Results 511 to 525 of 536
Thread: Διαθρησκευτική ανοησία
-
06-04-2009, 20:45 #511
Επί του θέματος,
( οχι τυχαία, καθώς δεν θεωρώ οτι έπεσε τυχαία στο χέρι μου) διαβάζω ένα πολύ εύστοχο κατά τη γνώμη μου βιβλίο, ενός ευφιέστατου κατά τη γνώμη μου ανθρώπου, το οποίο λέγεται \" Η εξέλιξη της αγάπης\". Το έχει γράψει ο Gerald Huther, καθηγητής Νευροβιολογίας στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστιμίου του Γκέτιγκεν και θίγει το θέμα με το οποίο ασχοληθήκαμε στην πορεία του διαλόγου μας, όσο αυτός έμενε εποικοδομητικός. Ποιός ο ρόλος της θρησκείας, στην συνοχή μιας κοινωνίας? Ποιός ο τρόπος της να λειτουργεί ως συνεκτικό της ολότητας, μέσω των νοημάτων της, όταν μάλιστα ένα απο τα πιο καίρια αυτών, είναι η αγάπη.
Θα σας παραθέσω αποσπάσματα,
οσο πιο σύντομα μπορέσω.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
- 06-04-2009, 20:49 #512
Originally posted by Sofia
Originally posted by weird
Συνήθως, όταν αντιπαθούμε, έχουμε πιο κλειστά τα αυτιά.. είμαστε πιο προκατειλημμένοι απέναντι στον άλλο.
Το επίτευγμα είναι, να ακούμε ΙΣΑΞΙΑ αυτούς που συμπαθούμε σαν ποιότητα, χαρακτήρα κτλ, με εκείνους που αντιπαθούμε.
Γι αυτο κ δεν καταλαβα τον λογο δήλωσης της συμπαθειας ή αντιπάθειας μεταξυ μας...το ειδα λιγο και σαν παγιδα (οχι εσκεμμενα βεβαια).
Είναι ίσως μια ανάγκη μας να ξέρουμε, ποιός μας συμπαθεί, καθόλα ανθρώπινη.
όταν ωστόσο μετέχουμε όλοι ισότιμα στα πλαίσια ενός διαλόγου που θέλουμε να είναι εποικοδομητικός, κυρίως διότι η ανταλλαγή απόψεων θα ρέει ελεύθερα μέσα του, τότε καλό είναι πιστεύω, όσο με αφορά, να αναλαμβάνω αυτήν την πρόκληση.
Και εξηγούμαι.
Ως άνθρωπος, πάντα θα έχω αντιπάθειες και συμπάθειες.
Αλλά θέλω, όταν πρόκειται να εξερευνήσω κάποια \"αλήθεια\", αυτό να μην μου στέκεται εμπόδιο, στο να επικοινωνώ εποικοδομητικά με τον κάθε ένα. ( απροκατάληπτα, σε σχέση με το ποιόν συμπαθώ ή αντιπαθώ).
)
Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
06-04-2009, 21:03 #513
Originally posted by nature
Sofia,
είτε μου είχε διαφύγει από το άλλο θέμα είτε δεν το είχες αποδώσει τόσο παραστατικά όπως τώρα, στο παράδειγμά σου με την weird. Πετυχημένο και κατανοητό! Αν συμπαθείς την weird και νοιώθεις ότι δεν επιτρέπεται να διαφωνήσεις σε τίποτα μαζί της τότε βάζεις από μόνος σου φραγμό στην ίδια τη ματιά σου. Αναγκάζεσαι να εξομοιωθείς μαζί της σε όλα.
Μπορεί όμως να ταιριάζεις με την weird πολιτικά, αλλά να απέχετε παρασάγγες σε άλλα θέματα όπως είναι η καλωσύνη, η ενσυναίσθηση, ο τρόπος που μεγαλώνει τα παιδιά της, οι θρησκευτικές απόψεις, τα μουσικά γούστα, τα αθλητικά γούστα,...κλπ. Επίσης δεν μπορεί να φορτώνεσαι ό,τι μαλ....@ πιθανόν κάνει η weird..
Γιαυτό εγώ είχα προτείνει εναλλακτικά 3 διαφορετικές ερωτήσεις στο ίδιο θέμα. Με ποιον είστε πιο κοντά ιδεολογικά, ψυχολογικά και ποιανου νοιώθετε πιο ανοιχτή τη ζεστή του αγκαλιά. 3 ερωτήσεις που σκέφτηκα βιαστικά κ που σίγουρα επιδέχονται βελτίωση. Για να φανεί τελικά αυτό ακριβώς που λες Σοφία. Νομίζω ότι αυτή η διαπίστωση είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα ψυχολογική διαπίστωση.........
Weird ελπίζω να μη σε πιάσει λόξυγγας με τόσες αναφορές στο όνομά σου
Ωστόσο είναι πολύ ενδιαφέρον το σημείο που οδηγούμαστε.
Η ρίζα της συμπάθειας, λογικά είναι κάποια σύγκλιση, ή κάποια τάυτιση ή κάποιος θαυμασμός γία τον άλλο και πολλά ακόμα ή.
Αυτό όμως που θέτετε κι εσύ και η Σοφία μας,
είναι το οτι δεν γίνεται να ταυτίζομαι στα πάντα με τον άλλο και να χάνω την ματιά μου, αλλά και την ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ μου ( για να διασώσω την συμπάθεια?)
Εξάλλου όταν συμπαθώ κάποιον, τότε θεωρώ ακόμα πιο επιτακτικό το να του δείξω και πού διαφωνούμε, κι ότι προκύψει..Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
06-04-2009, 21:05 #514
Είναι ίσως μια ανάγκη μας να ξέρουμε, ποιός μας συμπαθεί, καθόλα ανθρώπινη.
και καθολα παγιδα οταν αυτη η συζητηση αφορα ενα φορουμ.
Ειναι συνηθες καποιος κοσμος να μπερδευει το εικονικο με το πραγματικο.
Ετσι σε κατι εικονικο δημιουργουνται αντιπαθειες, συμπαθειες, και δεν ξερω ποσα αλλα ακομα συναισθηματα, ολα στο οριο του ψευδους και του στατιστικου λαθους.
Και για να το εξηγησω καλυτερα,
αν η εικονικη συζητηση μεταφορα στην πραγματικοτητα και μπορουσε να εκφρασει ολη την συζητηση μεταφερμενα σε μια f2f συζητηση, ποιος μπορει να ειναι σιγουρος οτι τα ιδια συναισθηματα θα υπηρχαν εξισου ως εχουν??
Πως μπορει να βεβαιωσει οτι εγω θα συμπαθουσα εξισου τον sabb στον ιδιο βαθμο που τον συμπαθω τωρα??
Ισως και να τον εβρισκα τεραστιο αντιπαθητικο.
Εξισου ενα login που με αντιπαθει να με συμπαθουσε τρομερα και να αναθεωρουσε ταμαλα.....
Σε ολες αυτες τις ψυχοφθορες διαδικασιες υπαρχει αυτο το μπερδεμα καταστασεων και το θεμα ειναι οτι ξεφευγουμε συχνα πυκνα απο το θεμα του φορουμ με αποτελεσμα καποιοι να εκτιμουν οτι το καλυτερο που θα ειχαν να κανουν ειναι να στησουν χαρακωματα....
Τεσπα, πιο καλα δεν μπορω να το εξηγησω ουτε να λαβω μερος σε τετοια εικονικα συναισθηματα που δεν εχουν να προσφερουν τιποτα εκτος απο το να δωσουν τροφη για σκεψεις (αρνητικες η οχι) και να παιξουν προχωρημενα παιχνιδια του μυαλου....
σορρυ αλλα το μυαλο μου εχει μαθει να λειτουργει σε οτι ζει πραγματικα με τις 5 αισθησεις του και οχι για να χανεται στα θλιβερα και αχανη μονοπατια του διαδικτυου....
06-04-2009, 21:17 #515
Κρίνο σου απαντώ με κάτι που είχε γράψει η Σοφία, και το οποίο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη.
Originally posted by sabb
Το θέμα είναι γιατί κάποιος να έχει απωθημένα με κάποιον άλλον ? Είμαστε εικονικές προσωπικότητες, με κάποιους που συμφωνούμε εδώ πέρα πιθανόν στον έξω κόσμο να μην ταιριάζουν τα χνώτα μας και με κάποιους που διαφωνούμε εδώ, στην πραγματικότητα να μπορούσαμε να κάνουμε παρέα έξω...
Sofia
δεν ξερω εικονικες ή οχι, σιγουρα ομως εστω απο δω εκφραζουμε κομματια του εαυτου μας. Σιγουρα περιορισμενα, σιγουρα μονοδιαστατα, αλλα μεχρι καποιο σημειο αντιπροσωπευτικα. γνωριζω ελαχιστα ατομα απο το φορουμ αυτο σε προσωπικο επιπεδο κ εχω δει πώς ειναι αντιπροσωπευτικο αυτου που βλεπω και εγω στην προσωπικη μας επικοινωνια. Και γι αυτο το γραφω εδω...
Πιστεύω οτι δεν μπορούμε να οδηγηθούμε στα ίδια συμπεράσματα που θα οδηγούμασταν σε μια εδώ και τώρα , άμεση επαφή.
Σίγουρα το δικτυακό στοιχείο έχει τα στραβά του ( ευνοεί τις παρεξηγήσεις αφού δεν προσφέρει άμεσες πληροφορίες, πχ τόνος φωνής, ύφος κτλ_ ) έχει όμως και τα καλά του ( μπορεί κάποιος, να ανοίξει κομμάτια του που δεν τα ανοίγει σε μια άμεση επαφή, να εκμυστηρευτεί και να καταθέσει με ειλικρίνεια πράγματα βαθιά προσωπικά).
Εξάλλου, παρά το \"εικονικό¨της επαφής, πόσες φορές αυτή η δικτυακή επαφή έχει προσφέρει μεγάλη στήριξη και βοήθεια?
Επομένως, καλό είναι, βάσει των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων της, να χρησιμοποιούμε την επικοινωνία μεσω του φόρουμ για κατάλληλους σκοπούς, όπως η παροχή γνώμης, βοήθειας, στήριξης και η ανταλλαγή απόψεων.
Το να σχηματίσουμε εικόνα για τον άλλο και να πούμε οτι τον αντιπαθούμε ή τον συμπαθούμε, είναι ίσως κάτι αναπόφευκτο, αλλά να έχουμε στον νου, οτι θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και εικονικό, στο μέτρο που με μια προσωπική αλληλεπίδραση, θα μπορούσαν τα όποια συμπεράσματά μας, να αλλάξουν, λίγο ή πολύ, εξαρτάται και απο τις δύο μεριές αυτό.
Θεωρώ πολύ εύστοχες τις ερωτήσεις που έθεσε η Nature, στο θέμα αυτό.
με ποιόν νιώθουμε οτι συγκλίνουν οι απόψεις μας?
Ποιον νιώθουμε πιο υποστηρικτικό κτλ?
Ξέρεις, η εικονικότητα δεν αναιρεί την πραγματικότητα, αλλά ούτε και ταυτίζεται απαραίτητα μαζί της.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
06-04-2009, 21:25 #516
weird, δεν έχω κάτι να πω...Το θρεντ σου μ \' αφήνει άναυδο...Αν δίνω την εντύπωση πως συμπαθώ τον Κρίνο και αντιπαθώ τον Εμπνευστή, τέτοια πρόθεση δεμ έχω, αν και οφείλω να ομολογήσω πως σαν άνθρωπος δεν μπορώ να μην αξιολογήσω ότι:
- Όταν με βρίσανε ο Κρίνος ήταν εκεί να μιλάει εξ ονόματος όλου του φόρουμ , όταν ο Εμπνευστής και όλοι οι άλλοι ( ..πλην nature & NikosD..), λουφάξανε...
Απλά Σ\'αββα μου, μην είσαι σίγουρος οτι όλοι οι άλλοι βλέπουν κάθετι που γράφεις, ή οτι όλοι όσοι δεν σε υποστρήριξαν, το έκαναν για κάποιον συγκεκριμένο λόγο που είχε να κάνει με εσένα. - Μέχρι και σήμερα ο Εμπνευστής δείχνει σύμπνοια με τον υβριστή (προφανώς λόγω ιδεολογικής ταύτισης)
- Αντιστέκομαι στην θρησκοληψία γιατί την θεωρώ τροχοπέδη προς την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου.. Αναφέρομαι φυσικά στην φανατική έκφανση της πίστης προς το Θείο κι όχι την αγνή της εκδοχή..Άλλο θρησκοληψία κι άλλο αγνή πίστη..Μ\' αυτό το σκεπτικό δεν διαχωρίζω την αγάπη μου ως προς πιστούς και τους άπιστους. Από τους πιστούς προς το παρόν όμως, μόνο μισαλλοδοξία κι εμπάθεια έχω εισπράξει (βλέπε Holbold, Εμπνευστής κλπ..). Με τους άπιστους , π.χ. Κρίνο, τυχαίνει να βλέπουμε τον κόσμο με τα ίδια ανθρωποκεντρικά κριτήρια. Μισαλλοδοξία από απίστους δεν έχω εισπράξει...
- Έχω εισπράξει σύμπραξη ετερόκλητων προσωπικοτήτων ενάντια μου, θαρρείς κι έχω βρίσει κάποιον...Ένα φόρουμ σχεδόν, καταφέρεται εναντίον μου γιατί προσπάθησα να επαναφέρω την ποιότητα ενός \"βλακώδους\" θρεντ - ως προς το γεγονός που περιγράφει - γιατί ηλιθιωδώς πίστεψα πως με τη συμμετοχή όλων σ\' ένα εποικοδομητικό διάλογο, θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε ανώτερα επίπεδα διαλογικής συζήτησης...
- Ο Εμπνευστής έχει καταραστεί τα παιδιά μου, ο Κρίνο όχι...
- Ο Εμπνευστής προσπάθησε να υπερασπιστεί τον δολοφόνο Κορκονέα που καθάρισε εν ψυχρώ τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο, και προς τιμή του η πλειοψηφία του φόρουμ ήταν αντίθετη...
Αν λοιπόν, ένας άνθρωπος σαν και μένα με συγκεκριμένη ιδεολογία και αρχές, καταστρέφει την ισορροπία μέσα στο φόρουμ - όπως τουλάχιστον διαφαίνεται πως συμβαίνει - δεν νομίζω πως έχει επί πλέον λόγους να υφίσταται σαν διαδικτυακή προσωπικότητα..
ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν υποστήριξα κάτι τέτοιο για εσένα.
Πίστεψα πως κάτι έχω δώσει εδώ μέσα , αλλά τελικά μάλλον λάθεψα...
Δεν μπορώ να καταλάβω, πως τα λόγια μου, οτι ενδεχομένως να ήσουν σε κάποιες στιγμές προκατειλημμένος απο το ποιός μιλούσε ( κάτι που είναι ανθρώπινο, όπως είπε και η Αρση) , σε οδήγησαν σε αυτό το συμπέρασμα..
Μάλλον είμαι pain in the ass και δεν το κατάλαβα..
για μένα δεν είσαι ενοχλητικός.
Ϊσα ϊσα μου αρέσουν πολύ οι αφορμές που έχω να τοποθετηθώ στα γενικότερου ενδιαφέροντος θέματα που ανοίγεις. Θεωρώ μια φωτεινή δέσμη την συμμετοχή σου στο φόρουμ....
όσο για την παρατήρησή μου, έίχε να κάνει με μια γενικότερη παρατήρηση, που ως ερέθισμα είχε τον διάλογό σας ...
Πόσο καθαρά ακούμε κάποιον, όταν δεν συμπλέουμε ιδεολογικά, συναισθηματικά κτλ?
Το βρήκα να με προβληματίζει έντονα και γι αυτό το κατέθεσα, όχι σαν κριτική εναντίον σου.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
06-04-2009, 22:22 #517
έχει όμως και τα καλά του ( μπορεί κάποιος, να ανοίξει κομμάτια του που δεν τα ανοίγει σε μια άμεση επαφή, να εκμυστηρευτεί και να καταθέσει με ειλικρίνεια πράγματα βαθιά προσωπικά).
θα μιλησω προσωπικα,
οσο θυμαμαι τον εαυτο μου, οτι ηταν να καταθεσω σε μια παρεα το εκανα με ειλικρινεια. Ειτε ειμαι δικτυακα ειτε σε ενα καφενειο, μου κανει το ιδιο.
Η γνωμη που εχει καποιος ειναι γνωμη και δεν αναιρειται ειτε την γραφει εδω μεσα ειτε την φωναζει σε ενα πλήθος, το ζητουμενο παντα ειναι να την πιστευει και να ξερει γιατι πραγμα μιλαει.
Εδω μεσα η λειτουργια που υπαρχει ως χρηστικη ειναι καθαρα το θεμα της αποστασης.
Πχ μενει ο αλλος θεσσαλονικη και μιλαει μαζι μου που ειμαι απο αθηνα.
Βεβαιως πολυ πιθανον να μιλαω με καποιον που μενει ενα στενο παρακατω, αλλα αυτο δεν το θεωρω κατι προχωρημενο αλλα καταντια.
Τωρα βεβαια ο φοβος καθισταται φοβερα ανασταλτικος παραγοντας για πολλες περιπτωσεις κοινωνικης επαφης ομως πιστευω οτι οποιος θελει μπορει να κανει την υπερβαση του. Ειμαι υπερμαχος της αποψης, δεν υπαρχει δεν μπορω - υπαρχει δεν θελω. Αλλιως παραμενει μπορει και εσαει, εγκλωβισμενος στις φοβιες του.
07-04-2009, 20:49 #518
Διαβασα ενα κειμενο απο ενα Blog που σχετίζετε με τα θλιβερα γεγονοτα του σεισμου που εγινε στη γειτονικη Ιταλια.
Ο αγαπητος Blogger εκφραζει την θλιψη του συνδεοντας με την θρησκεια οπως αυτος βεβαια την αντιλαμβανεται.
Δεν ειμαι σε θεση να αμφισβητησω την πιστη κανενος, μπορω ομως να κρινω ενα δημοσιο κειμενο οπως αυτο το διαβαζω εκφραζωντας τις αμφιβολιες μου σε σχεση με το πως το βλεπω εγω.
Ετσι βαζω το κειμενο το οποιο λογω του θεματος ειναι ακρως επικαιρο και η συνδεση του με την θρησκεια δινει μια πολυ ενδιαφερουσα δυναμικη.
Σε τετοιες ψυχολογικα πιεσμενες καταστασεις το πως και γιατι ο καθενας μπορει και θελει να το συνδεσει με την θρησκεια δειχνει μια δυναμικη την οποια σε αυτο το θρεντ εχουμε αναλυσει κατα πολυ.
Προσθετω τις δικες μου σκεψεις - αντιρρήσεις σε quote.
Λ\' Άκουϊλα: Ο “αετός” που τσακίστηκε…
Είναι γεγονός ότι οι υπερήφανοι αετοί που πετούν ψηλά στους αιθέρες δεν κινδυνεύουν ποτέ από σεισμούς. Όμως στην πόλη Λ’ Άκουϊλα, που κατά τραγική ειρωνία σημαίνει ‘αετός’, αυτό διαψεύστηκε τραγικά τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου 2009. Τι αποφράδα μέρα κι αυτή! Για μια ακόμη φορά, ο ‘αετός’ συνετρίβη από την καταστροφική μανία του βλοσυρού Εγκέλαδου. Τα προηγούμενα δύο ξεσπάσματά του ήταν πολύ παλιά για να τα θυμάται κανείς και ν’ ανησυχεί. Η πόλη, που ιδρύθηκε το 1254, είχε συγκλονιστεί από δύο μεγάλους σεισμούς, το 1703 και το 1706, δηλαδή πριν από τρεις και πλέον αιώνες. Περασμένα ξεχασμένα, θα πεις, όχι όμως και για τον Εγκέλαδο, που επί 300 χρόνια συγκέντρωνε υπομονετικά μηχανική ενέργεια. Την απελευθέρωσε εν τέλει χτες το πρωί σε πολύ μικρό εστιακό βάθος κάτω από την πόλη, κι έστι ξεθύμανε προς το παρόν, αδιαφορώντας για το θάνατο, την καταστροφή, το θρήνο, κλαυθμό και οδυρμό που προκάλεσε στους κατοίκους της ιστορικής πόλης.
Η περιγραφή του δράματος της Λ’ Άκουϊλα δόθηκε πολύ ζωντανά από τον άσπονδο \"φίλο\" μου Μ.Τ. (η αλήθεια να λέγεται!) σε άρθρο στη zougla.gr . Τραγική φιγούρα η μάνα του 28χρονου Έλληνα φοιτητή, Βασίλη Κουφολιά, που έκανε δραματική έκκληση μέσω της εκπομπής Κίτρινος Τύπος: «Χαλάσματα, χαλάσματα… Τίποτα δεν έχει μείνει… Δε μας μιλάνε οι διασώστες… Να προσεύχεστε, να προσεύχεστε! Γιατί αργούν τόσο πολύ;(…) Αν μάθετε κάτι να μας ενημερώσετε… Προσευχηθείτε! Γεια σας!»
Η κραυγή της μάνας διαπέρασε όλο μου το είναι και με άφησε άυπνη για το υπόλοιπο της νύχτας. Προσπαθούσα να προσευχηθώ, να στείλω ενέργεια με τη σκέψη μου στον εγκλωβισμένο φοιτητή, δίνοντάς του κουράγιο, λέγοντάς του νοερά να έχει πίστη, διότι η δυνατή πίστη μετακινεί βουνά, ναι, ακόμη και τα βουνά των συντριμμιών που τον είχαν εγκλωβίσει. Έχει συμβεί στο παρελθόν άνθρωποι ν\' ανασυρθούν ζωντανοί κάτω από τα ερείπια μετά από τρεις, πέντε, ακόμη και δώδεκα μέρες. Όμως η αμφιβολία μου για το αν ο Βασίλης ήταν ακόμη ζωντανός, υπονόμευε και τη δική μου πίστη για μια πιο αποτελεσματική προσευχή. Προσευχόμουνα και για την τραγική μάνα που η ελπίδα της παρέμενε ακόμη ζωντανή. Προσευχόμουν να μη λυγίσει, να μην καταρρεύσει.
βρισκω θεμιτο το τροπο σκεψης μεχρι εδω.
Οταν πιστευεις στη προσευχη και σε μια κατασταση οπως αυτη που υπαρχει στη Ιταλια το να θες να μεταδωσεις λιγο απο την σκεψη σου (ειτε με προσευχη ειτε με αλλο τροπο) το θεωρω ανθρωπινο.
Βεβαια τι ακριβως συμβαινει κανεις δεν μπορει να το ξερει.
Φαινεται ομως οτι αυτο ειναι ενα κομματι που ουτε το γνωριζουμε και μαλλον δεν μας ενδιαφερει.
Αυτος που κανει μια προσευχη σε μια τετοια δυσκολη στιγμη το κανει απο δικη του εσωτερικη αναγκη και προσπαθει να καλυψει αυτο ακριβως το κενο.
Ηδη ο blogger γραφει πως η πιστη του, βρεθηκε σε σημειο κλονισμου.
Ο λογος ειναι πιστευω εξισου ανθρωπινος.
Οταν προσευχεσαι θεμιτο ειναι να νιωθεις οτι αυτο που κανεις εχει μια αντανακλαση. Κανενας ανθρωπος δεν θα εκανε μια κινηση (οποιαδηποτε) εαν ηταν σιγουρος οτι θα ηταν αχρηστη 100% ουτε καν θα εμπαινε σε μια τετοια διαδικασια.
Σκεπτόμουνα και το Δημοσιογράφο που δεν της απάντησε καταφατικά στην έκκληση για προσευχή, αλλά της είπε, «Κάντε υπομονή». Ίσως δεν πιστεύει και ο ίδιος στη δύναμη της προσευχής. Ίσως πιστεύει, αλλά ντρέπεται να το δείξει προς τα έξω για να μη χλευαστεί από τους προοδευτικούς \"Ορθόδοξους\".
Εδω μαλλον λαθευει ο φιλος μας.
Πως μπορει καποιος που δεν ειναι θρησκευομενος να πει στον αλλον, \"μαλιστα θα προσευχηθω\"??
Δεν θα ηταν αυτος ο χειροτερος χλευασμος???
Οχι αγαπητε blogger, δεν πιστευει στο θεο και πολυ σωστα της ειπε να κανει υπομονη. Οτι αλλο θα ηταν κοροιδια που δεν βοηθαει σε κατι.
Ναι από τους τυπολάτρες εκείνους που, όπως και ο Δημοσιογράφος, παντρεύονται στην Εκκλησία αναθέτοντας στον παπά να αναπέμψει τις προσευχές που θα τους χαρίσουν «βίον ανθόσπαρτο». Είναι οι ίδιοι άπιστοι τυπολάτρες που, ενώ στην πράξη δεν πιστεύουν στην προσευχή, καλού-κακού και για να μη στιγματιστούν, βαφτίζουν τα παιδιά τους στην Εκκλησία αναθέτοντας στον παπά να αναπέμψει τις κατάλληλες προσευχές ώστε τα αγγελούδια βρέφη ν’ απαλλαγούν από τα \"δαιμόνια\" που τάχα φέρουν, λόγω του προπατορικού αμαρτήματος…
οντως υπαρχουν αθεοι που βαφτιζουν τα παιδια τους, και μαλιστα ειχα ενα φιλο μου, καλος μου φιλος, δηλωμενος αθεος.
Πηγε το παιδι του και το βαφτισε....
Οταν το ρωτησα, μα τι εκανες?
Μου απαντησε, θες να εχω προβληματα στο σχολειο και να τρεχω να βρω σχολειο που θα ειναι ενας διευθυντης της προκοπης??
Δεν ηξερα ακριβως τι να του απαντησω.
Ειχε λαθος και δεν ηταν συνακολουθος των οσων πιστευε?
Ειχε δικαιο και μια βαφτιση δεν σημαινει τιποτα??
Μα και ο κυριος πιο πανω δεν επικαλειται οτι εσεις οι αθεοι βαφτιζετε τα παιδια σας?
Βεβαια δεν τον εχει απασχολησει τον εν λογω κυριο, κατα ποσο προστατευεται μια οικογενοια αν θελει να εφαρμοσει τις διακυρηξεις περι ανθρωπινης ελευθεριας στην ελλαδα.
Ποσοι δημοσιοι λειτουργοι (θρησκευομενοι παντα) μπορουν να σου κανουν την ζωη δυσκολη?
Εδω ο συνηγορος του πολιτη ειναι σε κοντρα με τον Υπ. παιδειας (το θεωρω καταντια να προσθεσω αυτο το \"θρησκευματων\") οπου ο μεν πρωτος προσπαθει να εφαρμοσει χαρτες ανθρωπινων δικαιωματων, συμβασεις που εχουν υπογραφει παγκοσμιως και βρισκει μπροστα του ενα ολοκληρο υπουργειο να πηγαινει κοντρα γιατι δεν θελει να συγκρουστει με συμφεροντα οποτε ενας διευθυντης θα κωλωσει να σου κανει την ζωη πατινι???
Πρόκειται για σχιζοφρενικές και υποκριτικές καταστάσεις.
αυτο ξαναπες το.... αλλωστε σε φορουμ ψυχολογιας ειμαστε, ισως να μπορουμε να το ερμηνευσουμε κιολας....
Είμαστε ένα έθνος Ορθόδοξων άπιστων!
αλλη υπερβολη εδω ετσι??
Γιναμε ξαφνικα απαντες χριστιανοι ορθοδοξοι??
ΟΛΟΙ??? ΜΑ ΟΛΟΙ??
Θα ηθελα να δω ποσοι λοιπον απο αυτους τους ολους θα δεχόντουσαν να δηλωσουν χριστιανοι ορθοδοξοι στην φορολογικη τους δηλωση και αυτη η δηλωση να σημαινε αυτοματα μια καταβολη ποσου προς ενισχυση της εκκλησιας.
Αντι αυτου εχουμε μαζεψει την χαρτουρα που λεει οτι το 98% ειναι Χ.Ο. στην ελλαδα και ξεμπερδεψαμε!!!
Μα αγαπητε μου, και ο γραφων υπολογιζεται ο Χ.Ο. οποτε γιατι πραγμα συζηταμε??
Ζητηστε απο τους ενηλικες, που ειναι υπευθυνοι για την ζωη τους, κερδιζουν το ψωμι τους να το δηλωσουν και να ενισχυσουν αυτο που πιστευουν πληρώνοντας για αυτο επισης για να δουμε τι νουμερα θα βγουν.
Με μια βουτια στο καζανι ενος ανηλικου δεν εχετε το δικαιωμα να συζηταμε για τετοια ανυπαρκτα ποσοστα.
Ετσι ειναι και ας μην μας βολευει η πραγματικοτητα.
Καποια στιγμη αυτη η υποθεση πρεπει στην ελλαδα να ξεκαθαρισει.
Σαφεστατα υπαρχουν θρησκευομενοι και Χ.Ο. μαλιστα στην ελλαδα αλλα αυτο το 98% αμφισβητηται κατα πολυ.
Κι αυτό γιατί ποτέ κανένας δε μας δίδαξε τι σημαίνει προσευχή.
διδαχτηκαμε ολοι αυτα που μας ειπαν στο σχολειο.
Και ενθεοι και αθεοι.
Μπαφιασαμε να πηγαινουμε εκκλησια και αν δεν πηγαιναμε παιρναμε αποβολη.
Ποσο καλυτερα να το μαθουμε λοιπον?
«Πώς να προσευχηθώ σ’ ένα Θεό που δεν απέτρεψε το φονικό σεισμό και άφησε να γίνει τέτοια τραγωδία;», αναρωτιέται, και πολύ σωστά, ο λογικός άνθρωπος. Και ο λογικός συνειρμός του συνεχίζεται: «Ή ο Θεός δεν υπάρχει ή δε νοιάζεται για μας.» Σε αυτά τα αδιέξοδα φτάνει ο άνθρωπος αφού η Θρησκεία του τον δίδαξε να πιστεύει σε έναν προσωπικό Θεό – στοργικό και παντοδύναμο Πατέρα- που η αγάπη του έφτασε μέχρι το σημείο να θυσιάσει ακόμη και το μονογενή του Υιό, για τη \"σωτηρία\" των ανθρώπων, άλλο τώρα αν δε βλέπουμε καμιά σωτηρία γύρω μας.
Η υπογραφη μου απανταει μια χαρα σε ολα αυτα,
ΟΣΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ.
Το μονο που δεν μαθαμε ειναι σε τι ακριβως χρησιμευει ο θεος, τι χρησιμευει η προσευχη.
Οταν η μανα του παιδιου προσευχοταν να δει το παιδι της ζωντανο (και μακαρι να το εβλεπε φυσικα) τι ακριβως εξυπηρετουσε ???
Τον εαυτο της η το παιδι της???
Κι όμως, η τραγική μάνα, και κάθε άνθρωπος που θα ήταν στη θέση της, δεν είχε καιρό για τέτοιους αφαιρετικούς συλλογισμούς. Και ούτε είχε διάθεση να εξαγριωθεί με το Θεό και να τα βάλει μαζί Του που επέτρεψε αυτό το δράμα.
καθε ανθρωπος στεφεται οπου μπορει για να βρει κουραγιο.
Οταν εισαι θρησκευομενος λογικο ειναι να στραφεις στο θεο σου.
Δεν καταλαβαινω βεβαια, τι θα καταφερνε αμα εξαγριωνονταν με τον θεο αλλα οκ.
Συνέχισε να πιστεύει και να ζητάει και την προσευχή των συνανθρώπων της για ενίσχυση. Τι κρίμα που δε μας έμαθαν ότι η Θεότητα είναι απρόσωπη, είναι ο Νόμος, η Ενέργεια, το Πνεύμα, η Υπέρτατη Νοημοσύνη που δημιούργησε και συγκρατεί το Σύμπαν,
ειναι ο αγνωστικισμος ο ιδιος.
Ειναι απροσωπη γιατι ετσι βολευει αυτους που την εφτιαξαν.
Ο θεος σου λεει υπαρχει παντου και πουθενα, εν ολιγεις παρτο το αυγο και κουρεφτο....
Για να μην σκεφτω δηλαδη τι ζορι τραβουσε ο θεος και αφου συγκρατει το συμπαν, τι επαθε και αφησε το συμπαν στο συγκεκριμενο σημειο της Ιταλιας???
Πιαστηκε?? φταρνιζοταν?? τι ακριβως??
κι ότι ο άνθρωπος είναι ένα κέντρο πνευματικής ενέργειας που μπορεί να την απελευθερώσει μέσω της προσευχής και της πίστης! «Η πίστη σου σ’ έσωσε», απαντούσε ο Ιησούς σ’ εκείνους που θεραπεύονταν με το λόγο του ή το άγγιγμά του. Δεν έλεγε ποτέ «Εγώ σε θεράπευσα», διότι ο ίδιος γνώριζε ότι η ενέργεια για τη θεραπεία προερχόταν από το ίδιο το πνεύμα του ασθενούς, που απελευθερωνόταν μέσω της πίστης. Κι αυτή η πίστη μπορεί να αγκυρωθεί σε οτιδήποτε και οποιονδήποτε, ακόμη και στον \"άγιο Κανένα\".
πολυ λαμπρα!!!
Αμα πιστευεις στον εαυτο σου λοιπον, μπορεις να βρεις κουραγιο οντως.
Ποιο ειναι εκεινο το σημειο που λεει οτι το κουραγιο σου πρεπει να το εμπνευστεις απο ενα θεο ταδε η δεινα???
Η προσευχή, λοιπόν, που ζητούσε η τραγική μητέρα από το Δημοσιογράφο και τους τηλεθεατές του δεν ήταν κάτι παράλογο, ένα θρησκευτικό παραμύθι για παιδιά. Η ένθερμη και έγκαιρη προσευχή πολλών ανθρώπων επικεντρωμένη σε συγκεκριμένο στόχο, και όχι γενική και αόριστη, έχει μεγάλη δύναμη προς υλοποίηση του επιθυμητού, χωρίς βεβαίως να ισχυρίζομαι ότι φέρνει πάντα το αποτέλεσμα που προσδοκούμε. Βεβαίως εδώ ισχύει και το «Συν Αθηνά και χείρα κίνει» των αρχαίων προγόνων μας, και οπωσδήποτε ισχύουν οι κυρίαρχοι φυσικοί νόμοι.
να υποθεσουμε δηλαδη οτι αν μαζευομασταν απαντες και το ριχναμε με ειλικρινεια στις προσευχες θα ζουσε το παλικαρι???
Εδω ο φιλος μας, κανει την ντριπλα του και λεει \"χωρίς βεβαίως να ισχυρίζομαι ότι φέρνει πάντα το αποτέλεσμα που προσδοκούμε.\"
Οποτε το ολο θεμα ειναι περιπου σαν να παιζεις λοττο.
Μπορει και να κατσει μπορει και οχι.
Το αποκορυφωμα ειναι οτι προστιθεται και η σοφια των αρχαιων προγονων οπως αναφερει.
\"Συν Αθηνά και χείρα κίνει» των αρχαίων προγόνων μας\"
Ποσο χριστιανοι ομως ηταν οι αρχαιοι προγονοι για να τους βαλουμε μεσα στην κουβεντα??
Ποσο μπορει ενας Χ.Ο. να επικαλεστει καποιους που πιστευαν στο δωδεκαθεο??
Και αν μπορει τελικα, γιατι να μην επικαλεστουμε αυτα που λεει ο βουδας?? ο κουμφουκιος??
Δυστυχώς, όμως, ο Έλληνας φοιτητής δεν τα κατάφερε ν’ αντέξει για πολύ και άφησε την τελευταία του πνοή κάτω από τα ερείπια.
αμα ομως ζουσε, θα ειχαν πιασει οι προσευχες σωστα??
Καλα, εγω ο αθεος ας πιστευω αδικως οτι ο φοιτητης πεθανε απο διαφορες κακοτεχνιες που εχουμε συνηθησει να υπαρχουν κατα πολυ και στην ελλαδα και οχι γιατι το ηθελε η δεν το ηθελε οι προσευχες, ο θεος και ο διαβολος.
Όμως χρειάζεται και τώρα τις προσευχές μας, διότι οι Μεγάλοι Μύστες λένε ότι η ψυχή, μετά από ένα τέτοιο ξαφνικό και δραματικό θάνατο, είναι ταραγμένη και ζητάει ανάπαυση.
το τι κανει η ψυχη του καθενος μας οταν πεθαινει, δεν το ξερει κανεις απολυτα.
Τωρα αν αυτοι οι μυστες μαθανε κατι συγκεκριμενο, ας το μαθουμε και εμεις.
Με αποδειξεις ομως και οχι με αοριστολογιες.
Οι προσευχές των ζωντανών έχουν τη δύναμη να την ηρεμήσουν και να τη βοηθήσουν να συνειδητοποιήσει ότι έφυγε πια από τούτη τη ζωή και ν\' αποδεχτεί την άυλη ύπαρξή της σε μια άλλη διάσταση. Τούτο το άρθρο το προσφέρω σαν ένα ταπεινό μνημόσυνο στην ψυχή του Βασίλη Κουφολιά.
μαστα....
που να ειναι η ψυχη του ατυχου φοιτητη....
σορρυ κιολας αλλα εμενα θα με ενδιεφερε να ζουσε ο φοιτητης και οχι να ψαχνω την ψυχη του.
Εφοσον δεν ζει, τα υπολοιπα ειναι περιττά.
Τις προσευχές μας χρειάζεται επίσης και η τραγική οικογένεια του άτυχου φοιτητή, και προπαντός η απαρηγόρητη μάνα, που δοκιμάστηκε τόσο σκληρά από τη μοίρα. Είδε κι αυτή, όπως και τόσοι άλλοι γονείς που έχασαν τα παιδιά τους, το πιο αποκρουστικό πρόσωπο της ζωής. Οι ευχές μας και η θετική μας ενέργεια ας την αγκαλιάσουν.
φανταζομαι οτι καθε κουβεντα συμπαθειας να ειπωθει ειναι αρκετο αν αυτο μπορει να απαλυνει το πονο της μανας.
Φυσικα και η θλιψη ολων υπαρχει σε καθε ανθρωπο.
Το πως ομως θα αποτυπωσει κανεις την θλιψη του και το πως θα την εκφρασει δεν μπορει να ειναι προαπαιτουμενο και εδω ακριβως υπαρχει η ενστανση.
Λινκ,
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2009/04/blog-post_1114.html
08-04-2009, 10:24 #519
weird, δεν έχω κάτι να πω...Το θρεντ σου μ \' αφήνει άναυδο...Αν δίνω την εντύπωση πως συμπαθώ τον Κρίνο και αντιπαθώ τον Εμπνευστή, τέτοια πρόθεση δεμ έχω, αν και οφείλω να ομολογήσω πως σαν άνθρωπος δεν μπορώ να μην αξιολογήσω ότι:
- Όταν με βρίσανε ο Κρίνος ήταν εκεί να μιλάει εξ ονόματος όλου του φόρουμ , όταν ο Εμπνευστής και όλοι οι άλλοι ( ..πλην nature & NikosD..), λουφάξανε...
Απλά Σ\'αββα μου, μην είσαι σίγουρος οτι όλοι οι άλλοι βλέπουν κάθετι που γράφεις, ή οτι όλοι όσοι δεν σε υποστρήριξαν, το έκαναν για κάποιον συγκεκριμένο λόγο που είχε να κάνει με εσένα. - Μέχρι και σήμερα ο Εμπνευστής δείχνει σύμπνοια με τον υβριστή (προφανώς λόγω ιδεολογικής ταύτισης)
- Αντιστέκομαι στην θρησκοληψία γιατί την θεωρώ τροχοπέδη προς την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου.. Αναφέρομαι φυσικά στην φανατική έκφανση της πίστης προς το Θείο κι όχι την αγνή της εκδοχή..Άλλο θρησκοληψία κι άλλο αγνή πίστη..Μ\' αυτό το σκεπτικό δεν διαχωρίζω την αγάπη μου ως προς πιστούς και τους άπιστους. Από τους πιστούς προς το παρόν όμως, μόνο μισαλλοδοξία κι εμπάθεια έχω εισπράξει (βλέπε Holbold, Εμπνευστής κλπ..). Με τους άπιστους , π.χ. Κρίνο, τυχαίνει να βλέπουμε τον κόσμο με τα ίδια ανθρωποκεντρικά κριτήρια. Μισαλλοδοξία από απίστους δεν έχω εισπράξει...
- Έχω εισπράξει σύμπραξη ετερόκλητων προσωπικοτήτων ενάντια μου, θαρρείς κι έχω βρίσει κάποιον...Ένα φόρουμ σχεδόν, καταφέρεται εναντίον μου γιατί προσπάθησα να επαναφέρω την ποιότητα ενός \"βλακώδους\" θρεντ - ως προς το γεγονός που περιγράφει - γιατί ηλιθιωδώς πίστεψα πως με τη συμμετοχή όλων σ\' ένα εποικοδομητικό διάλογο, θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε ανώτερα επίπεδα διαλογικής συζήτησης...
- Ο Εμπνευστής έχει καταραστεί τα παιδιά μου, ο Κρίνο όχι...
- Ο Εμπνευστής προσπάθησε να υπερασπιστεί τον δολοφόνο Κορκονέα που καθάρισε εν ψυχρώ τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο, και προς τιμή του η πλειοψηφία του φόρουμ ήταν αντίθετη...
Αν λοιπόν, ένας άνθρωπος σαν και μένα με συγκεκριμένη ιδεολογία και αρχές, καταστρέφει την ισορροπία μέσα στο φόρουμ - όπως τουλάχιστον διαφαίνεται πως συμβαίνει - δεν νομίζω πως έχει επί πλέον λόγους να υφίσταται σαν διαδικτυακή προσωπικότητα..
ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν υποστήριξα κάτι τέτοιο για εσένα.
Πίστεψα πως κάτι έχω δώσει εδώ μέσα , αλλά τελικά μάλλον λάθεψα...
Δεν μπορώ να καταλάβω, πως τα λόγια μου, οτι ενδεχομένως να ήσουν σε κάποιες στιγμές προκατειλημμένος απο το ποιός μιλούσε ( κάτι που είναι ανθρώπινο, όπως είπε και η Αρση) , σε οδήγησαν σε αυτό το συμπέρασμα..
Μάλλον είμαι pain in the ass και δεν το κατάλαβα..
για μένα δεν είσαι ενοχλητικός.
Ϊσα ϊσα μου αρέσουν πολύ οι αφορμές που έχω να τοποθετηθώ στα γενικότερου ενδιαφέροντος θέματα που ανοίγεις. Θεωρώ μια φωτεινή δέσμη την συμμετοχή σου στο φόρουμ....
όσο για την παρατήρησή μου, έίχε να κάνει με μια γενικότερη παρατήρηση, που ως ερέθισμα είχε τον διάλογό σας ...
Πόσο καθαρά ακούμε κάποιον, όταν δεν συμπλέουμε ιδεολογικά, συναισθηματικά κτλ?
Το βρήκα να με προβληματίζει έντονα και γι αυτό το κατέθεσα, όχι σαν κριτική εναντίον σου.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
08-04-2009, 14:53 #520
για μια ακόμη φορά, η μικρότητα και ο ευτελισμός ενός ιεράρχη σκανδαλίζουν την κοινωνία και προκαλούν εύλογα ερωτήματα για την ηθική του υπόσταση. Πρόκειται για τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου, στον οποίο το κράτος έκανε δωρεά ένα mini bus στο Κέντρο Περίθαλψης Παίδων της πόλης του και αυτό κατέληξε να πουληθεί για να αγοραστεί η προσωπική του λιμουζίνα.
Μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ο οργανισμός αξιοποίησης της ολυμπιακής περιουσίας παραχώρησε ένα mini bus στο ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου, ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλα για τις ανάγκες των 60 παιδιών, που φιλοξενεί το ίδρυμα της ακριτικής πόλης.
Το 2005, ο οργανισμός ενημέρωσε με έγγραφό του το ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου για τις διαδικασίες που θα έπρεπε να ακολουθηθούν, ώστε να παραληφθεί το όχημα. Πρόεδρος του ιδρύματος, εκείνη την εποχή, ήταν ο μητροπολίτης Μακάριος, που ανέλαβε αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Ν.Δ.
Εντελώς αθόρυβα και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του ΔΣ του ιδρύματος, ο μητροπολίτης διαπραγματεύτηκε την ανταλλαγή του συγκεκριμένου mini bus με άλλο 9/θέσιο, το οποίο και αυτό τελικά δεν κατέληξε στο ΚΕΠΕΠ.
Στις 22/8/2005, το mini bus παραλήφθηκε από τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου και όχι του ιδρύματος, από την «ΟΕΟΑ – ΑΘΗΝΑ 2004» στον Άγιο Κοσμά.
Το mini bus έφτασε στο Σιδηρόκαστρο, αλλά όχι στο ΚΕΠΕΠ, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί. Εντελώς αθόρυβα, ο Μητροπολίτης Μακάριος το «έσφαξε» προκειμένου να αποκτήσει ένα SKODA SUPERB, για τις προσωπικές του μετακινήσεις.
Ο αντιπρόσωπος αυτοκινήτων το κοστολόγησε 22.000 ευρώ. Από την ανταλλαγή με το SKODA SUPERB, προέκυψε μία διαφορά 3.000 ευρώ, την οποία στην συνέχεια ο μητροπολίτης πλήρωσε με δόσεις.
Η σημερινή διοίκηση του ΚΕΠΕΠ έχει ζητήσει εξηγήσεις τόσο από την Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης, όσο και από τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου.
Όπως καταγγέλλει το μέλος του Δ.Σ του ιδρύματος, Γιώργος Βαφείδης, ο Μητροπολίτης Μακάριος τον απείλησε με μηνύσεις, εφόσον συνεχίσει να ασχολείται με το θέμα του mini bus.
Την ίδια ώρα που 60 παιδιά του ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου, βαριάς μορφής ΑΜΕΑ, δεν μπορούν να κάνουν μια βόλτα εκτός ιδρύματος, αφού στερήθηκαν ένα ουσιαστικό μέσο για την μετακίνησή τους, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος απολαμβάνει τις βόλτες του με το πολυτελέστατο SKODA SUPERB. Σεμνά και προπάντων… ταπεινά!
http://www.kerkinitoday.com/
Μηπως πρεπει να υπενθυμισει στον αγαπητο μητροπολιτη, οτι ο Χριστος του, πηγαινε με γαιδαρο και οχι πολυτελες SKODA SUBERB???
08-04-2009, 15:18 #521
Το θεμα Krino μαλλον εχει ξεφυγει δεν μιλαμε για τα στραβα του κληρου αλλα για την ανθρωπινη υποκρισια που βρισκεται παντου ως ανθρωπινο χαρακτηριστικο αλλα φεγγει εντονα στους εκπροσωπους της θρησκειας και ναι πρεπει να τους δακτυλοδειχνουμε.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
08-04-2009, 15:40 #522
Κηπ,
αν εσυ εισαι Χ.Ο. και υποκρινεσαι, δεν νομιζω να ενδιαφερει κανενα.
Με την εννοια οτι εγω ουτε χανω ουτε κερδιζω απο αυτο.
Στην ζωη σου εφοσον εγω δεν εμπλεκομαι μπορεις να εισαι οσο υποκριτης θες.
Οταν ομως η ζωη σου και η υποκρισια σου εμπλεκεται στο δημοσιο βιο, τοτε ναι εχουμε θεμα.
Γιατι εδω με προσχημα την ορθοδοξια ο αλλος παιρνει αμαξι, τρεις δηθεν μοναχες ειχαν βαλει μαυρα ρουχα και πουλουσαν αγιασμενα κομποσκοινια και παει λεγωντας.
Ειναι πολλα τα λεφτα αρη.
08-04-2009, 15:42 #523
Ελπίζω να μην επιμένεις Σάββα στα όσα λες και να το συζητήσουμε κάποια στιγμή.
Αλλά και πάλι, δεν βαριέσαι που λένε...Ό,τι συνέβη , συνέβη... Όποιον ενόχλησα με την όποια στάση μου λυπάμαι ειλικρινά, αλλά να διαμορφώσω μετά από σχεδόν μισό αιώνα ζωής, την ιδεολογία μου, τις αρχές μου και τη συγκρότηση μου σύμφωνα με τα δεδομένα των άλλων για να είμαι αρεστός, δεν θα το κάνω.
Να είσαι καλά....[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
08-04-2009, 15:43 #524
Σωστο γιατι περνουν λεφτα που ανηκουν σε αλλους,πολυ σωστο Krino.
Δεν προκειται μονο για υποκρισια.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
08-04-2009, 15:47 #525
απαντησε μου εσυ κηπ,
αν εβρισκαν τον μητροπολιτη τα παιδια και τον αρχιζαν στις γρηγορες θα ειχαν αδικο???
αλλα τετοια ξευτιλικια θελουν μερικοι για να ισιωσουν....
την ωρα που κανουν λειτουργια και ψελνουν και λενε.....
ο εχωνννννννννννν δυοοοοοοοο χιτωωωωωωωωνες να (μην) δινειιιιιιιι κανενααααααα.....
του ξηγανε χριστιανικα το ονειρο και εληξε.
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή