Results 91 to 105 of 536
Thread: Διαθρησκευτική ανοησία
-
12-03-2009, 15:07 #91
Originally posted by afrula
Μαλλον krino δε με καταλαβες καλα...Η ιερα συνοδος τον εχει εκδιωξει των παλαιοημερολογητων.
Θα ηθελα να μαθω την πηγη των οσων γραφεις.
Εχω ψαξει ολες τις σχετικες πηγες και δεν ειδα την παραμικρη αναφορα για το θεμα.
Σου πα εγω οτι αυτο το κτηνος πρεσβευε το Θεο?
το ελεγε αυτος ομως.
Η μετραει μονο το τι λες εσυ η εγω η ακομα η ΔΙΣ???
Ποιος απο ολους ειναι ο γνησιος εκφραστης του θεου?
Ομως ευτυχως υπαρχουν Αγιοι γεροντες ενας δυο εν ζωη και πολλοι ιερεις και μοναχοι εναρετοι.
ολοι ειναι εναρετοι μεχρι αποδειξεως του εναντιου, σωστα???
- 12-03-2009, 15:10 #92
Ηταν παρανομος.Υπαρχουν πολλοι ετσι παλαιοημερολογητες.Για οσους δε καταλαβαν υπαρχει η ιερα συνοδος Γνησιων ορθοδοξων χριστιανων (παλαιοημερολογητες δηλαδη) και η δικια μας.Τα ξερω πολυ καλα γιατι η πρωτη μου σχεση ηταν παλαιοημερολογητης.Μου κανε καλο αλλα μου αφησε πολλα δυστυχως στο μυαλο μου και ακομα ειμαι μπερδεμενη ενω εκεινος μια χαρα λειτουργικος ειναι.Αφηστε τα ...
12-03-2009, 15:15 #93
Ειναι προφητευμενα παιδια.
δηλαδη ειχε προφητευτει οτι ηγουμενοι θα βιαζαν παιδια??
οτι ηγουμενοι θα εκλεβαν εκ. ευρω και ολοι θα εκαναν τα στραβα ματια?
Ποτε προφητευτηκαν ολα αυτα??
Στην αποκαλυψη του Ιωαννη??
Καλη η πλακα αλλα εκτος απο την προσευχη και την νηστεια υπαρχουν και σοβαρα θεματα σωστα?
12-03-2009, 15:23 #94
Ηταν παρανομος.
ποιος το λεει αυτο???
και αν ηταν παρανομος, πως λειτουργουσε η μονη εκει στη κερατεα??
Ολο ερμηνειες ειμαστε αλλα ουσια μηδεν.
Υπαρχουν πολλοι ετσι παλαιοημερολογητες.
ας υπαρχουν, δικαιωμα τους.
Για οσους δε καταλαβαν υπαρχει η ιερα συνοδος Γνησιων ορθοδοξων χριστιανων (παλαιοημερολογητες δηλαδη) και η δικια μας.
νο προμπλεμ, ας κανουν και μια τριτη, ετσι να τις εχουμε πολλες.
Τα ξερω πολυ καλα γιατι η πρωτη μου σχεση ηταν παλαιοημερολογητης.Μου κανε καλο αλλα μου αφησε πολλα δυστυχως στο μυαλο μου και ακομα ειμαι μπερδεμενη ενω εκεινος μια χαρα λειτουργικος ειναι.Αφηστε τα ...
εγω μεχρι στιγμης βλεπω ενα ιερωμενο που νομιμως ειχε ενα καταστημα και ζουσε εκει κοσμος.
Τωρα η συνηθης δικαιολογια ειναι οτι ηταν παλαιοημερολογιτης,
to good to be true αγαπητη μας αφρουλα...
Αληθεια ο εφραιμ τι επαθε και σουφρωσε εκατομμύρια???
τον κυριευσε ο διαβολος???
12-03-2009, 15:25 #95
λιτσα οι διαλογοι που διαβαζεις ειναι χαρακτηριστικοι για αυτα που εννοω.
Θα βρεθουν παντα οι καταλληλες δικαιολογιες για να δικαιολογηθουν τα παντα.
Σορρυ αλλα ετσι δουλεια δεν γινεται.
12-03-2009, 16:03 #96
Originally posted by weird
Δεν είναι μόνο οι ρασοφόροι, είναι και τα οικονομικά συμφέροντα, είναι και οι μιρκόνοοι πολιτικοί, και η διαφοθορά και η διαπλοκή και το ρουσφέτι....
Είπαμε, έχουμε πάρει την κάτω βόλτα.
Μιλάς για ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία...
ε λοιπόν, η δημοκρατία δεν διεκδικεί το πολιτικά ορθό μα το συλλογικά αποφασιζόμενο ορθό... Μια τέτοια πολιτεία δεντην θέλω... δεν θέλω δημοκρατία χωρίς να υπάρξουν ριζικές αλλαγές τον τρόπο ζωής, την παιδεία, την καλλιέργεια...
Γιατί αν ο λαός δεν εξανθρωπίζεται, εξελίσσεται, καλλιεργείται και δεν έχει πολιτική κριτική ικανότητα, τότε γίνεται όχλος και οι όποιες δημοκρατικές μεν αποφάσεις του ( αν και δεν μπορούμε να μιλούμε για κατ ουσίαν δημοκρατία στα πλαίσια του εκλογικευμένου κοινοβουλευτισμού, της ενισχυμένης αναλογικής) είναι μη πολιτικά ορθές αποφάσεις. Αναπαράγουν το μικρόβιο της έλελιψης, της όποιας έλλειψης.
Τι να την κάνω την ελευθερία ως διαδικασία ( εκλογική ανάδειξη των κυβερνήσεων)
όταν ελλείπει η ελευθερία ως ουσιαστικό περιεχόμενο, απο την πολιτική και την κοινωνική και την ατομική διάσταση ενός λαού?
(αναξιοκρατία και ρουσφετολόγι, μακροημέρευση των οικονομικών συμφερόντων, διαπλοκή με τους εκκλησιαστικούς παράγοντες αλλά και έλλειψη παιδείας, μη οξυμένη κριτική ικανότητα και αντίληψη, πολιτική απάθεια).
Οταν είμαστε εσωτερικά ή κοινωνικά ανελεύθεροι, ανελεύθερες θα είναι και οι επιλογές μας....
Δεν την θέλω αυτή την ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία, δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο.
Δεν πιστευω οτι οι φωνές και οι τσιρίδες θα φέρουν την λύση.
Πιστευω στην ατομική μα και την σε επίπεδο κοινωνικό αφύπνιση που πραγματώνεται σε πράξη και επιφέρει την ΑΛΛΑΓΗ ..
Ο καθένας μας μπορεί να βάλει και το λιθαράκι του πιστεύω στην συλλογική αλλά και ατομική αυτή διαδικασία.
Αλλά αυτήν έχουμε, καλώς ή κακώς. Και πρέπει να την προστατεύσουμε - όσο περνάει από το χέρι μας . Άλλωστε οι καιροί που καταλύθηκε το πολίτευμα με την επιβολή σκοταδιστικών ιδεολογιών τύπου Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια ή Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών, δεν είναι και τόσο μακρινοί, ιδίως για κάποιους σα και μένα που τους ζήσαν ..
Και συμφωνώ πιο πολύ, πως ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η ποιότητα της είναι ευθέως ανάλογη με την ποιότητα του καθένα. Αλλά , δεν μπορούμε να τα βάζουμε με την ιδέα της Δημοκρατίας, επειδή δεν είναι αυτή που θα \'πρεπε νάναι...Η βαλίτσα θα πήγαινε πολύ μακριά...
Είναι συγκεκριμένη η τροπή του θέματος, παρότι ξεκίνησε με την κριτική ενός συμβάντος.
Παπάδες και πολιτεία μαζί ή όχι ?
Αλλαζονεία της ιεραρχίας ή όχι ?
Καταπάτηση της δημόσιας περιουσίας από συνέργεια πολιτικών και θρησκευτικών ταγών ή όχι ?
Εκμετάλλευση της ανθρώπινης αδυναμίας με πρόσχημα την θρησκευτική ανάταση ή όχι ?
Εκμετάλλευση της πίστης των απλών ανθρώπων με γνώμονα το προσωπικό όφελος κάποιων \"άγιων πατέρων\" ή όχι ?
Εγώ λοιπόν το ΟΧΙ μου θα το πω και με τσιρίδες ακόμη...
Ενοχλώ κανέναν και δεν το πήρα χαμπάρι ?[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
12-03-2009, 16:07 #97
πολυ εξυπνοι μαζευτηκανε εδω χωρις να χουν καπιο προβλημα.
απλα θελουν να περνανε την ωρα τους
παιδια ηρεμηστε
12-03-2009, 16:21 #98
Originally posted by kyknos25
παιδια ηρεμηστε
Κι όσον αφορά εμένα, είμαι αρκετά νηφάλιος μη στενοχωριέσαι...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
12-03-2009, 16:26 #99
ελενα..
δεν ειναι πρεπον να αναφερω ονοματα ξερεις, δεν ειναι το στυλ μου να προκαλω φασαριες γιαυτο μιλαω αοριστα γλυκε μου σαββα.
12-03-2009, 19:22 #100
Προφυλακίστηκε ο ηγούμενος
12 Μαρτίου 2009, 18:33
Στη φυλακή οδηγήθηκε ο ηγούμενος Νύφωνας, που κατηγορείται για ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ανήλικων δόκιμων της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης στην Κερατέα, μετά την απολογία του ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας.
Συνολικά τέσσερις καταγγελίες έγιναν στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατέας εναντίον του ηγούμενου Νύφωνα, ανάμεσα στις οποίες και ενός 17χρονου νεαρού. Ωστόσο, μετά από έρευνα, προέκυψε ότι ο ιερομόναχος είχε ασελγήσει σε βάρος και άλλων 17 ανηλίκων!
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 68χρονο ιερομόναχο, εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση. Όπως εκτιμάται, μάλιστα, η αρρωστημένη δράση του ξεκίνησε από το 1988, ώστε αρκετά αδικήματα έχουν σήμερα παραγραφεί. Παράλληλα, εκδόθηκε εισαγγελική διάταξη για να δημοσιοποιηθεί το όνομά του.
http://www.zougla.gr/news.php?id=28185
Επισης διαβασα οτι ο ηγουμενος ελεγε στους δοκιμους μοναχους οτι αν αποκαλυψουν τους βιασμους, θα υποστουν την θεια τιμωρια.
Εν ολιγεις ολοιμε την θεια τιμωρια εχουν να κανουν, ειτε ειναι Χ.Ο. ειτε παλαιοημερολογιτες ειτε δεν ξερω τι αλλο.
Ολοι επικαλουνται τον θεο Τους και στο ονομα Του διαπρατουν οτι εγκληματα κανουν.
Το στορυ αυτο ειναι απλως το κερασακι στη τουρτα μιας εγω τουλαχιστον ειμαι σιγουρος οτι αρκετα εγκληματα που εχουν γινει στο ονομα Του εχουν αποκρυφθει και δεν εχουν βγει στο φως της δημοσιοτητας.
Επισης μου κανει εντυπωση οτι ο ηγουμενος παρολο που ηταν 68 χρονων, το σεξ το ασκουσε κανονικα και ακουραστα.
Να υποθεσω οτι η επαφη με τον θεο σου εξασφαλιζει τετοιες δυναμεις μεχρι τα βαθεια γεραματα σου???
12-03-2009, 19:55 #101
παιδια ηρεμηστε
γραφω απο το 2005 στο εψι και δεν το γνωρισα κατα τυχη..
εν πασει περιπτωσει καλα να περναςDum spiro spero (?)
12-03-2009, 21:09 #102
Originally posted by sabb
Originally posted by weird
Δεν είναι μόνο οι ρασοφόροι, είναι και τα οικονομικά συμφέροντα, είναι και οι μιρκόνοοι πολιτικοί, και η διαφοθορά και η διαπλοκή και το ρουσφέτι....
Είπαμε, έχουμε πάρει την κάτω βόλτα.
Μιλάς για ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία...
ε λοιπόν, η δημοκρατία δεν διεκδικεί το πολιτικά ορθό μα το συλλογικά αποφασιζόμενο ορθό... Μια τέτοια πολιτεία δεντην θέλω... δεν θέλω δημοκρατία χωρίς να υπάρξουν ριζικές αλλαγές τον τρόπο ζωής, την παιδεία, την καλλιέργεια...
Γιατί αν ο λαός δεν εξανθρωπίζεται, εξελίσσεται, καλλιεργείται και δεν έχει πολιτική κριτική ικανότητα, τότε γίνεται όχλος και οι όποιες δημοκρατικές μεν αποφάσεις του ( αν και δεν μπορούμε να μιλούμε για κατ ουσίαν δημοκρατία στα πλαίσια του εκλογικευμένου κοινοβουλευτισμού, της ενισχυμένης αναλογικής) είναι μη πολιτικά ορθές αποφάσεις. Αναπαράγουν το μικρόβιο της έλελιψης, της όποιας έλλειψης.
Τι να την κάνω την ελευθερία ως διαδικασία ( εκλογική ανάδειξη των κυβερνήσεων)
όταν ελλείπει η ελευθερία ως ουσιαστικό περιεχόμενο, απο την πολιτική και την κοινωνική και την ατομική διάσταση ενός λαού?
(αναξιοκρατία και ρουσφετολόγι, μακροημέρευση των οικονομικών συμφερόντων, διαπλοκή με τους εκκλησιαστικούς παράγοντες αλλά και έλλειψη παιδείας, μη οξυμένη κριτική ικανότητα και αντίληψη, πολιτική απάθεια).
Οταν είμαστε εσωτερικά ή κοινωνικά ανελεύθεροι, ανελεύθερες θα είναι και οι επιλογές μας....
Δεν την θέλω αυτή την ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία, δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο.
Δεν πιστευω οτι οι φωνές και οι τσιρίδες θα φέρουν την λύση.
Πιστευω στην ατομική μα και την σε επίπεδο κοινωνικό αφύπνιση που πραγματώνεται σε πράξη και επιφέρει την ΑΛΛΑΓΗ ..
Ο καθένας μας μπορεί να βάλει και το λιθαράκι του πιστεύω στην συλλογική αλλά και ατομική αυτή διαδικασία.
Αλλά αυτήν έχουμε, καλώς ή κακώς. Και πρέπει να την προστατεύσουμε - όσο περνάει από το χέρι μας . Άλλωστε οι καιροί που καταλύθηκε το πολίτευμα με την επιβολή σκοταδιστικών ιδεολογιών τύπου Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια ή Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών, δεν είναι και τόσο μακρινοί, ιδίως για κάποιους σα και μένα που τους ζήσαν ..
Και συμφωνώ πιο πολύ, πως ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η ποιότητα της είναι ευθέως ανάλογη με την ποιότητα του καθένα. Αλλά , δεν μπορούμε να τα βάζουμε με την ιδέα της Δημοκρατίας, επειδή δεν είναι αυτή που θα \'πρεπε νάναι...Η βαλίτσα θα πήγαινε πολύ μακριά...
Είναι συγκεκριμένη η τροπή του θέματος, παρότι ξεκίνησε με την κριτική ενός συμβάντος.
Παπάδες και πολιτεία μαζί ή όχι ?
Αλλαζονεία της ιεραρχίας ή όχι ?
Καταπάτηση της δημόσιας περιουσίας από συνέργεια πολιτικών και θρησκευτικών ταγών ή όχι ?
Εκμετάλλευση της ανθρώπινης αδυναμίας με πρόσχημα την θρησκευτική ανάταση ή όχι ?
Εκμετάλλευση της πίστης των απλών ανθρώπων με γνώμονα το προσωπικό όφελος κάποιων \"άγιων πατέρων\" ή όχι ?
Εγώ λοιπόν το ΟΧΙ μου θα το πω και με τσιρίδες ακόμη...
Ενοχλώ κανέναν και δεν το πήρα χαμπάρι ?
Όσο για την ιδέα της Δημοκρατίας... άλλο η Δημοκρατία σαν διαδικασία κι άλλο σαν περιεχόμενο ( δηλ. το Δημοκρατικό ιδεώδες της ελέυθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητας κτλ).
Λέω κι εγώ το δικό μου ΟΧΙ σε όσα ερωτήματα θέτεις λοιπόν και ζητώ συγνώμη αν παρεκτράπηκα του αρχικού θέματος.
Καλή μας συνέχειαΟ καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
13-03-2009, 08:49 #103
Originally posted by krino
κρίνο δεν ξέρω αν κατάλαβες αυτό που έγραψα.δεν δικαιολόγησα κανέναν και τίποτα, αντίθετα καταδικάζω και επικρίνω ότι ανάρμοστο συμβαίνει με ότι έχει να κάνει με κάποιους ρασοφόρους οι οποίοι εκμεταλλεύονται αυτό που πρεσβεύουν.
δεν πιστεύω σε κανέναν παπά και σε κανέναν μοναχό οπότε γιατί να τους υπερασπιστώ;εγώ πιστεύω στην Αγία Τριάδα και αυτή υπερασπίζομαι, αυτή είναι η διαφορά.....
13-03-2009, 11:54 #104
Originally posted by Helena
παιδια ηρεμηστε
γραφω απο το 2005 στο εψι και δεν το γνωρισα κατα τυχη..
εν πασει περιπτωσει καλα να περνας
ελπιζω να καταλαβες τωρα τη θελω να πω
13-03-2009, 14:06 #105
Originally posted by λίτσα
Originally posted by krino
κρίνο δεν ξέρω αν κατάλαβες αυτό που έγραψα.δεν δικαιολόγησα κανέναν και τίποτα, αντίθετα καταδικάζω και επικρίνω ότι ανάρμοστο συμβαίνει με ότι έχει να κάνει με κάποιους ρασοφόρους οι οποίοι εκμεταλλεύονται αυτό που πρεσβεύουν.
δεν πιστεύω σε κανέναν παπά και σε κανέναν μοναχό οπότε γιατί να τους υπερασπιστώ;εγώ πιστεύω στην Αγία Τριάδα και αυτή υπερασπίζομαι, αυτή είναι η διαφορά.....
λιτσα δεν αναφερομαι σε εσενα,
αλλα στους υπολοιπους που κανουν πως δεν βλεπουν και δικαιολογουν αυτες τις καταστασεις.
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση