Results 136 to 150 of 536
Thread: Διαθρησκευτική ανοησία
-
14-03-2009, 10:49 #136
Originally posted by sabb
Το αντικείμενο δυστυχώς ΔΕΝ αγγίζει κι όσους πίστευα πως - πέρα από θεούς και δαίμονες - θα μπορούσε να αγγίξει κάποιες ανθρώπινες χορδές τους..
και νιώθω πολύ άσχημα που πρέπει να απολογούμαι σαν Χ.Ο. για τις ανάρμοστες πράξεις κάποιων ιερωμένων.μακάρι να μην έφερναν σε τέτοια θέση τους πιστούς.μακάρι να καταλάβαιναν πως με αυτές τους τις πράξεις διώχνουν τον κόσμο από τον δρόμο του Θεού.
ευτυχώς όμως που υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος με γέροντες οι οποίοι διδάσκουν ότι ακριβώς δίδαξε και ο Χριστός και εύχομαι ο κόσμος να ακούει μόνο αυτούς....
- 14-03-2009, 10:56 #137
Originally posted by Sofia
Ομως πιστευω πώς ειναι αδικο για καθε ομαδα (ή σχεδον καθε ομαδα) να βγαινουν συμπερασματα που την χαρακτηριζουν εκ των προτερων. Δεν πιστευω λοιπον Sabb, οτι ολοι οι άθεοι ειναι καπως κ ολοι οι πιστοι καπως αλλιως. Δεν ειναι ολοι οι ρασοφοροι ιδιοι, ουτε ολοι οι πιστοι ιδιοι.
Επισης, καταννοω κ συμμεριζομαι απολυτα την ευαισθησια μας σε θεματα ανομιας παπαδων. Αλλα ελπιζω αυτη η ευαισθησια να μην εξαντλειται εκει αλλα να βρισκει χωρο κ σε αλλα επαγγελματα-λειτουργηματα οπως ειναι των δασκαλων, των εργαζομενων σε φυλακες, των καθηγητων, των γιατρων κ των δικαστων (που παρεπιπτοντως προσφάτως αθωωσαν εναν παπα που χε βαλει στην ακρη για μια δυσκολη ωρα 1.000.000.000 δρχ).
Και εν προκειμένω όλοι οι ρασοφόροι δεν είναι ίδιοι. Σε πρηγούμενο μου πόστ μίλησα για γέροντες που νηστεύουν με νερό κι αέρα, είναι κάτισχνοι, αλλά γεμάτοι πίστη και καλοσύνη...
Για όλα τα άλλα που λες σχετικά με αδικοπραγίες σε άλλους τομείς της ζωής, συμφωνώ απόλυτα, αλλά δεν είναι το αντικείμενο του παρόντος θέματος...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
14-03-2009, 11:02 #138
γέροντες που νηστεύουν με νερό κι αέρα, είναι κάτισχνοι, αλλά γεμάτοι πίστη και καλοσύνη...
αυτούς πρέπει να έχουμε ως παράδειγμα και να πράττουμε και εμείς το ίδιο...όσο μπορούμε βέβαια....
14-03-2009, 11:03 #139
Ο Homo Ethicus πέθανε και σ\' αυτό το φόρουμ..
[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
14-03-2009, 11:49 #140
.Καλημερα .Εχω να σας κανω μερικες ερωτησεις κ αν θελετε μου απαντατε.
1.Γιατι οι αθεοι [οπως τους βολευει να λεγονται]δεν ειναι φανατικοι?Υπαρχει παραδειγματα απο την ιστορια που το υποστηριζει αυτο?γιατι εγω απο την ιστορια που διδαχθηκα αλλα ξερω.
2.Ο φανατισμος σε ποιους τομεις της ζωης συνανταται?
3.Τι εννοειται οταν λετε ηθικη ταξη ψυχης ?
4.Σε 10 σελιδες τωρα βλεπω να μπαινουν ολοι σε ενα τσουβαλι[ανεξαρτητα απο την διαμαρτυρια σου Σαββα]κ θα πρεπει να απολογουνται για εγκληματικες πραξεις τριτων.
5.Εχω δει αρκετες φωνες που τις καταδικαζουν.Τι αλλα θα πρεπει να κανουν για να μην ειναι κατηγορουμενοι που ειναι Χ.Ο?
6.Ο φανατισμος ποτε δεν νικηθηκε με φανατισμο.
Εαν ενδιαφερει κανενα λεω μονο οτι δεν ειμαι Χ.Ο η μαλλον δεν πιστευω σε ταμπελες κ ομαδοποιησεις.Εχω ασχοληθει αρκετα με διαφορα θρησκευτικα συστηματα κ εχω καταληξει στα πιστευω μου.Δεν αισθανομαι ανωτερη απο κανενα ουτε ειμαι κατωτερη απο κανενα.
14-03-2009, 12:06 #141
είμαι μία Χ.Ο. που καταδικάζει όλες τις ανάρμοστες πράξεις του κλήρου και απολογούμαι δυστυχώς για αυτές επειδή ακριβώς πιστεύω σε αυτό που εκπροσωπούν.
δεν νιώθω σαν κατηγορούμενη αντίθετα υπερηφανεύομαι και χαίρομαι που είμαι Χ.Ο.
τώρα αν κάποιοι θέλουν να με κατηγορήσουν για το τί κάνουν κάποιοι παπάδες είναι δικαίωμά τους.αυτό προσπαθώ να μην με αγγίζει αλλά να το υπομένω...
αυτοί που δεν πιστεύουν υπερασπίζονται με φανατισμό ή όχι αυτό που θέλουν όπως κάνουν και οι χριστιανοί.υπάρχουν οι φανατικοί και οι μη φανατικοί.
πρέπει να καταλάβουμε όμως πως ο φανατισμός και από τις δύο πλευρές φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα και έτσι χάνουν και οι δύο πλευρές το όποιο δίκιο τους....
14-03-2009, 15:21 #142
Δεν έβαλα ποτέ μου στο ίδιο τσουβάλι, ανθρώπους. Ένα στοιχείο όμως που χαρακτηρίζει τους άθεους, είναι η έλλειψη φανατισμού, πράγμα που πολλοί από τους ένθεους - όχι όλοι - διαθέτουν δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό.
Εσύ πώς κατέληξες σ αυτο το συμπέρασμα ομως?
Εγω, οταν βλεπω καποιους αθεους να την πέφτουν σε εναν ανθρωπο ή να γελανε ειρωνικα με αυτον που πιστευει σε εναν θεο (οποιος κ αν ειναι αυτος), επειδη βρισκει εκει παρηγορια, δυναμη ή οτιδηποτε αλλο, δεν μπορω να δω πώς απεχει ο φανατισμος απο τον αθεο αυτο. Και ναι, καποιοι άθεοι εχουν τη σταση αυτη.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
14-03-2009, 15:31 #143
Ο Homo Ethicus πέθανε και σ\' αυτό το φόρουμ..
Δεν εχω παρει μερος σε άλλα fora, αλλα σ αυτο που ειμαι παρουσα εδω και 3 σχεδον χρονια, εχω \"συναντησει\" πολλα μελη. Εχω μαλώσει με καποια, εχω ερθει πιο κοντα με καποια άλλα. Οπως κ στην καθημερινοτητα μου. Δεν μπορω να πώ πώς και εδω όπως και εξω, επειδη δεν μου ταιριαζουν ειτε στις αντιληψεις ειτε στην νοοτροπια καποια μελη μια τετοια κουβεντα που παιρνει σβαρνα τους παντες. Εχω δει εκτος απο αναισθησια και ευαισθησια, και ανθρωπια, και ενδιαφερον, και συμπαρασταση. Εχω δει κ αναισθησια βεβαια, και βρισιες ακομα,και πραγματα για τα οποια απορησα. Αλλα δεν μπορω να καταλαβω αυτο το ολοκληρωτικο Χ σε μια σειρα ανθρωπων που γραφουν, σκεφτονται κ συνδιαλεγονται επειδη εγω δεν συμμεριζομαι τις αποψεις τους, τα ενδιαφεροντα τους.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
14-03-2009, 16:01 #144
Περαστικος σημερα ειπα να ριξω μια ματια οποτε ας πω και δυο σκεψεις...
Originally posted by weird
κρίνο
να σε ευχαριστήσω που με διαφώτισες περισσότερο πάνω στο θέμα του μη εκκλησιαστικόυ κράτους.
Σίγουρα τα οφέλη θα είναι πολλαπλά και άμεσα για την ζωή μας...
Έχω ωστόσο ένα αλλά..
ή μαλλον δύο αλλά.
Το πρωτο θατο γράψω σε λογική βάση.
Ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας θα πειρορίσει ίσως κάποια στραβώς κείμενα αλλά δεν θα το επιλύσει ριζικά τουλάχιστον τα άλλα θέματα που αναφέρεις. ( όσο για την εύνοια των δικαστικών ποινών.. νομίζω οτι πρέπει να εστιάσουμε εν προκειμένω στο παραδικαστικό κύκλωμα που υποκλίνεται σε πάσης φύσεως ισχυρούς, περισσότερο απο ότι στους ισχυρούς καθαυτούς - και ειδικά τους ρασοφόρους)
Μας έγραψες αφορισμούς για τα έκτροπα σε μονές.
Και ως λύση ζητάς τον διαχωρισμό... χμμμ..
Θα προιτιμούσα αν μας έγραφες όλα όσα μου έγραφες παραπάνω ( τους τρόπους με τους οποίους καθορίζει την ζωή του σύγχρονου έλληνα το εκκλησιαστικό κράτους) και μετά ζητούσες διαχωρισμό, διότι το αίτιο στην περίπτωση αυτή θα βρισκόταν σε αντιστοιχία με το αιτιατό.
Κανένας διαχωρισμός δεν είναι σε θέση να επιφέρει την απάλειψη των φαινομένων απάνθρωπης κατάχησης της όποιας φύσεως εξουσίας... αυτό μόνο η εξύψωση του Ανθρώπου μέσα στον άνθρωπο μπορεί να το καταφέρει.. η καλλίέργεια και η παιδεία, είναι συστατικά του να επιτευχθεί.
ενδιαφερον σκεψεις αλλα δεν καταλαβα πως θα επιτευχθει αυτη η παιδεια που αναφερεις.
Ηδη αν διαβασες εγραψα για καταργηση των θρησκευτικων απο τα σχολεια, αυτο για μενα ναι ειναι παιδεια η οποια ποδηγετείται και για αυτο τα θρησκευτικα πρεπει να καταργηθουν απο τα σχολεια σαν προσυλητισμος, κατι που σε μια δημοκρατια πρεπει να απαγορευεται.
Για παραδειγμα στη Γαλλια που δεν υπαρχει τετοιος προσυλητισμος κανεις δεν ασχολειται με παπαδες, ουτε τους εχει σε υποληψη ουτε τους φιλαει κανεις το χερι.
Στην ελλαδα αντιθετα εχουμε τους μισθοφορους μουλαδες με τα γνωστα που ξερεις.
Το δέυτερο \"αλλά\", κυμαίνεται σε πιο συναισθηματική βάση.
μου αρέσει η ανεξιθρησκεία... και η ιδέα του διαχωρισμού.. αλλά απο την άλλη, δεν βρίσκω κακό το να έχει ένα κράτος μια επίσημη θρησκεία...
εσυ δεν το βρισκεις, εγω το βρισκω και παρα πολυ κακο μαλιστα.
Λογους μπορω να σου γραφω για σελιδες επι σελιδων.
Διότι έτσι, όταν είμαι μικρό παιδί ( παρά τα κακα κείμενα, πχ διαστρεβλώσεις της ιστορίας) με ωφελεί με πολλούς και διάφορους τρόπους ένας θρησκευτικός προσανατολισμός.. με την έννοια του πνευματικού στοιχείου που θα υπάρχει στην παιδεία μου - ένα στοιχείο που δεν ξέρω αν θα ήταν το ίδιό΄έντονο αν υπήρχε απλά μια θρησκειολογική ενημέρωση)
εισαι κλασικη περιπτωση οπου οπως σε ολα τα παιδια περασαν το σεναριο της ανωτερης δυναμης (βεβαια για να δενει το σεναριο μη υπαρκτης) την οποια πρεπει να επικαλεισαι στις δυσκολες στιγμες.
Βλέπεις, όταν είμαστε παιδιά, έχουμε έντονα αναπτυγμένη την ανάγκη να ανήκουμε.. Και το οτι ανήκα στον Θεό, μου έδωσε πολλές διαφυγές στις δυσκολίες που πέρασα.. Ακόμα κι αν ως ενήλικη δεν μπορώ να χαρακτηρίσβ τον εαυτό μου ορθόδοξη χριστιανή,
σε εκείνες τις εποχές, η θρησκευτική χροιά που μας πέρναγαν στο σχολείο και η έννοια του θεού, όπως την έιχα αναπαραστήσει μέσα στο μυαλό και το συναίσθημά μου, με βοήθησε με ποικίλους και διάφορους τρόπους.
σε βοηθησε???
εισαι σιγουρη για αυτο?
εχεις αναρωτηθει ποτε σου αν τα ψυχολογικα σου προβληματα η ερωτηματα πηγαζουν απο αυτη ακριβως την θεση??
