Φοβαμαι οτι εχω σκπ!!! ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 34
    Junior Member

Φοβαμαι οτι εχω σκπ!!! ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!

Καλησπερα εδω και ενα μηνα με εχει πιασει μια αδυναμια σε αριστερο χερι και ποδι!!!!Πηγα και εκανα μαγνητικες οι οποιες δειξαν καποιες εστιες αλλα σε οσους γιατρους εχω παει μου λενε οτι δεν ειναι σκπ και ειναι λογο στρες(ψυχοσωματικο).Εμενα ομως αυτη η αδυναμια δεν σταματαει καθολου την εχω απο την ωρα που θα ξυπνησω μεχρι την ωρα που θα κοιμηθω! Δεν μπορω να δεχτω οτι αυτο ειναι ψυχοσωματικο ,γιατι νομιζω αν ηταν ψυχοσωματικο λογικα θα ερχοταν και θα εφευγε κατα την διαρκεια της ημερας!!! Εχει περασει κανεις κατι αναλογο??? Ευχαριστω!!!!

Senior Member
    πόσο χρονών είσαι; αυτες οι εστίες που υπάρχουν τι δηλώνουν; δεν ειναι αξιόλογες; πηγαινε και σε αλλο γιατρό. Αδυναμία μπορεί να έχεις όντως απο άγχος. Εχεις δοκιμάσει να δεις αν είσαι με φίλους ή κανεις κατι να ξεχαστείς αν το νιώθεις ακόμα;

Junior Member
    οταν ειμαι εξω απλα μειωνεται!!! βεβαια καθε φορα που θα σηκωθω αυτο ειναι το πρωτο πραγμα που θα σκεφτο αν το εχω!!!! εσυ εχεις ακου κατι αναλογο?? 21 χρονων ειμαι !!

Quote Originally Posted by jimp View Post
    οταν ειμαι εξω απλα μειωνεται!!! βεβαια καθε φορα που θα σηκωθω αυτο ειναι το πρωτο πραγμα που θα σκεφτο αν το εχω!!!! εσυ εχεις ακου κατι αναλογο?? 21 χρονων ειμαι !!
    Εδώ και 15 μέρες λόγω φοβίας για το αν έχω μια αρρώστια με έχει πιάσει το αριστερό μου χέρι και με πονάει πολύ πολύ συχνά σχεδόν κάθε μέρα. Επειδή ψάχνω πολύ συμπτώματα , όταν βρίσκω κάτι άλλο το χέρι περνάει και μετά εστιάζω στο άλλο, την επόμενη μέρα πάλι τα ίδια, αριστερό χέρι, αυχένας , την επόμενη μέρα λίγο το άλλο χέρι μέρα κάτι σπασμοί μυών στο πόδι. Όντως μπορεί να είναι ψυχολογικό, να ξέρεις το γεγονός ότι όταν βγαίνεις έξω μειώνετε κάτι λέει. Δν θα σου πω Μα μην το σκέφτεσαι, αλλά εφόσον πηγές σε γιατρό Κ σ είπε δε είναι κάτι μπορεί όντως να είναι ψυχοσωματικό. Κ τα ψυχοσωματικά βγαίνουν όχι μόνο όταν είμαστε σε κατάσταση άγχους
    Αλλά σαν γενική «απάντηση» και έχουμε και την ίδια ηλικία !

Junior Member
    Γινεται δηλαδη καποιο ψυχοσωματικο να επιμενει σε μια πλευρα του σωματος?? και καθολου στην αλλη?

Senior Member
    Γίνεται και
    Αυτό και πολλά αλλά. Μέχρι πόνους μπορείς να έχεις που στην ουσία δεν υπάρχουν. Το έχω περάσει και έλεγα πως γίνεται να είναι ψυχολογικό ; Κι όμως ήταν . όταν σταμάτησα να το σκέφτομαι η έβρισκα κάτι άλλο να ασχοληθώ ο πόνος εξαφανίστηκε.

Junior Member
    Πραγματικα και εγω δεν μπορω να καταλαβω αν αυτο που νιωθω ειναι ψυχωσωματικο!!!!!! Μακαρι να μην ειναι τιποτα γιατι κυριολεκτικα εχω τρελαθει!!!!

Senior Member
    Πριν από αυτό το περιστατικό είχες κανένα άλλο φόβο ; Για κάποιο άλλο σύμπτωμα ;

Junior Member
    Γενικα εχω πολυ αγχος,και περασα και πολυ αγχωτικη χρονια και κουραστικη!!!Απλα μου εκανε εντυπωση οτι τα συμπτωματα εμφανιστηκαν ακριβως μετα την εξεταστικη(μετα απο μια βδομαδα)!! Γενικα φοβιες εχω,και παντα εψαχνα στο ιντερνετ για οτιδηποτε ειχα ακομη και για ιωση,απλα αυτο τωρα εχει εγκατασταθει και δεν λεει να φυγει!!!

Γενικα εχω πολυ αγχος,και περασα και πολυ αγχωτικη χρονια και κουραστικη!!!Απλα μου εκανε εντυπωση οτι τα συμπτωματα εμφανιστηκαν ακριβως μετα την εξεταστικη(μετα απο μια βδομαδα)!! Γενικα φοβιες εχω,και παντα εψαχνα στο ιντερνετ για οτιδηποτε ειχα ακομη και για ιωση,απλα αυτο τωρα εχει εγκατασταθει και δεν λεει να φυγει!!!

Σχετικά με τους μύες νομΖω ότι γίνεται να πονάς ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να μην έχεις τίποτα. Τα ψυχοσωματικά βγαίνουν από το άγχος μας γιατί το σώμα μας έχει μάθει να διαχειρίζεται συγκεκριμένες ποαοτητες άγχους και όταν έχουμε περισσότερο τότε σε χτυπάει έκει. Γενικά όπως μπορεί να σε πιάσει και στο κεφάλι , στο στομάχι κλπ
    Κλπ. Όσο το σκέφτεσαι τόσο νομίζεις ότι το έχεις ... επίσης αυτό με την εξεταστική επειδή μ συνέβη ακριβώς τ ίδιο είναι επειδή χαλαρώνεις και δεν έχεις να κανείς κάτι και να απασχολείσαι( δεν ξέρω αν δουλεύεις κιόλας ) δίνεις βάση σε κάτι και το βάζεις στο μυαλό σου , διαβάζεις διαβάζεις και νομίζεις ότι έχεις το χειροτερο. Έγινε κάτι τον τελευταίο καιρό Κα αποδίδεις το άγχος σου μήπως ατην αρρωστοφοβια κλπ; Επίσης θέλω να ρωτήσω υπάρχει περίπτωση να σε «πονάει» ελαφρά ο λαιμός η να νιώθεις ότι εινι ξηρός μόνο από το άγχος; Γτ μ έρχεται Κ μ φεύγει Κ έχω φοβηθεί λίγο .. χλωμό τ κόβω πάντως

Senior Member
    Είναι ψυχοσωματικό και όσο το υπεραναλύεις τόσο χειρότερο θα γίνεται...

Junior Member
    Πριν 4 χρονια ειχα παρομοιο προβλημα με τον λαιμο ειδικα οταν καταπινα αλλα οταν σταματησα να ασχολουμαι εφυγε σταδιακα

Πριν 4 χρονια ειχα παρομοιο προβλημα με τον λαιμο ειδικα οταν καταπινα αλλα οταν σταματησα να ασχολουμαι εφυγε σταδιακα
    Τι είχες δλδ ; Και δεν ήταν κάτι;

Junior Member
    Όποτε καταπινα νόμιζα ότι είχα ξερό λαιμό και ταυτόχρονα μια ενόχληση και ήταν μόνιμο δηλαδή κάθε φορά που καταπινα.Αλλά μετά από παρά πολλές εξετάσεις είπα λογικά είναι ψυχοσωματικό και στο τέλος δεν του έδινα σημασία και σταμάτησε

Όποτε καταπινα νόμιζα ότι είχα ξερό λαιμό και ταυτόχρονα μια ενόχληση και ήταν μόνιμο δηλαδή κάθε φορά που καταπινα.Αλλά μετά από παρά πολλές εξετάσεις είπα λογικά είναι ψυχοσωματικό και στο τέλος δεν του έδινα σημασία και σταμάτησε
    Ευχαριστώ πολύ και αυτό που έχεις σίγουρα θα είναι μια από τα ίδια γράψε έδω πως πας

Page 1 of 3 123 LastLast