Διαθρησκευτική ανοησία - Page 20
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 20 of 36 FirstFirst ... 10181920212230 ... LastLast
Results 286 to 300 of 536
    Banned
    Originally posted by Arsi

Βέβαια θα μου πεις τυπικό είναι το θέμα...

οχι δεν ειναι καθολου τυπικο το θεμα αλλα ουσιας.

Οσο ουσια ηταν για τους Χ.Ο. να θελουν να γραφουν στις ταυτοτητες τους οτι ειναι Χ.Ο. (δικαιωμα τους) αλλο τοσο ειναι για ενα αθεο να γραφει αυτο ακριβως που ειναι και οχι κατι αλλο.

Senior Member
    Originally posted by krino
    οκ σε αναμονη λοιπον...

θελω μετα να δω τι θα μου πεις αν η απαντηση σου, δεν περιεχει κατι συγκεκριμενο.

Προσεξε μιλαμε οτι θελω να μην εγραφω σε κανενα απολυτως θρησκευτικο δογμα οχι να παω σε αλλο.

------> Αυτό το κατάλαβα και με αυτό θα ασχοληθώ.

Δηλαδη διοικητικα αυτο που θελω απο το κρατος ειναι σε οτι δημοσια εγραφα υπαρχουν, σε οτι αναφορες εχουν γινει για μενα, να αναγραφει οτι ειμαι αθεος, οχι να ΜΗΝ αναφερει το θρησκευμα μου.

-------> Εδώ μου τα μπλέκεις. ΘΑ κοιτάξω αν μπορείς να διαγραφείς απο την ενορία σου.
    Άλλο αυτό,
    κι άλλο το να αναγράφεσαι σε όλα τα δημόσια έγγραφα ως άθεος.
    Άλλα δικαιώματά σου διακυβεύονται στη μία, και άλλα στην άλλη περίπτωση.
    Θα ασχοληθώ με το πρώτο, όπως συμφωνήσαμε
    Μετά πάμε και στο δεύτερο.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Πάντως, διακρίνω μια πρόθεσή σου να διακηρύξεις επισήμως το οτι είσαι άθεος.

Δεν έχω υπόψη, πέρα απο την ταυτότητα που καταργήθηκε το σχετικό στοιχείο, ποιά είναι τα λοιπά δημόσια έγγραφα στα οποία είναι υποχρεωτική η αναγραφή του θρησκεύματος ( για τον λόγο οτι πρόκειται για προσωπικό δεδομένο και άρα μη υποχρεωτικά δημοσιοποιήσιμο_).
    Θα εντοπίσω λοιπόν, σε ένα δεύτερο στάδιο, αν υπάρχουν έγγραφα όπου είναι αναγκαία η αναγραφή της θρησκευτικής πεποίθησης κάποιου ( εικάζω πως όχι)
    και θα επανέλθω, και με αυτο΄.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Originally posted by weird

Και εμένα μου αρέσει πολύ ο τρόπος που εκφράζεσαι Αρση.

Η αλήθεια είναι μία....
    χμ δεν έχω απαντήσει ακόμα πάνω σε αυτό.
    Πιστεύω πάντως, οτι και ναι και όχι.
    Δηλ, ίσως να υπάρχει η αλήθεια της ζωής που είναι καθολική
    και συνάμα, παράλληλη, η αλήθεια του καθενός, που είναι ατομική.
    Μπορείς να πεις ποιά απο τις δύο είναι πιο αληθινή?
    Εγώ πάντως όχι..

Κι εγώ το κάνω αυτό,
    να αφουγκράζομαι το μέσα μου...
    Το μέσα μας, έχει απαντήσεις.. και για την δική μας αλήθεια αλλά ίσως... και για την οικουμενική.
    Διότι είμαστε μέρος της οικουμενικότητας, και ως τέτοιο, αποκαλύπτουμε ο καθένας ένα κομμάτι της οικουμενικής αλήθειας...
    Διότι το όλο με το μέρος συνδέονται.
    Ετσι το βλέπω και χωρίς τα ερεθίσματά σου,
    δεν θα προωθούσα τόσο την σκέψη μου.
    Σ ευχαριστώ)
    weird ειλικρινά σ\'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Συμφωνώ απόλυτα στα όσα λες για το μέσα μας.

Για την αλήθεια τώρα.Σε οποιδήποτε επίπεδο για μένα είναι μια,καθαρή κ δε χωράει αμφισβητήσεις.Αρκεί να υπάρχει.

Όταν δεν υπάρχει ή δεν την έχουμε βρει τότε φτιάχνουμε δικές μας \'αλήθειες\' οι οποίες όμως δεν είναι αλήθειες αλλά πεποιθήσεις στηριζόμενοι σε όλα αυτά που σκεφτόμαστε,αντιλαμβανόμα� �τε,τρόπο που θέλουμε να εξελιχθούμε κ.λ.π.

Η αλήθεια είναι απλά αληθινή κ δεν έχει μέτρο της αλήθειας της.

Απλά στην ουσία γνωρίζουμε πολύ λίγες αλήθειες κ αυτές είναι πολύ απλές.π.χ.τώρα γράφω.Είναι αλήθεια.Ζω.Είναι αλήθεια.Ο ουρανός έχει απόχρωση γαλάζιου.Είναι αλήθεια.κ.λ.π.......

Banned
    Πάντως, διακρίνω μια πρόθεσή σου να διακηρύξεις επισήμως το οτι είσαι άθεος.

- ε ναι, κακο ειναι???
    οι Χ.Ο. δηλαδη πως το κανουν και δεν τους λεει κανεις τιποτα???

Προσεξε τις εννοιες σε βαθος.
    Εχουμε ανεξιθρησκεια και οχι αθρησκεια.
    Οι εννοιες ειναι πολυ πονηρες αν δεν τις βαλεις κατω μια προς μια και τι ακριβως σημαινουν πρακτικα.

Δεν έχω υπόψη, πέρα απο την ταυτότητα που καταργήθηκε το σχετικό στοιχείο, ποιά είναι τα λοιπά δημόσια έγγραφα στα οποία είναι υποχρεωτική η αναγραφή του θρησκεύματος ( για τον λόγο οτι πρόκειται για προσωπικό δεδομένο και άρα μη υποχρεωτικά δημοσιοποιήσιμο_).
    Θα εντοπίσω λοιπόν, σε ένα δεύτερο στάδιο, αν υπάρχουν έγγραφα όπου είναι αναγκαία η αναγραφή της θρησκευτικής πεποίθησης κάποιου ( εικάζω πως όχι)
    και θα επανέλθω, και με αυτο΄.

- να μην εικαζεις καθολου,
    ειναι η ληξιαρχικη πραξη γεννησεως και αυτη αναγραφει υποχρεωτικα το θρησκευμα οποιο και να ειναι αυτο, εφοσον ετσι εχει καταχωρηθει στο ληξιαρχείο.

Η πατεντα των προσωπικων δεδομενω ειναι μια απασφαλιστικη βαλβιδα που βρηκε το κρατος για να μην γραφεις εκει οτι εισαι αθεος.
    Προτιμησε απο το να μπει σε ενα καυγα μεταξυ Χ.Ο. και αθεων να κοψει το βιολι τελειως και ησυχασε απο την γκρινια.

Παρολα αυτα μιλωντας για την ελλαδα, το κρατος επειδη ειναι δεσμιο της εκκλησιας δεν θελει να ανοιξει τετοιου ειδους κοντρα.
    Βεβαιως στα ευρωπαικα διακαστηρια κατι τετοιο ειναι αστειο, αλλα εδω ειναι ελλαντα.....

Επειδη θελω να σε βοηθησω,
    σου λεω εκ προοιμιου οτι εχω απευθυνθει στο συνηγορο του πολιτη (περυσι καποια στιγμη) χωρις να βρεθει συγκεκριμενη νομοθετικη ακρη.

Βεβαιως ειναι ενα θεμα που ενδεχωμενα συν τω χρονο να τακτοποιηθει.
    Ολα αυτα βεβαια θα μπορουσαν να ληξουν εαν το κρατος διαχωριζονταν απο την εκκλησια και θα τελειωναμε μια και εξω.
    Δυστυχως ομως οι ελληνες μουλαδες φονταμενταλιστες χριστιανοι επικρατουν κρατος εν κρατει και ετσι το κανουμε ολοι μοκο.

Αυτα για την \"δημοκρατια\" μας....

Banned
    Εγώ πάντως αυτό που θέλω από το κράτος είναι οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο να ΜΗΝ αναφέρει τις πεποιθήσεις μου. Γιατί οποιοδήποτε προσωπικό (και μεταβλητό επίσης, έχω δικαίωμα να αλλάξω τις πεποιθήσεις μου στην πορεία της ζωής μου, σωστά?) δεδομένο, πρέπει κάπου να δηλώνεται? Το ξέρω ότι γράφεται το θρήσκευμα στη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, το γιατί δεν το καταλαβαίνω.

Member
    Originally posted by krino

Βέβαια θα μου πεις τυπικό είναι το θέμα...

οχι δεν ειναι καθολου τυπικο το θεμα αλλα ουσιας.

Οσο ουσια ηταν για τους Χ.Ο. να θελουν να γραφουν στις ταυτοτητες τους οτι ειναι Χ.Ο. (δικαιωμα τους) αλλο τοσο ειναι για ενα αθεο να γραφει αυτο ακριβως που ειναι και οχι κατι αλλο.
    Συγνώμη αλλά το να θέλουν οι \"Χ.Ο.\" να γράφεται το θρήσκευμα στις ταυτότητες το λένε \"ομολογία πίστεως\" που συνάδει με τις \"αρχές\" του Ευαγγελίου.
    Σ\' ένα άθεο (που εν προκειμένω θεωρώ ότι πρόκειται περί αντιθέου και όχι απλός αθέου) άτομο, που βρίσκεται το πρόβλημα και που ο σκοπός του να μην αναγράφεται το πιστεύω;
    Προς αποφυγή παρεξηγήσεων;
    Προς εντυπωσιασμό των αμφί;
    Γιατί;

(Δεν επιτείθομαι, απλά διερωτόμαι...)

Member
    Originally posted by marina38
    Εγώ πάντως αυτό που θέλω από το κράτος είναι οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο να ΜΗΝ αναφέρει τις πεποιθήσεις μου. Γιατί οποιοδήποτε προσωπικό (και μεταβλητό επίσης, έχω δικαίωμα να αλλάξω τις πεποιθήσεις μου στην πορεία της ζωής μου, σωστά?) δεδομένο, πρέπει κάπου να δηλώνεται? Το ξέρω ότι γράφεται το θρήσκευμα στη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, το γιατί δεν το καταλαβαίνω.
    Το γιατί, είναι πολύ απλό.
    Γιατί οι πρόγονοί μας υπήρξαν Χ.Ο. και θεωρόντας ότι αυτό τους το αξίωμα αποτελεί ύψιστο αγαθό, το έβαλαν σε κάθε έγγραφο (παρεπιπτόντως διαφωνώ με αυτό).
    Επίσης, μη ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα αγαθά που πλέον εδώ και 1700 χρόνια απολαμβάνουμε οφείλονται στον πρώτο Χ. αυτοκράτορα της τότε Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας Κωνσταντίνο Φλάβιο Βαλέριο (γνωστός ως Μέγας), που ήταν και ο πρώτος που διακύρηξε την ανεξιθρησκεία στα Μεδιόλανα της Ιταλίας. Χάρη σε εκείνου την υγειή αντίληψη του (το απίστευτο είναι πως υπήρξε στο τέλος της ζωής του, Χ.Ο.) οφείλουμε άπαντα τα δικαιώματά μας και σε εκείνου τα διατάγματα στηρίχθηκε η κοινωνία μας - και στηρίζεται - ως σήμερα.
    Γιατί νομίζεις ότι έχουμε δικαιώματα;;;
    Γιατί οι πλούσιοι σταμάτησαν να κάνουν ό,τι θέλαν -τότε γιατί τώρα ξαναρχίσαν...

Member

Και εμένα μου αρέσει πολύ ο τρόπος που εκφράζεσαι Αρση.

Η αλήθεια είναι μία....
    χμ δεν έχω απαντήσει ακόμα πάνω σε αυτό.
    Πιστεύω πάντως, οτι και ναι και όχι.
    Δηλ, ίσως να υπάρχει η αλήθεια της ζωής που είναι καθολική
    και συνάμα, παράλληλη, η αλήθεια του καθενός, που είναι ατομική.
    Μπορείς να πεις ποιά απο τις δύο είναι πιο αληθινή?
    Εγώ πάντως όχι..

Κι εγώ το κάνω αυτό,
    να αφουγκράζομαι το μέσα μου...
    Το μέσα μας, έχει απαντήσεις.. και για την δική μας αλήθεια αλλά ίσως... και για την οικουμενική.
    Διότι είμαστε μέρος της οικουμενικότητας, και ως τέτοιο, αποκαλύπτουμε ο καθένας ένα κομμάτι της οικουμενικής αλήθειας...
    Διότι το όλο με το μέρος συνδέονται.
    Ετσι το βλέπω και χωρίς τα ερεθίσματά σου,
    δεν θα προωθούσα τόσο την σκέψη μου.
    Σ ευχαριστώ)
    weird ειλικρινά σ\'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Συμφωνώ απόλυτα στα όσα λες για το μέσα μας.

Για την αλήθεια τώρα.Σε οποιδήποτε επίπεδο για μένα είναι μια,καθαρή κ δε χωράει αμφισβητήσεις.Αρκεί να υπάρχει.

Όταν δεν υπάρχει ή δεν την έχουμε βρει τότε φτιάχνουμε δικές μας \'αλήθειες\' οι οποίες όμως δεν είναι αλήθειες αλλά πεποιθήσεις στηριζόμενοι σε όλα αυτά που σκεφτόμαστε,αντιλαμβανόμα� �τε,τρόπο που θέλουμε να εξελιχθούμε κ.λ.π.

Η αλήθεια είναι απλά αληθινή κ δεν έχει μέτρο της αλήθειας της.

Απλά στην ουσία γνωρίζουμε πολύ λίγες αλήθειες κ αυτές είναι πολύ απλές.π.χ.τώρα γράφω.Είναι αλήθεια.Ζω.Είναι αλήθεια.Ο ουρανός έχει απόχρωση γαλάζιου.Είναι αλήθεια.κ.λ.π.......
    Εδώ πάλι θα παρέμβω.
    Συμφωνώ, η αλήθεια ΜΙΑ είναι.
    Όμως.
    Εμείς έχομε πολλές αλήθειες...
    Λες: \"π.χ.τώρα γράφω.Είναι αλήθεια.Ζω.Είναι αλήθεια.Ο ουρανός έχει απόχρωση γαλάζιου.Είναι αλήθεια.\"
    Και όμως, δεν γράφεις. Απλά σέρνεις ένα αντικείμενο πάνω σε ένα άλλο, το οποίο, χάρη της τριβής και άλλων δυνάμεων(φυσική!) αφήνει κομμάτια του πάνω στο άλλο. Το όλο φαινόμενο \"χαρακτηρίζεται\" ως γραφή -αλλά δεν \"είναι\"!
    Ζεις. Αλλά πως ζεις;;;; Ή ας το θέσω βιολογικά. Λειτουργούν τα όργανά σου και αναπνέεις... Φαινόμενο που \"χαρακτηρίζεται\" ως ζωή αλλά δεν \"είναι\". Επίσης και το \"φυτό\" (άνθρωπος σε κώμα ή κάτι αντίστοιχο) ζει. Αλλα, \"ζει\";;;;
    Και ούτω καθεξίς.
    Τα λέω όλα αυτά θέλοντας να τονίσω την σχετικότητα των ορισμών που συμβατικά δίνουμε στο κάθε τι. Νομίζω ότι κάθε ορισμός, πρέπει να ακολουθεί κάποια \"στάνταρ\", που όμως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ γιατί άπαντα είναι σχετικά!!!!
    Κυκλική αμπελοφιλοσοφία που σε κάνει να χάνεσαι....
    Αλλά, λέω τώρα, αν υπήρχε κάτι σταθερό βάσει του οποίου θα ορίζονταν όλα τα υπόλοιπα, όλα θα ήταν διαφορετικά, δεν θα ήταν;
    \"Υπάρχει\" κάτι τέτοιο;

Banned
    Originally posted by Invictusmaximus

Συγνώμη αλλά το να θέλουν οι \"Χ.Ο.\" να γράφεται το θρήσκευμα στις ταυτότητες το λένε \"ομολογία πίστεως\" που συνάδει με τις \"αρχές\" του Ευαγγελίου.

Συναδει με τις αρχες του ευαγγελιου η αναγραφη του θρησκευματος σε δημοσια εγραφα???
    Σε πιο εδαφιο του ευαγγελιου υπαρχει αυτο γιατι οντως εγω δεν ειμαι διαβασμενος.....

Σ\' ένα άθεο (που εν προκειμένω θεωρώ ότι πρόκειται περί αντιθέου και όχι απλός αθέου) άτομο, που βρίσκεται το πρόβλημα και που ο σκοπός του να μην αναγράφεται το πιστεύω;
    Προς αποφυγή παρεξηγήσεων;
    Προς εντυπωσιασμό των αμφί;
    Γιατί;

τι θεωρεις λοιπον οτι πρεπει να γραφει (οπου γραφει)???
    Οτι ειμαι Χ.Ο. οταν δεν ειμαι???
    καποιο αλλο θρησκευμα??? και παλι δεν ισχυει ομως.

Δεν υπαρχει καποιος αλλος λογος περα απο το τι ισχυει.
    Η ταυτοτητα μου εκει που λεει ονομα γραφει δημητρης,
    δεν θα ειχα ενα θεμα, αμα εγραφε περικλης???

Ποιος να με παρεξηγησει και ποιον να ηθελα να εντυπωσιασω???
    Γιατι το απλο και το οφθαλμοφανες το κανουμε περιπλοκο και αορατο?

(Δεν επιτείθομαι, απλά διερωτόμαι...)

δεν με ενοχλει και να επιτιθεσαι, οπως βλεπεις, δεχομαι βελη δωθε - κειθε, εχω συνηθισει.
    Παρολα αυτα με ευχαριστει η καλοπροεραιτη διαθεση και αν θες την προτιμω.

Member
    Δεν είπα ότι το λέει στο Ευαγγέλιο, αλλά ότι συνάδει με το \"πνεύμα\" του Ευαγγελίου.
    Ναι, συμφωνώ μαζί σου ότι δεν χρειάζεται να αναγράφεται για όποιον δεν επιθυμεί.
    Επίσης, όποιος είναι άθεος δεν είναι υποχρεωμένος να βαφτίσει το παιδί του για να το ονοματίσει -κάνω λάθος;
    Οπότε, τα παιδιά σου πολύ απλά δεν θα τα βαφτίσεις!
    Εκτός και αν το θελήσουν εκείνα.

Senior Member
    Από την σημερινή Ελευθεροτυπία, της τελευταίας σελίδας

«Θέλω να ξεβαπτιστώ!»

Ο Τζον Χαντ, Βρετανός αθεϊστής, έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια εκστρατεία για να «αποβαπτιστούν», όπως λέει, όλοι εκείνοι που πιστεύουν ότι «δεν υπάρχει θεός» και που είχαν βαπτιστεί χριστιανοί όταν ήταν πολύ μικροί σε ηλικία, χωρίς τη δυνατότητα να αποφασίσουν από μόνοι τους. Ο «αποβαπτισμός» που ζητάει ο κ. Χαντ είναι περισσότερο γραφειοκρατικού χαρακτήρα, μιας και το αίτημά του, για λογαριασμό των ενδιαφερομένων που τον έχουν εξουσιοδοτήσει, είναι να καταστραφούν τα πιστοποιητικά βαπτίσεως που κρατούνται σε διάφορες υπηρεσίες. Ο κ. Χαντ ισχυρίζεται ότι, από τη στιγμή που αυτοί οι άνθρωποι δεν αποδέχονται τη χριστιανική βάπτιση ως «έγκυρο γεγονός της ζωής τους», θεωρούν προσβολή να υπάρχει ένα έγγραφο το οποίο τους χαρακτηρίζει ως «κάτι που δεν είναι». Η Αγγλικανική Εκκλησία έχει απορρίψει τα αιτήματά του, με τη δικαιολογία ότι τα έγγραφα αυτά είναι πλέον μέρος «των ιστορικών αρχείων της χώρας», τα οποία και «δεν δύνανται να καταστραφούν». Τέλος, ο Χαντ ζητεί να σταματήσει ο θεσμός της βάπτισης από πολύ μικρή ηλικία και να γίνεται μόνο όταν και εάν το ζητήσει, σε πιο ώριμη ηλικία, ο ενδιαφερόμενος.

www.enet.gr

Παρακολουθώ το θέμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ομολογώ..
    Προς το παρόν, από ότι γνωρίζω το μοναδικό έγγραφο που αναγράφεται το θρήσκευμα είναι η ληξιαρχική πράξη.
    Επίσης, αναγραφόταν και στα απολυτήρια Λυκείου αν θυμάμαι σωστά.Ισχύει ακόμα?

Banned
    Δεν είπα ότι το λέει στο Ευαγγέλιο, αλλά ότι συνάδει με το \"πνεύμα\" του Ευαγγελίου.

η δημοσια διοικηση ειναι αδυνατο να λειτουργει με το τι συναδει το καθε ευαγγελιο.

Ναι, συμφωνώ μαζί σου ότι δεν χρειάζεται να αναγράφεται για όποιον δεν επιθυμεί.

Οχι δεν καταλαβες,
    εγω ειπα οτι πρεπει να γραφει την αληθεια και οχι να μην αναγραφεται.
    Εννοω οτι οπου υπαρχει αναγραφη θρησκευματος, πρεπει εκει να γραφει οτι ισχυει.

Βεβαιως εκει που δεν αναγραφεται, δεν υπαρχει θεμα συζητησης.

Αυτο που εγω ειπα και το ξαναλεω,
    ειναι για πιο λογο πρεπει εκει που λεει το θρησκευμα να γραφεται κατι που δεν ισχυει.
    Σε αυτο τι απαντας?

Επίσης, όποιος είναι άθεος δεν είναι υποχρεωμένος να βαφτίσει το παιδί του για να το ονοματίσει -κάνω λάθος;

περιπου ναι κανεις λαθος.
    Υπαρχουν κρουσματα για διευθυντες δημοτικων σχολειων που δημιουργησαν προβληματα σε παιδια που δεν ηταν βαπτισμενα.
    Ακομα εχει βρεθει δημαρχος που αρνηθηκε να τελεσει πολιτικο γαμο γιατι το χαρτι του ληξιαρχειου δεν αναφερε θρησκευμα (η κοπελα ηταν μεταναστρια)

Ολα αυτα βεβαια νομιζω οτι ηταν παρανομα,
    ωστοσο υπαρχουν διοικητικοι υπαλληλοι που δυσκολευουν την ζωη του κοσμου.
    Βεβαια σε ολα αυτα φταιει και το κρατος που δεν βγαζει σαφης διαταξεις. Ετσι μας αρεσει η οχι το θεμα βαφτισματος ειναι σχετικο, γιατι ναι μεν παιρνεις ονομα (αυτο καταχωρηται στο ληξιαρχειο και δεν εχει σχεση η εκκλησια) αλλα στην συνεχεια το θεοκρατικο κρατος της ελλαδας σου δημιουργει εμποδια στο να βαφτισεις η οχι το παιδι σου.

Συνηθως αθεοι γονεις, βαφτιζουν τα παιδια τους για να μην μπλεκουν σε τετοιες καταστασεις μιας και το νομικο πλαισιο δεν τους προστατευει απολυτα.

πολυ απλα ε?
    θες να σου φερω περιπτωσεις ανθρωπων που δεν ηταν καθολου μα καθολου απλα???
    Γιατι βλεπω οτι μιλας με πολυ απλοικη αγνοια σε θεματα ανθρωπων που εχουν ταλαιπωρηθει πολυ.

αν ενα παιδι ενηλικιωθει μπορει να διαλεξει τι θα ψηφιζει, αν θα πιστευει σε θεο κλπ κλπ...
    αυτα ειναι γνωστα.

Banned
    Originally posted by Nora
    Από την σημερινή Ελευθεροτυπία, της τελευταίας σελίδας

«Θέλω να ξεβαπτιστώ!»

Ο Τζον Χαντ, Βρετανός αθεϊστής, έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια εκστρατεία για να «αποβαπτιστούν», όπως λέει, όλοι εκείνοι που πιστεύουν ότι «δεν υπάρχει θεός» και που είχαν βαπτιστεί χριστιανοί όταν ήταν πολύ μικροί σε ηλικία, χωρίς τη δυνατότητα να αποφασίσουν από μόνοι τους. Ο «αποβαπτισμός» που ζητάει ο κ. Χαντ είναι περισσότερο γραφειοκρατικού χαρακτήρα, μιας και το αίτημά του, για λογαριασμό των ενδιαφερομένων που τον έχουν εξουσιοδοτήσει, είναι να καταστραφούν τα πιστοποιητικά βαπτίσεως που κρατούνται σε διάφορες υπηρεσίες. Ο κ. Χαντ ισχυρίζεται ότι, από τη στιγμή που αυτοί οι άνθρωποι δεν αποδέχονται τη χριστιανική βάπτιση ως «έγκυρο γεγονός της ζωής τους», θεωρούν προσβολή να υπάρχει ένα έγγραφο το οποίο τους χαρακτηρίζει ως «κάτι που δεν είναι». Η Αγγλικανική Εκκλησία έχει απορρίψει τα αιτήματά του, με τη δικαιολογία ότι τα έγγραφα αυτά είναι πλέον μέρος «των ιστορικών αρχείων της χώρας», τα οποία και «δεν δύνανται να καταστραφούν». Τέλος, ο Χαντ ζητεί να σταματήσει ο θεσμός της βάπτισης από πολύ μικρή ηλικία και να γίνεται μόνο όταν και εάν το ζητήσει, σε πιο ώριμη ηλικία, ο ενδιαφερόμενος.

www.enet.gr

και που σαι ακομα....
    στην ελλαδα ειναι ακομα χειροτερα.

Παρακολουθώ το θέμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ομολογώ..
    Προς το παρόν, από ότι γνωρίζω το μοναδικό έγγραφο που αναγράφεται το θρήσκευμα είναι η ληξιαρχική πράξη.
    Επίσης, αναγραφόταν και στα απολυτήρια Λυκείου αν θυμάμαι σωστά.Ισχύει ακόμα?

οχι το υπεπθ* αφαιρεσε μετα απο απαιτηση της Ε.Ε. ολα τις αναφορες σε θρησκευμα στα εγραφα που εκδιδει.

*προσεξε το Θ, δεν ειναι το τυχαιο, αμφιβαλλω αν υπαρχει τετοιο παρομοιο ευρωπαικο υπουργειο.

Senior Member
    Ιnvictus,

Σαφώς και πρέπει να γίνουν τα παραπάνω, αλλά δεν είναι τόσο απλό.
    Πρέπει να οριστούν νέες διαδικασίες και να νομιμοποιηθούν.
    Δυστυχώς πέρα από τα επίσημα χαρτιά, θα πρέπει και να υποστούμε και τον φανατισμό ορισμένων.

Ας μην ξεχνάμε προσφάτως πόσο χρονοβόρο και τι πυρά δέχτηκε το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης

Page 20 of 36 FirstFirst ... 10181920212230 ... LastLast