Δεν θα εστιάσω στο οτι είχα έναν Θεό για να τα βάζω μαζί του για όσα μου συνέβαιναν και να του χαρίζω πικρά λόγια και θυμό
όσο....
στο οτι η ίδια η ιδέα του θεού, όπως την ένοιωθα ως παιδί,
με έφερε σε επαφή με την έννοια του υπερβατικού, του πέρα απο το ορατό ( οχι απαραίτητα του μη ορθολογικό, πρόκειται για το ίδιο μη ορατό που συλλαμβάνει η Τέχνη και εκφράζεται μέσα απο τα εργα της)
με έφερε σε επαφή μετην ίδια την πνευματική πλευρά μου εν τέλει...
εκεινο που βλεπω οτι δεν καταφερες να ερθεις σε επαφη με εσενα, αλλα διακλαδωσες την ψυχη σου μεσω τριτων για να βρεις σωτηρια τρεχα γυρευε που.
Αργότερα που μεγάλωσα, σταματησα να πιστεύω στον θεό...
αλλά σαν εμπειρία μου στάθηκε πολύτιμη.
ναι ξερεις οταν μεγαλωνουμε στευρευουν τα παραμυθια.
Σταματησες να πιστευεις στο θεο αλλα η ζημια ειχε ηδη γινει.
Και θα εξηγηθω παρακατω.
οπότε, λόγω της υποκειμενικής μου εμπειρίας, πιστεύω οτι ενός είδους θρησκευτικός προσανατολισμός, έστω και αλλαγμένου απο ότι τον ξέρουμε σήμερα, είναι απαραίτητος σαν στοιχείο για τα παιδιά.
εντελως αντιπαιδαγωγικη αποψη κατ εμε.
Τα παιδια που μεγαλωνουν με τετοιες ψευδεις καταστασεις καταληγουν να μην πιστευουν στον εαυτο τους παρα σε αλλες δηθεν ανωτερες δυναμεις και στο τελος οταν η κατασταση αντιμετωπισει την πραγματικοτητα παραμενουν ξεκρεμαστα.
( θα μπορούσα να πιάσω κι άλλες προεκτάσεις της ύπαρξης καλώς νοούμενης θρυσκευτικότητας ( ενιαίας ) στον κοινωνικό βίο αλλά δεν προλαβαίνω στην παρούσα φάση)
Οπότε δεν έχω διαμορφώσει ακόμα ξεκάθαρη άποψη ως προς τη μορφή και το είδος του διαχωρισμού πουκρίνω ωφέλιμο...
Το εγκλημα του χριστιανισμου αλλα και των γνωστων θρησκειων, απεναντι στην ανθρωπινη υπαρξη ειναι τεραστιο.
Τσαλακωσε την προσωπικοτητα του ανθρωπου, τον αποτελειωσε λεγωντας του ψευτικα και αναποδεικτα παραμυθια οτι δηθεν ηρθε στη γη καποιος απο τον ουρανο που αγαπαγε τους ανθρωπους και να θυσιαστει για αυτον.
Ετσι εξυμνηται η εννοια της θυσιας στην ανθρωπινη συνειδηση.
Στην συνεχεια το απραμυθι χοντρυνε και αλλο,
οταν για παραδειγμα νουθιετησε τα ανθρωπινα μυαλα οτι στις δυσκολες στιγμες καλο ειναι να απευθυνεσαι στον θεο,
πως? μα με προσευχη η με εξομολογηση (εδω μπαινοπυν οι παπαδες στο κολπο)!!!
Το τερατουργημα αυτο καταρακωσε τις ανθρωπινες ψυχες και εδωσε ευνασμα στο να μην πιστευει ο ανθρωπος στις δικες του δυναμεις, στην απιστευτη εσωτερικη δυναμη που εχει η ανθρωπινη ψυχη.
Θεωρησε οτι ο ανθρωπος ειναι ενα κατωτερο ον και υπαρχει μια ανωτερη δυναμη που ειναι που?? εεε καπου εκει ψηλα και μας βλεπει....
Υψιστε ποσο μπλε εχεις ξοδεψει για να μην σε βλεπουμε?
Απιστευτος τσαρλαντισμος που εμπεδωθηκε για να αλυσοδεσει τους ανθρωπους.
Μεχρι εδω ολα καλα, το προβλημα αρχιζει οταν η ψυχη του ανθρωπου παραχωρησε την ψυχη του σε μια ανωτερη δυναμη και ειδε την δικη του ως υποδεεστερη.
Τα μικρα παιδια μεγαλωνουν με αυτο το παραμυθι της ανωτερης δυναμης με συνεπεια να εμπεδωνουν τα πρωτα ψυχολογικα προβληματα. Εχουν ηδη υποβαθμισει την δικη τους υπαρξη και ετσι στην παραμικρη πιεση δεν μπορουν να ανταπεξελθουν με δικες τους δυναμεις.
Μα και εδω μεσα υπαρχουν ανθρωποι συνεπεις θρησκευομενοι, πως ειναι δυνατον να μην τους εχει απελευθερωσει ο θεος τον οποιον πιστα πιστευουν??
Δυστυχως το να δεις ποσο μπορει να σε εχει εξουθενωσει ολο αυτο φαινεται αδυνατο μιας και η ολη δουλεια εχει αρχισει απο οταν το παιδι ηταν παρα πολυ μικρο.
Οι θρησκειες εν ολιγεις ειναι συνυπευθυνες για τα οσα τραβανε οι ανθρωποι στην αρνητηικη ψυχολογια τους.
Και ο λογος ειναι οτι δεν μαθανε να πιστευουν στον εαυτο τους και ετσι να μην μπορουν να ερμηνευοσυν σωστα τα παιχνιδια που μπορει να παιξει το μυαλο του ανθρωπου.
Στο τελος ενω σαν προσωπικοτητες ειναι πλεον τσακισμενες, αφηνονται στο ελεος του να τυρρανιουνται και σε αλλη εκδοση πεφτουν στα ψυχοφαρμακα.
Μα που ειναι τελικα αυτος ο θεος??
Αλλα η εξυπναδα δεν εχει τελος, οι ρασοφοροι ανα τους αιωνες ολα τα σκεφτηκαν.
Ειναι σαφες οτι πρεπει να ταλαιπωριουμαστε επειδη μια ευα και ενας αδαμ εφαγε ενα σαπιο μηλο!!!
Η δεισιδαιμονία σε ολο της το μεγαλειο.....
Θα μπορουσα να γραφω για πολυ ακομα, αλλα δεν εχει νοημα, ολα αυτα εινια γνωστα σε ολους αλλα οποιος εχει μαθει να κρατιεται απο οχι τις δικες του δυναμεις ειναι καταδικασμενος να ζει ετσι. Θα ηθελα να ελπιζω οτι δεν ειναι ετσι, αλλα η ροη της ιστοριας ανα τους αιωνες θα με ειχε διαψευσει κατηγορηματικα....
14-03-2009, 16:03 #145
Originally posted by λίτσα
και νιώθω πολύ άσχημα που πρέπει να απολογούμαι σαν Χ.Ο. για τις ανάρμοστες πράξεις κάποιων ιερωμένων.μακάρι να μην έφερναν σε τέτοια θέση τους πιστούς.μακάρι να καταλάβαιναν πως με αυτές τους τις πράξεις διώχνουν τον κόσμο από τον δρόμο του Θεού.
ευτυχώς όμως που υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος με γέροντες οι οποίοι διδάσκουν ότι ακριβώς δίδαξε και ο Χριστός και εύχομαι ο κόσμος να ακούει μόνο αυτούς.... [/quote]
δεν βλεπω το λογο να απολογεισαι για τους ιερωμενους.
Εκτος αν εν θερμω τους εχεις εξουσιοδοτησεις για κατι.
Αν πιστευεις στο θεο σου κανεις δεν σε εμποδιζει να μιλας απευθείας μαζι του.
Η διαμεσολαβηση σε οτιδηποτε παντα σημαινει και διαπλοκη....
14-03-2009, 16:05 #146
Και ναι, καποιοι άθεοι εχουν τη σταση αυτη.
14-03-2009, 16:15 #147
Μια μικρη διορθωση κρινε.Η Σοφια δεν μιλησε για ελλειψη σεβασμου αλλα για υπαρξη φανατισμου.
14-03-2009, 17:54 #148
Εγώ μίλησα για ασεβεία. Ο κρινος μπορεί να μην έχει διεγνωσμένη ψυχική πάθηση αλλά μας βγάζει μονίμως \"τρελούς\" (σε εισαγωγικά κρινο για να μην το παρεξηγήσεις και αυτό). Αν θυμάμαι καλά πολλές φορές έχει μιλήσει με υποτιμητικό τρόπο απέναντι στον θεό (σε όποιον θεο και αν εσύ νομίζεις). Η μήπως αυτό δεν είναι σεβασμός προς τους θρησκευόμενους (δηλαδή εκείνους που πιστεύουν σε κάποιον θεό)? Την ίδια ασέβεια προβάλει και η απέναντι πλευρά καθότι \"καταδικάζει\" (και αυτό σε εισαγωγικά) τους άθεους..
Φιλικά & ειλικρινά
14-03-2009, 18:25 #149
Originally posted by mariafound82
Μια μικρη διορθωση κρινε.Η Σοφια δεν μιλησε για ελλειψη σεβασμου αλλα για υπαρξη φανατισμου.
Δεν εχω προβλημα με το να ειναι καποιος φανατικος σε κατι, αυτο σημαινει οτι υποστηριζει κατι με θερμη.
Το ζητουμενο μου ειναι να γινεται με σεβασμο.
14-03-2009, 18:38 #150
Originally posted by vince
Εγώ μίλησα για ασεβεία. Ο κρινος μπορεί να μην έχει διεγνωσμένη ψυχική πάθηση αλλά μας βγάζει μονίμως \"τρελούς\" (σε εισαγωγικά κρινο για να μην το παρεξηγήσεις και αυτό).
ε καλα τωρα, οι μισοι εχουν διεγνωσμενη ενω οι υπολοιποι απλως δεν ασχολουνται, μην μπερδευεσαι το ιδιο κανει, ολοι στο ιδιο καζανι βραζουμε.
Αν θυμάμαι καλά πολλές φορές έχει μιλήσει με υποτιμητικό τρόπο απέναντι στον θεό (σε όποιον θεο και αν εσύ νομίζεις).
Αν εννοεις υποτιμητικο το οτι εχω πει οτι δεν υπαρχει, ναι αυτο το εχω κανει.
Επιπλεον χαρακτηριζω πραξεις χριστιανων τα οποια κατ επεκταση τα θεωρω εγκληματα με τελευταιο των βιασμο μοναχων λιγες σελιδες πριν.
Η μήπως αυτό δεν είναι σεβασμός προς τους θρησκευόμενους
Δηλαδη εννοεις οτι οταν εχω κριση για ενα θεο (αυτον ρν πασει περιπτωση που κυκλοφορει στην ελλαδα, παραεξω εχει αλλους) τοτε μιλαω υποτιμητικα προς τους θρησκευομενους??
Και πως μπορει να γινει αλλιως οταν σε καθε βημα μπροστα μου βρισκω εκπροσωπους Του??
Και για να το ληξουμε (αν και τι να ληξουμε δεκα χρονια κανω αυτη την κουβεντα...) εχω γραψει και παραπανω οτι εφοσον δεν εμπλεκονται στην δημοσια ζωη μου, δεν θα ειχα κανενα λογο να ασχοληθω.
Εσυ βινς, σου αρεσει να εχεις το θεο σου, τους ναους σου, τους παπαδες σου και ολα τα σεα και τα μεα σου και να πληρωνω εγω??
Με ρωτησες εμενα τι σοι καραγκιοζης αισθανομαι οταν ειμαι αθεος και πληρωνω τον μισθο των παπαδων και απο τους φορους μου για να μπορουν αυτοι να καθονται να κοπροακυλιαζουν στις εκκλησιες και να ψελνουν οταν εμενα μου εχει βγει ο πατος τοσα χρονια που δουλευω?
Και καλα εσυ δεν με ρωτας γιατι δεν σε απασχολει και καλα κανεις....
ΑΛΛΑ εχεις την απαιτηση να το βουλωνω κιολας και να μην μιλαω???
Το μονο που μενει ειναι μου πεις να σου κατσω κιολας για να νιωθεις και πιο μαγκας....
Το θρασος οταν εκτραχυνθει δεν εχει ορια αλλα ουτε και περιθωρια νομιζω.
(δηλαδή εκείνους που πιστεύουν σε κάποιον θεό)? Την ίδια ασέβεια προβάλει και η απέναντι πλευρά καθότι \"καταδικάζει\" (και αυτό σε εισαγωγικά) τους άθεους..
σε πληροφορω οτι σε θεματα τα οποια εκτιμω οτι με θιγουν σκοπευω να ειμαι ΑΣΕΒΗΣ για το υπολοιπο της ζωης μου ειτε αρεσουν στους ενθεους ειτε οχι.
Φιλικά & ειλικρινά
επισης
(μεχρι αποδειξεως του εναντιου)
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση