Results 436 to 450 of 536
Thread: Διαθρησκευτική ανοησία
-
31-03-2009, 13:47 #436
Εμπνευστή, Κρίνο, Nature, Κύκνε , σας ευχαριστώ πολύ για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε το θέμα μου, ιδίως όταν έφτασε να διδάσκει από τις ΔΙΚΕΣ σας απόψεις, πως θάπρεπε να εμπαιδώνει την υπόσταση του ο άνθρωπος. Δεν μ\' ενδιαφέρει για το αν χάλασε το δικό μου θέμα. Μάλλον θα μ\' ενοχλούσε πολύ περισσότερο αν χαλούσε το θέμα κάποιου άλλου, απ\' το οποίο - ακόμη και σαν παρατηρητης - θα είχα μάθει κάτι.....
Εμπνευστή , ξεκίνησαν όλα από σένα όταν πετάχτηκες χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος και μίλησες για \"καμένες λάμπες\" κλπ εξυπνάδες... ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ !!
Κρίνο, θα μπορούσες να κάνεις την παλαβή και δεν τόκανες...Η εμπάθεια δεν παλεύεται δυστυχώς, κι αυτό έπρεπε να το γνωρίζεις.
Nature, γιατί δεν ανοίγεις ένα θρέντ με θέμα τη συμπεριφορά, όσων νομίζεις πως δεν είναι η πρέπουσα ? Θα μπορούσε έτσι να γίνει ένα γενικό μπάχαλο για το ποιος συμπαθεί ή αντιπαθεί ποιον. Αν αυτό είναι το ζητούμενο σ\' ένα φόρουμ κι όχι η ανταλλαγή ιδεών...
Κύκνε , είσαι νεαρή σε ηλικία αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία...
Λυπάμαι, αλλά είναι φορές που σκέφτομαι πως το να γράφω στην κοινότητα, είναι τελικά άτοπο. Γράμματα δυστυχώς δεν μαθαίνουν ακόμη κι όσοι είναι ήδη γραμματιζούμενοι (..ή τουλάχιστον έτσι λένε..)
Η ΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ. Δεν είναι ούτε στη μομφή, ούτε σε ατάκες ανόητες που δεν έχουν νόημα να λέγονται....
Κανείς δεν είναι καλύτερος από κανένα..
Μπορείτε να συνεχίσετε την όμορφη κουβεντούλα σας...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
- 31-03-2009, 14:08 #437
Η ΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ. Δεν είναι ούτε στη μομφή, ούτε σε ατάκες ανόητες που δεν έχουν νόημα να λέγονται....
31-03-2009, 14:20 #438
Originally posted by sabb
Κρίνο, θα μπορούσες να κάνεις την παλαβή και δεν τόκανες...Η εμπάθεια δεν παλεύεται δυστυχώς, κι αυτό έπρεπε να το γνωρίζεις.
--------------
εχεις δικαιο σε οσα μου καταλογιζεις και απολογουμε για αυτο.
Θεωρω οτι στο μελλον θα δειξω μια συμπεριφορα που θα ειναι στο πνευμα του ποστ που εβαλες.
Η αληθεια ειναι οτι μπορω να ειμαι εγκρατης και να αγνοησω τους υπολοιπους που αναφερεις στο ποστ σου.
Θελω να πιστευω οτι στο μελλον θα γινει ετσι.
Δεν πιστευω οτι εξαγνιζω κατι με αυτο οσον αφορα το παρελθον αλλα τουλαχιστον μπορει να δειξει ενα διαφορετικο μελλον.
Με αυτο το ποστ τελειωνω και αυτο το ανοητο (και παιδικο) θεμα αυτης της γελοια αντιπαραθεσης.
31-03-2009, 15:46 #439
31-03-2009, 15:59 #440
Empneysth όλοι ξεκινάμε απο το μηδέν, ας μην το ξεχνάμε αυτό...
31-03-2009, 16:06 #441
Originally posted by Empneustns
Στην αρχή της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, κανείς δεν έχει κανένα περίσσιο δικαίωμα σε σχέση με κάποιον άλλον, κι ούτε λιγότερη υποχρέωση , έναντι τρίτων και κυρίως έναντι του εαυτού του. Η Ισονομία είναι μια έννοια που πάνω της δομήθηκε ολόκληρος ο δυτικοευρωπαικός πολιτισμός από τη γαλλική επανάσταση ακόμη. Το αν τηρείται ή όχι στον κόσμο όλο, δεν ενδιαφέρει σ\' ένα φόρουμ όπου κανείς δεν έχει κανένα δικαίωμα περισσότερο από κάποιον άλλον, γιατί είναι η θεμελιώδης αρχή του ισότιμου διαλόγου...Όταν μιλάνε δύο και πετάγεσαι εσύ για να μιλήσεις για καμένες λάμπες, είναι ή όχι εμπάθεια ? Ποιον διδάσκεις με μια ανόητη παρέμβαση που δεν έχει κανένα απολύτως ηθικό υπόβαθρο ?
Εσύ σε ποιον τομέα θεωρείς τον εαυτό σου καλίτερο ? Πάντα θα υπάρχει κάποιος καλίτερος από σένα σε όποιον τομέα κι αν διαλέξεις..Αλλά εδώ δεν μιλάμε που είναι καλίτερος ο καθένας..Ποιος είναι το καλίτερο παιδί ? Όταν μιλάμε για εικονικές προσωπικότητες ? Ποιον ενδιαφέρει αλήθεια ? Ποιος σου είπε πως εσύ δεν ενοχλείς και κρίνεις τους άλλους ? Πως μπορώ εγώ να πω πως δεν έχω ενοχλήσει ή πως είμαι αλάθητος ?
Δεν μιλάμε αν κατάλαβες καλά για το ποιος είναι καλίτερος στο τάβλι...Μιλάμε για το ποιος είναι εντάξει τόσο πολύ με τον εαυτό του, που ανέχεται στωικά την όποια ενοχλητική συμπεριφορά...
Μια συγγνώμη να ζητούσες θα ήταν αρκετή ..Και φυσικά όχι από μένα...Απ\' όσους αναγκάζονται να διαβάζουν την έκφραση άλογης αντιπάθειας. Μόνο απ\' αυτούς....[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
31-03-2009, 16:38 #442
Στην αρχή της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, κανείς δεν έχει κανένα περίσσιο δικαίωμα σε σχέση με κάποιον άλλον, κι ούτε λιγότερη υποχρέωση , έναντι τρίτων και κυρίως έναντι του εαυτού του.
Δεν μιλησα για δικαιωματα.Αν μιλησα για δικαιωματα διορθωσε με.
Η Ισονομία είναι μια έννοια που πάνω της δομήθηκε ολόκληρος ο δυτικοευρωπαικός πολιτισμός από τη γαλλική επανάσταση ακόμη.
αυτο δεν σημαινει πως καποιος μεσα στην ισονομια δεν ειναι καλυτερος απο καποιον αλλον;
Όταν μιλάνε δύο και πετάγεσαι εσύ για να μιλήσεις για καμένες λάμπες, είναι ή όχι εμπάθεια ? Ποιον διδάσκεις με μια ανόητη παρέμβαση που δεν έχει κανένα απολύτως ηθικό υπόβαθρο ?
Αυτον που αναφερεται σε κατι που δεν ξερει καν τι ειναι.Συγκεκριμενα μιλουσαμε για φως και εσωτερικη λαμψη
Εσύ σε ποιον τομέα θεωρείς τον εαυτό σου καλίτερο ?
στη ζωγραφικη ειμαι καλυτερος απο την αδερφη μου
Πάντα θα υπάρχει κάποιος καλίτερος από σένα σε όποιον τομέα κι αν διαλέξεις..
συμφωνω απολυτα,αν βρεις ενα σημειο σε ολα μου τα ποστ που να λεει πως ειμαι καλυτερος απο καποιον αλλον να μου το τριψεις στα μουτρα
Ποιος σου είπε πως εσύ δεν ενοχλείς και κρίνεις τους άλλους ? Πως μπορώ εγώ να πω πως δεν έχω ενοχλήσει ή πως είμαι αλάθητος ?
κρινω οσους κρινουν,ειδικα οσους κρινουν ειρωνικα μπας και καταλαβουν πως με τον τροπο τους ππληγωνουν κοσμο,αλλα πουυυυυυ να το καταλαβουν αυτο.
Δεν μιλάμε αν κατάλαβες καλά για το ποιος είναι καλίτερος στο τάβλι...Μιλάμε για το ποιος είναι εντάξει τόσο πολύ με τον εαυτό του, που ανέχεται στωικά την όποια ενοχλητική συμπεριφορά...
και εμεις ανεχομαστε \"στωικα\" καποιες ενοχλητικες συμπεριφορες απλα πρεπει να καταλαβουν οι \"ενοχλητικοι\" οτι ενοχλουν και να το διορθωσουν,αλλα πουυυυυυυυυυυυυ
Μια συγγνώμη να ζητούσες θα ήταν αρκετή ..Και φυσικά όχι από μένα...Απ\' όσους αναγκάζονται να διαβάζουν την έκφραση άλογης αντιπάθειας. Μόνο απ\' αυτούς....
συγνωμη πραγματικα σε ολους που αναγκαζονται να διαβαζουν αυτη την αντιπαραθεση,και σε σενα σαμπ για το θρεντ
31-03-2009, 16:44 #443
Originally posted by vince
Empneysth όλοι ξεκινάμε απο το μηδέν, ας μην το ξεχνάμε αυτό...
31-03-2009, 16:46 #444
Εντελως ασχετο με το θεμα...ποιο θεμα δηλαδη αλλα ειναι αξιοπεριεργο σαν παλιουρας του διαδικτυου και των διαφορων forum το γεγονος οτι οσα νηματα καταπιανονται με τη θρησκεια να φτανουν σε χψζ σελιδες,να οδηγουν σε τσακωμους και τελικα να φευγουν εντελως offtopic,αυτο που λεω ειναι σχεδον κανονας και φαινεται ποσο πραγματι απασχολει η θρησκεια τους ανθρωπους ειτε θρησκευομενους ή μη.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
31-03-2009, 19:45 #445
Στην αρχή της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, κανείς δεν έχει κανένα περίσσιο δικαίωμα σε σχέση με κάποιον άλλον, κι ούτε λιγότερη υποχρέωση , έναντι τρίτων και κυρίως έναντι του εαυτού του.
Δεν μιλησα για δικαιωματα.Αν μιλησα για δικαιωματα διορθωσε με.
Η Ισονομία είναι μια έννοια που πάνω της δομήθηκε ολόκληρος ο δυτικοευρωπαικός πολιτισμός από τη γαλλική επανάσταση ακόμη.
αυτο δεν σημαινει πως καποιος μεσα στην ισονομια δεν ειναι καλυτερος απο καποιον αλλον;
Όταν μιλάνε δύο και πετάγεσαι εσύ για να μιλήσεις για καμένες λάμπες, είναι ή όχι εμπάθεια ? Ποιον διδάσκεις με μια ανόητη παρέμβαση που δεν έχει κανένα απολύτως ηθικό υπόβαθρο ?
Αυτον που αναφερεται σε κατι που δεν ξερει καν τι ειναι.Συγκεκριμενα μιλουσαμε για φως και εσωτερικη λαμψη
Εσύ σε ποιον τομέα θεωρείς τον εαυτό σου καλίτερο ?
στη ζωγραφικη ειμαι καλυτερος απο την αδερφη μου
Πάντα θα υπάρχει κάποιος καλίτερος από σένα σε όποιον τομέα κι αν διαλέξεις..
συμφωνω απολυτα,αν βρεις ενα σημειο σε ολα μου τα ποστ που να λεει πως ειμαι καλυτερος απο καποιον αλλον να μου το τριψεις στα μουτρα
Ποιος σου είπε πως εσύ δεν ενοχλείς και κρίνεις τους άλλους ? Πως μπορώ εγώ να πω πως δεν έχω ενοχλήσει ή πως είμαι αλάθητος ?
κρινω οσους κρινουν,ειδικα οσους κρινουν ειρωνικα μπας και καταλαβουν πως με τον τροπο τους ππληγωνουν κοσμο,αλλα πουυυυυυ να το καταλαβουν αυτο.
και εμεις ανεχομαστε \"στωικα\" καποιες ενοχλητικες συμπεριφορες απλα πρεπει να καταλαβουν οι \"ενοχλητικοι\" οτι ενοχλουν και να το διορθωσουν,αλλα πουυυυυυυυυυυυυ
Μια συγγνώμη να ζητούσες θα ήταν αρκετή ..Και φυσικά όχι από μένα...Απ\' όσους αναγκάζονται να διαβάζουν την έκφραση άλογης αντιπάθειας. Μόνο απ\' αυτούς....
συγνωμη πραγματικα σε ολους που αναγκαζονται να διαβαζουν αυτη την αντιπαραθεση,και σε σενα σαμπ για το θρεντ
Η αμετροέπεια φίλε μου Εμπνευστή, έχει και τα όρια της...Μπορεί να είσαι νεαρότερος, αλλά δεν έχεις το ακαταλόγιστο..Κι απ\' όσο κατάλαβα , ένα σχολείο τόχεις βγάλει...
Δεν νομίζεις ότι με αδικείς, όταν σου μιλώ για ισονομία και ισότιμο διάλογο κι εσύ συνεχίζεις να καταφεύγεις σε εξυπναδίστικες ατάκες ? Και μη μου πεις πως κάνεις χιούμορ..Έχει κι αυτό τα όρια του και τουλάχιστον σ\' εσένα δεν έχω δώσει το δικαίωμα να το ξεπεράσεις - όσο με αφορά τουλάχιστον...
Είσαι ικανοποιημένος που \'κανες το θρεντ μπάχαλο ?
Εχεις τα συγχαρητήρια μου και φαντάζομαι κι όλων όσων αντιλήφθηκαν την ποιότητα της συμμετοχής σου...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
31-03-2009, 20:14 #446
αν δεν μπορεις να καταλαβεις καποιες εννοιες σαμπ δεν φταιω εγω.αυτο ειναι δικο σου θεμα.οσο για τον ισοτιμο διαλογο θα σου πω ακομα ενα παραδειγμα μπας και καταλαβεις.εχουμε εναν καθηγητη και εναν μαθητη.αυτοι οι δυο εχουν ενα διαλογο.Ο καθηγητης οπως και ο μαθητης εχουν ιδια δικαιωματα σε αυτην την κοινωνια,στον μεταξυ τους διαλογο ομως ο καθηγητης εχει παραπανω γνωσεις.οσο και να θελει ο μαθητης δεν μπορει να φτασει τον καθηγητη.τουλαχιστον οχι οσο ειναι πρωταρης.σε εκεινη την χρονικη στιγμη ο μαθητης ειναι υποδεεστερος στον διαλογο.αυτο ειναι φυσικο λογω εμπειριων.αρα δεν μπορουν να εχουν ακομα εναν ισοτιμο διαλογο,μπορουν ομως να εχουν εναν σεβασμο ο ενας στον αλλον.αυτο ειναι που κανει την διαφορα.και οταν ο ενας απο αυτους δεν δειχνει τον απαραιτητο σεβασμο τοτε ειναι δικαιωμα του αλλου να αποφασισει πως θα αντιδρασει.ισοτιμος διαλογος σημαινει ακουω,αφουγκραζομαι,σκεφτο μαι αυτο που θελει να πει ο αλλος,ειμαι ανοιχτος στη σκεψη μου,βλεπω επιχειρηματα,σεβομαι αυτο που λεει ο αλλος,δεν ειρωνευομαι αυτα που λεει γιατι ειναι η πραγματικοτητα του αλλου.και αυτα που γραφω εχουν παραβιαστει πολλες φορες.τωρα αν καταλαβες μπραβο σου,πιο απλα δεν μπορω να τα πω.αν τα δεις παλι ως εξυπναδες,παλι δεν μπορω να κανω κατι.οπως και εσυ εχεις γραψει σε παλιοτερα τοπικ πως οταν καποιες αρχες σου θιγονται θα μιλας,ετσι κανω και εγω.αυτα εχει η δημοκρατια.δικαιωμα σου και δικαιωμα μου.
31-03-2009, 20:33 #447
αν δεν μπορεις να καταλαβεις καποιες εννοιες σαμπ δεν φταιω εγω.αυτο ειναι δικο σου θεμα.οσο για τον ισοτιμο διαλογο θα σου πω ακομα ενα παραδειγμα μπας και καταλαβεις.εχουμε εναν καθηγητη και εναν μαθητη.αυτοι οι δυο εχουν ενα διαλογο.Ο καθηγητης οπως και ο μαθητης εχουν ιδια δικαιωματα σε αυτην την κοινωνια,στον μεταξυ τους διαλογο ομως ο καθηγητης εχει παραπανω γνωσεις.οσο και να θελει ο μαθητης δεν μπορει να φτασει τον καθηγητη.τουλαχιστον οχι οσο ειναι πρωταρης.σε εκεινη την χρονικη στιγμη ο μαθητης ειναι υποδεεστερος στον διαλογο.αυτο ειναι φυσικο λογω εμπειριων.αρα δεν μπορουν να εχουν ακομα εναν ισοτιμο διαλογο,μπορουν ομως να εχουν εναν σεβασμο ο ενας στον αλλον.αυτο ειναι που κανει την διαφορα.και οταν ο ενας απο αυτους δεν δειχνει τον απαραιτητο σεβασμο τοτε ειναι δικαιωμα του αλλου να αποφασισει πως θα αντιδρασει.ισοτιμος διαλογος σημαινει ακουω,αφουγκραζομαι,σκεφτο μαι αυτο που θελει να πει ο αλλος,ειμαι ανοιχτος στη σκεψη μου,βλεπω επιχειρηματα,σεβομαι αυτο που λεει ο αλλος,δεν ειρωνευομαι αυτα που λεει γιατι ειναι η πραγματικοτητα του αλλου.και αυτα που γραφω εχουν παραβιαστει πολλες φορες.τωρα αν καταλαβες μπραβο σου,πιο απλα δεν μπορω να τα πω.οπως και εσυ εχεις γραψει σε παλιοτερα τοπικ πως οταν καποιες αρχες σου θιγονται θα μιλας,ετσι κανω και εγω.αυτα εχει η δημοκρατια.δικαιωμα σου και δικαιωμα μου.
Δεν μπορώ να καταλάβω τη σχέση που τους αποδίδεις, λυπάμαι....
Αν βλέπεις στον εαυτό σου τον ρόλο του καθηγητή που είναι ανώτερος από κάποιους άλλους ΜΕΣΑ Σ\' ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ, αντί να ψάχνεις στους άλλους την εγωιστική διάθεση που τους προσάπτεις, θα σε συμβούλευα να \"ζυγίσεις\" πόσα καντάρια φτάνει ο δικός σου εγωισμός...
Και μη μου πεις να ψάξω να βρω κανένα πόστ δικό σου σα δείγμα εγωισμού για να σου το τρίψω στη μούρη..Αυτό που κάνω quote μου αρκεί...
Κι επειδή, νομίζω πως τελικά έχεις και το σύνδρομο της τελευταίας λέξης (αντί για κάποιους άλλους όπως πιστεύεται), μπορείς να πεις ό,τι σου κατέβει στο μυαλό...Πιο χάλια να γίνει το θρεντ δεν γίνεται, οπότε μπορείς να συνεχίσεις το έργο σου...
Μόνο που αυτή τη φορά θα μείνει οριστικά αναπάντητο...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
31-03-2009, 20:40 #448
Είσαι ικανοποιημένος που \'κανες το θρεντ μπάχαλο ?
δηλαδη ο δασκαλος-μαθητης με νοηματα συννενοουται,δεν κανουν διαλογο;Στα βηματα ιδεων μπορουν να μιλησουν ολοι,μαθητες και δασκαλοι,ετσι δεν ειναι;οπως και σε αυτο το φορουμ.Αυτο ειναι το σωστο.αρα ο μαθητης θα πει και αυτος την γνωμη του στο βημα.απλα καποιοι εχουν την εμπειρια και την γνωση και μετραν παραπανω.τι να κανουμε βρε σαμπ.δεν ειναι το ιδιο να μιλησω σε ενα βημα εγω για το σκακι μαζι με τον κασπαροφ.οσο και να θελω να γινει ενας ισοτιμος διαλογος μεταξυ μας για το σκακι δεν γινεται.εσυ ποιον θα ακουγες,εμενα η τον κασπαροφ;
ας μεινει αναπαντητο δεν πειραζει,οσο για το \"καθηγητης\" ποτε δεν θα γινω,γιατι παντα μαθαινω,ψαχνω ομως συμμαθητες να ψαξουμε μαζι την γνωση ...
το εκανα εντιτ γιατι δεν σε προλαβα.ε τωρα οσο για την τελευταια λεξη,εχει ενδιαφερον για αυτο γραφω,οπως και αλλοι φανταζομαι
01-04-2009, 01:00 #449
αγαπητέ σαμπ,
Διαφωνώ με αρκετά από όσα παρέθεσες παραπάνω. Θα σου απαντήσω λίγο πιο αναλυτικά (αν και δεν είμαι πολύ καλή στις εκτενείς αναλύσεις) όταν βρω λίγο χρόνο. Απλά τώρα σου δηλώνω πως η σιωπή μου, δεν υποδηλώνει ούτε αποδοχή των όσων καταλογίζεις τόσο σε μένα λίγο, όσο και σε άλλα μέλη περισσότερο, αλλά ούτε και απαξία προς τα λεγόμενά σου. Η σιωπή μου υποδηλώνει απλά έλλειψη χρόνου.....
01-04-2009, 01:05 #450
Originally posted by keep_walking
Εντελως ασχετο με το θεμα...ποιο θεμα δηλαδη αλλα ειναι αξιοπεριεργο σαν παλιουρας του διαδικτυου και των διαφορων forum το γεγονος οτι οσα νηματα καταπιανονται με τη θρησκεια να φτανουν σε χψζ σελιδες,να οδηγουν σε τσακωμους και τελικα να φευγουν εντελως offtopic,αυτο που λεω ειναι σχεδον κανονας και φαινεται ποσο πραγματι απασχολει η θρησκεια τους ανθρωπους ειτε θρησκευομενους ή μη.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
Άγχος και Θλίψη στην καθημερινότητα
06-08-2025, 12:58 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή