Τι σημαίνει ο καφές για εσάς;; Πως τον προτιμάτε;; Εχετε καλή η κακή σχέση;;

    Υπάρχουν πολλά είδη καφέ και θα ήθελα να δοκιμάσω όσα περισσότερα μπορώ. Μ'αρέσει ο καφές αλλά νομίζω δεν είμαι εθισμένος. Μ'αρέσει σαν άρωμα και γεύση ειδικά ο φρεσκοκομμένος. Θα ήθελα να δουλεύω σε καφεκοπτείο χαχα με τα χαρμάνια γύρω μου.

    Είτε τον πίνετε για να ξυπνήσετε, είτε για να συγκεντρωθείτε στην δουλειά σας και να σκεφτείτε, είτε για να απολαύσετε μια ωραία συζήτηση πείτε μου τις προτιμήσεις σας.

    Εγώ πίνω σπίτι ελληνικό συγκεκριμένα τον Ουζούνογλου. Ο Λουμίδης, bravo κτλ μου φαίνονται τελείως μάπα...(δεν ξέρω αν επιτρέπεται η επισήμανση ή θεωρείται διαφήμιση)
    Φραπέ τον έχω κόψει κ πίνω σπάνια. Έξω μονο φρεντο εσπρέσσο σκέτο.

    Θα ήθελα να ξεκινήσω γαλλικό και να έπαιρνα χαρμάνια από διάφορες ποικιλίες και γεύσεις. Υπάρχουν αρκετές περίεργες ποικιλίες για τους ψαγμένους.

    Αυτά...
    Οπως καταλάβατε το θέμα έχει να κάνει για τον καφέ κ η συνέχεια δική σας.

    (Η ώρα βέβαια που το ποστάρω είναι ώρα για τεκίλες και όχι για καφέ αλλά τεσπα)
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
     
  2. Macgyver said:
    Εμενα ο Ελληνικος καφες απο καφεκοπτειο μου φτιαχνει την διαθεση , με κινητοποιει καπως οχι σπουδαια πραματα παντως .....
     
  3. DrugUser said:
    Φραπέ σκέτο μόνο, και μόνο όπως τον φτιάχνω εγώ.
     
  4. Μαριονετα said:
    Καλημερα.. ωραιο πρωινο θεμα με πλουσιο αρωμα και γευση.. θεωρω τον καφε απολαυση.. προσωπικα τους ξεχωριζω.. πρωι βαρυ κουπατο ελληνικο με πλουσιο καιμακι.. η και γαλλικο με γευσεις.. αγαπημενο φρεντο εσπρεσσο και μοκατσινο για διαφορετικη γευση.. τον κλασσιικο φραπε τον ευχαριστιεμαι με παρεα..

    Εστάλη από iQ9719 στο E-Psychology.gr Mobile App
     
  5. jim7 said:
    Το πρωι συνήθως τσάι για να στρώσει το στομάχι απο τα ποτα . αλλοιως οτιδήποτε με καφεινη .
    Το μεσημέρι φραπέ, απόγευμα διπλό Φρέντο, και αργότερα καμμία σοκολάτα, σκέτη,με γάλα, με ζαχαρη, κτλ

    Τον γαλλικο δεν τον έχω 'συμπαθήσει, δεν μου αρέσουν τα χαρμάνια που έχω δοκιμάσει, προτιμω τσάι σε γεύσεις καταλαβαίνεις και το τσάι που έχει έντονο χαρακτήρα, ενω ταυτόχρονα γευεσαι και τα αρώματα.
    Ο καλύτερος φραπές σερβίρεται συνήθως στα παρακατιανα μαγαζια.
     
  6. Κύκνος said:
    Καλημέρα serie και στους υπόλοιπους!

    Πίνω καφέ καθώς γράφω... Αυτή τη στιγμή φραπέ μιας κι είμαι σπίτι, όταν είμαι σπίτι πίνω φραπέ το καλοκαίρι και νες το χειμώνα αλλά τον φτιάχνω όλο με γάλα το νες καφέ αντί για νερό και γάλα εβαπορέ...

    Σε καφετέρια συνήθως παραγγέλνω μοκατσίνο ζεστό ή κρύο ανάλογα με την εποχή... Για το καλοκαίρι μου αρέσει πολύ και ο coffee chocolate των Mikel που φτιάχνεται μ' εσπρέσσο και παγωτό σοκολάτα...

    Όντως υπάρχει μεγάλη ποικιλία στον καφέ φίλτρου (έπινα παλιότερα), τουλάχιστον συγκεκριμένα στα coffeeway που ψώνιζα εγώ...

    Πίνω αρκετούς καφέδες τη μέρα, τους χρειάζομαι για να παραμένω ενεργητική...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
     
  7. blackbird said:
    Τον προτιμούσα μέτριο, κάποτε και με λίγο σιρόπι (φουντούκι ή βανίλια), οπωσδήποτε με γάλα.

    Τώρα λόγω διατροφής έχω κόψει την ζάχαρη αλλά το γάλα δεν μπορώ να το αποχωριστώ. Μου φαίνεται εντελώς πικρός. Στη δουλειά πίνω φρέντο εσπρέσσο σκέτο με λίγο γάλα, και όταν δεν προλάβω να φάω τα δημητριακά μου με το γάλα το πρωί, παίρνω iced latte. Χειμώνα καλοκαίρι προτιμώ κρύο.

    Ο νες με ενοχλεί πολύ στο στομάχι και επιπλέον είναι δυνατός και όχι τόσο ποιοτικός, αλλά το φραπέ το λατρεύω. Πλέον πίνω σπάνια.

    2 την ημέρα, άντε 3ις σε νυχτερινή 12ωρη βάρδια. Κάποτε την βγάζω και με έναν. Αναλόγως. Υπήρξε διάστημα πάνω από 6 μήνες που τον είχα κόψει μαχαίρι, αλλά τώρα νομίζω πως έχω εθιστεί κυρίως ψυχολογικά.

    Δούλευα και σε καφεστιατόριο. Η αγαπημένη μου στιγμή πάντα ήταν όταν έφτιαχνα καφέδες. Όντως υπέροχο άρωμα.
     
  8. Natalia_sups said:
    Οι συνήθειες μου με τον καφέ έχουν αλλάξει μέσα στα χρόνια.
    Παλιά σαν παιδί κι εγώ έπινα τον καφέ μου γλυκό με γάλα...μετά περασα στον μέτριο και τώρα στον σκέτο. Αντίστοιχη εξέλιξη υπήρξε και στα ειδη του καφέ που έπινα...ξεκίνησα με φραπέ/νες ανάλογα τον καιρο, μετά άρχισα να πίνω ελληνικό η φρέντο ανάλογα τον καιρό και τώρα εδώ που είμαι δεν έχει καν φρέντο ρε παιδιά...δέν έχουν κρύο καφέ οι ξενερωτοι! -_-
    Η αν έχουν είναι χάλια...φρέντο όπως στην Ελλάδα δεν εχουν πουθενά.
    Αναγκάζομαι μέσα στη ζέστη να πίνω είτε ζεστό γαλλικό στη δουλειά είτε εσπρέσσο διπλο/λουνγκο.

    Σήμερα δεν ξέρω τι φλασια έφαγα αλλα εφτιαξα στο σπίτι διπλό ελληνικό σκέτο...δυστυχως δεν έχω την πολυτέλεια του καφεκοπτειου εδω, ότι είναι συσκευασμένο και "ταξιδεύει" εύκολα έχω. Αλλα έχω και την αίσθηση ότι δεν γίνεται σωστά στο ηλεκτρικό μάτι. Κάτι δεν μου κολλαγε. Όποιος ξέρει πείτε μου, έχει διάφορα αν είναι ψημμενος σε φωτιά ή σε μάτι; Ο φίλος μου λέει ότι λέω χαζομάρες. Εμένα κάτι δεν μου κολλάει πάντως...
     
  9. elis said:
    Ναι ναταλακι μου μπραβο οι πλουσιου τον πινουν στη χοβολη αυτη ειναι αμμοσ ειδικη και μπαινει το μπρικι και γινεται γαματοσ ο καφεσ μπραβο σου που το καταλαβεσ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
     
  10. elis said:
    Να του πεισ οτι ειναι σαν τη μπριζολα αλλο στη φωτια αλλο στο φουρνο αλλο στο τηγανι και πολλα φιλακια να του δωσεισ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
     
  11. Macgyver said:
    Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από Natalia_sups Εμφάνιση Μηνύματος
    Όποιος ξέρει πείτε μου, έχει διάφορα αν είναι ψημμενος σε φωτιά ή σε μάτι; Ο φίλος μου λέει ότι λέω χαζομάρες. Εμένα κάτι δεν μου κολλάει πάντως...

    Ναταλια, εχω ρωτησει καφετζη , γιατι ο δικος καφες ηταν λιγοτερο νοστιμος απο του καφετζη , παρ οτι παιρνω απο καφεκοπτειο, μουπε οτι ο καλυτερος καφες γινεται σε σιγανη φωτια , οχι ματι , και τον ανακατευεις που και που , πιο πολυ στην αρχη , και μολις παει να φουσκωσει , τον κατεβαζεις ..... .......
     
  12. Natalia_sups said:
    Αυτό με την σιγανή φωτιά υποπτευομουν κι εγω, αλλά το μάτι όσο χαμηλά και να το βάλεις τον βράζει σχετικά γρήγορα...
    Αλλά τη φωτιά που να την βρω; Άντε θα βρω καμινετα σε είδη κάμπινγκ ισως, αλλά πέρα του ότι ειναι πιο μεγάλα και θα πιάσουν κωλο σε τιμές ανταλλακτικά κλπ που θα βρίσκω άμα πάρω από Ελλαδα; Δεν νομίζω να κάνει να κουβαλήσω γκαζακια στο αεροδρόμιο λολ
    Τεσπά...ευτυχώς ο καφές φίλτρου στη δουλειά είναι καλής ποιότητας. Στα ρεπό ζοριζομαι.
     
  13. Κύκνος said:
    Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από Natalia_sups Εμφάνιση Μηνύματος
    Οι συνήθειες μου με τον καφέ έχουν αλλάξει μέσα στα χρόνια.
    Παλιά σαν παιδί κι εγώ έπινα τον καφέ μου γλυκό με γάλα...μετά περασα στον μέτριο και τώρα στον σκέτο. Αντίστοιχη εξέλιξη υπήρξε και στα ειδη του καφέ που έπινα...ξεκίνησα με φραπέ/νες ανάλογα τον καιρο, μετά άρχισα να πίνω ελληνικό η φρέντο ανάλογα τον καιρό και τώρα εδώ που είμαι δεν έχει καν φρέντο ρε παιδιά...δέν έχουν κρύο καφέ οι ξενερωτοι! -_-
    Η αν έχουν είναι χάλια...φρέντο όπως στην Ελλάδα δεν εχουν πουθενά.
    Αναγκάζομαι μέσα στη ζέστη να πίνω είτε ζεστό γαλλικό στη δουλειά είτε εσπρέσσο διπλο/λουνγκο.

    Σήμερα δεν ξέρω τι φλασια έφαγα αλλα εφτιαξα στο σπίτι διπλό ελληνικό σκέτο...δυστυχως δεν έχω την πολυτέλεια του καφεκοπτειου εδω, ότι είναι συσκευασμένο και "ταξιδεύει" εύκολα έχω. Αλλα έχω και την αίσθηση ότι δεν γίνεται σωστά στο ηλεκτρικό μάτι. Κάτι δεν μου κολλαγε. Όποιος ξέρει πείτε μου, έχει διάφορα αν είναι ψημμενος σε φωτιά ή σε μάτι; Ο φίλος μου λέει ότι λέω χαζομάρες. Εμένα κάτι δεν μου κολλάει πάντως...
    Ναταλία, δεν ξέρω σε ποια χώρα είσαι, αν θες λες αλλά τώρα μου θύμησες το ταξίδι που έκανα στην Ιταλία κι αναγκαζόμουν μες τη ζέστη να πίνω καπουτσίνο οπότε σε καταλαβαίνω... Είχα λαχταρήσει το φραπέ τότε πόσο μάλλον αν ζεις μόνιμα σε χώρα που δεν έχει κρύο καφέ...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
     
  14. Macgyver said:
    Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από Natalia_sups Εμφάνιση Μηνύματος
    Αυτό με την σιγανή φωτιά υποπτευομουν κι εγω, αλλά το μάτι όσο χαμηλά και να το βάλεις τον βράζει σχετικά γρήγορα...
    Αλλά τη φωτιά που να την βρω; Άντε θα βρω καμινετα σε είδη κάμπινγκ ισως, αλλά πέρα του ότι ειναι πιο μεγάλα και θα πιάσουν κωλο σε τιμές ανταλλακτικά κλπ που θα βρίσκω άμα πάρω από Ελλαδα; Δεν νομίζω να κάνει να κουβαλήσω γκαζακια στο αεροδρόμιο λολ
    ι.
    Σε καμινετο με γκαζακι το φτιαχνει κι ο καφετζης , σαν αυτα του καμπιν ........ πετρογκαζ , τι αλλο ......μα που εισαι και δεν εχει , σε κανα χωριο της Σιερρα Λεονε ?
     
  15. elis said:
    Η ναταλια ειναι πειρατησ αλλα ομορφο κοριτσι γι αυτο την αγαπαμε
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))