Results 271 to 285 of 536
Thread: Διαθρησκευτική ανοησία
-
19-03-2009, 13:16 #271
Αντε να σου πω.
Δεν γνωρίζω το νομοθετικό καθεστώς, αλλά το στηρίζω στην γενικότερη ελευθερία αυτοκαθορισμού ( άρθρο5 παρ. 1 Συντάγματος σε συνδυασμό με 2 παρ. 1) του ενηλίκου και πληρως δικαιοπρακτικά ικανού ατόμου να διαχειρίζεται τα του εαυτού του.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
- 19-03-2009, 13:17 #272
Originally posted by krino
Originally posted by Arsi
Γιατί δε μπορείς?????
Το λογικό είναι πως είναι δικαίωμα σου.Δεν ισχύει ότι μπορείς?
Εγω ρωταω ομως πρακτικα τι γινεται βασει νομοθεσιας και οχι πιο ειναι το λογικο.
Το λεω αυτο γιατι το λογικο δεν ειναι παντα συνυφασμενο με το νομο.
Η γνωμη σου παντως ειναι οτι πρεπει να εχεις αυτο το δικαιωμα σωστα?
Τη νομοθεσία δεν την ξέρω,αλλά αν ισχύει κάτι τέτοιο(ότι δεν έχεις το δικαίωμα)είναι τουλάχιστον απαράδεκτο.
19-03-2009, 13:17 #273
Originally posted by weird
Απάντησέ μου πρώτα σε αυτό που σε ρωτάω κρινάκι..
το οτι οι ενορίες εγγράφουν λίστα με πιστούς, το ξέρεις με σιγουρία?
θα σου πω οτι ξερω,
ξερω οτι εγραφεσαι στα τευτερια τους οταν βαφτιζεσαι (αρα κατα 99% ολοι μας) και πλεον μπορεις οταν θελησεις σαν ενηλικος να αλλαξεις δογμα αναγνωρισμενης θρησκειας στην ελλαδα.
Οποτε,
εαν εγω παω και πω οτι πηγα στην αφρικη και με μυησε ο εκει μαγος των Χουτου και πιστευω στην θρησκεια τους πια και εκει θελω να εγραφω, υπαρχει νομικο κενο.
Η αλλιως αν πω οτι ειμαι αθεος και δεν θελω να ανηκω σε κανενα δογμα, παλι δεν γινεται.
Εν ολιγεις,
επιτρεπεται η αλλαγη μαντριου αλλα οχι η οριστικη απαλλαγη και να εισαι εκτος μαντριου.
Η ερωτηση μου ειναι εφοσον τα παραπανω ισχυουν,
για πιο λογο εγω να καταμετριεμαι σαν το 98% σαν Χ.Ο. εφοσον δεν ειμαι???
Πρεπει με το στανιο να καταγραφω σαν προβατο και αυτο με βαση νομου???
Weird,
αν θυμαμαι εισαι νομικος,
παρακαλω να μου πεις τι λεει ο νομος επι αυτου.
Μερσω.
19-03-2009, 13:19 #274
Αντε να σου πω.
Δεν γνωρίζω το νομοθετικό καθεστώς,
εμμμμμμμμμ δεν το γνωριζεις καλη μου.....
γιαααααααααααα μαθε το και ελα να το δουμε το θεμα.....
γιατι τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα ε?
19-03-2009, 13:22 #275
Αχ εμείς οι νομικοί!
πρέπει να καταλάβετε οτι η δουλειά μας δεν είναι να ξέρουμε όλους τους νόμους απ εξω...
αλλά να ερμηνεύουμε το εκάστοτε ισχύον νομοθετικό καθεστώς ανάλογα με την υπόθεση που χειριζόμαστε και τις γενικές γνώσεις που έχουμε λάβει ( άντε και τις ειδικές του μεταπτυχιακου πχ).
Σου απάντησα ήδη με βάση τις γενικές μου γνώσεις.. ασε με όμως να το ψάξωκαι θα επανέλθω)
Εχει ενδιαφέρον....Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
19-03-2009, 13:22 #276
Τη νομοθεσία δεν την ξέρω,αλλά αν ισχύει κάτι τέτοιο(ότι δεν έχεις το δικαίωμα)είναι τουλάχιστον απαράδεκτο.
αν νομιζεις οτι η μηχανη εχει στηθει ετσι τυχαια, πλανασαι πλανην οικτραν....
19-03-2009, 13:24 #277
Αχ εμείς οι νομικοί!
πρέπει να καταλάβετε οτι η δουλειά μας δεν είναι να ξέρουμε όλους τους νόμους απ εξω...
αλλά να ερμηνεύουμε το εκάστοτε ισχύον νομοθετικό καθεστώς ανάλογα με την υπόθεση που χειριζόμαστε και τις γενικές γνώσεις που έχουμε λάβει ( άντε και τις ειδικές του μεταπτυχιακου πχ).
Σου απάντησα ήδη με βάση τις γενικές μου γνώσεις.. ασε με όμως να το ψάξωκαι θα επανέλθω)
Εχει ενδιαφέρον....
μπααααααα με το πασο σου.....
και ενα μηνα να κανεις μια χαρα ειναι.....
τουλαχιστον να το απαντησω σε αυτη την ζωη ε?
Δεν θελω να πεθανω ρε πουλακι μου Χ.Ο. πως το λενε????
Μπορει ο θεος να εχει αυτο το τεφτερι και με βαση αυτου να χωνει κοσμο στη κολαση, και εγω παω να κανω τριπλα αν με εννοεις....
19-03-2009, 13:25 #278
Σίγουρα θα υπάρχει νομικό κενό, κάτι ξες εσύ για να τα λές αυτά...
χεχε στο πρώτο βήμα της έρευνάς μου, θα πάω στην ενορία που βαφτίστηκα και θα τους πω να με διαγράψουν,
θα σας πω, τί επακολούθησεΟ καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
19-03-2009, 13:26 #279
αλλά το στηρίζω στην γενικότερη ελευθερία αυτοκαθορισμού ( άρθρο5 παρ. 1 Συντάγματος σε συνδυασμό με 2 παρ. 1) του ενηλίκου και πληρως δικαιοπρακτικά ικανού ατόμου να διαχειρίζεται τα του εαυτού του.
αυτα που λες,
δεν ισχυουν για το πατρις - θρησκεια - οικογενοια.
Καλα για την ομοουσια τριαδα δεν εχεις διαβασει κατι??
τσαμπα την βαλανε στο συνταγμα?
19-03-2009, 13:27 #280
Σίγουρα θα υπάρχει νομικό κενό, κάτι ξες εσύ για να τα λές αυτά...
χεχε στο πρώτο βήμα της έρευνάς μου, θα πάω στην ενορία που βαφτίστηκα και θα τους πω να με διαγράψουν,
θα σας πω, τί επακολούθησε
εμμμμ τι με εχεις για χθεσινο???
ξερεις ποσα χρονια ασχολουμε με το θεμα??
Συγκοπη σιγουρα....
:P
19-03-2009, 13:30 #281
Τώρα θα μου πείτε χωρίς όρια είμαστε \'χαμένοι\'....αλλά κ εδώ υπάρχει ένα αντάλλαγμα.
--- Και πάλι μου έρχεται στο νου, το θέμα της ισορροπίας. Χωρίς όρια χάνομαι. Με όρια εγκλωβίζομαι. Χρειάζομαι όρια ελαστικά, ώστε να είμαι σταθερή εκεί που έχω ανάγκη και ανοιχτή εκεί που επιθυμώ.
Με όλα αυτά θέλω να πω πως δε μπορούμε ουσιαστικά να πούμε αν υπάρχει Θεός ή όχι αλλά μόνο να πιστέψουμε χωρίς να γνωρίζουμε εν τέλει την αλήθεια.
---- Σε ποιες αλήθειες είμαστε διατεθειμένοι να πιστέψουμε? Σε εκείνες που κατανοούμε? Σε εκείνες που νιώθουμε? Σε εκείνες που δεν μας κάνουν να νιώθουμε άβολα?
Δεχομαι η οχι κατι ανωτερο απο εμενα?
--- Σε εκείνες τις αλήθειες που μας βοηθούν να εξελιχθούμε στηριζόμενοι στα πόδια μας?
Τα όσα έγραψες για τα όρια με προβλημάτισαν κ τα κρατάω στο μυαλό μου σαν ερεθίσματα.
Κ αυτά που γράφεις για τις αποδοχές μας,σ\'αυτά που πιστεύουμε.
Η αλήθεια είναι μια κ δε χωράει αμφισβήτηση ούτε με το μυαλό,ούτε με το συναίσθημα,ούτε την επιλέγουμε για να μας βολεύει ή όχι.Απλά συμβαίνει κ είναι αλήθεια.
Στο θέμα του Θεού δεν τη γνωρίζουμε άρα πιστεύουμε σε δικές μας \'αλήθειες\'(πιστεύω σ\'αυτές αναφέρεσαι..).Κ πάλι οι ερωτήσεις σου ήταν καλές...αλλά δε μπορώ να απαντήσω συγκεκριμένα.Σε τέτοια θέματα ακούω το μέσα μου,μια εσωτερική φωνή που μου δείχνει τη δική μου \'αλήθεια\' κ με πείθει(άγνωστο το γιατί)περισσότερο από κάθε λογική ή συναίσθημα...απλά είναι κάτι που υπάρχει βαθιά μέσα μου,απροσδιόριστο,κ σπανιότατα μπορώ να έρθω βέβαια σε επαφή.
Η αλήθεια είναι μία....
χμ δεν έχω απαντήσει ακόμα πάνω σε αυτό.
Πιστεύω πάντως, οτι και ναι και όχι.
Δηλ, ίσως να υπάρχει η αλήθεια της ζωής που είναι καθολική
και συνάμα, παράλληλη, η αλήθεια του καθενός, που είναι ατομική.
Μπορείς να πεις ποιά απο τις δύο είναι πιο αληθινή?
Εγώ πάντως όχι..
Κι εγώ το κάνω αυτό,
να αφουγκράζομαι το μέσα μου...
Το μέσα μας, έχει απαντήσεις.. και για την δική μας αλήθεια αλλά ίσως... και για την οικουμενική.
Διότι είμαστε μέρος της οικουμενικότητας, και ως τέτοιο, αποκαλύπτουμε ο καθένας ένα κομμάτι της οικουμενικής αλήθειας...
Διότι το όλο με το μέρος συνδέονται.
Ετσι το βλέπω και χωρίς τα ερεθίσματά σου,
δεν θα προωθούσα τόσο την σκέψη μου.
Σ ευχαριστώ)
Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
19-03-2009, 13:32 #282
Αν εχεις παθει ηλιαση η οτι αλλο, η συμβουλη μου ειναι να το κοιταξεις σε οποιον ειδικο νομιζεις οτι χρειαζεται να πας.
-Αυτή η ειρωνία είναι ...επειδή χτες μπέρδεψα τα quotes, κάτι που έκτοτε στο παρόν θέμα συνέβη 2 φορές από άλλα μέλη. Διακρίνω μία εμπάθεια... Όσο για τον ειδικό δεν ζήτησα τη γνώμη σου.
Οσο με αφορα τωρα,
μανταλακια στα ματια δεν εχω βαλει ποτε σε κανενα για να με διαβαζει.
-Εδώ διακρίνεται η αλλαζονία σου. Τι νομίζεις ότι είσαι για να σε διαβάζουμε? Ο Σαίξπηρ? Πες μου πού μοιράζεις αυτόγραφα για να τρέξω... Κύριε κρίνο όπως ξέρεις όταν διαβάζουμε ένα θέμα σε ένα δημόσιο φόρουμ περνάμε από το Β για να πάμε στο Γ και από το Γ για να πάμε στο Δ. Δεν πήγα στον Ελευθερουδάκη για να αγοράσω κανένα βιβλίο σου να σε ...διαβάσω όπως φαντασιώνεσαι τον εαυτό σου...
Εδω ανοιγουμε θεματα συζητησης και συζηταμε με οποιον εχει ορεξη, επιχειρηματα κλπ κλπ....
Εσυ δεν εισαι απλα αγενης αλλα οτι και να πω σου βρωμαει και σου ξυνιζει.
-Όπως έχω ξαναπεί είμαι των θετικών επιστημών και δίνω ως εκ τούτου σημασία στους αριθμούς. Τους 7 μήνες που συμμετέχω στο φόρουμ έχω δει ΄πολλά μέλη να τους βρωμάνε και να τους ξυνίζουν αυτά που γράφεις. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα, όσοι παρακολουθούν όμως το έχουν διαπιστώσει. Αντίθετα εγώ δεν έχω συγκρουστεί ποτέ με κανέναν. Μπορεί να έχω διαφωνήσει, εποικοδομητικά όμως και σε υψηλό επίπεδο. Αναρωτιέμαι εσύ βλέπεις τους αριθμούς, ή δεν σε αφήνει ο φόβος της αυτοκριτικής?
Εχω υποψιες τι προβληματα εχει μια γυναικα στα Χ - αντα της,
- ΟΠΑ! Τι ρεσιτάλ ρατσισμού είναι πάλι αυτό? Εύγε μεγάλε θυμοφιλόσοφε! Εσύ είσαι που το παίζεις φιλόσοφος και σύμβουλος των ανυποψίαστων πασχόντων? Από όσο γνωρίζω ο sabb -που υπέπεσε στο ίδιο λάθος με τα quotes χτες- είναι και αυτός 40+. Όπως και εσύ \"αξιότιμε ειδικέ\". Εγώ όμως που έχω δηλώσει επίσης 40+ είμαι γυναίκα, έ? Και ανήκω σε ειδική κατηγορία για την οποία οι \"βαθιές\" σου γνώσεις σε οδηγούν σε υποψίες....
αλλα επ ουδενι δεν μπορω να σε βοηθησω σε αυτο.
- Αλλαζονεία και ειρωνία έως και χυδαιότητα. Γιατί να χρειάζομαι βοήθεια και μάλιστα από εσένα? Τι ακριβώς εννοείς?
Θέλω τη βοήθειά σου σαν ...γυναικολόγου? Ενδοκρινολόγου?Ψυχιάτρου? Η μήπως υποννοείς κάτι άλλο, ίσως σαν ...άντρα?
Χρειάζομαι λοιπόν τη βοήθειά σου όπως καταλήγει η ρατσιστική και αλλαζονική σκέψη σου αλλά .....εδώ είναι το καλύτερο: Την αρνείσαι κιόλας! ...Οποία Έπαρσις!!!
Η προταση μου ειναι, οταν βλεπεις απαντηση μου, αντι να τρεχεις να την διαβασεις
-Συνεχίζεις το παραλήρημα πιστεύοντας πάντα ότι είσαι ο Σαίξπηρ!
οπως κανεις μεχρι στιγμης, να την αγνοεις με οση δυναμη διαθετεις.
Ετσι θα αποκτησεις την δεουσα χαλαροτητα που χρειαζεσαι, και εγω δεν θα σπαταλαω το μυαλο μου για να καθομαι να δινω τετοιες αχρηστες απαντησεις
-Εδώ θα σε συμβουλέψω εγώ να αντισταθείς με όση δύναμη διαθέτεις και να μην μου απαντήσεις εφόσον το βρίσκεις και άσκοπο. Αλλά όπως σου έχω ξαναπει έχεις το \"σύνδρομο της τελευταίας λέξης\". Επειδή έχεις υπέρμετρη αλλαζονία και μη διαχειρίσιμη ευθιξία θέλεις πάντα να λες την τελευταία λέξη.
που δινουν σε μικρα κακομαθημενα παιδια.
- Αν υπάρχει περίπτωση -μαθηματικά και στατιστικά μιλώντας- κάποιος να είναι κακομαθημένο παιδί, μάλλον σαν πολύτεκνη μητέρα που προστατεύω 4 παιδιά θα έλεγα ότι έχω κάπως λιγότερες πιθανότητες....
Υγ.... αν εισαι γενικα μιλωντας αγενης, εγω φροντιζω μεχρι στιγμης οσο μπορω να ειμαι ευγενικος....
-Αυτά λέγονται ευγένεια!!! Πάλι φαίνεται τα μάτια μου κάνουν ...πουλάκια.
Αυτο που δεν με χαρακτηριζει ομως ειναι να συνεχιζω να κραταω μια ασκοπη ευγενικη σταση. Εχω το πλαφον να γινω οσο αγενης χρειαζεται στο μελλον ετσι ωστε να συναντησω την δικη σου κλιμακα αγενειας.
-ΟΠΑ! εδώ έχουμε και το φινάλε... Κλείνουμε με απειλή. Θα γίνεις αγενής και πρέπει να φοβηθώ, να προσέχω. Μην τολμήσω ποτέ να κρίνω τα γραφόμενα του κυρίου κρινο.
Για τη ρατσιστική αντιμετώπιση της γυναίκας των Χ-άντα που ανέφερε ο αξιότιμος κρίνος θα περίμενα κάποιο σχόλιο από τα μέλη τόσο γυναίκες αλλά και άντρες
ΥΓ. Επειδή δεν έχω το σύνδρομο της τελευταίας λέξης δεν θα απαντήσω. Ξέρω να πειθαρχώ τον εαυτό μου. Δεν θέλω να κουράσω τους υπόλοιπους συμμετέχοντες για μία προσωπική αντιπαράθεση ούτε να χαλάσω το θέμα του σαμπ...
19-03-2009, 13:32 #283
αλλά το στηρίζω στην γενικότερη ελευθερία αυτοκαθορισμού ( άρθρο5 παρ. 1 Συντάγματος σε συνδυασμό με 2 παρ. 1) του ενηλίκου και πληρως δικαιοπρακτικά ικανού ατόμου να διαχειρίζεται τα του εαυτού του.
αυτα που λες,
δεν ισχυουν για το πατρις - θρησκεια - οικογενοια.
Καλα για την ομοουσια τριαδα δεν εχεις διαβασει κατι??
τσαμπα την βαλανε στο συνταγμα?
αλλα ας μην βιάζουμε τα πράγματα, γιατί είμαι λιγότερο χθεσινή απο εσένα...
Ασε με να επανέλθω με μια πληρη, νομικά εμπεριστατωμένη απάντηση.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
19-03-2009, 13:34 #284
[quote]Originally posted by krino
Η αλλιως αν πω οτι ειμαι αθεος και δεν θελω να ανηκω σε κανενα δογμα, παλι δεν γινεται
Άθεος,δε,δεν είναι κ τόσο ασυνήθιστο!!!
19-03-2009, 13:37 #285
οκ σε αναμονη λοιπον...
θελω μετα να δω τι θα μου πεις αν η απαντηση σου, δεν περιεχει κατι συγκεκριμενο.
Προσεξε μιλαμε οτι θελω να μην εγραφω σε κανενα απολυτως θρησκευτικο δογμα οχι να παω σε αλλο.
Δηλαδη διοικητικα αυτο που θελω απο το κρατος ειναι σε οτι δημοσια εγραφα υπαρχουν, σε οτι αναφορες εχουν γινει για μενα, να αναγραφει οτι ειμαι αθεος, οχι να ΜΗΝ αναφερει το θρησκευμα μου.
Εξαιρουνται οι περιπτωσεις που το θρησκευμα εχει απαληφθει η αναφορα του υποχρεωτικα, πχ ταυτοτητες.
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή