Results 151 to 165 of 536
Thread: Διαθρησκευτική ανοησία
-
14-03-2009, 19:05 #151
Originally posted by mariafound82
.Καλημερα .Εχω να σας κανω μερικες ερωτησεις κ αν θελετε μου απαντατε.
1.Γιατι οι αθεοι [οπως τους βολευει να λεγονται]δεν ειναι φανατικοι?Υπαρχει παραδειγματα απο την ιστορια που το υποστηριζει αυτο?γιατι εγω απο την ιστορια που διδαχθηκα αλλα ξερω.
2.Ο φανατισμος σε ποιους τομεις της ζωης συνανταται?
3.Τι εννοειται οταν λετε ηθικη ταξη ψυχης ?
4.Σε 10 σελιδες τωρα βλεπω να μπαινουν ολοι σε ενα τσουβαλι[ανεξαρτητα απο την διαμαρτυρια σου Σαββα]κ θα πρεπει να απολογουνται για εγκληματικες πραξεις τριτων.
5.Εχω δει αρκετες φωνες που τις καταδικαζουν.Τι αλλα θα πρεπει να κανουν για να μην ειναι κατηγορουμενοι που ειναι Χ.Ο?
6.Ο φανατισμος ποτε δεν νικηθηκε με φανατισμο.
Εαν ενδιαφερει κανενα λεω μονο οτι δεν ειμαι Χ.Ο η μαλλον δεν πιστευω σε ταμπελες κ ομαδοποιησεις.Εχω ασχοληθει αρκετα με διαφορα θρησκευτικα συστηματα κ εχω καταληξει στα πιστευω μου.Δεν αισθανομαι ανωτερη απο κανενα ουτε ειμαι κατωτερη απο κανενα.
1. Ο αθεισμός δεν προάγει το μη φανατισμό σε άλλους τομείς της ζωής, αλίμονο! Ένας άθεος μπορεί να υποστηρίζει με φανατισμό άλλα πιστεύω, όπως π.χ. ιδεολογοπολιτικά. Στο ζήτημα όμως της θρησκευτικής πίστης, γιατί κάποιος άθεος να είναι φανατικός ? Να είναι φανατικός επειδή δεν πιστεύει σε κάποιο Θεό ? Το πιστεύω του στην αντίληψη του Θείου είναι εξ αντικειμένου κενό περιεχομένου. Και κάποιος δεν φτάνει να απορρίπτει την ύπαρξη του Θεού, από φανατισμό - μόνο κάποιος ανισόρροπος θα\'κλεινε την \"πόρτα\" σε οποιαδήποτε μεταφυσική του εξέλιξη, πριν με τη βαθειά γνώση της θρησκείας καταλήξει στον αθεισμό. Θα ήταν καλό να μας παραθέσεις κάποιο παράδειγμα που στην Ιστορία ο φανατισμός των αθέων εξετράπη και δημιούργησε προβλήματα σε άλλους λαούς - πιστούς εν προκειμένω. Εγώ τα παραδείγματα που η Ιστορία μου έχει διδάξει είναι άλλα --
Σταυροφορίες, Εικονομαχίες, Ιερά Εξέταση, κάψιμο μαγισσών, συγχωροχάρτια, αφορισμοί, μίσος και μόνο μίσος...Να αναφέρω και τον πόλεμο που δέχτηκε η επιστημονική πρόοδος , Γαλιλαίος, Κοπέρνικος, Δαρβίνος κλπ ? Θα μπορούσα να απαριθμήσω πολλά περισσότερα, αλλά φαντάζομαι πως τα ξέρεις..
2. Τι να σου πω, από το ποδόσφαιρο μέχρι τα πολιτικά κόμματα και από τον φυλετικό φανατισμό μέχρι τον θρησκευτικό..Σε δεκάδες τομείς της ζωής μπορείς να τον βρεις....
3. Ηθική τάξη ψυχής είναι αυτό που εννοείται. Η καθαρή συνείδηση (ψυχή εν προκειμένω) που αντιλαμβάνεται κάποιος τα γεγονότα καθορίζει και την ηθική του. Αν δεν έχει \"τακτοποιήσει\" πρώτα τον εσωτερικό του κόσμο, πως μπορεί να έχει κριτική άποψη για κάποια συμβάντα που άπτονται της ανθρώπινης ηθικής ? Ένας βιαστής π.χ. με ποια κριτική αντίληψη μπορεί να αντιμετωπίσει ένα περιστατικό ενός άλλου βιαστή ? Νομίζω πως είναι αρκετά σαφές..
4. Ποιους έβαλε σ\' ένα τσουβάλι ο υποφαινόμενος ? Τους κλέφτες Εφραίμ κι Αρσένιο με τους Χ.Ο. εν γένει ? Τον βιαστή ηγούμενο με τους ιερείς που κάνουν καλά τη δουλειά τους ? Τα πολιτικά καθίκια που κάνουν πλάτες με τους υπόλοιπους απλούς πολίτες ? Νομίζω πως με αδικεί αυτή η παρατήρηση σου...
5. Όσοι καταδικάζουν τα αίσχη των εκπροσώπων του Θεού, είτε πιστοί είτε όχι, αντιμετωπίστηκαν - τουλάχιστον από μένα - με απέραντο σεβασμό...Με τον ίδιο σεβασμό προς τον συνομιλητή μου, αντιμετώπισα και τον οποιοδήποτε αντίλογο.
6. Συμφωνώ απόλυτα
Η τελευταία σου παρατήρηση είναι πολύ σωστή. Η ισονομία των πολιτών από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας. Για ποια ισονομία όμως μιλάμε, αν με την υποχρεωτική καταγραφή του θρησκεύματος, χωρίζουμε τους αμνούς από τα ερίφια ?[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
- 14-03-2009, 19:10 #152
Originally posted by Sofia
Originally posted by sabb
Δεν έβαλα ποτέ μου στο ίδιο τσουβάλι, ανθρώπους. Ένα στοιχείο όμως που χαρακτηρίζει τους άθεους, είναι η έλλειψη φανατισμού, πράγμα που πολλοί από τους ένθεους - όχι όλοι - διαθέτουν δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό.
Εσύ πώς κατέληξες σ αυτο το συμπέρασμα ομως?
Εγω, οταν βλεπω καποιους αθεους να την πέφτουν σε εναν ανθρωπο ή να γελανε ειρωνικα με αυτον που πιστευει σε εναν θεο (οποιος κ αν ειναι αυτος), επειδη βρισκει εκει παρηγορια, δυναμη ή οτιδηποτε αλλο, δεν μπορω να δω πώς απεχει ο φανατισμος απο τον αθεο αυτο. Και ναι, καποιοι άθεοι εχουν τη σταση αυτη.[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
14-03-2009, 19:14 #153
ρε παιδια ειστε Αθεοι οκ.Το σεβομαι αν και λυπαμαι .Το οτι καποια κτηνη εκπροσωπουν το Θεο δε σημαινει οτι ολοι ετσι ειναι ετσι.Το οτι αστυνομικοι πυροβολουν φταινε οι ενοπλες δυναμεις?Οκ οι πολιτικοι φταιτε εσεις που ψηφιζετε εγω δε ψηφιζω.Αλλα ως αθεοι πρεπει να καταλαβετε οτι ο Θεος δε φταιει .Τωρα εγω να σας τα πω?Μυαλο εχετε.Απλως προβαλλετε το φανατισμο σας περι αθεου για να δικαιολογηθειτε μαλλον και να πιστειτε οτι και εσεις οι ιδιοι εχετε δικιο.Μηπως?ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.Αυτη η λεξη τα λεει ολα.Αλλα υπαρχουν και οι ιερεις που ειναι εναρετοι ,που μιλαω μαζι τους και φευγω σα πουλακι ελευθερο,αγιοι γεροντες,ασκητες.Ευτυχως στη καταστροφη υπαρχουν και αυτοι να μας δινουν κουραγιο ....
14-03-2009, 19:19 #154
Αλλο ενοχληση. Αλλο φοβος. Ενοχλουμαι πολυ λοιπον, οταν βλεπω αφορισμους καθολικους. Δεν με ενοχλει για μενα προσωπικα, με ενοχλει ομως για άλλα μελη που κανουν μια συζητηση, συμμετεχουν σε μια διαδικτυακη κουβεντα, και ερχεσαι στην προκειμενη περιπτωση να πεις ο Homo Ethicus πεθανε και σε αυτο το φορουμ.
Δεν εχω παρει μερος σε άλλα fora, αλλα σ αυτο που ειμαι παρουσα εδω και 3 σχεδον χρονια, εχω \"συναντησει\" πολλα μελη. Εχω μαλώσει με καποια, εχω ερθει πιο κοντα με καποια άλλα. Οπως κ στην καθημερινοτητα μου. Δεν μπορω να πώ πώς και εδω όπως και εξω, επειδη δεν μου ταιριαζουν ειτε στις αντιληψεις ειτε στην νοοτροπια καποια μελη μια τετοια κουβεντα που παιρνει σβαρνα τους παντες. Εχω δει εκτος απο αναισθησια και ευαισθησια, και ανθρωπια, και ενδιαφερον, και συμπαρασταση. Εχω δει κ αναισθησια βεβαια, και βρισιες ακομα,και πραγματα για τα οποια απορησα. Αλλα δεν μπορω να καταλαβω αυτο το ολοκληρωτικο Χ σε μια σειρα ανθρωπων που γραφουν, σκεφτονται κ συνδιαλεγονται επειδη εγω δεν συμμεριζομαι τις αποψεις τους, τα ενδιαφεροντα τους.
Απλά, σ\' ένα γεγονός που δεν χρειάζεται επί πλέον κριτική, κάποια μέλη προσπαθούν να αποδείξουν την θρησκευτική τους πίστη (αλήθεια σε ποιούς εκτός αν ίσως στον εαυτό τους ?) και θάβουν ή αγνοούν τα περιστατικά πάνω στα οποία στήθηκε αυτό το θέμα. Σε διαβεβαιώ πως για όλα ανεξαίρετα τα μέλη τρέφω και τον απαιτούμενο σεβασμό. Για κάποια εξ αυτών, διατηρώ και την εκτίμηση μου ψηλά...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
14-03-2009, 19:39 #155
Προτού απαντήσω θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω σε κάτι. Δεν νομίζω πως μπορεί κάποιος να είναι φανατικός με κάτι ή με κάποια ιδεολογία χωρίς να είναι ασεβής σε οποιαδήποτε έρχεται εναντια σε αυτό που τον φανατίζει.
Originally posted by krino
Originally posted by vince
Εγώ μίλησα για ασεβεία. Ο κρινος μπορεί να μην έχει διεγνωσμένη ψυχική πάθηση αλλά μας βγάζει μονίμως \"τρελούς\" (σε εισαγωγικά κρινο για να μην το παρεξηγήσεις και αυτό).
ε καλα τωρα, οι μισοι εχουν διεγνωσμενη ενω οι υπολοιποι απλως δεν ασχολουνται, μην μπερδευεσαι το ιδιο κανει, ολοι στο ιδιο καζανι βραζουμε.
a folie raisonnante για όσους δεν ξέρουν? Ίσως και να είναι έτσι αλλά αυτό συμβαίνει περιστασιακά..
null
Αν θυμάμαι καλά πολλές φορές έχει μιλήσει με υποτιμητικό τρόπο απέναντι στον θεό (σε όποιον θεο και αν εσύ νομίζεις).
Αν εννοεις υποτιμητικο το οτι εχω πει οτι δεν υπαρχει, ναι αυτο το εχω κανει.
Έχεις πεί και άλλα όμως μου είναι δύσκολο να κάνω search μέσα στα χιλιάδες μηνύματα σου. Μιλάω για σχόλια ειρωνικής μορφής.
Επιπλεον χαρακτηριζω πραξεις χριστιανων τα οποια κατ επεκταση τα θεωρω εγκληματα με τελευταιο των βιασμο μοναχων λιγες σελιδες πριν.
Δεν αντιλέγω. Όμως δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τον όρο \"χριστιανός\". Εννοείς όσους ζούν σε χριστιανική χώρα ή όσοι έχουν θρησκευτική ιδιότητα? Ουδείς αναμάρτητος κρίνο. Μόνο το είδος της αμαρτίας διαφέρει.
Η μήπως αυτό δεν είναι σεβασμός προς τους θρησκευόμενους
Δηλαδη εννοεις οτι οταν εχω κριση για ενα θεο (αυτον ρν πασει περιπτωση που κυκλοφορει στην ελλαδα, παραεξω εχει αλλους) τοτε μιλαω υποτιμητικα προς τους θρησκευομενους??
Υποτιμητικά ως προς αυτό που πιστεύουν. Νομίζω πως δεν με καταλαβαίνεις εδώ. Δεν θεωρώ θρησκευόμενο αποκλειστικά τον χριστιανό αλλά γενικά αυτόν που πιστεύει σε μια ανώτερη ύπαρξη. Πίστη απο πίστη διαφέρει και αυτή μπορεί να φτάσει στα όρια του φανατισμού (όπως και μια αντίθετη θρησκευτική ιδεολογία). Ίσως να το λέω εσφαλμένα. Πάντως εννοώ τα άτομα που πιστεύουν.
Και πως μπορει να γινει αλλιως οταν σε καθε βημα μπροστα μου βρισκω εκπροσωπους Του??
null
Και για να το ληξουμε (αν και τι να ληξουμε δεκα χρονια κανω αυτη την κουβεντα...) εχω γραψει και παραπανω οτι εφοσον δεν εμπλεκονται στην δημοσια ζωη μου, δεν θα ειχα κανενα λογο να ασχοληθω.
Δηλαδή προτιμάς τους πολιτικούς? Η εξουσιολαγνεία νομίζω ποτέ δεν θα εξαλείψει. Πάντα θα πληρώνει ο υπο υποταγή κοσμάκης ακόμα και για τις ακαθαρσίες στις δημόσιες τουαλέτες. Και που τα λές εδώ μέσα τι νόημα έχει? Δεν νομίζω να επισκέπτεται το e-psychology κάποιος υπεύθυνος δημόσιων παραπόνων. Η μήπως το λές για μας τους ψυχανώμαλους που έχουμε και τα προσωπικά μας κουσούρια εκτός απο την δεδομένη καφρίλα που συναντάμε στην κοινωνία μας?
Εσυ βινς, σου αρεσει να εχεις το θεο σου, τους ναους σου, τους παπαδες σου και ολα τα σεα και τα μεα σου και να πληρωνω εγω??
Προσωπικά δεν θέλω κανέναν ναό για μένα. Θα προτιμούσα το όλο θέμα (θρησκεία) να είχε καθαρά μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Επίσης δεν θεωρώ την φιλανθρωπία κεκτημένο καμίας μορφής θρησκείας παρα μόνο κοινή αρετή.
Με ρωτησες εμενα τι σοι καραγκιοζης αισθανομαι οταν ειμαι αθεος και πληρωνω τον μισθο των παπαδων και απο τους φορους μου για να μπορουν αυτοι να καθονται να κοπροακυλιαζουν στις εκκλησιες και να ψελνουν οταν εμενα μου εχει βγει ο πατος τοσα χρονια που δουλευω?
Σαφώς και έχεις δίκιο. Όμως δεν νομίζω να καταφέρεις τίποτα με το να συμφωνήσω εγώ μαζί σου. Και ακόμα καταλαβαίνω πόσο δύσκολο θα ήταν για σένα να κάνεις κάποιο παράπονο εκεί που θα έπρεπε να σε ακούσουν. Οι καλοί χριστιανοί θα ήταν ικανοί να σε λιντσάρουν....
Και καλα εσυ δεν με ρωτας γιατι δεν σε απασχολει και καλα κανεις....
ΑΛΛΑ εχεις την απαιτηση να το βουλωνω κιολας και να μην μιλαω???
Κάνεις λάθος. Έχω διαβάσει πολύ όμορφα κείμενα απο σένα. Όταν όμως διαφωνώ σε κάτι θέλω να λέω. Επειδή λέμε και μερικές σωστές κουβέντες δεν σημαίνει οτι είμασδτε πάντα σωστοί. Το ίδιο ισχυεί και για μένα αλλά και για όλους.
Το μονο που μενει ειναι μου πεις να σου κατσω κιολας για να νιωθεις και πιο μαγκας....
Την λέξη μάγκας την έχω χεσμένη. Νομίζω πως έχω περάσει την εφηβεία μου, τότε δηλαδή που όλοι ήθελαν να είναι μάγκες...Ας είναι μάγκες όσοι θέλουν κρινο. Εγώ δεν θέλω.
Το θρασος οταν εκτραχυνθει δεν εχει ορια αλλα ουτε και περιθωρια νομιζω.
Λυπάμαι αν φέρθηκα τόσο άσχημα. Θέλω πάντως να πιστεύω οτι θα μάθουμε ένα δύο πράγματα παραπάνω και οι δύο απο την συζήτηση μας.
(δηλαδή εκείνους που πιστεύουν σε κάποιον θεό)? Την ίδια ασέβεια προβάλει και η απέναντι πλευρά καθότι \"καταδικάζει\" (και αυτό σε εισαγωγικά) τους άθεους..
σε πληροφορω οτι σε θεματα τα οποια εκτιμω οτι με θιγουν σκοπευω να ειμαι ΑΣΕΒΗΣ για το υπολοιπο της ζωης μου ειτε αρεσουν στους ενθεους ειτε οχι.
Και πολύ καλά θα κάνεις. Θα υπάρξουν φορές όμως που θα κατακριθείς γι\'αυτό και το ξέρεις. Καλό κουράγιο.
Φιλικά & ειλικρινά
επισης
(μεχρι αποδειξεως του εναντιου)
14-03-2009, 20:34 #156
Εξέλαβες την φράση αυτή σαν να χαρακτηρίζω ανήθικα όλα τα μέλη του φόρουμ ? Θα αστειεύσαι βέβαια...
Απλά, σ\' ένα γεγονός που δεν χρειάζεται επί πλέον κριτική, κάποια μέλη προσπαθούν να αποδείξουν την θρησκευτική τους πίστη (αλήθεια σε ποιούς εκτός αν ίσως στον εαυτό τους ?) και θάβουν ή αγνοούν τα περιστατικά πάνω στα οποία στήθηκε αυτό το θέμα.
Κάποια μελη προσπαθουν να υπερασπιστουν την θρησκευτικη τους πιστη οταν καποιοι τους καλουν να δικαιολογησουν ανομιες αλλων, επειδη ανηκουν στην ιδια ομαδα. Ή οταν καποιοι προσπαθουν να αποδυναμωσουν την αναγκαιοτητα, την πνευματικοτητα, την ουσια μιας θρησκειας (οποια κ αν ειναι αυτη) επικαλουμενοι τετοια γεγονοτα.
Τα γιατί ας τα ψαξουν και οι δύο πόλοι. Εχει ενδιαφέρον νομιζω...πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
14-03-2009, 20:52 #157
Εξέλαβες την φράση αυτή σαν να χαρακτηρίζω ανήθικα όλα τα μέλη του φόρουμ ? Θα αστειεύσαι βέβαια...
Απλά, σ\' ένα γεγονός που δεν χρειάζεται επί πλέον κριτική, κάποια μέλη προσπαθούν να αποδείξουν την θρησκευτική τους πίστη (αλήθεια σε ποιούς εκτός αν ίσως στον εαυτό τους ?) και θάβουν ή αγνοούν τα περιστατικά πάνω στα οποία στήθηκε αυτό το θέμα.
Κάποια μελη προσπαθουν να υπερασπιστουν την θρησκευτικη τους πιστη οταν καποιοι τους καλουν να δικαιολογησουν ανομιες αλλων, επειδη ανηκουν στην ιδια ομαδα. Ή οταν καποιοι προσπαθουν να αποδυναμωσουν την αναγκαιοτητα, την πνευματικοτητα, την ουσια μιας θρησκειας (οποια κ αν ειναι αυτη) επικαλουμενοι τετοια γεγονοτα.
Τα γιατί ας τα ψαξουν και οι δύο πόλοι. Εχει ενδιαφέρον νομιζω...
Κουράστηκα να λέω και να ξαναλέω πως σέβομαι την ανάγκη των ανθρώπων να θέλουν να πιστεύουν σε κάτι ανώτερο, φτάνει οι θρησκευτικές τους πεποιθήσεις να μην ενοχλούν τους υπολοίπους. Τίποτε περισσότερο ,τίποτε λιγότερο...
Σε λίγο θα κατηγορηθούμε πως προσπαθούμε να προσηλυτίσουμε στον αθεισμό μέλη του φόρουμ...Ξέρεις μια ακόμη ειδοποιός διαφορά μεταξύ των άθεων και των ένθεων, είναι το ότι δεν μας καίγεται καρφί αν ειμαστε μειοψηφία κι ούτε ενδιαφερθήκαμε ποτέ να γίνουμε πολλοί...
Τι σ\' ενοχλεί από την όλη μου παρουσία σ\' αυτό το θρεντ , δεν κατάλαβα τελικά....[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
14-03-2009, 21:13 #158
Κάτι ακόμα sabb λυπάμαι που ξέφυγα απο την αρχική τοποθέτηση επι του θέματος. Θα μπορούσα και εγώ να γράψω αμέτρητα σχόλια για τα κατορθώματα μερικών παπάδων αλλά όπως συμβαίνει συνήθως ασχολούμαστε με αυτά που μας προβληματίζουν μια δεδομένη χρονική στιγμή και ξεπεταγόμαστε οταν νομίζουμε οτι έχουμε να πούμε κάτι. Ενδιαφέρον πάντως το θέμα και υπάρχουν πολλά ακόμα που θα μπορούσαν να ειπωθούν...
14-03-2009, 21:20 #159
Σε λίγο θα κατηγορηθούμε πως προσπαθούμε να προσηλυτίσουμε στον αθεισμό μέλη του φόρουμ...
Τωρα, γιατι ανοιξες εσυ ή ο οποιοσδηποτε ενα θρεντ δεν μπορω να ξερω. Ακομα κ οταν ανοιξα εγω τα δικα μου θρεντ.
Παρολα αυτα, απο την πορεια ενος διαλογου μπορω να βγαλω τα δικα μου συμπερασματα.
Σε οτι αφορα το τί με ενοχλησε, το εγραψα ξεκαθαρα. Νομιζω πώς πιο καθαρα δεν γινεται. Οι αφορισμοι, και οι μαζικες κατηγοριοποιησεις. Οπως και ο τελευταιος: για το αν καιγεται καρφι ή οχι στους αθεους να ειναι η μειοψηφια κλπ.
Και κατι ακομα: δεν με ενοχλει η παρουσια καποιου συγκεκριμενου μελους στο φορουμ, ισα ισα. Οσες περισσοτερες αποψεις ακουγονται τοσο περισσοτερο ενδιαφερον βρισκω σε εναν διαλογο. Αυτο που με ενοχλει ειναι η αλλαζονεια. Κ η αναγκη επιβολης μιας αποψης ως αμετακλητα ορθη. Κ οχι Sabb, δεν εννοω εσενα. Απλα ειπα με την ευκαιρια, να γραψω τί με ενοχλει γενικοτερα.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
14-03-2009, 21:23 #160
Προτου σου απαντησω και εγω θα μου επιτρεψεις να σκεφτω φωναχτα....
Δεν θυμαμαι να εχουμε \"κοντραριστει\" για κατι ξανα στο παρελθον,
οπως επισης δεν θυμαμαι να εχω συναντησει ξανα ηπιο και σκεπτομενο συνομιλητη και να εχω αντιθεσεις οπως εσυ.
Θα χαιρομουνα αν ειχα πολλους θρησκευομενους οπως εσυ να μιλαω ολη μερα....
Δεν με χαλανε οι θρησκευομενοι ακριβως, οσο το να βρωμανε προβατιλα απο 10 μετρα μακρια.....
και αυτο ισχυει ειτε εισαι θρησκευομενος ειτε οχι φυσικα, το αντιθετο θα ηταν ρατσισμος.
Δυστυχως την προβατοποιηση ενα μεγαλο μερος θρησκευομενων την εχει κανει δευτερη του φυση.
Διαπιστωνω με χαρα οτι εσυ (και αλλοι φυσικα) θες να εισαι ελευθερο και σκεπτομενο πνευμα.
Απο τετοιους ανθρωπους εγω τουλαχιστον εχω να παρω σκεψεις και να τις δουλεψω, απο προβατα, τιποτα.
Προτού απαντήσω θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω σε κάτι. Δεν νομίζω πως μπορεί κάποιος να είναι φανατικός με κάτι ή με κάποια ιδεολογία χωρίς να είναι ασεβής σε οποιαδήποτε έρχεται εναντια σε αυτό που τον φανατίζει.
Συνηθως ειμαι προσεκτικος σε οτι γραφω, ναι μεν ειμαι φανατικος ιδεολογος, αλλα επειδη θελω να με σεβονται, ξερω οτι πρωτα πρεπει να σεβαστω εγω πρωτα τον διπλα μου.
Παρολα αυτα επειδη σαν ανθρωπος κανω λαθη, και επειδη μου αρεσει να κανω λαθη μπορει να συμβει και αυτο που αναφερεις.
Ευχαριστως αν τυχει και δεν σεβαστω τον διπλα μου επι του προσωπικου να μου το επισημανει.
Θα μου εχει κανει ενα μεγαλο καλο, θα με διορθωσει και θα με εχει κανει καλυτερο.
a folie raisonnante για όσους δεν ξέρουν? Ίσως και να είναι έτσι αλλά αυτό συμβαίνει περιστασιακά..
δεν με θεωρησα ποτε ως λογικο ανθρωπο, η οτι δεν εχω ατελειες, η οτι δεν ειμαι τρελος η οτι αλλο εχει βγαλει η ψυχιατρικη επιστημη, πολλα μπορουν να συμβαινουν εν αγνοια μου.
Αυτο ξερεις που με ενδιαφερε παντα ειναι αν ο εαυτος μου ειναι διαχειρισιμος απο μενα η οχι.
Τα υπολοιπα ειναι μελετες επιστημονων, και τα αφηνω για αυτους, εγω ειμαι ενας απλος χρηστης το e-psychology και τιποτα αλλο.
Έχεις πεί και άλλα όμως μου είναι δύσκολο να κάνω search μέσα στα χιλιάδες μηνύματα σου. Μιλάω για σχόλια ειρωνικής μορφής.
γενικα ναι ειμαι ειρωνας και το εχω ξαναπει.
Δεν ειρωνευομαι ομως επι του προσωπικου.
Αλλα αν βρεις κατι, μπορουμε να το συζητησουμε πιο συγκεκριμενα.
Δεν αντιλέγω. Όμως δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τον όρο \"χριστιανός\". Εννοείς όσους ζούν σε χριστιανική χώρα ή όσοι έχουν θρησκευτική ιδιότητα? Ουδείς αναμάρτητος κρίνο. Μόνο το είδος της αμαρτίας διαφέρει.
χμμμ χριστιανο εννοω αυτον που πιστευει στην χριστιανικη θρησκεια, καλα τα λεω??
Οσον αφορα τις αμαρτιες τι ουδεις αναμαρτητος,
εγω ειμαι ο πιο αμαρτωλος απο ολους....
Μην σου πω οτι οταν διαβαζα θρησκευτικα πιτσιρικας πηγαινα εκει που ελεγε για αμαρτιες και τις εκανα ολες....
Υποτιμητικά ως προς αυτό που πιστεύουν. Νομίζω πως δεν με καταλαβαίνεις εδώ. Δεν θεωρώ θρησκευόμενο αποκλειστικά τον χριστιανό αλλά γενικά αυτόν που πιστεύει σε μια ανώτερη ύπαρξη. Πίστη απο πίστη διαφέρει και αυτή μπορεί να φτάσει στα όρια του φανατισμού (όπως και μια αντίθετη θρησκευτική ιδεολογία). Ίσως να το λέω εσφαλμένα. Πάντως εννοώ τα άτομα που πιστεύουν.
και τι να γινει τωρα που ειμαστε αντιθετοι στο ζητημα??
Αυτο σημαινει οτι δεν μπορουμε να συζητησουμε σαν ανθρωποι??
Ειπαμε οτι εγω πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος, εσυ λες οτι υπαρχει, πολυ ωραια εληξε το ζητημα, παμε παρακατω.
Εδω εχουμε ζητηματα ομως που μας αφορουν εξισου ειτε πιστευεις ειτε οχι.
Μεχρι πρωτινος για να παντρευτεις επρεπε να φιλησεις το χερι του παπα, ναι η οχι?
Αν ειχες παιδι και δεν το ειχες βαπτισει δεν το δέχονταν στο σχολειο, ναι η οχι???
Πριν λιγες μερες ενας μαθητης πηρε 3ημερη αποβολη γιατι αρνηθηκε να πει προσευχη, εδω τι θα κανουμε, τα στραβα ματια??
Εδω και 6 μηνες οι παπαδες εμπλεκονται σε ενα απο τα χειροτερα σκανδαλα στην ελληνικη ιστορια, ουτε αυτους θα τους κρινουμε?
Ειναι του θεου και αυτα??
Σε προσβαλω οταν συζητω για τετοια ζητηματα???
Και μπορω να συνεχισω για περιπτωσεις επι μακρον....
Δηλαδή προτιμάς τους πολιτικούς? Η εξουσιολαγνεία νομίζω ποτέ δεν θα εξαλείψει. Πάντα θα πληρώνει ο υπο υποταγή κοσμάκης ακόμα και για τις ακαθαρσίες στις δημόσιες τουαλέτες. Και που τα λές εδώ μέσα τι νόημα έχει? Δεν νομίζω να επισκέπτεται το e-psychology κάποιος υπεύθυνος δημόσιων παραπόνων. Η μήπως το λές για μας τους ψυχανώμαλους που έχουμε και τα προσωπικά μας κουσούρια εκτός απο την δεδομένη καφρίλα που συναντάμε στην κοινωνία μας?
αυτο παλι πως σου ηρθε??
οχι φυσικα τους συχαίνομαι τους πολιτικους, ιδια φαρα με τους παπαδες ειναι.
Τωρα γιατι τα λεω εδω μεσα,
φανταζομαι οτι συνομιλω με κοσμο, με πειθει τον πειθω κ.ο.κ.
Και δεν εχω θεωρησει κανενα ψυχανωμαλο οπως το βαζεις.
Προσεξε ειναι κριμα να μειωνεις ετσι τον εαυτο σου αλλα και τα υπολοιπα μελη του φορουμ.
Προσωπικά δεν θέλω κανέναν ναό για μένα. Θα προτιμούσα το όλο θέμα (θρησκεία) να είχε καθαρά μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Επίσης δεν θεωρώ την φιλανθρωπία κεκτημένο καμίας μορφής θρησκείας παρα μόνο κοινή αρετή.
βεβαιως και συμφωνουμε με αυτο που λες.
Μα αν ηταν ετσι φιλτατε πολλα θα ηταν πολυ διαφορετικα στο συνολο της ζωης μας, πιστεψε με...
Σαφώς και έχεις δίκιο. Όμως δεν νομίζω να καταφέρεις τίποτα με το να συμφωνήσω εγώ μαζί σου. Και ακόμα καταλαβαίνω πόσο δύσκολο θα ήταν για σένα να κάνεις κάποιο παράπονο εκεί που θα έπρεπε να σε ακούσουν. Οι καλοί χριστιανοί θα ήταν ικανοί να σε λιντσάρουν....
φυσικα και εχω να κερδισω.
Βλεπω οτι πραγματικα ολοι οι θρησκευομενοι δεν ειναι κολλημενοι.
Καθε μερα που ανακαλυπτω και εναν ακομα χαιρομαι για αυτο.
Οσο για τους \"καλους χριστιανους\" μην στεναχωριεσαι και τους εχω αντιμετωπισει, ξερω ολα τα βιτσια τους.
Κάνεις λάθος. Έχω διαβάσει πολύ όμορφα κείμενα απο σένα. Όταν όμως διαφωνώ σε κάτι θέλω να λέω. Επειδή λέμε και μερικές σωστές κουβέντες δεν σημαίνει οτι είμασδτε πάντα σωστοί. Το ίδιο ισχυεί και για μένα αλλά και για όλους.
σε ευχαριστω για το σχολιο,
Βεβαιως και θελω να ακουσω την διαφωνια σου.
Πριν ομως αλλο καταλαβα.
Την διαφωνια σου επιβαλλεται να την πεις και με ενδιαφερει να την ακουσω.
Την λέξη μάγκας την έχω χεσμένη. Νομίζω πως έχω περάσει την εφηβεία μου, τότε δηλαδή που όλοι ήθελαν να είναι μάγκες...Ας είναι μάγκες όσοι θέλουν κρινο. Εγώ δεν θέλω.
σωστος....
Λυπάμαι αν φέρθηκα τόσο άσχημα. Θέλω πάντως να πιστεύω οτι θα μάθουμε ένα δύο πράγματα παραπάνω και οι δύο απο την συζήτηση μας.
οχι δεν νομιζω να φερθηκες ασχημα, προφανως παρερμηνευσα τα λεγωμενα σου.
Θεωρησα οτι σχεδον μου φιμωνες το στομα και σορρυ που θα το πω, αλλα αυτο δεν το ανεχωμαι απο κανενα.
Οπως σου ειπα στην αρχη η συζητηση μας ηταν παραπανω απο επικοδομητικη και φυσικα και οι δυο μαθαμε κατι.
Και πολύ καλά θα κάνεις. Θα υπάρξουν φορές όμως που θα κατακριθείς γι\'αυτό και το ξέρεις. Καλό κουράγιο.
χμμμ οι ανθρωποι κυριως απο αμυνα δεν κανουν τιποτα αλλο παρα να κρινουν χωρις να εχουν λογο.
Η κριτικη ειναι μια κατακτηση του ανθρωπου αρκει να ξερει το λογο που την κανει. Ειναι βλεπεις δικοπο μαχαιρι.
Οσο για τους κατακριτες, εννοια σου και εχω μπολικη πειρα, οποιος θελει να φορεσει τετοια μασκα ας κοπιασει.
Εχω και θεσεις και υπομονη και επιχειρηματα.
14-03-2009, 21:25 #161
Originally posted by afrula
Αλλα ως αθεοι πρεπει να καταλαβετε οτι ο Θεος δε φταιει .
Η μηπως για την κριση φταινε οι εξωγήινοι??
Μην το ριξουμε στο λιακο τωρα.
14-03-2009, 21:27 #162
Σε λίγο θα κατηγορηθούμε πως προσπαθούμε να προσηλυτίσουμε στον αθεισμό μέλη του φόρουμ...
Τωρα, γιατι ανοιξες εσυ ή ο οποιοσδηποτε ενα θρεντ δεν μπορω να ξερω. Ακομα κ οταν ανοιξα εγω τα δικα μου θρεντ.
Παρολα αυτα, απο την πορεια ενος διαλογου μπορω να βγαλω τα δικα μου συμπερασματα.
Σε οτι αφορα το τί με ενοχλησε, το εγραψα ξεκαθαρα. Νομιζω πώς πιο καθαρα δεν γινεται. Οι αφορισμοι, και οι μαζικες κατηγοριοποιησεις. Οπως και ο τελευταιος: για το αν καιγεται καρφι ή οχι στους αθεους να ειναι η μειοψηφια κλπ.
Και κατι ακομα: δεν με ενοχλει η παρουσια καποιου συγκεκριμενου μελους στο φορουμ, ισα ισα. Οσες περισσοτερες αποψεις ακουγονται τοσο περισσοτερο ενδιαφερον βρισκω σε εναν διαλογο. Αυτο που με ενοχλει ειναι η αλλαζονεια. Κ η αναγκη επιβολης μιας αποψης ως αμετακλητα ορθη. Κ οχι Sabb, δεν εννοω εσενα. Απλα ειπα με την ευκαιρια, να γραψω τί με ενοχλει γενικοτερα.
14-03-2009, 21:35 #163
Μήπως εννοείς εμένα? ... πολλές φορές γράφω αυθόρμητα και αισθάνομαι οτι θα με παρεξηγήσουν όσοι διαβάζουν τις ξεροκεφαλιές που γράφω...
Οχι ρε μην ψαρωνεις εμενα εννοει....
Ακου σοφακι 2 φωνηεντα,
ενα
οταν λες οτι δεν κωλωνεις να ειναι οντως ετσι και να μην πετας σποντες για να μου πεις κατι, γιατι αν δεν με ονοματισες ειναι γιατι οντως κωλωνεις.
δυο
οτι σε ενοχλει, να πιεις ξυδι βαλσαμικο μοδενας.
μηδεν
το μονο που δεν μου αρεσει ειναι να διαβαζω τετοια υπονοουμενα οπως επισης να κανεις την παπια οτι δηθεν δε αναφερεσαι σε εμενα.
Σε τετοιες περιπτωσεις η σιωπη ειναι ο καλυτερος φιλος....
14-03-2009, 21:55 #164
Κρινο,
εμενα ξερεις τί δεν μου αρεσει? ο τροπος σου....το \"σοφακι\", το \"να σου πω δυο φωνηεντα\", \"να πιεις ξυδι βαλσαμικο\", και τα σχετικα.
Επισης κατι ακομα: ολος ο κοσμος δεν περιστρεφεται γυρω απο κανεναν μας, ουτε απο σενα, οπως γνωριζεις. Αν θελω να σου πώ κατι, θα σου το πώ οπως εκανα κ στο παρελθον αρκετες φορες. οταν με ενοχλουσαν πραγματα που ελεγες κατα καιρους.
Λυπάμαι που βλεπεις οτι μιλάω με υποννοουμενα. Αν εχεις την διαθεση να ξαναδιαβασεις τί γραφω λέω: \"Δεν με ενοχλει η παρουσια καποιου συγκεκριμενου μελους στο φορουμ, ισα ισα\". Και συνεχιζω λεγοντας προσωπικα στον Sabb πώς δεν εννοω αυτον, γιατι απανταω προσωπικα σ αυτον κ το τί λεμε.
Δεν πειράζει ομως. Δεν εισαι υποχρεωμενος να με καταλαβεις βεβαια.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
14-03-2009, 22:02 #165
Μήπως εννοείς εμένα? ... πολλές φορές γράφω αυθόρμητα και αισθάνομαι οτι θα με παρεξηγήσουν όσοι διαβάζουν τις ξεροκεφαλιές που γράφω...
Τωρα, σε οτι αφορα το πώς γραφεις, εγω προσωπικα τα διαβαζω με ενδιαφερον. Κ πολλες φορες προβληματιζομαι. Ειτε γραφω κατι σχετικο, ειτε οχι.Αν θυμασαι, τις περισσοτερες φορες συμμετεχω στα θεματα σου.
Το αν συμφωνω ή οχι, δεν με ενδιαφερει.Ουτε βρισκω τη συμφωνια σε ενα θεμα απαραιτητα δειγμα επικοινωνιας.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή