Results 481 to 495 of 536
Thread: Διαθρησκευτική ανοησία
-
02-04-2009, 10:08 #481
Originally posted by Empneustns
Originally posted by sabb
1. Ποιον ειρωνεύτηκα ?
και εμενα και την λιτσα και αλλους αφου θελεις ονομαστικα να τα πω
Δεν ξέρω τι εννοείς ειρωνία..Το ότι κάποιος άλλος έχει μια αντίθετη από σένα άποψη, στα πλαίσια ενός ζωντανού διαλόγου όπου έχουν θέση ευφυολογήματα που μπορεί να προκρίνουν το διάλογο , δεν νομίζω πως μπορείς να τα αντιπαραβάλεις με την ειρωνία \"τύπου Κρινάκο, σε φτύνουν κι εσύ νομίζεις ότι βρέχει\"...Αυτό είναι ειρωνία κι όχι η κατάθεση μιας αποψης που βασίζεται σε επιχειρήματα..Με τη Λίτσα μια που το αναφέρεις - κι αν διαβάζει γιατί έχω πολλές μέρες να τη δω στο φόρουμ - θα ήθελα να καταθέσει με πάσα ειλικρίνεια αν έχει προσβληθεί καθ\' οιονδήποτε τρόπο από τη συμπεριφορά μου..Έχω την εντύπωση πως σε κάποια στιγμή που ΕΓΩ ΘΕΩΡΗΣΑ ΠΩΣ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΤΟΠΟ ΚΙ ΟΧΙ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ , της ζήτησα δημόσια συγγνώμη. Όσο για σένα αγαπητέ μου, ή αντιλαμβάνεσαι την ειρωνία με διαφορετικό τρόπο απ\' ότι η έννοια της λέξης καθορίζει, ή το να αντιπαθείς κάποιον σου δημιουργεί παραισθήσεις. Αυτό λέγεται μισαλλοδοξία. Το να μην με συμπαθείς για το ότι διαφωνούμε σε πολλά πράγματα , το καταλαβαίνω και το σέβομαι..Το να μου προσάπτεις όμως κατηγορίες για παρεμβατική συμπεριφορά, είναι μια τακτική που πηγάζει από μικρόψυχα εφαλτήρια και δεν έχει καμιά σχέση με τη πραγματικότητα...
Κι αν πούμε πως το έκανα, η σωστή αντίδραση φυσικά για σένα, είναι να βρίσουμε του αλλουνού τη μάνα ?
ποτε βρε σου εβρισα τη μανα και δεν το θυμαμαι;δειξτο μου.ειχα μιλησει (αν λεμε για το ιδιο πραγμα για θανατο).
Τόσα όσα έχω γράψει μέχρι τώρα, εσύ κατάλαβες πως κατηγορώ ΕΣΕΝΑ πως μου έβρισες τη μάνα ? ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΟΣΑΠΤΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΩΣ Ο ΥΒΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΘΡΕΝΤ ΚΙ ΟΧΙ Ο ΥΒΡΙΣΤΗΣ είναι το θέμα, πράγμα που σημαίνει πως με τη στάση αυτή συμπλέεις με τον υβριστή, εσύ περί άλλων τυρβάζεις ή κάνεις τον χαζό ?
Κι αν ενοχλήθηκες από τη συμπεριφορά τη δική μου, γιατί δεν αντέδρασες τότε ?
αντεδρασα αλλα δεν καταλαβαινες,εσυ ελεγες τα δικα σου.
Πήρες θέση εναντίον της χυδαιολογίας και δεν το θυμάμαι ? Η αντίδραση σου ήταν στη διαφωνία μας, , τι θάπρεπε να καταλάβω ? Να συμφωνήσω μαζί σου ?
Θα μπορούσες να βρίσεις και συ μαζί..Αν θυμάσαι καλά η αντίδραση μου στο χείριστο εκείνο βρισίδι, ήταν να πω απλά πως ο υβριστής μου γίνεται ρεζίλι σε δημόσιο φόρουμ. Δεν ανταπέδωσα την ύβρι και φρόντισα να αντιδράσω νηφάλια .Εφόσον λοιπόν, ακόμη και τώρα δεν καταδικάζεις εκείνη τη συμπεριφορά, κι από τα γραφόμενα σου μάλλον συμπλέεις μαζί της, ικανοποιείς κατά τα φαινόμενα μικρόψυχα ελατήρια, ενάντια σε κάποιον που μπορεί να σε ενοχλεί σαν παρουσία, αλλά δεν σ\' έβρισε ποτέ - κι ούτε φυσικά θα το κάνει. Θα ήταν ζήτημα τιμής και ηθικής ευθύνης να αρνηθείς την σύμπνοια με την κατάπτυστη εκείνη ενέργεια, το ότι δεν το κάνεις επιμένοντας πως χάλασα το θέμα, είναι δικό σου πρόβλημα κι όχι δικό μου. Οι εντυπώσεις μένουν μαζί με τα γραπτά αποτυπώματα του καθένα.
και εσυ εμφανισες υβρη αρκετες φορες.η κανω λαθος;η εσυ μονο εχεις το δικαιωμα να ειρωνευεσαι;εγω δεν το εχω;τα ποστ τα εχω εδω,οποτε θελεις πες μου να τα δημοσιευσω.
Δημοσίευσε τα βρε αγόρι μου να δω ποιον στο καλό έχω βρίσει ....Γιατί δεν το κάνεις ?
2. Έχω πει κατά καιρούς σε κάποια μέλη που πιστεύουν πολύ στο Θεό, να συνεχίζουν να το κάνουν εφ\' όσον νομίζουν πως έτσι θα βοηθηθούν.
το ξερω και το εκτιμω αυτο,αλλα στο συγκεκριμενο τοπικ δεν το εκανες.μετα αλλαξες με την αφρουλα (σταση οχι τα πιστευω σου,να μην παρεξηγουμε παλι) και για αυτο εχεις το σεβασμο μου
Να κάνω τι ? Να αποδεχθώ στο συγκεκριμένο τόπικ τις σκοταδιστικές αντιλήψεις ενός μοναχού που απαξίωνε με τον πιο γλαφυρό τρόπο την επιστήμη και την ορθολογική σκέψη ? Νομίζω πως τα συζητήσαμε εκτενέστατα αυτά τα θέματα, θάπρεπε δηλαδή να γίνω σκοταδιστής για να με συμπαθήσεις ? Δεν νομίζεις πως μου ζητάς πολλά ?
3. Έχω δηλώσει κατ\' επανάληψη πως μαθαίνω απ\' οποιονδήποτε έχει κάτι να πει - ακόμη κι απ\' τα παιδιά μου που είναι πολύ μικρά σε ηλικία. Δεν υποτίμησα την άποψη κανενός, θεώρησα απλά υποχρέωση μου να υποδείξω στην νεαρότερη Κύκνο25 τα όρια μιας αποκλίνουσας συμπεριφοράς. Αν ενοχλεί κι αυτό, να το βουλώσω μια και καλή αγαπητέ μου, να μην συγχίζεστε με την παρουσία μου εσείς οι νεαρότεροι.
να μιλας,αλλα να μη μου λες συνεχεια για ισοτιμους διαλογους,γιατι στο κατω κατω τι εχεις εσυ παραπανω για να δειξεις τα ορια μια αποκλινουσας συμπεριφορας;ισοτιμοι δεν ειστε;γιατι να μη στα δειξει αυτη;(τα δικα της ορια να ειναι πιο περα απο τα δικα σου)
Λοιπόν...Θα πρέπει να καθορίσουμε το τι εννοούμε ισότιμος διάλογος για να μπορούμε να καταλαβαινόμαστε. Δυο άνθρωποι συζητούν και αναλύουν μια συγκεκριμένη κατάσταση, με εκατέρωθεν επιχειρηματολογία. Και πετάγεται ένας τρίτος και λέει \"σιγά μη κάψεις τη λάμπα\" και καπάκι ακολουθεί κι ένας τέταρτος και λέει \"πολλοί έξυπνοι μαζεύτηκαν εδώ μέσα\". Εξήγησε μου λίγο για ποιον ισότιμο διάλογο μιλάμε...Αν εσύ ή ο Κύκνος, με τον προσήκοντα σεβασμό στο συνομιλητή σας, καταθέτατε την άποψη σας με επιχειρήματα, για το συγκεκριμένο θέμα ή οτιδήποτε άσχετο και με αυτό (..όπως κάποια παιδιά κάνανε και κερδίσαν τον ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ για τη συγκρότηση της σκέψης τους και την αναλυτική τους ικανότητα), ποιος θα μπορούσε να σας κατηγορήσει ? Τον τορπιλισμό της συζήτησης στηλίτευσα, άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για καμιά έννοια ισότιμου διαλόγου - εκτός αν εσύ ή ο Κύκνος, έτσι θεωρείτε πως πρέπει να γίνεται μια συζήτηση, γεγονός όμως που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την πλειοψηφία...Διάλογος σημαίνει να έχω κάτι να καταθέσω, μια ιδέα, μια γνώμη, μια άποψη, να επιχειρηματολογήσω για να στηρίξω τις θέσεις μου - κι ας είμαι και λάθος κι αν θέλεις και off topic, δεν χάλασε ο κόσμος - αλλά το να πετάω μια βομβίτσα και να κάθομαι να βλέπω από μακριά την λάμψη και τις αντιδράσεις των άλλων, μου φαίνεται ανήθικο και πέρα από κάθε έννοια ισοτιμίας διαλόγου.....
[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
- 02-04-2009, 11:49 #482
1. Ποιον ειρωνεύτηκα ?
και εμενα και την λιτσα και αλλους αφου θελεις ονομαστικα να τα πω
Δεν ξέρω τι εννοείς ειρωνία..Το ότι κάποιος άλλος έχει μια αντίθετη από σένα άποψη, στα πλαίσια ενός ζωντανού διαλόγου όπου έχουν θέση ευφυολογήματα που μπορεί να προκρίνουν το διάλογο , δεν νομίζω πως μπορείς να τα αντιπαραβάλεις με την ειρωνία \"τύπου Κρινάκο, σε φτύνουν κι εσύ νομίζεις ότι βρέχει\"...Αυτό είναι ειρωνία κι όχι η κατάθεση μιας αποψης που βασίζεται σε επιχειρήματα..Με τη Λίτσα μια που το αναφέρεις - κι αν διαβάζει γιατί έχω πολλές μέρες να τη δω στο φόρουμ - θα ήθελα να καταθέσει με πάσα ειλικρίνεια αν έχει προσβληθεί καθ\' οιονδήποτε τρόπο από τη συμπεριφορά μου..Έχω την εντύπωση πως σε κάποια στιγμή που ΕΓΩ ΘΕΩΡΗΣΑ ΠΩΣ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΤΟΠΟ ΚΙ ΟΧΙ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ , της ζήτησα δημόσια συγγνώμη. Όσο για σένα αγαπητέ μου, ή αντιλαμβάνεσαι την ειρωνία με διαφορετικό τρόπο απ\' ότι η έννοια της λέξης καθορίζει, ή το να αντιπαθείς κάποιον σου δημιουργεί παραισθήσεις. Αυτό λέγεται μισαλλοδοξία. Το να μην με συμπαθείς για το ότι διαφωνούμε σε πολλά πράγματα , το καταλαβαίνω και το σέβομαι..Το να μου προσάπτεις όμως κατηγορίες για παρεμβατική συμπεριφορά, είναι μια τακτική που πηγάζει από μικρόψυχα εφαλτήρια και δεν έχει καμιά σχέση με τη πραγματικότητα...
πριν λιγο καιρο ειχα κανει ενα θεμα σχετικα με ατομα που ειχαν φοβιες και πως τις εχουν αντιμετωπισει.η λιτσα ηταν ενα ατομο που το ειχε αντιμετωπισει μεσω θρησκειας.μου στελνει μηνυμα και μου λεει πως θα ηθελε να γραψει πως το ξεπερασε αλλα θα γινοταν τετοιο θεμα μετα που καλυτερα να μη το γραφε.αυτο με εκανε να σκεφτω \"Δηλαδη ενα ευαισθητο ατομο να σκεφτεται πως θα γραψει την γνωμη του σε ενα ανωνυμο φορουμ για να μη δημιουργησει προβλημα επειδη μερικα αλλα ατομα με θρασος και εγωισμο οσο οι ουρανοξυστες (και δεν αναφερομαι σε σενα) κριτικαρουν ανελεητα και ειρωνικα χωρις να τους νοιαζει για τα συναισθηματα των αλλων;ε οχι βρε σαμπ,αυτο δεν θα περασει.
Κι αν πούμε πως το έκανα, η σωστή αντίδραση φυσικά για σένα, είναι να βρίσουμε του αλλουνού τη μάνα ?
ποτε βρε σου εβρισα τη μανα και δεν το θυμαμαι;δειξτο μου.ειχα μιλησει (αν λεμε για το ιδιο πραγμα για θανατο).
Τόσα όσα έχω γράψει μέχρι τώρα, εσύ κατάλαβες πως κατηγορώ ΕΣΕΝΑ πως μου έβρισες τη μάνα ? ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΟΣΑΠΤΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΩΣ Ο ΥΒΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΘΡΕΝΤ ΚΙ ΟΧΙ Ο ΥΒΡΙΣΤΗΣ είναι το θέμα, πράγμα που σημαίνει πως με τη στάση αυτή συμπλέεις με τον υβριστή, εσύ περί άλλων τυρβάζεις ή κάνεις τον χαζό ?
\"ας γίνει το θέλημά του όποιο και αν είναι αυτό θα είναι δεκτό γιατί θα είναι από εκείνον.
κανονικη μοιρολατρισα....
Τι αλλο να πεις? \"
το παραπανω ειναι η απαντηση της λιτσας και η απαντηση του κρινου που ακολουθει.κανεις δεν αντεδρασε ουτε εγω ουτε εσυ ,ουσιαστικα την ειπε μοιρολατρισα.αυτο δεν σημαινει πως με τη σταση μας το πιστευουμε ουτε και πως συμπλεουμε.και βεβαια καταδικαζουμε οποιαδηποτε ακραια συμπεριφορα (εκτος απο μια συγκεκριμενη περιπτωση)
2. Έχω πει κατά καιρούς σε κάποια μέλη που πιστεύουν πολύ στο Θεό, να συνεχίζουν να το κάνουν εφ\' όσον νομίζουν πως έτσι θα βοηθηθούν.
το ξερω και το εκτιμω αυτο,αλλα στο συγκεκριμενο τοπικ δεν το εκανες.μετα αλλαξες με την αφρουλα (σταση οχι τα πιστευω σου,να μην παρεξηγουμε παλι) και για αυτο εχεις το σεβασμο μου
Να κάνω τι ? Να αποδεχθώ στο συγκεκριμένο τόπικ τις σκοταδιστικές αντιλήψεις ενός μοναχού που απαξίωνε με τον πιο γλαφυρό τρόπο την επιστήμη και την ορθολογική σκέψη ? Νομίζω πως τα συζητήσαμε εκτενέστατα αυτά τα θέματα, θάπρεπε δηλαδή να γίνω σκοταδιστής για να με συμπαθήσεις ? Δεν νομίζεις πως μου ζητάς πολλά ?
μα δεν ειπα να κανεις κατι ουτε σου ζητησα να κανεις κατι.καποτε ξεκινουσε η ομοιπαθητικη.πολυς κοσμος ηταν εναντιον.αν κανω ενα θεμα και πω \"πως μπορει η ομοιοπαθητικη να βοηθησει τον κοσμο\" και πουν 4 ατομα τη γνωμη τους για το οτι βοηθηθηκαν (προσωπικα εγω την δοκιμασα αλλα δεν εκανε κατι σε μενα).και βρεθουν 5 η οποιοι λενε πως η ομοιπαθητικη ειναι μπαρουφα και την απαξιουν,κερδισε κανενας;θα μπορουσαν να δοκιμασουν αλλα 10 ατομα,αν η ομοιοπαθητικη δουλευε στα τρια κατι ειναι και αυτο.θα μου πεις η θρησκεια δεν ειναι ομοιοπαθητικη,αλλα θελω να σου δειξω το ολο σκεπτικο...
3. Έχω δηλώσει κατ\' επανάληψη πως μαθαίνω απ\' οποιονδήποτε έχει κάτι να πει - ακόμη κι απ\' τα παιδιά μου που είναι πολύ μικρά σε ηλικία. Δεν υποτίμησα την άποψη κανενός, θεώρησα απλά υποχρέωση μου να υποδείξω στην νεαρότερη Κύκνο25 τα όρια μιας αποκλίνουσας συμπεριφοράς. Αν ενοχλεί κι αυτό, να το βουλώσω μια και καλή αγαπητέ μου, να μην συγχίζεστε με την παρουσία μου εσείς οι νεαρότεροι.
να μιλας,αλλα να μη μου λες συνεχεια για ισοτιμους διαλογους,γιατι στο κατω κατω τι εχεις εσυ παραπανω για να δειξεις τα ορια μια αποκλινουσας συμπεριφορας;ισοτιμοι δεν ειστε;γιατι να μη στα δειξει αυτη;(τα δικα της ορια να ειναι πιο περα απο τα δικα σου)
Λοιπόν...Θα πρέπει να καθορίσουμε το τι εννοούμε ισότιμος διάλογος για να μπορούμε να καταλαβαινόμαστε. Δυο άνθρωποι συζητούν και αναλύουν μια συγκεκριμένη κατάσταση, με εκατέρωθεν επιχειρηματολογία. Και πετάγεται ένας τρίτος και λέει \"σιγά μη κάψεις τη λάμπα\" και καπάκι ακολουθεί κι ένας τέταρτος και λέει \"πολλοί έξυπνοι μαζεύτηκαν εδώ μέσα\". Εξήγησε μου λίγο για ποιον ισότιμο διάλογο μιλάμε...Αν εσύ ή ο Κύκνος, με τον προσήκοντα σεβασμό στο συνομιλητή σας, καταθέτατε την άποψη σας με επιχειρήματα, για το συγκεκριμένο θέμα ή οτιδήποτε άσχετο και με αυτό (..όπως κάποια παιδιά κάνανε και κερδίσαν τον ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ για τη συγκρότηση της σκέψης τους και την αναλυτική τους ικανότητα), ποιος θα μπορούσε να σας κατηγορήσει ? Τον τορπιλισμό της συζήτησης στηλίτευσα, άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για καμιά έννοια ισότιμου διαλόγου - εκτός αν εσύ ή ο Κύκνος, έτσι θεωρείτε πως πρέπει να γίνεται μια συζήτηση, γεγονός όμως που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την πλειοψηφία...Διάλογος σημαίνει να έχω κάτι να καταθέσω, μια ιδέα, μια γνώμη, μια άποψη, να επιχειρηματολογήσω για να στηρίξω τις θέσεις μου - κι ας είμαι και λάθος κι αν θέλεις και off topic, δεν χάλασε ο κόσμος - αλλά το να πετάω μια βομβίτσα και να κάθομαι να βλέπω από μακριά την λάμψη και τις αντιδράσεις των άλλων, μου φαίνεται ανήθικο και πέρα από κάθε έννοια ισοτιμίας διαλόγου.....
αυτη ειναι δηλωση σου
\"Αν σ\' ενόχλησε ο Κρίνος που δηλώνει (κραυγάζει) όπως λες ότι είναι άθεος, γιατί δεν σ\' ενοχλούν τα όσα ανατριχιαστικά αράδιασε η Αφρούλα ? Ή λαμβάνεις τα λεγόμενα του καθένα με διαφορετική βαρύτητα ανάλογα με το ποιος τα λέει ?\"
το να λες οτι τα λογια ενος αλλου μελους ειναι ανατριχιαστικα,δεν ειναι η δικη σου βομβιτσα;το να γραφεις πως το στομαχι σου εχει ανακατευτει απο τα λεγομενα καποιου δεν ειναι βομβιτσα;
οσο για την \"καμενη λαμπα\" ναι το παραδεχομαι ειναι ειρωνικο,ειναι ακραιο αλλα προοριζεται για συγκεκριμενο ατομο το οποιο γουσταρω να νοιωσει πως ειναι να του μιλαν ειρωνικα οπως μιλαει αυτος.και με δηλωσεις του του αρεσει κιολας.αρα μεταξυ μας δεν εχουμε προβλημα.γιατι τοσες φορες που μιλησε ο κρινο ειρωνικα σε τοπικ δεν εχεις αναφερθει σε αυτο(εκτος απο μια φορα αν δεν κανω λαθος) και αναφερεσαι συνεχεια σε μενα;συμπλεεις με τον τροπο που γραφει;συμφωνεις;η σταση σου αυτο δειχνει.και οχι μονο σε σχεση με αυτα που γραφει σε μενα αλλα σε τοσα αλλα ατομα;γιατι αυτη η επιλεκτικη διαθεση σου να διορθωσεις εμενα,και οχι στον κρινο που εχει \"τορπιλισει\" αρκετα τοπικ δηλωνοντας μαλιστα στην αντιθεση των αλλων πως ετσι του αρεσει και ετσι νοιωθει καλα με τον εαυτο του.
02-04-2009, 12:59 #483
1. Παράθεση πρώτη : Είναι άτοπο να μιλάμε για τη Λίτσα και να τη μπλέκουμε χωρίς να την έχουμε ρωτήσει. Πρώτ\' απ\' όλα τη φέρνουμε σε δύσκολη θέση. Απ\' την άλλη μεριά, πολύ θάθελα ν\' ακούσω την άποψη της σχετικά με τη δική μου συμπεριφορά...
Και μόνο το ότι έβγαλες στη φόρα κάποια πράγματα που σου εμπιστεύθηκε με προσωπικό μήνυμα, δεν σε τιμά , σκέψου το λίγο καλύτερα, εκτός αν πάραυτα έχεις τη συγκατάθεση της, οπότε δεν μου πέφτει λόγος κανείς.
Επί της ουσίας, τα θέματα πίστης δημιουργούν αντιπαραθέσεις όταν εκφράζονται με τρόπο δυσανάλογο από εκείνον που πρεσβεύουν. Αν κάποιος πει πως βρήκε το φως του επειδή πίστεψε στο Θεό, τι με κόφτει εμένα ? Αν όμως πει, \"τρελάρες όλου του κόσμου μια είναι η γιατρειά, η θρησκεία και κανείς άλλος\", ο δογματισμός αυτός αναιρεί την προσωπική καταγραφή ενός γεγονότος και μόνον και δημιουργεί αυτόματα εστία αντιπαράθεσης για ένα και μόνο λόγο :Αμφισβητεί την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου. Κάποιοι θα αντιδράσουν και λογικά γιατί δεν μπορείς να τσουβαλοποιείς την ψυχική ισορροπία των ανθρώπων μέσα σ\' ένα δόγμα που καμία σχέση δεν έχει με την επιστημονική έρευνα.
2. Παράθεση δεύτερη :Η ομοιοπαθητική είναι ένας εναλλακτικός τρόπος θεραπείας. Κατ\' άλλους έχει αποτελέσματα και κατ\' άλλους όχι. Δεν παύει εν τούτοις η συνολική της θεώρηση να βασίζεται σε επιστημονικές έρευνες και να χρησιμοποιεί σκευάσματα από τη φύση ΑΚΙΝΔΥΝΑ . Η δογματική θρησκευτική πίστη, δεν μπορεί να αποδίδεται σαν συστηματική εναλλακτική θεραπεία, γιατί είναι μια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΤΊΛΗΨΗ και για κάποιους τρίτους τέλος μπορεί να αποβεί κι επικίνδυνη. Με τις ψυχές των ανθρώπων δεν εξουσιοδοτείται κανείς να τις προσελκύει σε μονοπάτια που μπορεί άλλους να κάνουν καλό κι άλλους να καταστρέψουν. Το σκεπτικό σου είναι άστοχο.
3. Παράθεση τρίτη: Αναφέρεις συνέχεια τρίτους, θέλω να ελπίζω με τη συγκατάθεση τους. Η αναφορά αυτή που καταγράφεις, αναφέρεται αν δεν κάνω λάθος στην ανατριχιαστική αναφορά πως τα αβάπτιστα παιδιά όταν πεθαίνουν πηγαίνουν στη κόλαση, έτσι δεν είναι ? Σε τι λοιπόν, μια τέτοια θεώρηση μιας θρησκείας που υποτίθεται πως προάγει το χρηστό και ηθικό, δεν αποτελεί ανατριχιαστική αναφορά ? Τίνος το στομάχι δεν γίνεται κόμπος, όταν διαβάζει πως τα αθώα παιδιά, προφητεύτηκε πως πρέπει να πηγαίνουν στη κόλαση ? Ποιος ανοιχτός νους μπορεί να κάνει αποδεκτή μια τέτοια δοξασία και να μην βγει από τα ρούχα του ? Σου είπα κι άλλη φορά...Δεν μπορώ να δεχτώ απόψεις σκοταδιστικές είτε τις λες είτε εσύ είτε ο Αβρααμ Πάπας. Κι εδώ δεν τίθεται θέμα ισότιμου διαλόγου..Τίθεται θέμα πως ένας από τους δυο προσπαθεί να καπελώσει τον άλλο, επειδή πιστεύει ακράδαντα σε κάτι ουτοπικό, υπερβατικό, ανέφικτο, αόρατο κι εν τέλει αναπόδεικτο. Μη λοιπόν συγκρίνεις τη δική σου συμπεριφορά με τη δική μου αντιμετώπιση κάποιων αναφορών σε πράγματα που απαιτούν ευαισθησία για να τα αποδεχθεί κανείς..
Κι επειδή πολλά είπαμε, τελικά όλη αυτή η φασαρία για να καταλάβω , έγινε για να την \"πεις\" στο Κρίνο ?
Θα το ξαναπάμε από την αρχή...Γιατί δεν του έστειλες προσωπικό μήνυμα ? Γιατί συμπεριφέρεσαι κατ\' αυτό το τρόπο σε δημόσιο φόρου, ? Και γιατί εν τέλει δεν έκανες αυτό που ευθύς εξ αρχής είπα ?..Άνοιξε ένα σχετικό θρέντ και καντο μπάχαλο...Οι άλλοι που σε διαβάζουν και που ο υποφαινόμενος χάνει πολύτιμο χρόνο για να ασχολείται μαζί σου, τι σου φταίνε ? Αν νομίζεις πως κάνουμε εποικοδομητικό διάλογο, προσπαθώντας να βρούμε προηγούμενα ποστ τρίτων για να αποτυπώσουμε την εντύπωση πως \"καλά του κάνουμε και του φερόμαστε ειρωνικά\" του κρίνου , σφάλλεις τα μάλα . Η αντίληψη αυτή έτσι όπως την καταγράφω είναι το άκρο άωτο της μικρότητας και λέω να μην ακολουθήσω άλλο, τελεία και παύλα...
Κι αν θέλεις να πεις οτιδήποτε, μπορείς να το κάνεις σε καινούριο θρέντ, που ο υποφαινόμενος θα ανοίξει σε λίγο...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
02-04-2009, 13:21 #484
1)ναι αλλα δεν μου απαντας σαμπ,ειναι ισοτιμος διαλογος να μη μιλαει ενα ατομο επειδη σκεφτεται τα ειρωνικα σχολια που θα γραφουν μετα;και μη κρυβεσαι στο αν ειναι σωστο η οχι το οτι το αναφερω ,απαντησε μου να σε χαρω
2)οταν ξεκινησε η ομοιοπαθητικη δεν υπηρχαν επιστημονικα δεδομενα,μετα εγιναν.οσο για την θρησκεια υπαρχουν επιστημονικα δεδομενα που λενε πως βοηθαει στην θεραπεια,σου ειναι αρκετο αυτο η δεν το εχεις ξαναδει;
3)οπως ανακατευεται το δικο σου το στομαχι με καποια πραγματα,ετσι ανακατευεται και το δικο μου.και οπως εκδηλωνεσαι εκδηλωνομαι και εγω,και οταν βλεπω καποιον να μιλαει για το Φως και μετα να ρωταει τι να κανει μετα ,αυτο δειχνει πως δεν το εχει νοιωσει ποτε,γιατι αλλιως θα ηξερε τι να κανει.Να μη το πω βρε σαμπ;για ενημερωση σου τα αθωα αβαπτιστα παιδια δεν πανε στην κολαση.Αν ενα μελος εγραψε κατι στο οποιο δεν συμφωνεις δεν χρειαζεται να μας λες οτι στριφογυρισε το στομαχι σου και εκανε και κωλοτουμπες
δεν μου ειπες αν συμπλεεις με τον τροπο γραφης του κρινου και γιατι δεν κανεις και εκει τα σχολια σου οπως κανεις στα δικα μου οταν αυτος \"τορπιλιζει\" τα τοπικ.Ε θα το ξεχασες οπως και το να σχολιασεις και το πρωτο θεμα.Αλλες φορες ομως μου λες για την ισονομια και για τις αρχες ισοτητας και σεβασμου στη Γαλλια.Βρε κατι πραγματα που μας διαφευγουν.
Και γιατι να μην γραψω στο τοπικ,δημοσιο δεν ειναι;ειπα τη γνωμη μου,ειπες τη δικη σου.αν θελεις να το συζητησεις με τα ατομα που μονο εσυ θελεις ανοιξε ενα τοπικ κλειδωμενο,η ελευθερια του διαλογου ειναι να μπορουν να μιλησουμε ολοι,ετσι δεν ειναι;Η πρεπει να σε ρωτησω πρωτα;
εσυ μου ζητησες να βρω προηγουμενα ποστ και να στα αναρτησω ως αποδειξη,τωρα που ειδες τις αποδειξεις ειναι μικροτητες;
02-04-2009, 13:27 #485
..Είπες τη τελευταία λέξη, συγχαρητήρια..
Απο δω και πέρα υπάρχει σχετικό θέμα για να απευθύνεσαι οκ ?[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
02-04-2009, 15:47 #486
Αγαπητέ σαμπ,
λίγο καθυστερημένα, αλλά όπως είχα πει δεν είχα τον χρόνο νωρίτερα.
Δεν ξέρω από πού να αρχίσω….
Έχουν ειπωθεί τόσο πολλά από τόσα μέλη που δεν ξέρω από πού να πρωτοαρχίσω τα σχόλιά μου που σε διαβεβαιώνω είναι καλοπροαίρετα. Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω quotes γιατί θα γίνει μπάχαλο….Θα χρησιμοποιήσω λοιπόν αναφορά σε σελίδες ή στο προσωπικό μου feeling.
Στη σελ 30 αναφέρεσαι σε 4 μέλη (Εμπνευστή, κρίνο, εμένα και κύκνος) και εκφράζεις με αρκετά οξύ τρόπο το παράπονό σου ότι σου χαλάσαμε το θέμα.
Καταρχάς δεν ξέρω τι παραπάνω θα μπορούσε να γραφτεί για το συγκεκριμένο θέμα «διαθρησκευτική ανοησία» όταν ήδη έχουν γραφτεί 30+ σελίδες. Έστω όμως ότι μπορούν να γραφτούν άλλες 30 και αν σε ευχαριστεί αυτό σου το εύχομαι, αν και εγώ είχα καλυφθεί από τις πρώτες πχ 10.
Στη σελ 27 όταν ο vince ζήτησε ευγενικά συγνώμη γιατί πίστευε ότι ξέφευγε λιγάκι από το θέμα, του είχες απαντήσει ότι δεν χρειάζεται να ζητάει συγνώμη και ότι πιστεύεις ότι το θέμα έχει εξαντληθεί όσον αφορά τους παπάδες (με το δίκιο σου) και θεωρείς πιο εποικοδομητική τη συζήτηση περί ανθρώπινης αυτογνωσίας….
Στη σελ 29 προχθές το πρωί είχα γράψει 10 γραμμές για τα συναισθήματα και τις σκέψεις που μου δημιουργήθηκαν σε κάποιο σχόλιο του κρίνου. Μάλιστα για να μην πάρει το σχόλιο άλλες διαστάσεις, μιας και όπως είναι γνωστό το συγκεκριμένο μέλος εκνευρίζει με τον τρόπο που εκφράζεται αρκετά άλλα μέλη (αυτό δεν είναι σπόντα, το παραδέχεται και ο ίδιος) φρόντισα να εκτρέψω την προσοχή σας από τον κρίνο και να παρομοιάσω το θέμα με καταστάσεις και περιπτώσεις της καθημερινής ζωής. …Τον γείτονα που βάζει δυνατά τη μουσική, τον καπνιστή που ενοχλεί ο καπνός του και δεν σβήνει το τσιγάρο…..
Αν πιστεύεις λοιπόν Σαμπ ότι αυτές μου οι σκέψεις έπρεπε να λογοκριθούν, θα διαφωνήσω μαζί σου.
Εξέφρασα δικές μου σκέψεις και δικά μου συναισθήματα. Αν δεν μπορώ να εκφράσω τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ συναισθήματα σε ένα φόρουμ Ψυχολογίας όπου μάλιστα και ο θεματοθέτης (εσύ) έχει δώσει το ελεύθερο αποκαλώντας μάλιστα εποικοδομητική τη συζήτηση περί ανθρώπινης αυτογνωσίας, τότε ....λυπάμαι πολύ.
Δεν ήξερα ότι τα συναισθήματα λογοκρίνονται…
.Αναρωτιέμαι επίσης αφού είναι κατακριτέα η πράξη να εκφράζω αυτό που νοιώθω γιατί δεν μου το λέει και ο υπέυθυνος του φόρουμ….
Μου προτείνεις να ανοίξω θέμα για την ανθρώπινη συμπεριφορά. Μπορεί κάποια στιγμή να το κάνω όταν θα μου έρθει η έμπνευση. Πολλές φορές όμως όπως ξέρεις τα συναισθήματα δημιουργούνται διαδραστικά, δηλαδή σε σχέση με κάτι που είδαμε ή ακούσαμε τη συγκεκριμένη στιγμή. Αυτά τα συναισθήματα δεν μπορούμε να τα πετάξουμε στο καλάθι των αχρήστων γιατί είναι «εκτός θέματος» και πολύ παραπάνω στο παρόν φόρουμ ψυχολογίας.
Λες ακόμα Σαμπ, στην kyknos ότι είναι μικρή και δεν βλέπει καθαρά την αλήθεια, θα την δει όταν μεγαλώσει. Όπως και στον Εμπνευστή ότι άγεται από εμπάθεια. Εγώ πάλι με την εμμονή μου να μην ξεχνώ ότι εδώ είναι φόρουμ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, θα στεκόμουν σα κάτι άλλο: στα ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ των ατόμων αυτών. Γιατί αλήθεια νοιώθουν έτσι? Επειδή η κύκνος είναι μικρή, τη λογοκρίναμε και αυτή και ….καθαρίσαμε? Η επειδή αποφασίσαμε πως ο Εμπνευστής είναι κάτι άλλο καθαρίσαμε πάλι? Πίστεψέ με Σαμπ, με ενδιαφέρει πολύ να μάθω γιατί νοιώθει κάτι κάποιος, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να τον ακούσουμε. Έτσι γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και ως προς τον εαυτό μας και ως προς τους υπολοίπους. Πάντα άλλωστε καλύτεροι συζητητές είναι αυτοί που ξέρουν να ακούν πολύ και να μιλούν λιγότερο. Στο θέμα του Εμπνευστή τώρα. Δεν ξέρω ειλικρινά αν έχετε προηγούμενα. Με όσα είδα όμως εδώ (όσο μπορώ να δω 32 σελίδες), το feeling που αποκομίζω (και χωρίς να θέλω να κάνω ανατομία πρόταση-πρόταση μεγάλων κειμένων) είναι ότι είσαι επιθετικός και υπερβολικός απέναντί του. Για να μην κάνω «ανατομία» των προηγουμένων εκατοντάδων posts, ενδεικτικά και τυχαία σου αναφέρω να δεις τη σελ 30. Αυτό που εισπράττω είναι μία πολύ αρνητική αίσθηση της διάθεσής σου απέναντι στον Εμπνευστή. Χωρίς να εισπράξω από την άλλη μεριά κάτι «αμετροεπές» από την δική του. Δεν μπορείς να αμφισβητήσεις αυτό που λέω γιατί όπως είπα είναι πάλι αυτό που εισπράττω, το γενικό συναίσθημα που μου δημιουργήθηκε διαβάζοντας τους διαλόγους σας και είναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ συναίσθημα. Δεν μιλάω σαν υπεύθυνος του φόρουμ ούτε σαν θεματοθέτης. Μιλάω σαν μία απλή συμμετέχουσα που καταθέτει την άποψή της και τα συναισθήματά της. Θα σε παρακαλούσα λοιπόν και εγώ, όπως έχεις κάνει και εσύ στο παρελθόν με εμένα να δεις τα πράγματα πιο ήπια και ίσως με άλλη ματιά που να αρμόζει στο ύψος σου. Ξαναλέω δεν ξέρω αν υπάρχουν προηγούμενα αλλά εδώ είδα ότι ο Εμπνευστής μιλάει με αξιοπρέπεια, όσο για την ….καμένη λάμπα ήταν ένα εύστοχο κατά τη γνώμη μου αστείο που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την αντίδρασή σου. Και το αστείο με την λάμπα δεν το βρίσκω χειρότερο από αυτό με τα «αχλάδια και τα @...α» που ειπώθηκε στη σελ 29 και που δικαίως και επειδή έχεις χιούμορ δεν σε ενόχλησε.
Μου άρεσε η χαλαρότητά σου ως οικοδεσπότη του θέματος στη γλυκειά μας weird στις σελίδες 24-25 που παρόλο που δεν μιλούσε για «διαθρησκευτική ανοησία» δεν παραπονέθηκες. Και πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου. Είπε πράγματα που προσωπικά με ενδιέφεραν πολύ και μπορεί να είναι χρήσιμα για τον καθένα μας σε διαφορετικό βαθμό, σχετικά με τη ναρκισσιστική προσωπικότητα και που είναι απολύτως σχετικά με φόρουμ ψυχολογίας. Η άποψή μου όμως σαμπ, είναι ότι η χαλαρότητά μας δεν πρέπει να είναι επιλεκτική και με όλη την εκτίμηση που σου έχω πιστεύω ότι εδώ τα είδες με διαφορετικό μάτι ανάλογα με το ποιος μιλούσε. Παραπλανήθηκες ίσως –και το βρίσκω ανθρώπινο ως ένα βαθμό- ανάλογα με το ποιος μιλούσε και όχι αναλογιζόμενος το τι έγραφε.
Τελειώνοντας, στη σελ 31 ρωτάς «που ήσασταν όλοι εσείς όταν καθυβρίστηκα στο θέμα της palindromisi?» και μπήκα στον κόπο να ψάξω για να θυμηθώ. Στη σελ 4 λοιπόν εκείνου του θέματος είδα ότι ήμουν από τους πρώτους που βγήκα να σου δηλώσω τη συμπαράστασή μου. Εδώ που τα λέμε αν και το είχα ξεχάσει, δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι θα το είχα κάνει. Έχω βλέπεις μία ευαισθησία απέναντι σε όποιον υφίσταται ψυχική κακοποίηση και θέλω με κάθε τρόπο να τον βοηθήσω ακόμα και να τον προστατέψω. Και αυτή μου η ευαισθησία δεν είναι επιλεκτική. Την έχω και απέναντί σου και απέναντι στην kyknos και στον εμπνευστή και οποιονδήποτε άλλον κρίνω ότι αδικείται ή κακοποιείται, πάντα κατά τη δική μου κρίση. Αυτό το τελευταίο είναι και πάγια στάση μου στη ζωή, σαν ενεργός πολίτης.
Και παίρνω την ευκαιρία να σχολιάσω και κάτι σχετικό που είχε γράψει η Arsi στη σελ 29, όπου έλεγε ότι ο καθένας πρέπει να κοιτάζει τον εαυτό του. Συμφωνώ εν μέρει. Να κοιτάζει τον εαυτό του αλλά όχι μόνο τον εαυτό του. Εγώ προσωπικά αν δω μία αδικία να διαπράττεται δίπλα μου, σταματώ και επεμβαίνω. Οχι γιατί είμαι πιο σωστή ή καλύτερη από άλλους. Απλά έτσι νοιώθω. Αυτό μου βγαίνει αυθόρμητα. Μπορεί να είναι και λάθος.... Αλλά αυτό σίγουρα είναι ένα διαφορετικό θέμα και αν μου προτείνεις πάλι να ανοίξω ένα σχετικό τόπικ «πρέπει να επεμβαίνουμε στην αδικία που διαπράττεται δίπλα μας ή να προσπερνάμε?» θα συμφωνήσω μαζί σου. Επίσης συμφωνώ απόλυτα με κάτι που έγραψε (δεν θυμάμαι πια που) ο εμπνευστής, ότι αν ειρωνευόμαστε τις απόψεις κάποιου μέλους, αυτό αποτελεί μία μορφή λογοκρισίας στην ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων του.
Και πιστεύω ότι στο παρόν φόρουμ, η ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων είναι κάτι το απολύτως επιθυμητό εξ ορισμού.
Να είστε όλοι καλά.
02-04-2009, 16:03 #487
Originally posted by nature
Δεν ήξερα ότι τα συναισθήματα λογοκρίνονται…
Ομως, αισθανομαι πώς ο sabb, δεν προτεινε την μη καταγραφη τους, αλλα την καταγραφη τους σε ενα ξεχωριστο θέμα, ωστε να μην διακοπτεται η κουβεντα που αφορα το θεμα που \"τρεχει\" καθε φορα.
Θα ήθελα επισης να προσθέσω κατι ακομα σχετικα μ αυτο. Εχω παρακολουθήσει αρκετες διαμαχες, κ μαλιστα εχω νιωσει κ να μου την \"πεφτουν\"....Το βρισκω ασχημο, οταν αυτες οι διαμαχες ειναι πολυ ασχημες, εχουν στοχο να προσβάλουν τον άλλο ή να υποτιμησουν καποιον. Επισης το βρισκω κ αδικο για οσους ενδιαφερονται για το θεμα που συμμετεχουν ή παρακολουθουν να αναγκαζονται να διαχωριζουν την κουβεντα για το θεμα, απο τις βρισιες. Γιατι ειναι αλλο να διαφωνω με οτι λες, και ειναι εντελως διαφορετικο να σε προσβαλω, να σε βριζω, να σε ειρωνευομαι, ή να πεταω εξυπναδες εναντιον σου.
Στην πρωτη περιπτωση σαφως και θελω να δωσω χωρο στην διαφωνια, αλλα στην δευτερη ειναι κριμα να χαλαει το θεμα.
Για να το πώ διαφορετικα, δεν θελω να νιωθω οτι υπάρχει μια αρενα εδω...κ στο παρελθον το εχω νιωσει αυτο πολυ εντονα.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
02-04-2009, 19:05 #488
Nature, για να μην κάνω κι εγώ quote τα όσα πολύ αναλυτικά μου \"σέρνεις\", πρώτα απ\' όλα λυπάμαι που έγινες αποδέκτης ενός σχολίου μου που σ\' ενόχλησε, και σου επιβεβαιώνω πως η πρόθεση μου δεν ήταν να στενοχωρήσω κανένα, ούτε εσένα, ούτε τον εμπνευστή, ούτε το κύκνο, ούτε και τον κρίνο...Και κάνοντας την αυτοκριτική μου, αντιλαμβάνομαι πως η προσπάθεια μου να επαναφέρω το ήπιο κλίμα του παρόντος θρέντ, έφερε μάλλον πολύ μεγαλύτερη αναστάστωση απ\' όση θα περίμενα και σ\' αυτό το τομέα δεν έχω πρόβλημα να επωμιστώ το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί...
Αλλά θέλω να διευκρινήσω ορισμένα πράγματα :
- Το ότι είμαι ο θεματοθέτης του θρεντ δεν έχει καμία απολύτως σημασία . Εκείνο που μ\' ενόχλησε στις σελίδες που αναφέρεις, είναι η εντελώς απροσδόκητη και άνευ λόγου και αιτίας υποβάθμιση του διαλόγου, που είχε φτάσει σε σημεία αρκετά ενθαρρυντικά για την ποιότητα των όποιων συμπερασμάτων, ο όποιος παρατηρητής θα μπορούσε να εξάγει. Μέχρι εκείνο το σημείο, η συμμετοχή της weird, του κρίνου, του vince, του keep και όποιων άλλων μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή η παρουσία, είχε αναγάγει το θέμα πέρα από τα στενά όρια του τίτλου..Ο υποφαινόμενος σε όλες εκείνες τις σελίδες παρέμενα παρατηρητής, με πλήρη ικανοποίηση για όσα διάβαζα....Η αναστάτωση δημιουργήθηκε όσο ήμουν απών από το φόρουμ. Την επόμενη ημέρα που μπήκα, μπορείς να φαντασθείς την έκπληξη μου γι\' αυτά τα \"υπέροχα\" που διάβασα ? Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου ? Όφειλα να υπερασπίσω όχι το ΔΙΚΟ ΜΟΥ θέμα, αλλά την ποιότητα του μέχρι εκείνη τη στιγμή διαλόγου. Η προσπάθεια μου βέβαια , έπεσε στο κενό ....
- Μ\'ενόχλησε το ίδιο με την \"καμένη λάμπα\" και η αναφορά σε \"αχλάδια και @..α\", απλά στη δεύτερη περίπτωση ο υπαίτιος του ολισθήματος έκανε την αυτοκριτική του και ζήτησε συγγνώμη. Ο πρώτος, πούλησε πνεύμα.
- Δεν είμαι κάποιος ο οποίος μπορεί να λογοκρίνει. Ούτε ακόμη το δικαίωμα να είχα, θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ τον εαυτό μου σε τέτοια θέση..Όταν παρέμβηκα, δεν ζήτησα από κανένα να κάνει έντιτ ότι είχε ποστάρει - αυτό δα μου έλειπε. Πρότεινα στο καθένα από εσάς, τι να κάνει για παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. Με ύφος, ίσως όχι και τόσο νηφάλιο - αλλά επουδενί απαξιωτικό για τον καθένα σας..Αυτό που σου προσήψα, δεν ήταν τίποτε άλλο από το να ανοίξεις ένα θρεντ με θέμα το κρίνο, αν αυτός ήταν ο νταλκάς των τριών σας (εμπνευστής, κύκνος, εσύ..). Οι άλλοι, τι φταίμε να διαβάζουμε ανούσιες αντιπαραθέσεις ? Επαναλαμβάνω χωρίς λόγο και αιτία στο συγκεκριμένο σημείο του θέματος... Αυτό που σου πρότεινα να κάνεις εσύ (δηλαδή ν\' ανοίξεις ένα άλλο θρέντ), το έκανα εγώ σήμερα - ελπίζω να έλαβες γνώση...
- Για τον κύκνο και τα περί ηλικίας, ειπώθηκε γιατί είναι η δεύτερη φορά που αναφέρεται κατά τρίτων (ξέρει η ίδια ποια είναι η πρώτη, αν το διαψεύσει θα αναγκαστώ να μπω στον κόπο να ανατρέξω να βρω το σχετικό ποστ) , όπου αφήνει να διαφαίνεται στη περιρέουσα ατμόσφαιρα \"μπηχτή\" επί δικαίων και αδίκων (Κύκνε σου θυμίζει τίποτε η άδικη σου επίθεση στην Helena που αναγκάστηκες να ονοματίσεις μετά από παραίνεση μου ?)
....Η φράση \"όλοι οι έξυπνοι εδώ μαζευτήκανε\" σε ποιον αναφέρεται εφόσον δεν ονοματίζει τον στόχο της ? Σε μένα, σε σένα, στον κρίνο, στη weird, στον keep , σε ποιον ? Αν μου αφαιρείται το δικαίωμα να συνιστώ την προσοχή σε νεαρότερους μου, θα παρακαλούσα να μην γίνεται παράλληλα απαξίωση της οντότητας μου με βάση την ηλικία μου..Θα ήταν άλλωστε ανόητο, να πούμε πως όσοι είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία, είναι τόσο ξεκούτηδες που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Η συγκρότηση μου νομίζω έχει δείξει στη μέχρι τώρα πορεία μου στο φόρουμ, πως μόνο από στενομυαλιά δεν πάσχω. Κι η παραγωγή ιδεών δεν έχει σχέση με την ηλικία.
- Για την περίπτωση της καθύβρισης μου, τη θυμόμουν πολύ καλά την αντίδραση σου όπως και του κρίνου. Γι\' αυτό άλλωστε δεν ονομάτισα εκείνους που συμπαραστάθηκαν - αλλά εν τούτοις έγραψα πως είναι στη διάθεση τους το θρεντ κι όποιος θέλει μπορεί να ανατρέξει . Εκείνο που έχει σημασία είναι το ποιοι και πόσοι ΔΕΝ αντέδρασαν - αλλά δεν κάνεις καμία μνεία σ\' αυτό..Το ίδιο και ο φίλος μου ο Εμπνευστής, το αντιπαρέρχεται τεχνηέντως...Συγγνώμη αλλά κουτόχορτο δεν τρώω.
Είναι επίσης άκρως ενοχλητικό να κατηγορούμαι πως χάλασα το θρέντ της παλινδρόμησης, ενώ είχα υποστεί χυδαία υβριστική επίθεση..Αν κι εσύ νομίζεις πως ο υβριζόμενος είναι και ο δημιουργός της ποιοτικής ανισορροπίας ενός θρεντ, τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά. Στην συνέχεια ο εμπνευστής λέει πως χάλασα το θρεντ γιατί αντιτίθεμαι στην ουσία του θέματος, δηλαδή την θεραπεία της κατάθλιψης μέσω της θρησκείας. Θα έπρεπε δηλαδή να αποδεχτώ όσα σκοταδιστικά καταμαρτυρούνται στο σαιτ του γέροντα Πορφύριου, για να θεωρούμαι \"καλός\" σύμφωνα με τα κριτήρια του Εμπνευστή ? Ελπίζω μόνο να μην συμβαίνει και το ίδιο και με τα δικά σου κριτήρια....
Πιθανόν για κάποιους και ίσως και για σένα με τις τελευταίες μου παρεμβάσεις να έχω γίνει περισσότερο αντιπαθής απ\' όσο ήμουν πριν. Έχω πει πως δεν μ\' ενδιαφέρει προκειμένου να είμαι συμπαθής , να παραβαίνω και τις όποιες αρχές με οδήγησαν να είμαι αυτός που είμαι...
Το θέμα είναι πως στα γεράματα πια, δεν μπορώ να πηγαίνω σύμφωνα με τα νερά των άλλων μόνο και μόνο για να είμαι πιο αρεστός....[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
02-04-2009, 19:35 #489
- Μ\'ενόχλησε το ίδιο με την \"καμένη λάμπα\" και η αναφορά σε \"αχλάδια και @..α\", απλά στη δεύτερη περίπτωση ο υπαίτιος του ολισθήματος έκανε την αυτοκριτική του και ζήτησε συγγνώμη. Ο πρώτος, πούλησε πνεύμα.
\"αρχιζω και πιστευω οτι μαλλον δεν φτανει για ολους η κουταλα.
ε οκ μερικοι στη διαιτα.\"
\"Το σημειο που θιγεται εδω, ειναι οτι εκπρόσωποι του θεου επι της γης (οπως το αναφερεις)
εχωντας σαν προσχημα το θεο που πιστευουν αποκτουν ασυλο για να κλεβουν, να βιαζουν και οτι αλλο φανταστεις.\"
\"σαββα,
οπως καταλαβαινεις ακομα και τα αυτονοητα να λες,
ακρη δεν βρισκεις.
Οι φανατικοι ταλιμπαν δεν καταλαβαινουν τιποτα.\" και εδω σαμπ ξεχασες να σχολιασεις,δηλαδη ειμαστε και ταλιμπαν;και σε ρωτησε ο ανθρωπος οχι τιποτα αλλο
δηλαδη δεν υπαρχουν ανθρωποι χριστιανοι που εχουν προσφερει εργο;εδω σαμπ δεν πουλιεται εξυπναδα;γιατι δεν αντεδρασες σε αυτα τα σχολια παρα μονο στο δικο μου;λειτουργεις επιλεκτικα μηπως;
02-04-2009, 20:00 #490
Originally posted by Empneustns
\"αρχιζω και πιστευω οτι μαλλον δεν φτανει για ολους η κουταλα.
ε οκ μερικοι στη διαιτα.\"
Το θέμα επί προσωπικού που ακριβώς το βλέπεις ? Είναι ψέμα πως πολλοί από τους ιεράρχες , ασχολούνται κατ\' αποκλειστικότητα με την κουτάλα ? Βατοπέδι, Παντελεήμονας, Γιοσάκης, παγκάρια, όλα αυτά είναι ανύπαρκτα ? Γιατί να πρέπει να αντιδράσω σε κάτι τέτοιο με το οποίο παρεπιμπτόντως συμφωνώ ?
\"Το σημειο που θιγεται εδω, ειναι οτι εκπρόσωποι του θεου επι της γης (οπως το αναφερεις)
εχωντας σαν προσχημα το θεο που πιστευουν αποκτουν ασυλο για να κλεβουν, να βιαζουν και οτι αλλο φανταστεις.\"
Το ίδιο επίσης...Οι μήπως δεν διάβασες για τον ηγούμενο που βίαζε δόκιμους μοναχούς, ή τους άλλους που διατηρούσαν πορνό παιδοφιλικού περιεχομένου...
\"σαββα,
οπως καταλαβαινεις ακομα και τα αυτονοητα να λες,
ακρη δεν βρισκεις.
Οι φανατικοι ταλιμπαν δεν καταλαβαινουν τιποτα.\" και εδω σαμπ ξεχασες να σχολιασεις,δηλαδη ειμαστε και ταλιμπαν;και σε ρωτησε ο ανθρωπος οχι τιποτα αλλο
Δεν υπάρχουν φανατικοί χριστιανοί στην Ελλάδα που αρνούνται να δουν πέρα από τη μύτη τους ? Αυτούς πως μπορεί κανείς να τους κατονομάσει ?
δηλαδη δεν υπαρχουν ανθρωποι χριστιανοι που εχουν προσφερει εργο;εδω σαμπ δεν πουλιεται εξυπναδα;γιατι δεν αντεδρασες σε αυτα τα σχολια παρα μονο στο δικο μου;λειτουργεις επιλεκτικα μηπως;
Προφανώς και υπάρχουν...Μία που μου\' ρχεται στο μυαλό είναι η Μητέρα Τερέζα..Μπορείς να ανοίξεις ένα θρεντ για αυτούς...Εν προκειμένω σχολιάζουμε όσους προσπάθησαν να μας κλέψουν, και να βιάσουν με τα ατοπήματα τους τη συνείδηση μας..Είναι καθήκον μας να στηλιτεύσουμε τις πράξεις τους..Για εκείνους που εσύ θεωρείς καλούς άνοιξε ένα σχετικό τόπικ..[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
02-04-2009, 20:04 #491
καλα εχω μπερδευτει
προσπαθω να καταλαβω τα <μετωπα >της <συγκρουσης>
κρινο εναντιον εμπνευστη?
σαμπ εναντιον εμπνευστη?
κυκνος εναντιον σαμπ εμπνευστη και εμενα ?:P
νείτσουρ εναντιον κρινου?
κρίνος εναντιον γουιρντ?
εχω χασει τη μπαλα γιατρεDum spiro spero (?)
02-04-2009, 20:35 #492
σαμπ σε προσβολες που εγιναν στις οποιες συμφωνεις εισαι οκ (ανεξαρτητα αν ανθρωποι του φορουμ ονομαστηκαν ταλιμπαν) και σε αλλες που διαφωνεις θυμασαι τις αρχες ισονομιας.το μαθαμε και αυτο.τοτε ακολουθω και εγω το ιδιο δρομακι και συνεχιζουμε δυναμικα
,αντε καλες συζητησεις να εχουμε ....
02-04-2009, 21:11 #493
Θα ακούσατε ίσως για την περίπτωση που στα βαφτίσια ενός παιδιού (χριστιανόπαιδου βεβαίως βεβαίως, όχι κατά συνείδηση, γιατί δεν μπορείς να το παίξεις ινδουιστής στους 12 μήνες της ύπαρξης σου), ένας ιερέας (χριστιανότατος ο άνθρωπος και με χρυσόβουλα,christianity patented κατά τη σημερινή ορολογία της wall street), απέβαλε με κόκκινη κάρτα μια μουσουλμάνα που είχε το θράσος να παραστεί - καλεσμένη ούσα - στα βαφτίσια του παραπάνω παιδιού....Έχω δηλώσει και στο παρελθόν πως είμαι άθεος , όμως έχω παραστεί σε θρησκευτικές τελετές κάθε είδους με απέραντο σεβασμό στη πίστη των ανθρώπων, το αποκορύφωμα ήταν όταν το 1995 βρέθηκα να καπνίζω ένα είδος μαριχουάνας σε τελετή ενηλικίωσης ενός εφήβου 12 χρονών στη Ζιμπάμπουε, κι οφείλω να καταθέσω πως οι άνθρωποι της φυλής εκείνης όχι μόνο δεν σκέφτηκαν να με αποβάλουν από τη συγκεκριμένη τελετή επειδή ήμουν λευκός, άπιστος για τα γούστα τους, κι εν τέλει έξω από την κουλτούρα τους, θεώρησαν τιμή τους την παρουσία μου, γεγονός που με κάνει να αντιμετωπίζω την χριστιανικότητα των διαφόρων ιεραρχών στη χώρα μου, όχι μόνο με καχυποψία, αλλά με έντονο σκεπτικισμό...Για ποιο λόγο η παρουσία ενός αλλόθρησκου είναι προσβολή στη πίστη του καθένα , από την στιγμή που όχι μόνο δεν ασχημονεί , αλλά παρακολουθεί με ευλάβεια ? Τα σχόλια , πιστών και απίστων δικά σας...
den katalaba ti sou arese pio poli sti zimpampoue to oti den se kremasan apo to dentro h pou den sou piran to tsigariliki
02-04-2009, 21:31 #494
Originally posted by Helena
καλα εχω μπερδευτει
προσπαθω να καταλαβω τα <μετωπα >της <συγκρουσης>
κρινο εναντιον εμπνευστη?
σαμπ εναντιον εμπνευστη?
κυκνος εναντιον σαμπ εμπνευστη και εμενα ?:P
νείτσουρ εναντιον κρινου?
κρίνος εναντιον γουιρντ?
εχω χασει τη μπαλα γιατρε
Ασε, μην ψ\'αχνεις να βρεις \'ακρη.
Δεν \'έχει νόημα πιστεύω.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
02-04-2009, 21:37 #495
ελενα ρωτας κατι πραγματα και συ
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή