Διαθρησκευτική ανοησία - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 36 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast
Results 46 to 60 of 536
    Senior Member
    Originally posted by λίτσα
    σαμπ καλώς ή κακώς ο κόσμος διχάστηκε από τις απόψεις που είχαν οι δύο πλευρές.
    νιώσαμε πως έπρεπε να διαλέξουμε ανάμεσα στην κόλαση και τον παράδεισο....
    κάποιοι ιερείς ήταν απόλυτοι πως θίγεται το ράσο-σε αυτό συμφωνώ αλλά κάνω και την σκέψη πως ο ίδιος ο εφραίμ πρώτος το έθιξε-και ήταν και η πλευρά των υπευθύνων του άρματος που έλεγε πως σατιρίζεται η πολιτική διάσταση του όλου θέματος.
    ο ένας κακολογούσε τον άλλον και οι πιστοί η άπιστοι ήταν στο κέντρο μη ξέροντας πως να φερθούν....
    ένιωσα πολύ άσχημα με την όλη υπόθεση βλέποντας κληρικούς και λαϊκούς να φτάνουν μέχρι και τα δικαστήρια....μπορώ να πω πως ντράπηκα απέναντι σε Αυτόν που πιστεύω....
    Συγγνώμη, αλλά το ράσο - που θίχτηκε κατά την άποψη κάποιων - είναι η ταυτοποίηση του χριστιανισμού ? Ο Ιησούς Χριστός απ\' όσο τουλάχιστον η ίδια η Αγία Γραφή καταγράφει ,σταυρώθηκε ρακένδυτος - καμία σχέση δεν είχε με την πλουτοκρατία, τον χρυσοστολισμό, την απόλυτη απληστία που παράγει σήμερα ο Εφραίμ κι η παρέα του...Τα χρυσά μανουάλια, τα διαμαντοστόλιστα εξαπτέρυγα, τα πλατινένια άμφια είναι παράδοση του χριστιανισμού, ή απλά η επιβολή μιας εικόνας από τους εκπροσώπους της χριστιανικής εκκλησίας, που όμως κατά τη κρίση μου δεν διαφέρει σε τίποτε από τις παγανιστικές παραδόσεις (ειδωλολατρικές συνήθειες) ?

Αυτοί οι απίθανοι τύποι που ζητήσαν ασφαλιστικά μέτρα για να εμποδίσουν την παρέλαση του άρματος του Εφραίμ στο καρναβάλι της Πάτρας, δεν διαφέρουν σε τίποτε απολύτως από τους σκοταδιστές ναζί που μια κρύα νύχτα του Νοέμβρη στη Νυρεμβέργη και στο Βερολίνο, σε τεράστιες φωτιές έκαιγαν την ανθρώπινη γνώση - βιβλία αντιδραστικά κατά την κοσμοθεωρία τους...

Η σάτιρα δεν γίνεται ποτέ εναντίον κάποιου που δεν την αξίζει..Αλλά κι έτσι νάναι, μπορεί να διαχωριστεί σε καλοπροαίρετη και κακοπροαίρετη. Που υπάρχει κακή πρόθεση από κάποια παιδιά που θέλησαν να σατιρίσουν μέσα απ\' την παράδοση του καρνάβαλου τα κακώς πεπραγμένα του οικοπεδοφάγου παπά ? Λίμνη μας ληστέψαν και δεν θα τους βγάλουμε και βούκινο ? Έλεος !!!

Όσο για το πόστ του Κρίνου : Συμφωνώ απόλυτα ...Οι μοναδικές χώρες στο πλανήτη που ταυτίζουν την πίστη με το κοσμικό κράτος (που ακόμη και στη Τουρκία είναι διαχωρισμένο) , είναι η Ελλάδα και το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν ... Ούτε στη Ζουαζιλάνδη η Εκκλησία και το Κράτος δεν συμπορεύονται...

Κάποτε παιδιά, πρέπει να βγάλουμε τη μπούρκα ....
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Senior Member
    Σωστά όλα αυτά σαμπ. Αλλά δεν είναι τα μόνα στραβά στη χώρα μας. Αντε και λύθηκε το θέμα κράτους-εκκλησίας. Θα γίνει η χώρα μας σωστή? Θα πάψουν να υπάρχουν οι αργόμισθοι σε τόσες υπηρεσίες που πληρώνονται από τη τσέπη μας? Θα σταματήσει το κράτος και τα πλοκάμια του να επηρεάζουν τη δικαιοσύνη? Θα σταματήσει η παραπαιδεία? Η εξουσία των ανωτάτων σχολών από πολιτικές παρατάξεις? Η μικροπολιτική αντιμετώπιση κάθε σημαντικού θέματος όπως τώρα πχ η παγκόσμια κρίση?

Senior Member
    Χωρις να διαβασω τις απαντησεις,οτι εχει σχεση για μενα με θρησκεια αλλα υποβιβαζει αλλους ανθρωπους με οποιαδηποτε αιτιολογια πχ αλλοθρησκος κλπ. δεν ειναι της αρεσκειας μου
    Και για να ειμαι σωστος καλυτερα να μην αναφερω για θρησκεια αλλα για ανθρωπους γιατι ο καθεις στο κεφαλι του κουβαλαει την δικια του εννοια της θρησκειας.
    Εννοω φυσικα οτι 1000 διαφορετικοι πχ χριστιανοι εχουν διαφορετικη αποψη για το τι ειναι ο χριστιανισμος και πως πρεπει να ακολουθουν αυτον,αν και ο πυρηνας ισως να ειναι ο ιδιος.
    Οποτε λεω οτι ο τυπος που εδιωξε την αλλοθρησκη δεν εχει σχεση με τον χριστιανισμο για μενα και ειναι σοβαρα διαταραγμενος σαν ανθρωπινο ον.
    Αυτη ειναι η γνωμη μου.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    ..Άντε πάλι μια από τα ίδια...
    - Nature : Όχι..Η χώρα μας έχει τόσα στραβά που ο Νιαγάρας δεν την ξεπλένει..Το θέμα στο παρόν θρέντ έχει να κάνει με την μισαλλοδοξία της εκκλησιαστικής εξουσίας, τον φανφαρονισμό, τον σκοταδισμό, την αλλαζονεία του...Σε κάποιο άλλο τόπικ μπορούμε να μιλήσουμε π.χ. για τη διαφθορά της πολιτικής, ή το λάδωμα στις δημόσιες υπηρεσίες, ή για τα φακελάκια στα νοσοκομεία...Επί του παρόντος, ασχολούμαστε με τον σκοταδισμό που προάγει όχι η θρησκεία αυτή καθεαυτή αλλά οι εκπρόσωποι της. Γι\' αυτό λοιπόν ένα βήμα προς τα μπρος είναι κι ο διαχωρισμός εκκλησίας - κράτους..Επιτέλους : τα του καίσαρος τω καίσαρι, και τα του Θεού τω Θεώ - κι εδώ θα πρέπει να διαφωνήσουμε ?
    ..Keep : ..Έχεις δίκιο..Στον συγκεκριμένο ιερέα όμως μπορεί να μην είναι μόνο η διαταραχή της προσωπικότητας του, αλλά μύχεια άλλα συμφέροντα - κι εκεί επικεντρώνουμε την προσοχή μας. Ένα στοιχείο που μέχρι σήμερα δεν ανέφερα μέσα από την δημοσιοποίηση της ιστορίας , ήταν πως ο συγκεκριμένος ιερέας εκ των υστέρων επικαλέστηκε απόφαση της ιεράς συνόδου για την απαγόρευση παρακολούθησης τελετουργικού από αλλόθρησκους, πράγμα που διαψεύσθηκε άμεσα από την αρχιεπισκοπή Αθηνών...

Για να μην ξαναφτάσουμε στο σημείο να μιλάμε για να μιλάμε --

Στο παρόν θρεντ , στιγματίζω την συμπεριφορά ενός ιερέα..Μέχρι εκεί, αυτό ήθελα να πω κι αυτό είπα...Ούτε κατά του χριστιανισμού βάλλω, ούτε για ποιο λόγο κάποιος πιστεύει, κι ούτε που μ\' ενδιαφέρει. Αντιτάσσομαι στις σκοταδιστικές αντιλήψεις της ιεροσύνης και κάθε έφρων άνθρωπος - είτε πιστεύει είτε όχι, αυτό κατά τη γνώμη μου πρέπει να κάνει. Αν όμως συμφωνεί στη χειραγώγηση της σκέψης και της ελεύθερης νόησης από την θρησκευτική ιεραρχία, να μην ξεχάσει να διαβάσει και το Mein Kampf , ένα βιβλίο ενός\"αριστουργηματικού\" συγγραφέα που αιματοκύλισε τον κόσμο στα μέσα του 20ου αιώνα - με την ανοχή και τις ευλογίες του Βατικανού....

Senior Member
    Συμφωνώ μαζί σου σαμπ. απλά εξέφρασα με άλλα λόγια την άποψή μου. Εννοώ ότι έχεις μεν δίκιο, αλλά δεν έχω την δύναμη να υψώσω την αγανακτισμένη μου φωνή δίπλα στη δική σου απλά επειδή μου έχει στερέψει η αγανάκτηση για τους λόγους που προανέφερα

Senior Member
    Κοιτα εγω πιστευω οτι αν ο ανθρωπος ειναι \"στραβοξυλο\" τοτε ειναι.
    Τωρα μπορει να ειναι ιερεας ή γιατρος ή δασκαλος.
    Δηλαδη επαγγελματα που αν μη τι αλλο αν κανουν κατι στραβο να βγουν στην δημοσιοτητα οι συγκεκριμενοι ανθρωποι.
    Δεν λεω οτι εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να ειναι σταβοξυλα,αλλα ως ανθρωπινα οντα εχουν και αυτοι αρκετες πιθανοτητες να ειναι και να τους κραξουν απο τα ΜΜΕ.
    Τωρα ο καθεις μπορει να δωσει διαστασεις στο θεμα περι του οτι θελει...αλλα συνηθως προκειται για μεμονωμενες περιπτωσεις.
    Το πως διανειμει η επιχειρηση \"εκκλησια\" τα πλουτη που παιρνει απο τους πιστους πχ ειναι θεμα που χωραει πολυ συζητηση και οχι η μ... που κουβαλαει ενας στους 100 στο κεφαλι.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Τωρα ο καθεις μπορει να δωσει διαστασεις στο θεμα περι του οτι θελει...αλλα συνηθως προκειται για μεμονωμενες περιπτωσεις.
    Το πως διανειμει η επιχειρηση \"εκκλησια\" τα πλουτη που παιρνει απο τους πιστους πχ ειναι θεμα που χωραει πολυ συζητηση και οχι η μ... που κουβαλαει ενας στους 100 στο κεφαλι.
    Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω κάθετα :
    1. Τα πλούτη της εκκλησίας δεν προέρχονται από τους πιστούς και δυστυχώς. Αυτό είναι το ζητούμενο κι αυτό είπε πιο πάνω και ο κρίνος. Όποιος θέλει να πιστεύει, να συντηρεί κιόλας με δικά του χρήματα την εκκλησία και να μην επιβαρύνει αυτή τους υπόλοιπους πολίτες. Μια δραστική λύση θα ήταν ο απόλυτος διαχωρισμός κράτους - εκκλησίας. Κάτι τέτοιο σε μια χώρα που ο θρησκευτικός φανατισμός παρέχει ψήφους στα πολιτικά κόμματα, δυστυχώς δεν μπορεί ακόμη τουλάχιστον να πραγματοποιηθεί...

2. Το παγκάρι, τα βαφτίσια κι οι γάμοι, είναι ψίχουλα μπρος στο real estate. Τα εκκλησιαστικά ακίνητα πάλι προέρχονται κατά βάση από τις μοναστηριακές περιουσίες που με τη σειρά τους περιήλθαν στη κατοχή τους με την ανοχή της οθωμανικής κατοχής. Στην ουσία ο κατακτητής, επέτρεπε τον πλουτισμό των μοναστηριών με αντάλλαγμα την χειραγώγηση των πιστών από τους ιεράρχες τους. Οι λίγες εξαιρέσεις φωτισμένων παπάδων, δεν μπορούν να αναιρέσουν τον κανόνα.

3. Οι μεμονωμένες περιπτώσεις \"κακών\" ιεραρχών που λες, τελικά δεν είναι και τόσο μεμονωμένες. Κι οι ιεράρχες δεν κατακρίνονται μόνο για εύκολο κι αθέμιτο πλουτισμό, αλλά για χίλιους δύο άλλους λόγους που δεν συνάδουν με το πνευματικό τους έργο , όπως ανέλυσα σε προηγούμενο μου πόστ (ανάμιξη στη πολιτική, σεξουαλικά όργια και κακοποιήσεις, αλλαζονεία κλπ)...

Μάλλον λοιπόν δεν μιλάμε για τη μαλακία που κουβαλάει ο 1 στους 100, αν ήταν έτσι κατά πάσα πιθανότητα ούτε και τα ΜΜΕ θα είχαν ασχοληθεί. Το ζήτημα δυστυχώς είναι πιο σοβαρό και πιο βαθύ, από τη δική σου προσέγγιση φίλε μου keep....

Senior Member
    Συμφωνω εν μερει σε αυτα που λες.
    Θα αναλυσω μονο το τριτο μερος γιατι μου ειναι πιο βατο...δεν εχω ασχοληθει πολυ με τα εκκλησιαστικα.
    Εκ πειρας και φανταζομαι αυτην την λιγη πειρα την εχουν ολοι,σε μια συναξη πχ 300 ατομων οταν σηκωνεται να χορεψει ο παπας λενε διαφορα,οταν αγορασει αυτοκινητο ο παπας λενε διαφορα,οταν ξενυχτησει ο παπας ή φαει παραπανω λενε διαφορα.
    Με λιγα λογια ο παπας,ειναι παπας και θα σχολιαστει και οι αλλοι ειναι οι 300 του Λεωνιδα κατα καποιο τροπο.
    Αυτο που συμβαινει στην μικροκοινωνια ας το πουμε συμβαινει και με τα ΜΜΕ.
    Ειναι στοχος οπως και να το κανουμε.
    Αν βαλεις και το γεγονος οτι τα ΜΜΕ βαζουν και λιγο αλατοπιπερο εχεις μιας πρωτης ταξεως ειδηση.
    Ισως να σου εχει τυχει να βρεθεις μπροστα σε μια ειδηση και να την δεις να ανασκευαζεται στην τηλεοραση ωστε να γινει \"ΕΙΔΗΣΗ\".Μου εχει τυχει αρκετες και μου εχει σηκωθει η τριχα καγκελο.
    Εγω την συγκεκριμενη ειδηση οτι το ταδε στραβοξυλο εδιωξε μουσουλμανα την θεωρω οχι κατι περισσοτερο απο κους-κους.
    Κατακριτεα μεν που σηκωνει και μυνηση αλλα οχι \"ΕΙΔΗΣΗ\".
    Τα ΜΜΕ και εμεις την κανουμε ειδηση,μη εξαιρουμενου του εαυτου μου.
    Θα μου πεις καλα ακομα ψαχνεις την αληθεια...μπα εχω κλεισει την τηλεοραση προ καιρου εχω βαλει τις ωτασπιδες μου και πολεμαω με τα δικα μου μεσα.
    Θα παλεψω για κατι περα απο την παρτη μου μονο αν ειναι κατι τρανταχτο,απο κει και περα ενδιαφερομαι μονο για το στενο μου κυκλο και ως εκει,απο το να επηρεαζομαι απο τον καθε τριτο που βγαζει το ψωμι του με αυτο τον τροπο...επιχειρηση δημοσιογραφια.
    Ισως να ενστερνιζομαι τον δυτικο τροπο σκεψης ο καθεις για την παρτη του,και βαλε ωτασπιδες για τα αλλα,αλλα το προτιμω απο το να με καθοδηγουν και να με ταϊζουν μπαρουφες.
    Μπα ξεφυγα...δεν ξερω τι γραφω,απλως μου βγηκε λιγο αγανακτηση για την σαθροτητα πολλων πραγματων οπως εγινε και με ενα μελος στα παραπανω ποστ.
    Sorry.

Senior Member
    ..Ξέρεις έχουμε τη δύναμη να αξιολογούμε τις ειδήσεις και καλύτερα να επιλέγουμε τον τρόπο ενημέρωσης μας..Η τηλεόραση για μένα είναι το τελευταίο μέσο που θα μπορούσα να επιλέξω για την ενημέρωση μου. Προτιμώ την εφημερίδα, το ραδιόφωνο και το ίντερνετ. Η δημοσιογραφία της τηλεόρασης, είναι μέρος του συστήματος και περισσότερο εξυπηρετεί συμφέροντα επιχειρηματικά και κυρίως πολιτικά, άρα είναι αναξιόπιστη πηγή πληροφόρησης. Την είδηση που εσύ αποκαλείς κους κους την ανέσυρα από την εφημερίδα και προφανώς και δεν είναι το τελος του κόσμου το συγκεκριμένο περιστατικό. Αναδεικνύει εν τούτοις άλλες πτυχές ενός ιδιόμορφου κοινωνικού θέματος , με την έννοια πως η εκκλησία , δεν είναι δυστυχώς στο ύψος της - αν θεωρούμε πως θα έπρεπε ουσιαστικά να παράγει ένα πνευματικό έργο.

Ο ιεράρχης, εφόσον έχει επιλέξει το Σχήμα, αυτόματα υιοθετεί κι ένα τρόπο ζωής που καταστέλει τα θέλω του και περιορίζει τα ανθρώπινα στοιχεία που πλαισιώνουν τη δημόσια εικόνα του..Είναι επομένως εύλογο, αν οι συμπεριφορές του ιερέα βρίσκονται σε αντιδιαστολή με τον τρόπο ζωής που ο ίδιος επέλεξε , να γίνονται και θέμα στο Τύπο, τις περισσότερες φορές με την υπερβολή που για λόγους θεαματικότητας τα ίδια τα ΜΜΕ προσδίδουν. Σ\' αυτό όμως δεν θα ψέξουμε τον Τύπο !! Εφόσον ο ιερέας ενσυνείδητα επέλεξε τον δρόμο της εγκράτειας, της ευλάβειας, του μέτρου και της αφοσίωσης, είναι υποχρεωμένος να βαδίζει σ\' αυτά τα μονοπάτια. Σε αντίθετη περίπτωση και περίγελως θα γίνεται και θέμα που δεν μπορεί να περνάει αδιάφορα από τον κόσμο και κυρίως από όλους εκείνους που στην ιεροσύνη εναποθέτουν τις ελπίδες τους για την πνευματική τους ανάταση και τις μεταφυσικές τους προσδοκίες...

Senior Member
    Μπορω να φιλτραρω ειδησεις αλλα δεν ειμαι σε θεση πολλες φορες να αξιολογησω λογω ελλειψης πραγματικων πληροφοριων και γνωσεων.
    Το ραδιοφωνο,οι εφημεριδες ακολουθουν κατα καποιο τροπο την τηλεοραση...αυτο που παιζει στην τv αυτο σχολιαζουν.
    Το ιντερνετ ξεφευγει λιγο γιατι υπαρχει και η επικοινωνια αυτο που κανουμε εμεις.
    Οσο για τα υπολοιπα συμφωνω.Ο ιερεας ειναι στοχος,πρεπει να ειναι στοχος,και υπαρχει υπερβολη απο τα ΜΜΕ και τους ριχνω φταιξιμο για αυτο.
    Βεβαια εχεις τον δημοσιογραφο που τρεχει να βγαλει το μισθο του και το στελνουν σε μια συγκεντρωση πχ 15 ατομων...ε να μην το κανει να φανει οτι προκειται για μεγαλη διαδηλωση,λεμε τωρα ενα χτυπητο παραδειγμα που ολα τα ΜΜΕ το κανουν.
    Σιγουρα δεν θελει να μεινει χωρις δουλεια...ολα εχουν την λογικη τους αλλα καπου πρεπει να υπαρχουν και ορια.
    Η αληθεια ειναι οτι ακομα και ο τονος της φωνης που θα ειπωθει μια ειδηση επηρεαζει και οσο παει τα ΜΜΕ γινονται και πιο \"καλλιτεχνες\" στην χειραγωγηση του κοσμου.
    Δεν ξερω τι μπορει να γινει και εχουμε ξεφυγει απο το θεμα αλλα διασκεδαζω την κουβεντα.
    Πιστευω στην δυναμη του ιντερνετ γιατι ακομα θεωρειται αναρχο...οχι δεν ειμαι αναρχικος αλλα πραγματικα το απολαμβανω τωρα που ειναι στα γενοφασκια του.

Senior Member
    Μπορω να φιλτραρω ειδησεις αλλα δεν ειμαι σε θεση πολλες φορες να αξιολογησω λογω ελλειψης πραγματικων πληροφοριων και γνωσεων.
    Το ραδιοφωνο,οι εφημεριδες ακολουθουν κατα καποιο τροπο την τηλεοραση...αυτο που παιζει στην τv αυτο σχολιαζουν.
    Το ιντερνετ ξεφευγει λιγο γιατι υπαρχει και η επικοινωνια αυτο που κανουμε εμεις.
    Οσο για τα υπολοιπα συμφωνω.Ο ιερεας ειναι στοχος,πρεπει να ειναι στοχος,και υπαρχει υπερβολη απο τα ΜΜΕ και τους ριχνω φταιξιμο για αυτο.
    Βεβαια εχεις τον δημοσιογραφο που τρεχει να βγαλει το μισθο του και το στελνουν σε μια συγκεντρωση πχ 15 ατομων...ε να μην το κανει να φανει οτι προκειται για μεγαλη διαδηλωση,λεμε τωρα ενα χτυπητο παραδειγμα που ολα τα ΜΜΕ το κανουν.
    Σιγουρα δεν θελει να μεινει χωρις δουλεια...ολα εχουν την λογικη τους αλλα καπου πρεπει να υπαρχουν και ορια.
    Η αληθεια ειναι οτι ακομα και ο τονος της φωνης που θα ειπωθει μια ειδηση επηρεαζει και οσο παει τα ΜΜΕ γινονται και πιο \"καλλιτεχνες\" στην χειραγωγηση του κοσμου.
    Δεν ξερω τι μπορει να γινει και εχουμε ξεφυγει απο το θεμα αλλα διασκεδαζω την κουβεντα.
    Πιστευω στην δυναμη του ιντερνετ γιατι ακομα θεωρειται αναρχο...οχι δεν ειμαι αναρχικος αλλα πραγματικα το απολαμβανω τωρα που ειναι στα γενοφασκια του.
    ..Χμ , το καλό είναι πως κι εγώ διασκεδάζω την κουβέντα κι ας έχει φτάσει να είναι λίγο off topic..

Λοιπόν όχι, δεν μπορώ να εξομοιώσω την ΚΑΛΗ εφημερίδα (αποκλείονται εξ αντικειμένου οι σκανδαλοθηρικές κουτσομπολιστικές κι εκείνες που δημοσιογραφούν με βάση κομματικά κριτήρια) με την tv - από την οποία πάλι δεν μπορώ να βάλω στον ίδιο κουβά κάποιες ενημερωτικές εκπομπές στιλ Κούλογλου ή τους Πρωταγωνιστές του Θεοδωράκη, με τα δελτία ειδήσεων που ο τρόπος που γίνονται είναι και για γέλια αλλά και για κλάματα, γιατί έχουν την εντύπωση πως απευθύνονται σε ηλίθιους. Υπάρχουν καλές εφημερίδες και μέσα στις καλές αυτές εφημερίδες, αρθρογραφούν αξιόλογοι δημοσιογράφοι - αυτό δεν αποκλείει όμως και trash αρθογραφία , δυστυχώς κι η εφημερίδα είναι ένα μέσο που πρέπει να πουλήσει .

Για το ιντερνετ συμφωνώ, αν και δεν το βρίσκω τόσο \"αναρχικό\" όσο θάθελα εγώ...

Τα πάντα είναι θέμα δικών μας επιλογών.

..Αρνούμαι την επιπόλαιη κι ανήθικη δημοσιογραφία που ταυτίζεται με το μαρκούτσι προτεταμένο σε κάποιον που ζει μια τραγωδία με την κλασική ερώτηση - κόλαφο, \"πως αισθάνεστε ?...\"
    ..Αρνούμαι τα ηλίθια τηλεοπτικά παράθυρα, όπου τα γεγονότα παρουσιάζονται ανάλογα με το τι συμφέροντα εξυπηρετεί ο Τράγκας ή ο Κακαουνάκης ή ο Πρετεντέρης ή όποιος άλλος ανήκει σ\' αυτή την απίστευτη κλαν των δημοσιογράφων του Κολωνακίου..

..Αρνούμαι να ενημερώνομαι για τον καιρό από την Πετρούλα..

...Επιλέγω την καλή αρθρογραφία μιας καλής εφημερίδας που προάγει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία κι όχι τα συμφέροντα ενός οποιουδήποτε κόμματος..

...Διαμορφώνω την γνώμη μου διαβάζοντας και την αντίθετη άποψη και προσπαθώντας μέσα από το ίντερνετ να δω πως αντιλαμβάνονται τα παγκόσμια γεγονότα, τα ξένα μέσα...

Κάνοντας όλα αυτά κι έχοντας το κριτήριο της επιλογής, δεν νομίζω πως μπορεί ο καθένας που έχει λίγο μυαλό στο κεφάλι του, να μην διαμορφώνει αν μη τι άλλο αντικειμενικές απόψεις...

Senior Member
    Sabb, αν μη τι άλλο, μου έχεις εμπνεύσει θαυμασμό με το επαναστατικό σου πνεύμα και την μη υποταγή σου στην σκλαβιά και την ιδεολογία του συστήματος.

Ξέρεις είναι στιγμές που αναρωτιέμαι άν οι κατοχές απο τους εξουσιομανείς ήταν η δικαιολογία για να μασήσουμε την ολιγαρχία της δήθεν παγκοσμιοποιημένης δημοκρατίας. Καθότι όπου τρύπα και ένας ποντικός...απλά όλοι αυτοί έχουν γίνει μια παρειτσα πλέον.

Η κοινωνία έχει πάθει αμνησία με την παγκοσμιοποίηση. Όπως ξεχνάμε τι σκατά τρώμε για χάρη της οικονομικής κρίσης, έτσι πεινάμε και ξεχνάμε τι σκατά τρώγαμε...

Sorry που ξέφυγα λίγο από το αρχικό θέμα..

Senior Member
    Originally posted by sabb
    ..Χμ , το καλό είναι πως κι εγώ διασκεδάζω την κουβέντα κι ας έχει φτάσει να είναι λίγο off topic..

.. ................

To κακό είναι ότι και εγώ το διασκεδάζω, αλλά έφαγα κίτρινη κάρτα από σένα για 4 ψωρογραμμούλες που δεν αφορούσαν τη περίπτωση του ιερέα σου
    Εσύ τώρα μιλάς ανενόχλητος για τον Κακαουνάκη και εγώ πρέπει να μείνω με τα νεύρα κρόσια που είχα την ατυχία να δω για 15 λεπτά τον Ευαγγελάτο χτες. Που θα πω τον καημό μου??? Θέλω να τον πω στο διαδίκτυο!!!
    ....Ελπίζω να δω στον ύπνο μου αυτούς τους δημοσιογράφους να τρώνε σφαλιάρες στο Σύνταγμα!

Senior Member
    Originally posted by vince
    Sabb, αν μη τι άλλο, μου έχεις εμπνεύσει θαυμασμό με το επαναστατικό σου πνεύμα και την μη υποταγή σου στην σκλαβιά και την ιδεολογία του συστήματος.

Ξέρεις είναι στιγμές που αναρωτιέμαι άν οι κατοχές απο τους εξουσιομανείς ήταν η δικαιολογία για να μασήσουμε την ολιγαρχία της δήθεν παγκοσμιοποιημένης δημοκρατίας. Καθότι όπου τρύπα και ένας ποντικός...απλά όλοι αυτοί έχουν γίνει μια παρειτσα πλέον.

Η κοινωνία έχει πάθει αμνησία με την παγκοσμιοποίηση. Όπως ξεχνάμε τι σκατά τρώμε για χάρη της οικονομικής κρίσης, έτσι πεινάμε και ξεχνάμε τι σκατά τρώγαμε...

Sorry που ξέφυγα λίγο από το αρχικό θέμα..
    Φίλε μου vince, το βάρος της λέξης \"επαναστατικός\" δεν μπορούν να το αντέξουν οι ώμοι μου, πολλοί λίγοι στην ιστορία της ανθρωπότητας θα μπορούσαν να ανταποκρίνονται στην έννοια της..
    Το μόνο ίσως που κατάφερα να κάνω στη ζωή μου, είναι να προσπαθώ να προσαρμόζω την καθημερινότητα μου σύμφωνα με τα δικά μου θέλω και αξίες, κι όχι αυτά που θέλουν να μας πλασάρουν οι υπηρέτες του συστήματος.. Παρ\' όλα αυτά - για λόγους επιβίωσης κι όχι ιδεολογικούς - αναγκαστικά δεν μπορώ παρά να λειτουργώ μέσα στο σύστημα, απλά για την ενημέρωση μου προσπαθώ να αντιστέκομαι όσο μπορώ στην \"κιτρινίλα\"..

Σ\' ευχαριστώ όπως και νάχει για την θετική σου διάθεση απέναντι μου...

Senior Member
    [/quote]

To κακό είναι ότι και εγώ το διασκεδάζω, αλλά έφαγα κίτρινη κάρτα από σένα για 4 ψωρογραμμούλες που δεν αφορούσαν τη περίπτωση του ιερέα σου
    Εσύ τώρα μιλάς ανενόχλητος για τον Κακαουνάκη και εγώ πρέπει να μείνω με τα νεύρα κρόσια που είχα την ατυχία να δω για 15 λεπτά τον Ευαγγελάτο χτες. Που θα πω τον καημό μου??? Θέλω να τον πω στο διαδίκτυο!!!
    ....Ελπίζω να δω στον ύπνο μου αυτούς τους δημοσιογράφους να τρώνε σφαλιάρες στο Σύνταγμα! [/quote]

Με κάνεις κι αισθάνομαι άσχημα
    Δεν σου έδειξα κίτρινη κάρτα, λυπάμαι αν εξέλαβες την αντίδραση μου σαν τέτοια. Ξέρεις πως μ\' αρέσει να συνομιλώ μαζί σου και δεν χρειάζεται να το διατυπώνω, φαίνεται στο επίπεδο συζήτησης που κατά καιρούς κάνουμε με σένα κι άλλα μέλη που εκτιμώ, το πως ανταποκρίνομαι....

Η διαφωνία μου στο πόστ σου έτσι όπως τέθηκε, μου έδωσε την εντύπωση του \"τι ασχολούμαστε τώρα από τη στιγμή που υπάρχουν χίλια στραβά..\", όπως και απαρίθμησες 5-6..
    Μπορεί και να κάνω λάθος, όπως και νάχει σου ζητώ συγγνώμη είτε έτσι είτε αλλιώς...

Όσον αφορά γι\' αυτά που θάθελες να πεις ποτέ δεν αρνήθηκα να τα συζήτήσουμε, ούτε και το φόρουμ είναι ιδιοκτησία μου, έστω κι αν στο συγκεκριμένο θρέντ τυχαίνει να είμαι ο θεματοθέτης..

Θα μπορούσαμε ν\' ανοίξουμε ένα σχετικό τόπικ για τη δημοσιογραφία και το ρόλο της..Τι λες ?

Page 4 of 36 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast