Διαθρησκευτική ανοησία - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 36 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast
Results 76 to 90 of 536
    Senior Member
    Originally posted by sabb
    ----Κρίνε : Το ότι ο Αρσένιος κι ο Εφραίμ, έπρεπε να είναι ήδη στη φυλακή , έστω και προφυλακιστέοι - πόσοι και πόσοι αθώοι στη δικαστική ιστορία της Ελλάδας εξέτισαν δύο ποινές έως ότου δικασθούν και εν τέλει αθωωθούν - είναι μια λογική κατάληξη, απέναντι στο έγκλημα της καταπάτησης και υφαρπαγής δημόσιας περιουσίας...Επειδή όμως στην Ελλάδα, υπάρχουν σχέσεις πνευματικών γερόντων όπως οι παραπάνω τραγόπαπες με πνευματικά παιδιά που \"τυχαίνει\" να έχουν και τη πολιτική εξουσία στα χέρια τους όπως Βουλγαράκηδες και όλο το σόι των Πελέκηδων, οι Ρουσόπουλοι, οι Κιλτίδηδες, οι Κοντοί κι όλο το κακό συναπάντημα, πολύ φοβούμαι πως όταν εγώ μπω φυλακή γιατί κάποιος ******* πελάτης μου δεν πλήρωσε την επιταγή του που εγώ ήμουν ο τριακοστός πρώτος οπισθογράφος, αυτοί όλοι θα είναι έξω, με προπέτασμα το άσυλό ενός ανήθικου και άδικου πολιτικοθρησκευτικού συστήματος. Κι έχεις δίκιο..όχι μόνο δεν είναι μέσα, αλλά μας εμπαίζουν με το αν θα στείλουν υπομνήματα ή όχι !!! Κι άντε εσύ κι εγώ τη μπούρκα τη βγάλαμε, οι υπόλοιποι τι στι διάολο κάνουν ?
    ---Νόρα : Ναι, υπάρχουν και καλόγεροι με γονική συναίνεση από τα 12 τους. Κι αυτοί οι γονείς για μένα εγκληματούν...Ας δώσουν στα παιδιά τους την ευκαιρία να γνωρίσουν την αλήθεια μέσα απ\'τη γνώση και την παιδεία. Αντ\' αυτού τα στέλνουν να υπηρετήσουν, όχι τα Θεία, αλλά μερικούς χοντρομπαλάδες κληρικούς που τα βλέπουν σαν ξερολούκουμα. Κι ο βιασμός σ\' αυτές τις περιπτώσεις δεν έχει να κάνει με το αν κάποιος έχει μεγαλύτερη σωματική δύναμη ή όχι δυστυχώς...Οι βιαστές, βιάζουν τις ψυχές των θυμάτων τους με αντίτιμο την σιωπή, τον παράδεισο, την συγχώρεση αμαρτιών κι ότι άλλο μπορείς να φανταστείς που μπορεί να σκαρφιστεί η θρησκευτική εξουσία με αντάλλαγμα ένα παιδικό κορμάκι.....
    Έτσι είναι, αλλά ας μην χαθούμε σε έναν ανελέητο και καυστικό κυνισμό.
    Υπάρχει η αχτίδα φωτός και καλό είναι να την βλέπουμε.
    Η αλλαγή αρχίζει και απο εμάς τους ίδιους...
    Ας αντιδράσουμε, ο καθένας, με τον τρόπο που κρίνει καλύτερο....
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Banned
    εγω παντως βλεπω τις μεχρι προτινως θεουσες που βγαζανε φωτια και λαυρα να εχουν λουφαξει....
    δεν τις ειδα σημερα να βγουν και να πουν την γνωμη τους για τα οσα κανει ο αγιοτατος πατηρ....
    Ειχαν βεβαια περισσιο θαρρος για να μου τα χωνουν.

Senior Member
    Originally posted by weird
    Ας αντιδράσουμε, ο καθένας, με τον τρόπο που κρίνει καλύτερο.... [/quote]

Κοίτα weird, εμείς οι απλοί άνθρωποι που πιστεύουμε σε κάτι ανώτερο ή πάλι όχι, είτε έχουμε μεταφυσικές ανησυχίες ή δεν δίνουμε σημασία που στο καλό θα καταλήξουμε στο τέλος, αλλά εν τούτοις βαδίζουμε στο ταξίδι της ζωής μας με κοινή συνισταμένη την αγάπη προς τις πανανθρώπινες ηθικές αξίες και ιδανικά, τελικά είμαστε περισσότερο κυνικοί με τους εαυτούς μας παρά με τους άλλους. Ο αυστηρότερος κριτής της απλής ,αλλά παρ\' όλ\' αυτά υπέροχης μας ύπαρξης, είναι ο ίδιος μας ο εαυτός...

Λοιπόν ξέρεις...
    Κουράστηκα να μουτζώνω τον εαυτό μου για όσα άσχημα συμβαίνουν στον κόσμο...
    Βαρέθηκα να φταίω μόνο εγώ για την υπερθέρμανση του πλανήτη..
    Μου είναι βαρύ να κλαίω για κάθε φώκια που αφήνει τη τελευταία της πνοή πάνω στο πάγο από το ανελέητο κυνήγι των ανθρώπων...
    Είναι αβάσταχτο να μου ρίχνω ευθύνες για τους πολέμους και τις γενοκτονίες..
    ...Να μπαίνω στη θέση του πατέρα που κουβαλάει το νεκρό παιδί του , μετά από επίθεση με \"έξυπνες\" βόμβες στη Γάζα...
    ...Να δακρύζω κάθε φορά που πεθαίνουν μικρά παιδιά από ασιτία, δίψα, βιασμό, από την αδικία που συσσωρεύεται στον κόσμο των μεγάλων..

Λέω λοιπόν καλή μου weird, να γίνω και λίγο κυνικός και με τους άλλους. Με όλους αυτούς που ευθύνονται κυρίως για ό,τι κακό συμβαίνει γύρω μας . Με όλους τους Εφραίμηδες κι Αρσένιους που καταπατούν τη ξένη γη, κλέβουν, βιάζουν, αρπάζουν...Που δεν έχουν καμιά σχέση με κάποιους γέροντες ιερείς που στη νηστεία με νερό και αέρα είναι κάτισχνοι, αλλά γεμάτοι από πίστη και κυρίως καλοσύνη...

Λέω να θυμώσω με όλους αυτούς κι ακόμη περισσότερο με όλους τους πολιτικούς που τους κάνουν πλάτες...

Λέω να φωνάξω από πίκρα κι από απογοήτευση...

Αλλά στο τέλος, ό,τι κι αν κάνω, κι εγώ κι εσύ , πολύ φοβάμαι πως πάλι οι Μήδοι θα διαβούνε...
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Senior Member
    σαββα μιλας τοσο ομορφα

Senior Member
    καλημέρα σε όλους σας...
    κατ\'αρχήν να διαχωρίσω πως δεν μιλάω για ότι αφορά στην θρησκεία αλλά για τους εκπροσώπους της.
    πρέπει να παραδεχτώ πως σε όλους τους κανόνες υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, έτσι γίνεται και εδώ.
    υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι εκμεταλλεύονται δυστυχώς το ράσο για προσωπικό τους όφελος.αυτοί σίγουρα πρέπει να εξοστρακιστούν από την εκκλησία.
    δεν είμαι εγώ βέβαια άξια για να κρίνω αλλά τέτοιου είδους καταστάσεις όπως ο βιασμός στην μονή με αφήνει σχεδόν άφωνη.
    δεν εθελοτυφλώ, γνωρίζω ό.τι γίνεται και στις εκκλησίες και στις μονές και στο άγιο όρος.μπορώ όμως εγώ να κάνω κάτι από μόνη μου εφόσον υπάρχουν ισχυρές πλάτες πίσω από όλα αυτά;
    σαν χ.ο. μου αρέσει το δίκαιο και εκεί μέσα σε πολλές περιπτώσεις δυστυχώς δικαιοσύνη δεν υπάρχει.είμαι υπέρ την παροιμίας \"και αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας\"
    ο κάθε τέτοιος εγκληματίας, ρασοφόρος εγκληματίας πρέπει να κλείνεται στο μπουντρούμι, γιατί είναι χειρότερος από τον απλό εγκληματία ο οποίος δεν κρύβεται πίσω από κάτι όπως κάνει ο ρασοφόρος.
    εν ολίγοις συμφωνώ μαζί σας και σαν χ.ο. εξοργίζομαι που οι εκπρόσωποι της θρησκείας μου συμπεριφέρονται με τέτοιν ανάρμοστο τρόπο.
    δεν ντρέπομαι που είμαι χ.ο. αλλά ντρέπομαι που με τις πράξεις κάποιων ρασοφόρων δίδεται η ευκαιρία σε κάποιους άλλους να εμπαίζουν και να κατηγορούν αυτό που πιστεύω.
    αυτά τα λίγα προς το παρόν από μια \"θεούσα\" αν και θα προτιμούσα το χ.ο.
    να είστε καλά τώρα και για πάντα....

Senior Member
    Η μονη αυτη ανηκει στους Παλαιοημερολογητες και ο ηγουμενος ηταν αυθαιρετος.Το τι καναν και τι κανουν παντου γινονται εγω δε παω για τους παπαδες και τα πετραχειλια παω για τον Ιησου Χριστο που με βοηθαει παντα!!!Και ακομα χειροτερα θα γινουν....

Banned
    Originally posted by afrula
    Η μονη αυτη ανηκει στους Παλαιοημερολογητες

δεν μας λεει κατι αυτο, διατηρουσε καταστημα χμμμ προσευχης και νηστειας + τους πιστους οποτε ειτε παλιος ειτε νεος, την δουλεια την εκανε.

και ο ηγουμενος ηταν αυθαιρετος.

ποιος το λεει αυτο???
    Η Διαρκης Ιερα Συνοδος τηρει σιγη ιχθυος...

Το τι καναν και τι κανουν παντου γινονται εγω δε παω για τους παπαδες και τα πετραχειλια παω για τον Ιησου Χριστο που με βοηθαει παντα!!!

Και ο ηγουμενος, μην σου πω και ο προηγουμενος το ιδιο ελεγε, για τον Ιησου Χριστο εσπρωχνε τους πιτσιρικαδες ε?

Και ακομα χειροτερα θα γινουν....

μαστα...
    και αυτο το λες για καλο???
    Δηαλδη τι χειροτερο μενει να δουμε απο τους εκπροσωπους του Ιησου???
    Τι αλλο θα κανουν για να επικοινωνησουν μαζι Του??

Senior Member
    Originally posted by krino
    Sabb,
    παρολη την σαπιλα εχω την αισθηση οτι μπαινουμε σε μια τελικη ευθεια.
    Πιστευω οτι εντος της δεκαετιας που ερχεται, πολλοι ρασοφοροι θα ψαχνουν να βρουν τα γενια τους.....
    εγω παλι γιατι εχω την αισθηση οτι ολο και χειροτερα θα γινονται τα πραγματα?και δεν μιλαω μονο για αυτα τα ανθρωποειδη που αυτοαποκαλουνται αντιπροσωποι του θεου...μιλαω και για τους εκλεκτους αντιπροσωπους του εθνους και καθε ειδους λαμογιο..

αδρανεια απαθεια θρασος ατιμωρισια και εμεις οι υπολοιποι λακαμαδες να ζοριζομαστε σε καθημερινη βαση να αντιμετωπισουμε τη δυσκολη πραγματικοτητα

πως θα σταματησει αυτη η κατρακυλα αραγε?
    Dum spiro spero (?)

Senior Member
    οταν σταματησουμε να ειμαστε μονο λογια,κατηγοριες και παχιες κουβεντες και οταν αποφασισουμε να δρασουμε με γνωμονα το κοινο συμφερον και οχι την παρτυ μας,δηλαδη .... ΠΟΤΕ

Senior Member
    ο Θεος εδωσε προσωπικη βουληση στον ανθρωπο και ολοι θα κριθουμε απο Αυτον και μονο.Αυτα δεν ειναι τιποτα γινονται και θα γινονται ολα χειροτερα και χειροτερα.Ειναι προφητευμενα παιδια.Δεν εχει να πουμε κατι αλλο.

Senior Member
    Μαλλον krino δε με καταλαβες καλα...Η ιερα συνοδος τον εχει εκδιωξει των παλαιοημερολογητων.Σου πα εγω οτι αυτο το κτηνος πρεσβευε το Θεο?Ομως ευτυχως υπαρχουν Αγιοι γεροντες ενας δυο εν ζωη και πολλοι ιερεις και μοναχοι εναρετοι.

Senior Member
    Afrula, τι εννοείς τον έχει εκδιώξει?

Δεν ήταν ηγούμενος σε μονή?Αυτή η μονή δεν είχε μοναχούς?

Παράνομα λειτουργούσε?

Ναι αυτό το κτήνος, τον θεό πρεσβεύει υποτίθεται

Senior Member
    Originally posted by sabb
    Ας αντιδράσουμε, ο καθένας, με τον τρόπο που κρίνει καλύτερο....
    Κοίτα weird, εμείς οι απλοί άνθρωποι που πιστεύουμε σε κάτι ανώτερο ή πάλι όχι, είτε έχουμε μεταφυσικές ανησυχίες ή δεν δίνουμε σημασία που στο καλό θα καταλήξουμε στο τέλος, αλλά εν τούτοις βαδίζουμε στο ταξίδι της ζωής μας με κοινή συνισταμένη την αγάπη προς τις πανανθρώπινες ηθικές αξίες και ιδανικά, τελικά είμαστε περισσότερο κυνικοί με τους εαυτούς μας παρά με τους άλλους. Ο αυστηρότερος κριτής της απλής ,αλλά παρ\' όλ\' αυτά υπέροχης μας ύπαρξης, είναι ο ίδιος μας ο εαυτός...

Λοιπόν ξέρεις...
    Κουράστηκα να μουτζώνω τον εαυτό μου για όσα άσχημα συμβαίνουν στον κόσμο...
    Βαρέθηκα να φταίω μόνο εγώ για την υπερθέρμανση του πλανήτη..
    Μου είναι βαρύ να κλαίω για κάθε φώκια που αφήνει τη τελευταία της πνοή πάνω στο πάγο από το ανελέητο κυνήγι των ανθρώπων...
    Είναι αβάσταχτο να μου ρίχνω ευθύνες για τους πολέμους και τις γενοκτονίες..
    ...Να μπαίνω στη θέση του πατέρα που κουβαλάει το νεκρό παιδί του , μετά από επίθεση με \"έξυπνες\" βόμβες στη Γάζα...
    ...Να δακρύζω κάθε φορά που πεθαίνουν μικρά παιδιά από ασιτία, δίψα, βιασμό, από την αδικία που συσσωρεύεται στον κόσμο των μεγάλων..

Λέω λοιπόν καλή μου weird, να γίνω και λίγο κυνικός και με τους άλλους. Με όλους αυτούς που ευθύνονται κυρίως για ό,τι κακό συμβαίνει γύρω μας . Με όλους τους Εφραίμηδες κι Αρσένιους που καταπατούν τη ξένη γη, κλέβουν, βιάζουν, αρπάζουν...Που δεν έχουν καμιά σχέση με κάποιους γέροντες ιερείς που στη νηστεία με νερό και αέρα είναι κάτισχνοι, αλλά γεμάτοι από πίστη και κυρίως καλοσύνη...

Λέω να θυμώσω με όλους αυτούς κι ακόμη περισσότερο με όλους τους πολιτικούς που τους κάνουν πλάτες...

Λέω να φωνάξω από πίκρα κι από απογοήτευση...

Αλλά στο τέλος, ό,τι κι αν κάνω, κι εγώ κι εσύ , πολύ φοβάμαι πως πάλι οι Μήδοι θα διαβούνε... [/quote]
    Αγαπητέ μου Σάββα,
    ο κυνισμός είναι ένα καθόλα χρειαζόυμενο μέγεθος για να αντιληφθούμε πληρέστερα το συμβαίνον... για να μην ωραιοποιούμε την κατάσταση αλλά να την δούμε ρεαλιστικά.
    Απο την άλλη και η ευαισθησία και το δάκρυ και η επαγρύπνση, είναι μεγέθη που κινητοποιούν, αγγίζουν, είναι αυτά που μας ξυπνούν και μας κάνουν ανθρώπους..
    Δεν καταδικάζω το ένα ή το άλλο...λέω΄απλά οτι καλό είναι να μην χαθούμε ούτε μέσα στο ένα ούτε μέσα στο άλλο ( χωρίς να εννοώ οτι έκανες κάτι τέτοιο.. απλά, βλέπω έναν θυμό σου, σε βλέπω να μιλάς καυστικά και βλέπω και κάτι που λείπει... κάτι που λείπει απο όλο αυτό - για μένα το να θυμώνουμε και να θυμώνουμε, δεν οδηγεί κάπου, το να μην θυμώνουμε, επίσης... Το να θυμώνουμε όμως και να μεταπλάθουμε αυτό τον θυμό σε μία \"δημιουργική αντίσταση\" όμως, είναι κάτι στο οποίο πιστεύω..)

Δεν πιστεύω πως ότι κι αν κάνουμε είναι μάταιο.
    Ούτε πιστεύω οτι θα αλλάξουν απο μόνα τους τα πράγματα.
    Πιστεύω όμως οτι θα γίνει μια όσμωση ανάμεσα στα πράγματα και την δική μας στάση( και των απλών ανθ΄ρωπων και όλων των άλλων) απέναντί τους και θα επέλθει η αλλαγή...
    Μιλάς για το οτι θα διαβούνε...
    Ενίοτε ένα τέλος, μια καταστροφή, το να πιάσει κανείς πάτο,
    είναι ο μόνος δρόμος για μια νέα αρχή.
    ΚΑι αν η ανθρωπότητα έχει την πολυτέλεια της παθητικότητας έναντι του ατομικού ευ ζειν, πιστεύω οτι θα ξαναθυμηθεί την ανθρωπιά της, (αν όχι νωρίτερα, δυστυχώς ή ευτυχώς) με μια διάβαση των Μήδων.

Senior Member
    Αγαπητέ μου Σάββα,
    ο κυνισμός είναι ένα καθόλα χρειαζόυμενο μέγεθος για να αντιληφθούμε πληρέστερα το συμβαίνον... για να μην ωραιοποιούμε την κατάσταση αλλά να την δούμε ρεαλιστικά.
    Απο την άλλη και η ευαισθησία και το δάκρυ και η επαγρύπνση, είναι μεγέθη που κινητοποιούν, αγγίζουν, είναι αυτά που μας ξυπνούν και μας κάνουν ανθρώπους..
    Δεν καταδικάζω το ένα ή το άλλο...λέω΄απλά οτι καλό είναι να μην χαθούμε ούτε μέσα στο ένα ούτε μέσα στο άλλο ( χωρίς να εννοώ οτι έκανες κάτι τέτοιο.. απλά, βλέπω έναν θυμό σου, σε βλέπω να μιλάς καυστικά και βλέπω και κάτι που λείπει... κάτι που λείπει απο όλο αυτό - για μένα το να θυμώνουμε και να θυμώνουμε, δεν οδηγεί κάπου, το να μην θυμώνουμε, επίσης... Το να θυμώνουμε όμως και να μεταπλάθουμε αυτό τον θυμό σε μία \"δημιουργική αντίσταση\" όμως, είναι κάτι στο οποίο πιστεύω..)

Δεν πιστεύω πως ότι κι αν κάνουμε είναι μάταιο.
    Ούτε πιστεύω οτι θα αλλάξουν απο μόνα τους τα πράγματα.
    Πιστεύω όμως οτι θα γίνει μια όσμωση ανάμεσα στα πράγματα και την δική μας στάση( και των απλών ανθ΄ρωπων και όλων των άλλων) απέναντί τους και θα επέλθει η αλλαγή...
    Μιλάς για το οτι θα διαβούνε...
    Ενίοτε ένα τέλος, μια καταστροφή, το να πιάσει κανείς πάτο,
    είναι ο μόνος δρόμος για μια νέα αρχή.
    ΚΑι αν η ανθρωπότητα έχει την πολυτέλεια της παθητικότητας έναντι του ατομικού ευ ζειν, πιστεύω οτι θα ξαναθυμηθεί την ανθρωπιά της, (αν όχι νωρίτερα, δυστυχώς ή ευτυχώς) με μια διάβαση των Μήδων. [/quote]

Συμφωνώ πως η όποια μας αντίδραση, σαν μεμονωμένες φωνές ή μαζικά ουρλιαχτά , θυμού αλλά και απόγνωσης, οργής αλλά κι αίσθησης δικαίου, στο τέλος κάτι καλό θ\' αποφέρουν..Κι όχι τόσο για μας τους ίδιους αλλά τις επερχόμενες γενιές...

Το πρώτο μέλημα μιας υποτίθεται ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας είναι να πάψει να είναι αγκιστρωμένη στην εξουσία των ρασοφόρων.
    Να σταματήσουμε σε μια σύγχρονη ευρωπαική χώρα να επιβάλουμε το τι θα πιστεύει ο καθένας.
    Να εφαρμόσουμε επί τέλους το Σύνταγμα που προστατεύει την ανεξιθρησκεία.
    Να γίνει κατανοητό πως στον 21ο αιώνα είναι αδιανόητο να συγχέουμε τη θρησκεία με τη πολιτική.

Είμαι από φύση αισιόδοξος αλλά όχι αιθεροβάμονας. Αν θέλανε να διαχωρίσουν το κράτος απ\' την εκκλησία , ούτε ο σημερινός πρωθυπουργός θα έτρεχε με τη γυναίκα του να υπογράψει για τις ταυτότητες, αλλά ούτε κι όλοι οι πολιτικοί θα κάνανε πλάτες σ\' αυτούς τους θεομπαίχτες. Το χειρότερο είναι πως όλοι δαύτοι, πιστεύουν πως απευθύνονται σε ανεγκέφαλους, και μοστράρουν την δημόσια εικόνα τους έσοντας ο καθένας τους \"πνευματικό\" παιδί κάποιου ιερωμένου γέροντα, θαρρείς και το να έχει κάποιος \"πνευματικό\" του τον Εφραίμ και τον Αρσένιο, του επιτρέπει να καπηλεύεται τους ψήφους των απλοικών πιστών.

Επίτρεψε μου λοιπόν να είμαι και κυνικός και καυστικός κι όσο πρέπει αντιδραστικός απέναντι σε μια φάρα, που αν υπάρχει Θεός, για τούτους δω θα πρέπει να φτιάξει μια άλλη κόλαση..

Γιατί αυτή που λένε οι γραφές, κατά τα δικά μου μέτρα και σταθμά τους πέφτει πολύ λίγη...
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Senior Member
    Δεν είναι μόνο οι ρασοφόροι, είναι και τα οικονομικά συμφέροντα, είναι και οι μιρκόνοοι πολιτικοί, και η διαφοθορά και η διαπλοκή και το ρουσφέτι....
    Είπαμε, έχουμε πάρει την κάτω βόλτα.

Μιλάς για ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία...
    ε λοιπόν, η δημοκρατία δεν διεκδικεί το πολιτικά ορθό μα το συλλογικά αποφασιζόμενο ορθό... Μια τέτοια πολιτεία δεντην θέλω... δεν θέλω δημοκρατία χωρίς να υπάρξουν ριζικές αλλαγές τον τρόπο ζωής, την παιδεία, την καλλιέργεια...
    Γιατί αν ο λαός δεν εξανθρωπίζεται, εξελίσσεται, καλλιεργείται και δεν έχει πολιτική κριτική ικανότητα, τότε γίνεται όχλος και οι όποιες δημοκρατικές μεν αποφάσεις του ( αν και δεν μπορούμε να μιλούμε για κατ ουσίαν δημοκρατία στα πλαίσια του εκλογικευμένου κοινοβουλευτισμού, της ενισχυμένης αναλογικής) είναι μη πολιτικά ορθές αποφάσεις. Αναπαράγουν το μικρόβιο της έλελιψης, της όποιας έλλειψης.
    Τι να την κάνω την ελευθερία ως διαδικασία ( εκλογική ανάδειξη των κυβερνήσεων)
    όταν ελλείπει η ελευθερία ως ουσιαστικό περιεχόμενο, απο την πολιτική και την κοινωνική και την ατομική διάσταση ενός λαού?
    (αναξιοκρατία και ρουσφετολόγι, μακροημέρευση των οικονομικών συμφερόντων, διαπλοκή με τους εκκλησιαστικούς παράγοντες αλλά και έλλειψη παιδείας, μη οξυμένη κριτική ικανότητα και αντίληψη, πολιτική απάθεια).
    Οταν είμαστε εσωτερικά ή κοινωνικά ανελεύθεροι, ανελεύθερες θα είναι και οι επιλογές μας....

Δεν την θέλω αυτή την ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία, δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο.

Δεν πιστευω οτι οι φωνές και οι τσιρίδες θα φέρουν την λύση.
    Πιστευω στην ατομική μα και την σε επίπεδο κοινωνικό αφύπνιση που πραγματώνεται σε πράξη και επιφέρει την ΑΛΛΑΓΗ ..
    Ο καθένας μας μπορεί να βάλει και το λιθαράκι του πιστεύω στην συλλογική αλλά και ατομική αυτή διαδικασία.

Page 6 of 36 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast